Acne homeopathie behandeling ervaringen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
mm
acne homeopathie behandeling ervaringen

Wanneer reguliere acnebehandelingen of medicijnen niet werken, zoeken slimme patiënten vaak naar ongebruikelijke manieren om van hun acne af te komen. Sommigen van hen kiezen dan ook voor een behandeling van een homeopaat.

Een homeopaat kan verschillende middelen aanbevelen op basis van jouw acneklachten. Hij of zij zal hierbij niet alleen kijken naar de ernst van jouw klachten, maar ook naar onderliggende aandoeningen in je lichaam. Immers, homeopaten geloven dat acne wordt veroorzaakt door onderliggende verstoorde processen in je lichaam.

Wanneer jij overweegt om een homeopathische behandeling te ondergaan, dan wil je logischerwijs weten wat de acne homeopathie behandelingen ervaringen zijn van echte patiënten.

In dit artikel krijg je dan ook alles te weten over wat je kunt verwachten van een homeopathie behandeling en wat de ervaringen zijn van acne patiënten.

Waarom een homeopaat raadplegen bij acne?

Zowel jonge kinderen, pubers, mannen als vrouwen kunnen onzeker worden door hun acne. Het kan dan ook een grote invloed hebben op je zelfrespect, zelfvertrouwen en sociale gesteldheid. Om nog maar te zwijgen over de permanente littekens en putjes die kunnen ontstaan.

Acne ontstaat kort gezegd wanneer de talgklieren verstopt en ontstoken raken. Vervolgens ontstaan de rode vlekken, bulten en witte kopjes op de huid. Zeker geen pretje of een aantrekkelijk gezicht. Daarnaast kunnen de puistjes pijnlijk zijn.

Een aantal redenen waardoor kan acne ontstaan zijn:

 • Hormonale veranderingen, zoals in de puberteit of tijdens de zwangerschap
 • Een slechte persoonlijke hygiëne, zoals het niet wassen van je huid als je hebt gezweet
 • Een slecht huidverzorgingsregime, zoals het gebruik van agressieve reinigers of producten voor een andere huidtype
 • Een slecht voedingspatroon, zoals veel bewerkte, hormoonrijke en suikerrijke voedingsmiddelen
 • Veel stress, slaapgebrek en een verkeerde algemene levensstijl

Terwijl artsen en merken van huidverzorgingsproducten zich enkel richten op symptomatische behandelingen, zoals het verwijderen van talg, dode huidresten en bacteriën, willen homeopaten de problemen bij de wortel aanpakken. Zij richten zich dan ook op de kernoorzaken van de acne bij hun patiënten. Heb je bijvoorbeeld diabetes en daardoor acne? Dan wordt er gericht op het verhelpen van diabetes. Het zijn dus individualistische en holistische behandelingen, wat het zo interessant maakt.

Een acnebehandeling van een homeopaat kan veel effectiever zijn dan reguliere behandelingen, omdat het gericht is op de lange termijn. Wanneer een onderliggend verstoort proces in het lichaam wordt opgelost en het genezingsproces wordt gestimuleerd, zal de acne een langere tijd wegblijven. Het is dan ook hun doel om acne te bestrijden van binnenuit.

Wil je snel van je puistjes af?

Ontdek de echte onderliggende oorzaken in plaats van symptomen te bestrijden

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

Hoe wordt acne behandeld met homeopathie?

Bij homeopathie wordt de gezondheid van het lichaam bevordert met volledig natuurlijke medicijnen. De middelen worden gemaakt van plantaardige stoffen die symptomen kunnen veroorzaken in grote dosis. Door het echter te gebruiken in microdosis kan het systeem van je lichaam antistoffen aanmaken en ze kwijtraken.

De medicijnen van homeopaten die gebruikt worden tegen acne zijn gericht op onderliggende toestanden in het lichaam. De homeopaat zal de volgende punten met jou doornemen voor het uitkiezen van het juiste homeopathische middel:

 • Persoonlijk onderzoek
 • Medische geschiedenis
 • Fysieke gezondheid
 • Mentale en emotionele gesteldheid
 • Leeftijd, geslacht en etniciteit
 • Vatbaarheid voor acne

Wanneer het helder is voor de homeopaat waardoor jouw acne mogelijk ontstaat, zal hier een specifieke behandeling op worden afgestemd. De dosis, kracht en kans van slagen zullen verschillen per acne patiënt. Homeopathische middelen worden dan ook vaak verdund om het effect te verminderen, afhankelijk van de ernst van de klachten.

Wat zijn voorbeelden van homeopathische middelen en hun effecten?

Er zijn meer dan 100 homeopathische middelen die kunnen worden ingezet.

Veel gebruikte homeopathische medicijnen tegen acne zijn bijvoorbeeld:

 • Zwavel: Wordt vooral gebruikt voor aanhoudende, jeukende acne met zwarte comedonen en acne die verergert door water.
 • Sanguinaria: Een bloem die vooral wordt gebruikt voor vrouwen met menstruatieproblemen en een onregelmatige bloedcirculatie.
 • Kali bromatum: Wordt vooral gebruikt voor acne patiënten met angststoornissen, geheugenverlies en diabetes.
 • Arctium lappa: Wordt al lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde bij patiënten met ontstoken acne, plasproblemen en pijn in alle gewrichten.
 • Natrum muriaticum: Wordt bijvoorbeeld gebruikt tegen overproductie van de talgklieren, vermoeidheid, diabetes, prikkelbaarheid, woede, emotionele problemen en depressie.
 • Bovista: Wordt vooral gebruik tegen acne die wordt veroorzaakt door cosmetica, rusteloosheid, snel beledigd, verdriet en bij jeukende puistjes en zwelling van de wangen.
 • Silicea: Wordt vooral gebruikt tegen diepe, ontstoken acne en patiënten met een grote kans op acnelittekens, lage immuun weerstand, vermoeidheid en gezwollen lymfeklieren.

