Acne Fulminans

acne fulminans

Acne fulminans is een zeer heftige en zeldzame vorm van acne. Vooral mannen ondervinden last van deze huidaandoening.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is acne fulminans?

Acne fulminans wordt ook wel ‘acne maligna‘ genoemd. Acne fulminans kenmerkt zich door de vele ontstoken puistjes, wondjes en zweertjes op de huid.

De huidaandoening komt voornamelijk voor bij jonge mannen van 13 tot 23 jaar.

Acne fulminans lijkt erg op acne conglobata. Echter is acne fulminans heftiger. Wanneer je namelijk acne fulminans hebt, kun je jezelf ook nog eens ziek voelen. Blaren, ontstekingen en verandering in de structuur van de botten zijn bovendien vervelende kenmerken.

Hoe ontstaat acne fulminans?

Mensen die al last hebben van een vorm van acne (zoals acne conglobata) zijn meer en sneller vatbaar voor acne fulminans. 

Misschien ben je al een behandeling voor acne conglobata ondergaan? De huid kan dan uit het niets heftig gaan ontsteken met vele pukkels en puistjes tot gevolg.

Het is artsen nog niet duidelijk hoe acne fulminans ontstaat. Wel zijn er gevallen bekend waarbij de aandoening werd versterkt door een hoog niveau van testosteron en anabole steroïden in het lichaam.

Hoe herken ik acne fulminans?

Bij acne fulminans heb je dus niet alleen maar last van puistjes. Je kunt jezelf namelijk ook ziek voelen.

Acne fulminans kan gepaard gaan met koorts, bloedafwijkingen en spier,- en gewrichtspijnen in de ledematen.

Door de verschillende pijnen in het lichaam kun je mogelijk moeilijker bewegen. Ook kan de eetlust afnemen waardoor je gewicht zal verliezen.

Acne fulminans dient goed behandelt te worden om ernstige littekens te voorkomen.

Hoe behandel ik acne fulminans?

Doorgaans wordt acne fulminans behandelt door een combinatiebehandeling van orale medicatie. Denk aan antibiotica en isotretinoïne om ontstekingen te verminderen.

Het kan lang duren voordat acne fulminans geneest. Ook kan de acne opnieuw terugkomen na genezing. Het is in ieder geval verstandig actie te ondernemen. Of laat je behandelen om uitbreiding en verergering te voorkomen.

Minder last van puistjes en acne dankzij…?!

Na het lezen van dit blogartikel over ‘acne fulminans’ weet je wat het is.

In mijn e-book heb ik de beste manieren besproken om minder last te hebben van puistjes. Ik weet zeker dat dit erg kan helpen bij het bestrijden van je puistjes.

Wil jij liever niet veel geld uitgeven aan allerlei medicijnen en middeltjes? Ppuistjes verminderen en weten hoe dit moet?

Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot mijn verhaal!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af