Acne en haaruitval

Acne en haaruitval

Acne is een vervelende huidaandoening waar voornamelijk tieners mee te maken krijgen. Het kan helaas jaren duren voordat acne vanzelf overgaat.

Soms blijft acne zelfs tientallen jaren aanhouden. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met een hormonale balans in het lichaam die constant wordt verstoord.

Acne en haaruitval kunnen gepaard gaan met elkaar. Vaak zien mannen op volwassen leeftijd acne ontstaan en tegelijkertijd krijgen zij haaruitval. Maar ook vrouwen kunnen last krijgen van acne en haaruitval.

Op deze pagina ga ik je vertellen wat het verband is tussen acne en haaruitval en wat je er tegen kunt doen. Voor specifiek medisch advies dien je contact op te nemen met je huisarts.

Het verband tussen acne en haaruitval

DHT staat voor dihydrotestosteron. Het is een mannelijk geslachtshormoon dat ook wel androgeen wordt genoemd. Eigenlijk is het een bijproduct van testosteron.

Mannen en vrouwen maken testosteron aan, maar vaker krijgen mannen last van haarverlies door DHT dan vrouwen. Vrouwen met PCOS kunnen ook last krijgen van zowel haaruitval als acne op hetzelfde moment.

Haarzakjes kunnen gevoelig zijn voor DHT. Het haar wat wordt geproduceerd in een haarfollikel wordt dan fijner, kleiner en lichter. Uiteindelijk groeit er geen nieuw haar meer.

Er is sprake van hormonale acne wanneer er teveel DHT wordt aangemaakt. Dit kan namelijk leiden tot een overmatige talgproductie, waardoor de poriën van de huid verstopt raken met talg en andere verontreinigheden. Wanneer hier bacteriën bijkomen, dan kunnen er ontstekingen ontstaan. Dat is acne.

Acne en haarverzorging kunnen een verband hebben. Bij acne en haaruitval is er waarschijnlijk iets anders aan de hand, namelijk een hormonaal probleem.

Hoe kun je acne en haaruitval stoppen?

Een overmatige hoeveelheid DHT kan ervoor zorgen dat je last krijgt van haarverlies en hormonale acne.

Om van het probleem af te komen, kun je verschillende dingen doen. Overleg behandelingen in ieder geval met je huisarts.

Eventueel kun je kiezen voor een product die de hoeveelheid DHT in je lichaam verminderd. Ook zijn er speciale diëten en voedingsmiddelen die je kunnen helpen de hormonale balans te herstellen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.