Zoals je kunt zien kunnen homeopathische middelen voor veel verschillende problemen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte, emoties die al lang worden onderdrukt en de huidige symptomen die horen bij acne.

Ga geen homeopathisch middel online bestellen en hier zelf mee aan de slag. Dit kan namelijk teleurstellingen en zelfs gezondheidsproblemen opleveren. Raadpleeg daarom een echte homeopaat of professional voor medisch advies.

Wat zijn de acne homeopathie behandeling ervaringen?

Op het internet zijn veel Nederlandse en wereldwijde ervaringen te vinden van acne patiënten die een homeopathie behandeling zijn ondergaan.

Eigenlijk zijn alle ervaringen zeer positief!

Veel personen geven bijvoorbeeld aan dat zij al meerdere malen zware medicijnen hebben gekregen van hun arts, maar dat dit altijd bijwerkingen of terugkeer van de acne opleverde. De ervaringen met homeopathie zijn veel positiever en nog belangrijker: ze werken voor een langere periode.

Volgens de ervaringen is het dus zeker het overwegen waard om contact op te nemen met een klassieke, gekeurde homeopaat. In veel ervaringen wordt zelfs sterk afgeraden om antibiotica of andere reguliere medicijnen tegen acne te proberen.

Wil je snel van je puistjes af?

Ontdek de echte onderliggende oorzaken in plaats van symptomen te bestrijden

Ja! Ik wil van mijn puistjes af!

Is een homeopathie behandeling gevaarlijk?

Een homeopathische behandeling heeft als doel om het lichaamseigen genezingssysteem te verbeteren.

Terwijl reguliere medicijnen en antibiotica zijn gemaakt voor de massa wordt homeopathie afgestemd per patiënt. Daarom is de kans klein dat er bijwerkingen optreden of beschadigingen aan het lichaam ontstaan.

Ervaringen uit het verleden hebben laten zien dat homeopathie erg effectief en veilig is. Anderzijds hebben ervaringen uit het verleden met medicijnen tegen acne laten zien dat er veel bijwerkingen kunnen optreden en er zelfs nog steeds medicijnen worden afgeschaft. Echter, ervaringen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Het National Center voor Complementary en Integrative Health (NCCIH) geeft aan dat wanneer homeopathische middelen voldoende verdund worden en onder toezicht worden genomen van professionals veilig zijn en de mogelijke bijwerkingen mild zijn.

Er kan een bijwerking optreden wanneer de remedie te sterk is of de dosering te hoog is. Raadpleeg daarom altijd een professional, vraag naar de mogelijke bijwerkingen en houd je aan de aanbevelingen van je homeopaat voor het gebruik.

Mochten er bijwerkingen optreden, dan dien je natuurlijk contact op te nemen met de homeopaat of direct met een arts. Weet ook dat in de eerste dagen de acne kan verergeren. Dit gebeurt echter wel vaker bij acnebehandelingen en is dus vrij gebruikelijk. Het vuil en de gifstoffen uit je lichaam zullen zich namelijk via de huidporiën naar buiten werken, waardoor de acne tijdelijk erger kan worden.

Hoe snel werkt homeopathie tegen acne?

Het is moeilijk te zeggen hoe snel jij goede ervaringen op zult merken aan je acne. Dit verschilt dan ook per acnebehandeling en patiënt. Iedereen heeft immers baat bij een ander homeopathische middel.

Het wachten op effect van homeopathie kan wel langer duren dan een normaal middel. Als je bijvoorbeeld een bacterie bestrijdend middel gebruikt, kunnen de acne-veroorzakende staphylococcus aureus bacteriën die zich dicht bij de oppervlakte van je huid bevinden, binnen enkele minuten worden gedood. De roodheid zal dan ook direct verdwijnen.

Het proces van een homeopathische behandeling kan langer duren. Het grote verschil is echter dat een homeopathisch middel effect kan hebben op de lange termijn terwijl een normale zalf enkel de symptomen tijdelijk en voor de korte termijn aanpakt.

Mijn Leven Zonder Acne Methode is holistisch

Gezien de vele positieve gedeelde ervaringen door acne patiënten met homeopathie kan het een goede keuze zijn jezelf hierover te laten informeren en wellicht zelf een behandeling te ondergaan.

Je kunt ook overwegen met mijn “Leven Zonder Acne Methode” aan de slag te gaan. Hierin bespreek ik namelijk de onderliggende oorzaken van acne, zoals stress, ongezonde darmen, slaapgebrek, voeding, hormonale schommelingen en meer.

Naast de onderliggende oorzaken krijg je bijvoorbeeld ook een compleet huidverzorgingsregime voor jouw huidtype. Op deze manier kun je de acne van binnen en van buiten je lichaam behandelen. Daarnaast ben je zo ook optimaal beschermt tegen een uitbraak van acne in de toekomst.

Succes!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Heb jij acne homeopathie behandeling ervaringen die je wilt delen? Laat dan gerust een reactie achter in de comments!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *