Acne behandelen

acne behandelen

Acne behandelen kun je doen op verschillende manieren. Acne dien je serieus te nemen met een daarbij passende behandeling. In dit artikel zal je manieren vinden waarmee je acne kunt verminderen en behandelen. 

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Waarom acne behandelen?

Wanneer puistjes zichtbaar worden op het gezicht kan het een vervelend probleem worden. Het is dan verstandig om acne te behandelen.

Het is voor velen namelijk niet prettig om zich te laten zien op sociale plekken met puistjes op het gezicht. Ook ziet het er niet heel prettig uit en kan het je onzeker maken. Hierdoor gaat de kwaliteit van je leven dus achteruit wat zeker niet de bedoeling is.

Acne is gelukkig goed te behandelen. Wel dien je er op tijd bij te zijn en het op de juiste manier aan te pakken. Anders kan acne leiden tot zowel uiterlijke als innerlijke littekens. Lees daarom snel verder om de acne te gaan behandelen.

Effectief acne behandelen

Doorgans bestrijd je acne door de volgende 3 punten aan te pakken:

  1. Het doden van bacteriën
  2. Exfoliëren van huid en poriën
  3. Vet verminderen

Er zijn verschillende manieren waarmee je acne kunt behandelen. Dit kun je onder andere doen met allerlei huidproducten en medicijnen, afhankelijk van jouw soort acne.

Jouw huid is uniek en kent dus ook een unieke acne behandeling. Daarom dien je als eerste te kijken naar de oorzaak van jouw acne.

Bekijk wat de verschillende verzorgingsproducten bevatten en hoe zij de puistjes te lijf gaan. Sommige middelen doden bijvoorbeeld enkel bacteriën en maken poriën vrij, terwijl een ander middel ontstekingen afremt.

We zullen nu 3 soorten manieren toelichten die kunnen worden gebruikt voor een acne behandeling, namelijk:

  • Verzorgingsproducten voor je huid
  • Medicijnen tegen acne
  • Leven Zonder Acne

Acne behandelen met huidproducten

Voor verzorgingsmiddelen tegen de huid kun je terecht bij de plaatselijke apotheek of drogist. Producten zoals crèmes, scrubs en gezichtsreinigers kunnen helpen puistjes tegen te gaan.

acne behandelen met scrub

Bij de huidproducten kun je onderscheid maken tussen:

  1. Producten welke niet specifiek acne tegen gaan.
  2. Producten specifiek gericht op het bestrijden van puistjes. Deze producten bevatten meestal een hoger percentage van een bepaald bestanddeel (zoals salicylzuur). 

Acne behandeling met medicijnen

Hefterige vormen van acne worden meestal door een dermatoloog of huisarts behandelt. Artsen schrijven zwaardere geneesmiddelen voor waarmee ernstige vormen van acne worden aangepakt.

acne behandeling met medicijnen

Mocht je medicijnen gaan gebruiken tegen acne, ga dan voor 1 product en maak de kuur helemaal af.

In 4 stappen je acne verminderen..?!

Mijn e-book “Leven Zonder Acne” zit bomvol informatie om acne effectief te behandelen.

Ik kan mij voorstellen dat jij je acne ook wilt gaan behandelen. De meeste behandelingen zijn enkel gericht op het bestrijden van puistjes. Ik wil je echter helpen om de echte oorzaken van acne aan te pakken, zodat je ook in de toekomst minder kans hebt op puistjes.

Wil je weten hoe dit moet?

Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot mijn verhaal!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af