Acne face mapping

Wat puistjes je proberen te vertellen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Face mapping voor acne

Puistjes, soms lijkt het alsof je er nooit van afkomt. Na het gebruiken van veel huidverzorgingsmiddelen en het ondergaan van behandelingen ben je zojuist waarschijnlijk op zoek gegaan naar acne face mapping.

Face mapping is een techniek om de onderliggende oorzaak van een puistje te ontdekken. Bij face mapping wordt dan ook gekeken naar het gebied waar een puistje is ontstaan, en welke invloed een proces, orgaan of lichaamsdeel hierop heeft.

Na het begrijpen van de oorzaak van je acne kun je bijvoorbeeld je dieet of levensstijl veranderen om te zien of dit daadwerkelijk effect heeft op je puistjes.

Je huid wordt door meer beïnvloedt dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de gezonde gewoontes zien om je huid van binnenuit te verbeteren.

Onthoud dat er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan naar de waarheid achter face mapping voor acne. Tot die tijd moeten we het doen met enkele ervaringen van acne patiënten en uitspraken van artsen.

In deze blog ga je meer te weten komen over face mapping bij acne. Wat proberen puistjes je te vertellen?

Hoe werkt face mapping?

De Chinese geneeskunde maakt al een lange tijd gebruik van face mapping om puistjes te bestrijden. Zij proberen te onderzoeken welke onderliggende problemen in het lichaam een invloed kunnen hebben op het ontstaan van puistjes op specifieke locaties van het gezicht.

Sinds duizenden jaren wordt face mapping ingezet om aandoeningen tegen te gaan. Vroeger waren er namelijk nog niet allerlei soorten bloedonderzoek, scans en dergelijke beschikbaar om onderzoek te doen.

Onthoud dat face mapping geen garantie is voor het vaststellen van de oorzaak van puistjes. Sommigen mensen kunnen last krijgen van puistjes op hun wangen door stress, terwijl anderen het zullen opmerken aan onzuiverheden op hun voorhoofd. Bovendien zijn er mensen waarvan hun hele gezicht vol zit met acne.

Aangezien echter wordt gedacht dat veel systemen in ons lichaam invloed kunnen hebben op de huid kan face mapping mogelijk werken. Denk bijvoorbeeld aan het spijsverteringsstelsel dat al vaker in verband werd gebracht met het krijgen van acne.

Uitvoeren van face mapping voor acne

Hieronder ga je enkele locaties zien waar een uitbraak van puistjes kan ontstaan. Ook wordt de mogelijke onderliggende oorzaak besproken volgens acne face mapping theorieën.

Oren

Allereerst betekenen puistjes op je oren mogelijk dat je nieren ongezond zijn.

Overweeg bijvoorbeeld voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en meer water te drinken, zodat je nieren hier voldoende van binnenkrijgen, optimaal hun werk kunnen doen en gifstoffen kunnen wegspoelen.

Voorhoofd

Wanneer er puistjes ontstaan rond het voorhoofd, de slapen en de haarlijn, dan kan dit misschien te maken hebben met je galblaas en lever.

Je kunt verschillende dingen doen om puistjes op deze plek te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de hoeveelheid bewerkte en vette voedingsmiddelen in je dieet.

Ook kun je overstappen op olievrije haarverzorgingsproducten en shampoo, omdat deze type producten in aanraking komen met je voorhoofd en de ingrediënten poriën verstoppen.

Tussen wenkbrauwen

Puistjes tussen de wenkbrauwen duiden mogelijk op de overmatige hoeveelheid alcohol die je drinkt, sigaretten die je rookt of slecht voedsel dat je eet.

Je kunt bijvoorbeeld je levensstijl aanpassen door je dieet aan te passen, meer te bewegen en meer te slapen.

Neus

Volgens face mapping kan acne op de neus verbonden zijn met je longen en hart.

Overweeg minder gekruid voedsel, vlees en zout binnen te krijgen. In plaats daarvan kun je meer fruit, groenten en noten binnenkrijgen. Laat eventueel je bloeddruk en vitamine B-spiegels controleren.

Linker wang

Acne aan de linkerkant van het gezicht betekent mogelijk dat er een probleem is met je lever. Ook kan het te maken hebben met een vieze telefoon of koptelefoon die je tegen je wang aanhoudt. Tevens kan er wrijving ontstaan, ofwel acne mechanica. Hetzelfde geldt voor een vies kussensloop waar je de hele nacht op ligt met je wang.

Gebruik bijvoorbeeld een gezichtsreiniger om verontreinigheden van je gezicht te wassen en verstopte poriën te voorkomen.

Kies enkel voor huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de acne-gevoelige huid en jouw huidtype.

Rechter wang

Anderzijds kan acne op de rechter wang een verbinding hebben met je longen.

Overweeg bijvoorbeeld te beginnen met ademhalingsoefeningen om je longen te versterken. Ook kan het verminderen van de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt mogelijk helpen.

Mond

Puistjes rond de mond kunnen te maken hebben met je voedingspatroon. Volgens face mapping kan er een probleem zijn met één van je spijsverteringsorganen, zoals je darmen en lever.

Je kunt meer vezels, fruit en groenten eten. Ook kun je gekruid en gefrituurd voedsel vermijden.

Je huid wordt door meer beïnvloedt dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de gezonde gewoontes zien om je huid van binnenuit te verbeteren.

Kin

Het ontstaan van acne op de kin en kaaklijn heeft misschien een hormonale onbalans als oorzaak. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je veel stress ervaart, problemen ervaart met je darmen of bepaalde voedingsmiddelen eet die de hormonen beïnvloeden.

Probeer de hormoonspiegels in balans te brengen met voeding of win medisch advies in bij een arts.

Face mapping conclusie & de ultieme methode tegen acne

Je huid is je grootste orgaan. Daarom denken sommigen mensen dat de gezondheid van je huid en algemene lichamelijke gezondheid een verband hebben.

Hoewel er hedendaags verschillende mogelijkheden zijn om de toestand in het lichaam te onderzoeken, gebruiken veel mensen face mapping nog steeds als holistische aanpak tegen acne.

Bij face mapping wordt gekeken naar de locatie van een puistje en de mogelijke onderliggende oorzaak in het lichaam. Hier is echter nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

Bekijk hieronder onze gratis gids en ontdek welke gewoonten voor een verbetering van je acne kunnen zorgen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *