Acne door warmte

Hoe ontstaan en behandel je warmte puistjes?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
acne en puistjes door de warmte

De opwarming van de aarde kan ongunstig zijn voor mensen die last hebben van acne en puistjes. Hoewel het een fijn gevoel kan geven in de warmte te zijn, zullen acne patiënten niet altijd blij zijn met de warmte, omdat dit een omgeving creëert waardoor acne erger kan worden en nieuwe puistjes kunnen ontstaan.

Er zijn verschillende redenen waarom acne door de warmte kan ontstaan. Door de zon kunnen de puistjes uitdrogen waardoor de talgklieren een seintje krijgen meer talg te produceren. Dit kan er toe leiden dat er meer puistjes ontstaan. Ook kun je flink gaan zweten in de warmte. Het zweet kan in de huidporiën trekken waardoor er meer puistjes ontstaan.

In dit artikel vertel ik je alles over het ontstaan van acne door de warmte en wat je er tegen kunt doen.

Waarom krijg je acne en puistjes door de warmte?

Hete dagen kunnen lekker zijn om even te ontspannen. In de warmte kan je bijvoorbeeld naar het terras gaan of een mooie wandeling maken. Helaas zitten er niet alleen maar voordelen aan de warmte. Door de warmte kunnen er namelijk puistjes ontstaan.

Ten eerste ga je meer zweten in de warmte. Wanneer zweet in de poriën ophoopt en in aanraking komt met andere verontreinigheden kan er een verstopping ontstaan. Deze omgeving is de perfecte plek voor acne bacteriën om te groeien. Het gevolg is dat er één of meerdere puistjes ontstaan.

De hitte, vochtigheid en puistjes zorgen er tevens voor dat je sneller de neiging krijgt aan je gezicht te komen, of dit nou met je vingers, nagels, handdoek of t-shirt is. Hiermee ben je eigenlijk alleen maar meer bacteriën aan het toevoegen aan de ontsteking, bestaande bacteriën aan het verspreiden en de barrière van de huid aan het verslechteren.

Ook is er een kans dat je de airconditioning aanzet in de warmte. De extreme koeling in klaslokalen, restaurants, vliegtuigen en kantoren kunnen er echter juist voor zorgen dat je meer puistjes krijgt. Dit komt omdat de airconditioning het vocht uit je gezicht zuigt. Het gevolg is dat de olieklieren meer talg gaan produceren om de droogheid tegen te gaan. Door de vette huid kunnen de poriën sneller verstopt raken.

Bekijk ook eens de artikelen die ik jou aanbeveel: puistjes door vochtigheid, puistjes door zweet en puistjes in de zomer.

Acne door warmte behandelen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om acne door de warmte te voorkomen en te behandelen.

Hieronder geef ik je een aantal tips voor acne door de warmte:

  • Kies voor milde, ongeparfumeerde producten die geen ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. Dit geldt dus ook voor zonnebrandcrème die je besluit op te smeren in de warmte.
  • Was je gezicht minimaal één tot wee keer per dag met water. Er geldt wel een uitzondering als je hebt gezweet, dan dien je het namelijk zo snel mogelijk van de huid te halen. Was je gezicht minimaal één keer per dag met een niet-schuimende gezichtsreiniger.
  • Vermijd airconditioning op je gezicht. Zorg dus ook dat ventilatieopeningen in de auto niet in de richting staan van je gezicht. Probeer eventueel eens een draagbare luchtbevochtiger om de droogheid door de airconditioning te verminderen.
  • Verschoon je beddengoed vaker in de zomer. Vooral op je kussenslopen kan tijdens warme dagen een hoop vuil terecht komen. Let er wel op dat je het juiste type wasmiddel gebruikt waarvan je geen acne krijgt.
  • Wil je tijdens warme dagen onder de douche stappen? Douche dan niet op een te hoge temperatuur, zorg dat er geen shampoo achterblijft op de huid en maak deppende bewegingen met je handdoek bij het afdrogen, zodat er geen wrijving ontstaat.

Dit zijn aanvullende tips voor je acne:

  • Ga geen acne die is ontstaan door de warmte uitknijpen. Vooral in de hitte is de kans namelijk groot dat je hiermee de problemen erger maakt
  • Vermijd het dragen van make-up op hete dagen of warme plekken om te voorkomen dat het in de poriën trekt.
  • In lichtkleurige, loszittende, luchtige kleding ga je minder snel zweten. Wissel ook regelmatiger van beha.
  • Ga de schaduw in in plaats van de warmte. Draag eventueel een zonnebril en pet of hoed.
  • Zorg voor een koele slaapomgeving.

Het hele jaar door puistjes bestrijden

De warmte is één van de vele oorzaken waardoor puistjes kunnen ontstaan. Er kunnen dan ook nog veel meer oorzaken zijn voor het ontstaan van acne.

Ik kan begrijpen dat jij klaar bent met die vervelende puistjes. Ze kunnen namelijk een grote invloed hebben op de kwaliteit van je leven.

Om je op weg te helpen heb ik “de Leven Zonder Acne Methode” in het leven geroepen. Hierin bespreek ik de stappen die nodig zijn om de grondoorzaken van acne te bestrijden. In plaats van de symptomen tijdelijk te bestrijden richt ik met mijn aanpak op de echte oorzaken. Het resultaat is dat de acne voor een langere periode verdwijnt.

Ik raad je dan ook aan via de onderstaande knop mijn methode te bekijken. Op deze manier ga je de warmte veel minder kans geven acne te laten ontstaan.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *