Acne hacks

5 onbekende hacks tegen acne die zeer effectief zijn!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
hacks voor acne

Acne is een aandoening van de huid waarbij veel do’s en don’ts worden gegeven door allerlei personen. Daarom kan het soms lastig zijn acne goed te behandelen.

Om het je een stukje makkelijker te maken ga ik je in dit artikel vijf acne hacks geven. Deze hacks zullen je helpen de acne te verwijderen, te verbergen of voor een langere tijd te verminderen.

Lees verder om de juiste informatie te krijgen, tijd te besparen en zelf een aantal hacks uit te proberen voor je huid.

Acne hack 1: Gebruik weinig huidverzorgingsmiddelen

De eerste hack tegen acne gaat over het gebruiken van huidverzorgingsmiddelen. Als je momenteel last hebt van acne denk je waarschijnlijk dat je zoveel mogelijk middeltjes op de huid moet smeren. Dit heeft echter aan averechts effect op je puistjes.

Huidverzorgingsmiddelen kunnen in combinatie met andere merken meer klachten opleveren. Een betere aanpak kan daarom zijn producten van slechts één merk te kiezen. Ga ook niet allerlei middeltjes die dezelfde functie hebben, aanbrengen op de huid. Als je al één reiniger gebruikt, is dat dus voldoende. Je hoeft deze ook maar één keer per dag te gebruiken.

Deze acne hack luidt dan ook om simpelweg één reiniger, één crème en één anti-puistjes middel te gebruiken. Gebruik deze middelen met mate. Ga dus geen dikke lagen aanbrengen op de huid.

Acne hack 2: Probeer een licht percentage benzoylperoxide

De tweede hack om te proberen, is het inzetten van benzoylperoxide tegen acne. Personen die veel last hebben van acne hebben vaak de neiging de sterkste middelen te gebruiken. Echter raad ik je aan een lichter percentage benzoylperoxide te gebruiken, vooral voor de gevoeligere huid van een volwassen persoon.

Benzoylperoxide kan werken als een hack tegen acne, omdat het de acne veroorzakende bacteriën doodt. Hierdoor zullen er minder snel ontstekingen, en dus puistjes ontstaan.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen gehad met de benzoylperoxide crème met een sterkte van 2.5%. Dit is de minst sterke benzoylperoxide variant op de markt.

Acne hack 3: Verminder de zichtbaarheid van een puistje met ijs

Deze hack kan werken voor mensen die een puistje hebben, maar plotseling de deur uit willen zonder een opvallend puistje. Het kan immers schamend zijn de deur uit te gaan met een grote rode pukkel op je gezicht.

Om de zichtbaarheid van een puistje te verminderen, kun je wat ijs aanbrengen op het puistje. Dit doe je niet rechtstreeks. Wikkel wat ijsklontjes in een schone theedoek en houd dit enkele seconden tegen je gezicht aan gedrukt. Op deze manier zal de roodheid en zwelling van het puistje verminderen.

Acne hack 4: Probeer een serum tegen acne

Een andere aanrader die ik als een hack bestempel, is het gebruiken van een serum tegen acne. Een serum kan veel krachtiger zijn dan een normale huidcrème.

Een serum kun je gebruiken onzuiverheden te bestrijden en de huid gehydrateerd te houden. Dit zal resulteren in een rustigere huid.

Het voordeel van een serum is dat het ook nog eens goedkoper is dan een normale crème. Een serum is namelijk veel geconcentreerder met ingrediënten. Je hoeft er dan ook maar heel weinig van aan te brengen op de huid.

Acne hack 5: Mijn volledige Leven Zonder Acne Methode

In plaats van de talgproductie te verminderen, dode huidcellen te verwijderen en bacteriën te elimineren kun je jezelf ook richten op de kernproblemen van acne. Er is immers een reden waarom er steeds teveel talg wordt geproduceerd en opnieuw acne bacteriën te voorschijn komen, ondanks dat ze tijdelijk verdwijnen na het opsmeren van een middeltje.

In mijn Leven Zonder Acne Methode bespreek ik wat je allemaal kunt doen om de echte problemen van acne aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het in balans brengen van de hormonen en het verbeteren van de darmgezondheid.

Via de onderstaande link kun je mijn volledige methode bekijken. Hierin bespreek ik dan ook mijn beste hacks tegen acne!

Klik hier om mijn methode te bekijken en de problemen voor de lange termijn te bestrijden >>

Succes!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *