Acne bestrijden van binnenuit

10 tips om acne bij de bron te bestrijden

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
acne en puistjes bestrijden van binnenuit

Acne bestrijden van binnenuit kan vele malen effectiever zijn dan acne symptoom gericht te behandelen met chemische middeltjes en dure behandelingen. Een probleem bestrijden van binnenuit noemt men ook wel een holistische aanpak.

Als jij je enkel richt op het bestrijden van de symptomen die horen bij acne, dan zullen de puistjes inderdaad tijdelijk verdwijnen. Echter, de acne zal na een tijdje weer terugkomen. Er is namelijk vaak een onderliggende oorzaak van acne die eerst moet worden opgelost om er voor een langere tijd van af te komen.

Download onze gratis gids hier om te leren hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

In dit artikel ga ik je 10 bruikbare tips geven om acne te bestrijden van binnenuit. Hiermee bedoel ik dat je de processen in je lichaam die acne veroorzaken gaat bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door je voedingspatroon aan te passen.

Dankzij een aanpak van binnenuit ga je langer effect zien op je huid.

Hoe kun je acne bestrijen van binnenuit?

Naar mijn mening kan je acne het beste bestrijden door de problemen bij de bron uit te roeien. Dit zal ervoor zorgen dat de talgklieren en bacteriën geen nieuwe acne zullen veroorzaken. Op deze manier zullen er in de toekomst minder snel nieuwe onzuiverheden op de huid ontstaan.

Daarnaast kan het ook slim zijn voor een goede huidverzorgingsroutine te kiezen. Hiermee kun je de puistjes verminderen die momenteel aanwezig zijn. Gebruik bijvoorbeeld een reiniger, exfoliant en antibacterieel middel voor acne.

Laten we eerst eens kijken naar de tips om acne van binnenuit te bestrijden.

1. Verwerk omega-3 vetzuren in je voedingspatroon

Veel mensen die last hebben van acne hebben een tekort aan omega-3 vetzuren in vergelijking met de hoeveelheid omega-6 vetzuren in hun lichaam.

De vetzuren zijn verantwoordelijk voor het ontstekingsniveau in je lichaam. Door voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen, kunnen ontstekingen worden afgeremd. Wanneer je echter teveel omega-6 vetzuren binnenkrijgt, dan kunnen er juist ontstekingen ontstaan. Door de onbalans kunnen de hormonen gaan schommelen en kunnen de huidcellen minder goed hun werk doen.

Tegenwoordig bevatten veel voedingsmiddelen veel omega-6 vetzuren en een stuk minder omega-3 vetzuren. De oplossing om acne van binnenuit te bestrijden is door de hoeveelheid vetzuren in je lichaam weer in balans te krijgen.

Je dient dus simpelweg meer omega-3 vetzuren aan je voedingspatroon toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voedingsmiddelen die veel omega-3 bevatten:

 • Sojaolie
 • Chiazaad
 • Walnoten
 • Zalm
 • Haring
 • Sardines
 • Groene groenten

2. Verminder de hoeveelheid testosteron in je lichaam

Door de grote hoeveelheid chemicaliën, comedogene cosmetica en bewerkte voedingsmiddelen in de samenleving kunnen de hormonen al snel uit balans raken. Vaak ontstaat een hormonale onbalans door een tekort aan het hormoon “oestrogeen” en een overschot aan het hormoon “testosteron”.

Het gevolg van een hormonale onbalans is dat de talgklieren meer talg produceren dan nodig is en er sneller verstoppingen en ontstekingen op de huid ontstaan.

Om de hormonale acne van binnenuit te bestrijden kun je fyto-oestrogenen (plantaardige hormonen) in je voedingspatroon verwerken. Je kunt bijvoorbeeld lijnzaad, knoflook, broccoli, asperges, kappertjes en linzen eten. Zorg ook dat je een gezond, gevarieerd dieet met veel biologische voeding volgt.

Kijk uit met chemicaliën in verzorgingsproducten die tot een verhoging van de talgproductie kunnen leiden. Om de verstopte poriën te bestrijden, kun je waarschijnlijk het beste natuurlijke producten gebruiken.

3. Het eten van rauwe wortelen

Hoewel het wellicht wat raar klinkt, kan het wellicht helpen elke dag een rauwe wortel te eten. Wortelen bevatten namelijk veel vitamine A en bètacaroteen. Hierdoor kunnen ze mogelijk helpen de ontstekingen van acne te verminderen, bacteriën op te ruimen, beschermingen tegen de zon te bieden en nieuwe gezonde huidcellen aan te maken.

Het kan dus goed zijn dagelijks een wortel te eten. Wellicht heb jij een tekort aan vitamine A en kan het eten van wortelen hierbij helpen. Ook kun je dankzij een unieke vezel in wortelen de acne veroorzakende hormonen uit je lichaam ontgiften.

4. Een gezonde bloedsuikerspiegel

Een andere manier om acne te bestrijden van binnenuit is door je bloedsuikerspiegel op peil te brengen.

Het eten van veel suiker kan zorgen voor een insulinepiek. “Insuline” is een hormoon dat ook weer voor een verhoogde talgproductie, en dus acne zorgt. Tevens kun je insulineresistentie opbouwen waardoor je sneller vatbaar bent voor puistjes.

Om je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen van binnenuit kun je de volgende voedingsmiddelen in beperkte mate eten.

 • Kokosolie
 • Bananen
 • Avocado
 • Pure chocola
 • Kaneel

Zorg ook dat je voldoende lichaamsbeweging hebt. Vermijd stress, snelle suikers en suikerrijke vruchtensappen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

5. Het lymfestelstel verbeteren

Wanneer je lichaam niet goed ontgift, kunnen er verschillende processen in het lichaam worden verstoord, waardoor puistjes de kop opsteken. Je dient er dus voor te zorgen dat de gifstoffen worden verwijderd door een goede werking van het lymfestelsel.

Om een gezonder lymfestelsel te krijgen, kan je de volgende voedingsmiddelen eten:

 • Granaatappel
 • Kersen
 • Bieten
 • Cranberries

6. Drink elke dag minimaal 1.5 liter water

Het kan verleidelijk zijn eerder te grijpen naar een glas cola dan een glas water. Toch is het drinken van water een goede manier om acne van binnenuit te bestrijden. Het water helpt namelijk bij het afvoeren van gifstoffen en het hydrateren van het lichaam. Zorg daarom dat je elke dag minimaal 1.5 liter water drinkt.

7. Eet voedingsmiddelen die de huid hydrateren

Naast het drinken van voldoende water kun je nog ook kiezen voor voedingsmiddelen die de huid van binnenuit gehydrateerd houden.

Voedingsmiddelen die de huid gehydrateerd houden zijn onder andere komkommer, bessen, chia zaden, spinazie en olijfolie. Het voordeel is dat je met deze producten ook nog tal van andere antioxidanten en voedingstoffen in je lichaam krijgt die kunnen bijdragen aan een zuivere huid.

Het kan bijvoorbeeld helpen om het immuunsysteem van je lichaam te versterken. Hierdoor zal je lichaam minder snel een ontstekingsreactie geven als er een mee-eter op de huid zit, zodat deze niet verandert in een echte puist. Bovendien kan de spijsvertering worden verbeterd.

8. Vermijd zuivelproducten

Melkproducten kunnen hormonen bevatten. Door de toename van de hormonen in je lichaam kan er weer een onbalans ontstaan.

Er zitten echter veel gezonde stoffen in melk. Het kan daarom verstandig zijn voor vervangende producten te kiezen. Anders kun je een tekort krijgen aan bepaalde stoffen wat ook weer zorgt voor een onbalans in je lichaam, en dus acne.

9. Controleer of je allergieën hebt

De negende manier om acne te bestrijden van binnenuit is door te controleren of je mogelijk allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen of andere stoffen.

De oplossing hiervoor is een voedingsdagboek bij te houden en te kijken wat de reactie is van je huid op bepaald voedsel. Eventueel kun je zelfs een allergoloog raadplagen om mogelijke allergieën te achterhalen.

10. Vermijd stress, slaap voldoende en beweeg veel

Er zijn nog veel meer manieren om acne te bestrijden. Ik bespreek er veel in mijn gids, waarover ik je aan het einde nog even vertel.

Om acne van binnenuit te bestrijden kan het helpen stress te vermijden, minimaal 7 uur per nacht te slapen en elke dag voldoende te bewegen. Het zijn allemaal voorbeelden van factoren die bijdragen aan een zuivere huid.

De Leven Zonder Acne revolutie gericht op de onderliggende oorzaken

Je hebt al enkele tips gekregen om acne te bestrijden van binnenuit. Hopelijk heb je weer nieuwe dingen geleerd die je kunt proberen om van acne af te komen.

Het kan verstandig zijn een goed huidverzorgingsregime te hebben. Op deze manier kun je de puistjes die nu aanwezig zijn verminderen. Dat kan tegelijkertijd stress en onzekerheid verminderen.

Vervolgens kun je controleren of de acne problemen die zijn ontstaan door je lichaam mogelijk zijn bestreden, door te kijken of er opnieuw acne ontstaat.

In mijn gratis gids bespreek ik hoe je acne kunt bestrijden zowel van binnen als van buiten. Dit is alvast een voorproefje op mijn betaalde, betaalbare e-book.

Je bent bij mij aan het juiste adres.

Ik heb namelijk zelf jarenlang last gehad van hardnekkige acne, van alles geprobeerd en een hekel gekregen aan heftige antibiotica of dure schoonheidsbehandelingen die de echte problemen zoals de darmen, hormonen en andere factoren die tot acne leiden niet bestrijden.

Via de onderstaande knop lees je mijn verhaal, ga je leren acne te bestrijden van binnenuit, en dus de problemen van acne écht bij de bron aanpakken!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *