Aardbeien en Acne: helpt een Aardbei echt tegen Pukkels?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
mm
aardbeien acne en pukkels

Op het nieuws, en op het internet is al wel vaker te horen dat middeltjes die standaard in je lokale supermarkt verkocht worden niet altijd een zeer effectieve werking hebben. Of nog erger dat ze schadelijk zijn voor ons lichaam.

Daarom zijn we deze dagen allemaal opzoek naar natuurlijke oplossingen voor allerlei lichamelijke kwalen. Sommige personen beweren dan ook dat er een positief verband is tussen aardbeien en acne.

Acne is de verzamelnaam voor een kwaal dat als uiting pukkels heeft. Deze verschijnen vaak massaal verspreid over je gezicht, schouders of rug en zijn redelijk zichtbaar waardoor je je snel ongemakkelijk kan voelen.

Het komt vaak voor bij pubers maar ook boven je 20 en 30 kan je hiermee te kampen krijgen. Hierdoor komt het dat mensen vaak zalfjes en producten opzoeken tegen deze hardnekkige aandoening. In dit blogbericht ga ik dan ook vertellen of het helpt een aardbei tegen je pukkels te gebruiken.

Let erop dat een aardbei geen officiële acnebehandeling is. Doe daarom zelf voldoende onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Aardbeien en acne

Waarom nu net aardbeien tegen je acne inzetten? Aardbeien bevatten salicylzuur, ook gekend als (BHA) bèta-hydroxy-acids. Dit wordt in geconcentreerde hoeveelheden gebruikt in dermatologische middelen, waardoor deze vaak te agressief zijn voor de huid. Bij langdurig gebruik kan dit de kwaal ook verergeren.

Salicylzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen op je huid verdwijnen. Voor puistjes en mee-eters is dit ideaal, deze ontstaan namelijk uit combinatie van: talg, huidvet, vuil en dode huidschilfers. Wie dus een droge of te vette huid heeft is hierbij gebaat. Maar daar stopt het niet bij.

Aardbeien bevatten heel veel antioxidanten deze zijn essentieel voor een goede gezondheid. Wie graag aardbeien eet zal ervaren dat de kleine zaadjes fungeren als vezels, die helpen je darmen schoon te houden. Wat uiteraard ook samenhangt met je huid. Daarnaast herstellen aardbeien huid die te veel is blootgesteld aan de zon.

Bovendien worden de aardbeien aangeraden door de vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, mangaan, kalium en foliumzuur in de aardbeien. Het zijn stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen waarvan wordt gedacht dat ze acne kunnen verminderen.

Hieronder ga ik je enkele voorbeelden geven hoe je aardbeien tegen acne kunt gebruiken.

Het kan dus goed zijn voor je huid regelmatig de fruitafdeling in je supermarkt te bezoeken en aardbeien te kopen. Er zijn echter meer soorten groenten en fruit die je kunt verwerken in een dieet tegen acne.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Aardbeien gezichtsmasker

De eerste manier om aardbeien tegen acne in te zetten is het maken van een aardbeien gezichtsmasker.

Voor een aardbeien gezichtsmasker zelf te maken heb je niet veel nodig. Een masker bestaat telkens uit hooguit 3 basis ingrediënten:

 • Aardbeien
 • Honing
 • Yoghurt

Prak de aardbeien en voeg deze samen met enkele lepels yoghurt en een lepeltje honing. Breng vervolgens het gezichtsmasker aan op de huid om je pukkels te bestrijden. Geen zorgen als er van het goedje nog wat overblijft, dit kan je met veel plezier gewoon opeten.

Maar wat zijn de voordelen van een aardbeien gezichtsmasker? Als je vaak een gezichtsmasker gebruikt, krijg je een zachter aanvoelende huid en worden acne bacteriën verwijdert. Na verloop van tijd wordt je huid elastischer en weerbaarder.

Waarom de bijkomende ingrediënten? Yoghurt bevat melkzuur, melkzuur zorgt ervoor dat je huid ontvet wordt en tegelijkertijd hydrateert het ook. Zo weekt het de dode huidcellen los zodat je huid weer soepel en elastisch wordt. Honing werkt als een balsem op je huid, droge en ruwe plekjes worden hiermee aangepakt. Daarnaast heeft honing een antibacteriële werking, dit helpt tegen het ontsteken van de mee-eters.

Aardbeien scrub

Een aardbeien scrub van aardbeien en suiker is best handig in het tegengaan van puistjes. Door het suiker haal je de grove en ruwe dode huidcellen weg. Dit maakt het eenvoudiger om het salicylzuur zijn werk te laten doen. Een aardbeien scrub maken is zo eenvoudig als het hier uitgelegd werd. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig:

 • Suiker
 • Aardbeien

Neem een lepel suiker en strooi deze over de aardbeien. Prak de aardbeien en suiker samen en wrijf zachtjes in cirkels over je huid. Spoel het daarna voorzichtig af met wat lauw water. Is er nog wat over van je mengeling dan kan je dit gewoon weer verder in een gerecht gebruiken.

Tip: voeg enkele blaadjes verse munt toe aan de aardbeien scrub voor een fris gevoel.

Het wonderbaarlijke aardbeiensap

De meest eenvoudige manier om een aardbei tegen pukkels te gebruiken is er een gezonde smoothie van maken.

Hierdoor neem je alle gezonde stoffen van de aardbei op in je lichaam. Deze kan dan alle vitamines en mineralen beter filteren zodat je de vrucht tot zijn maximum benut. Het fijne aan de smoothie is dat je hier nog een heleboel andere gezonde ingrediënten aan kan toevoegen.

Andere gezonde toevoegingen voor in je aardbeiensap tegen acne zijn:

 • Bessen (alle blauwe en rode bessen bevatten veel antioxidanten)
 • Tomaten (bevat vitamine c die de aanmaak van collageen bevordert)
 • Rode druiven (bevat chemicaliën en antioxidanten die huidirritaties tegengaan)
 • Rode biet (werkt bloedzuiverend door foliumzuur, kalium)
 • Avocado (bevat vitamine A en E voor een gezonde stralende huid)
 • Brandnetelthee (werkt bloedzuiverend door de ingrediënten en tegen een vette huid)
 • Pure chocolade (bevat antioxidanten en flavonoïden met een anti-inflammatoire werking)

Aardbeien tegen acne: conclusie en meer gezonde voeding!

Wie aardbeien en acne nooit samen associeert heeft het dus flink mis!

Deze kleine rode heerlijk zoete vruchten zijn niet alleen een plezier om te eten, ze zijn ook een wondermiddel voor de huid. Eet eens een aardbei tegen pukkels! Naast aardbeien zijn er nog veel meer producten met voedingsstoffen die je huid een flinke boost kunnen geven.

Wel dien je te weten dat acne vaak ontstaat door een combinatie van factoren. Misschien dien je bijvoorbeeld ook betere acne producten te gebruiken en te letten op je overige hygiëne en levensstijl.

Ik raad je dan ook aan om mijn e-book “Leven Zonder Acne” te lezen. Via de onderstaande knop ga je naar het artikel en krijg je alle informatie om voor een langere tijd je acne te verminderen.

Meer weten over Leven Zonder Acne? Klik op de knop hieronder en zorg ervoor dat acne verleden tijd wordt!

Voorkom na je jeugd nog 20 jaar last te houden van puistjes door de échte oorzaken op te lossen…

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *