Acne behandelen

acne behandelen

Acne behandelen kun je doen op verschillende manieren. Acne dien je serieus te nemen met een daarbij passende behandeling. In dit artikel zal je manieren vinden waarmee je acne kunt verminderen en behandelen. 

Heb je last van puistjes? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Pak de kernoorzaken van je acne aan!

Ja! Ik wil ook veilig van mijn puistjes af!

Waarom acne behandelen?

Wanneer puistjes zichtbaar worden op het gezicht kan het een vervelend probleem worden. Het is dan verstandig om acne te behandelen.

Het is voor velen namelijk niet prettig om zich te laten zien op sociale plekken met puistjes op het gezicht. Ook ziet het er niet heel prettig uit en kan het je onzeker maken. Hierdoor gaat de kwaliteit van je leven dus achteruit wat zeker niet de bedoeling is.

Acne is gelukkig goed te behandelen. Wel dien je er op tijd bij te zijn en het op de juiste manier aan te pakken. Anders kan acne leiden tot zowel uiterlijke als innerlijke littekens. Lees daarom snel verder om de acne te gaan behandelen.

Effectief acne behandelen

Doorgans bestrijd je acne door de volgende 3 punten aan te pakken:

  1. Het doden van bacteriën
  2. Exfoliëren van huid en poriën
  3. Vet verminderen

Er zijn verschillende manieren waarmee je acne kunt behandelen. Dit kun je onder andere doen met allerlei huidproducten en medicijnen, afhankelijk van jouw soort acne.

Jouw huid is uniek en kent dus ook een unieke acne behandeling. Daarom dien je als eerste te kijken naar de oorzaak van jouw acne.

Bekijk wat de verschillende verzorgingsproducten bevatten en hoe zij de puistjes te lijf gaan. Sommige middelen doden bijvoorbeeld enkel bacteriën en maken poriën vrij, terwijl een ander middel ontstekingen afremt.

We zullen nu 3 soorten manieren toelichten die kunnen worden gebruikt voor een acne behandeling, namelijk:

  • Verzorgingsproducten voor je huid
  • Medicijnen tegen acne
  • Leven Zonder Acne

Acne behandelen met huidproducten

Voor verzorgingsmiddelen tegen de huid kun je terecht bij de plaatselijke apotheek of drogist. Producten zoals crèmes, scrubs en gezichtsreinigers kunnen helpen puistjes tegen te gaan.

acne behandelen met scrub

Bij de huidproducten kun je onderscheid maken tussen:

  1. Producten welke niet specifiek acne tegen gaan.
  2. Producten specifiek gericht op het bestrijden van puistjes. Deze producten bevatten meestal een hoger percentage van een bepaald bestanddeel (zoals salicylzuur). 

Acne behandeling met medicijnen

Hefterige vormen van acne worden meestal door een dermatoloog of huisarts behandelt. Artsen schrijven zwaardere geneesmiddelen voor waarmee ernstige vormen van acne worden aangepakt.

acne behandeling met medicijnen

Mocht je medicijnen gaan gebruiken tegen acne, ga dan voor 1 product en maak de kuur helemaal af.

In 4 stappen van je acne af..?!

Mijn e-book “Leven Zonder Acne” zit bomvol informatie om acne effectief te behandelen.

Ik kan mij voorstellen dat jij je acne ook wilt gaan behandelen. De meeste behandelingen zijn enkel gericht op het bestrijden van puistjes. Ik wil je echter helpen om de echte oorzaken van acne aan te pakken, zodat je ook in de toekomst geen last meer hebt.

Wil je weten hoe dit moet?

Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot de kortingspagina én lees wat anderen vinden van mijn methode!

leven zonder acne cover

Wil jij meer informatie over Leven Zonder Acne?

Ja! Ik wil meer informatie!