Acne Behandeling Thuis: Zo Behandel je Acne vanuit Huis!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
acne behandeling thuis

Op zoek naar een acne behandeling voor thuis? Bijna iedereen heeft weleens last van puistjes of acne. Een vertrouwde bron geeft zelfs aan dat ongeveer 85% van de jongvolwassenen kampt met de problemen van acne.

Gelukkig kun je acne behandelen vanuit huis. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een acne behandeling te kiezen, zoals benzoylperoxide of salicylzuur. Misschien heb je echter thuis nog wat producten liggen die werken tegen puistjes, waardoor je direct aan de slag kunt. Daarnaast zijn huismiddeltjes vaak een stuk goedkoper dan echte acne behandelingen.

In dit artikel ga ik zo duidelijk mogelijk proberen te vertellen hoe je thuis acne kunt behandelen. Onthoud wel dat er geen grote onderzoeken zijn geweest naar huismiddeltjes en het effect op je acne. Sommigen middeltjes kunnen zelfs schadelijk zijn voor je huid.

Waarom gaat een acne behandeling voor thuis vaak fout?

Voordat ik je vertel hoe je thuis acne kunt behandelen lijkt het me verstandig om de meest gemaakte fouten te bespreken van thuisbehandelingen. Er zijn namelijk ontzettend veel medicijnen te koop die bijwerkingen opleveren. Ook zie je vaak cosmetische producten om thuis te gebruiken met verkoopteksten als “zie direct resultaat van je acne'”.

Aangezien er zoveel onduidelijkheden en verschillende acne behandelingen zijn kun je al snel fouten maken en je acne verergeren.

Hieronder neem ik de meest gemaakte fouten van acne behandelingen voor thuis met je door:

1. De acne behandeling niet afmaken

De eerste reden waarom een acne behandeling voor thuis vaak fout gaat is omdat mensen vroegtijdig stoppen met de behandeling of kuur. Sommige medicatie zal aan het begin je acne verergeren, het is dan verleidelijk om te stoppen. Toch zijn lichte irritaties in het beginstadium vrij normaal. Ook dien je er rekening mee te houden dat het soms weken of maanden kan duren voordat een behandeling resultaat oplevert.

2. Het teveel en hard reinigen van je huid

Een andere reden waarom een acne behandeling voor thuis vaak mislukt is omdat er simpelweg verkeerd wordt omgegaan met verzorgingsmiddelen. Het is bijvoorbeeld goed om een gezichtsreiniger, scrub of gezichtsmasker te gebruiken. Ga deze producten echter niet elke dag allemaal gebruiken. Het is namelijk niet goed voor je huid om deze te vaak schoon te maken. Mijn tip is om een milde pH gezichtsreiniger zonder alcohol te gebruiken.

3. Het proberen van teveel middeltjes en oplossingen

Als je last hebt van acne wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Het lijkt dan ook aantrekkelijk om van alles door elkaar heen te gebruiken. Dat is echter niet slim, omdat de middelen negatief op elkaar kunnen reageren met ergere acne als gevolg. Ook kun je simpelweg het effect op je acne niet meten wanneer je allerlei middeltjes en oplossingen door elkaar gebruikt. Voor het gebruik van bepaalde medicijnen is het zelfs verboden om bepaalde stoffen binnen te krijgen.

Ik was 1 keer per dag mijn gezicht met een milde reiniger. Daarnaast gebruik ik een vochtinbrenger en een zz crème. Ik kan dus gewoon thuis mijn acne behandelen en hoef geen vreemde medicijnen in te nemen.

4. Het gebruiken van de verkeerde middelen voor thuis

Vaak zie je dat de meest populaire producten tegen acne niet werken. Kijk ook uit met gezichtsreinigers op basis van alcohol. Door thuis de verkeerde producten te gebruiken kan je acne verergeren. Simpelweg zijn de meeste standaard producten gemaakt voor jeugdpuistjes in plaats van acne.

5. Het uitknijpen van pukkels

Nog een reden waarom een thuis behandeling vaak niet werkt is omdat mensen hun pukkels tussentijds uitknijpen. Echter verspreid je hierdoor bacteriën en kun je nog meer en ernstige ontstekingen krijgen. Je kunt zelfs blijvende littekens en gaatjes krijgen. Knijp dus nooit een puistje uit, maar zorg dat je de daadwerkelijke oorzaak gaat aanpakken.

6. Invloeden van anderen

Soms ben je pas net een weekje bezig met een acne behandeling en vertelt een vriendin opeens dat het haar gelukt is van acne af te komen dankzij een of ander middel. Echter heeft iedereen een andere huidtype waardoor dat middel misschien niet hetzelfde effect geeft op jouw acne. Ook beweren de meeste artsen dat je geen puistjes krijgt door voeding en medicatie moet gebruiken. Toch zijn er talloze verhalen te vinden op internet van mensen die puistjes krijgen na het eten van bepaalde voeding.

7. Het eten van verkeerde voeding

Als je thuis acne wilt behandelen is het goed om eens te letten op wat je allemaal binnenkrijgt. Bewerkte voedingsmiddelen, zuivelproducten en chocola zouden best eens de oorzaak van je acne kunnen zijn. Je kunt beter gezond en gevarieerd eten. Eet vers en biologisch voedsel en zorg dat je genoeg omega 3 vetten binnenkrijgt. Kijk eens wat het effect op je huid is.

8. Misschien heb je allergieën

In sommige gevallen ontstaat acne door een allergie of een tekort aan essentiële vitamines en mineralen. Misschien heb je een glutenallergie en is dit de reden van je acne. Je kunt een voedingsdagboek bijhouden om te zoeken naar de oorzaak van je acne. Zo kun je thuis je acne effectiever behandelen.

Acne behandeling met producten die je thuis hebt liggen

Om acne thuis te behandelen kun je verschillende dingen doen. Waarschijnlijk heb je thuis in de voorraadkast of koelkast een aantal producten liggen die je kunt gebruiken voor je acne behandeling. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Komkommers: De hydraterende werking van komkommers kan gunstig zijn voor je huid. Komkommers zijn mogelijk meer geschikt voor kleine puistjes, maar kan ook helpen je acne lichtjes te kalmeren. Je maakt een mengsel van een kleine komkommer en 1 kopje havermout. Het mengsel meng je met 1 theelepel yoghurt waarna je het kunt aanbrengen op je gezicht. Na 30 minuten spoel je het weer af.
  • Honing: De helende bacteriële eigenschappen van honing kunnen helpen tegen je acne. Gebruik wat zuivere honing als gezichtsmasker. Was je gezicht voor-en na het gebruiken van je masker.
  • Groene thee: In groene thee zitten stoffen die goed zijn om je acne te behandelen. Je kunt groene thee drinken of een groene thee-extract op je huid aanbrengen. Groene thee-extract is online te bestellen.

Let erop dat je zelf onderzoek moet doen voordat je dergelijke producten gaat gebruiken om je puistjes te behandelen. Raadpleeg daarnaast een arts voor specifiek advies.

De beste acne behandeling voor thuis

In dit artikel heb ik je al enkele tips gegeven om acne thuis te behandelen. De producten die je thuis hebt liggen en zelfgemaakte gezichtsmaskers zouden mogelijk kunnen helpen tegen je acne, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen.

Probeer eens een paar tips uit van dit artikel om te kijken of het invloed heeft op je puistjes en acne. Bij ernstige acne is het raadzaam een arts of dermatoloog te raadplegen voor een geschikte behandeling. Misschien is het niet mogelijk je acne thuis te verhelpen.

Bovendien raad ik je aan mijn e-book “Leven Zonder Acne” te lezen. Dit boek heeft al honderden mensen geholpen om acne te verminderen. Je gaat dan ook de exacte oorzaken van je acne ontdekken, waardoor je een gerichte acne behandeling kunt ondergaan.

Het e-book bevat een geschikte acne behandeling voor thuis.

Via de onderstaande groene knop ga je naar de verkooppagina.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *