Acne Fulminans

acne fulminans

Acne fulminans is een zeer heftige en zeldzame vorm van acne. Vooral mannen ondervinden last van deze huidaandoening.

Heb je last van puistjes? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Pak de kernoorzaken van je acne aan!

Ja! Ik wil ook veilig van mijn puistjes af!

Wat is acne fulminans?

Acne fulminans wordt ook wel ‘acne maligna‘ genoemd. Acne fulminans kenmerkt zich door de vele ontstoken puistjes, wondjes en zweertjes op de huid.

De huidaandoening komt voornamelijk voor bij jonge mannen van 13 tot 23 jaar.

Acne fulminans lijkt erg op acne conglobata. Echter is acne fulminans heftiger. Wanneer je namelijk acne fulminans hebt, kun je jezelf ook nog eens ziek voelen. Blaren, ontstekingen en verandering in de structuur van de botten zijn bovendien vervelende kenmerken.

Hoe ontstaat acne fulminans?

Mensen die al last hebben van een vorm van acne (zoals acne conglobata) zijn meer en sneller vatbaar voor acne fulminans. 

Misschien ben je al een behandeling voor acne conglobata ondergaan? De huid kan dan uit het niets heftig gaan ontsteken met vele pukkels en puistjes tot gevolg.

Het is artsen nog niet duidelijk hoe acne fulminans ontstaat. Wel zijn er gevallen bekend waarbij de aandoening werd versterkt door een hoog niveau van testosteron en anabole steroïden in het lichaam.

Hoe herken ik acne fulminans?

Bij acne fulminans heb je dus niet alleen maar last van puistjes. Je kunt jezelf namelijk ook ziek voelen.

Acne fulminans kan gepaard gaan met koorts, bloedafwijkingen en spier,- en gewrichtspijnen in de ledematen.

Door de verschillende pijnen in het lichaam kun je mogelijk moeilijker bewegen. Ook kan de eetlust afnemen waardoor je gewicht zal verliezen.

Acne fulminans dient goed behandelt te worden om ernstige littekens te voorkomen.

Hoe behandel ik acne fulminans?

Doorgaans wordt acne fulminans behandelt door een combinatiebehandeling van orale medicatie. Denk aan antibiotica en isotretinoïne om ontstekingen te verminderen.

Het kan lang duren voordat acne fulminans geneest. Ook kan de acne opnieuw terugkomen na genezing. Het is in ieder geval verstandig actie te ondernemen. Of laat je behandelen om uitbreiding en verergering te voorkomen.

Nooit meer last van puistjes en acne dankzij…?!

Na het lezen van dit blogartikel over ‘acne fulminans’ weet je wat het is.

In mijn e-book heb ik de beste manieren besproken om blijvend van je acne af te komen. Ik weet zeker dat dit erg kan helpen bij het bestrijden van je puistjes.

Wil jij liever niet veel geld uitgeven aan medicijnen en middeltjes? Voor altijd puistjes verwijderen en weten hoe dit moet?

Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot de kortingspagina én lees wat anderen vinden van mijn methode!

leven zonder acne cover

Wil jij meer informatie over Leven Zonder Acne?

Ja! Ik wil meer informatie!