Acne bij mannen

Deze acne behandeling werkt écht bij mannen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
mm
acne bij mannen

Acne kan op de huiden van beide geslachten ontstaan. Acne bij mannen is dan ook een veel voorkomend probleem. Vaak krijgen mannen last van acne en puistjes als zij tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Dit kan worden verklaard, omdat in deze tijd de hormonen sneller uit balans kunnen raken.

Acne kan dus voor komen bij zowel mannen als vrouwen. Bijna elke man of vrouw krijgt wel eens last van puistjes. Dit is dus niet iets geks, maar het kan wel erg vervelend zijn.

Mannen zijn geneigd om niets aan hun acne te doen. Het gevolg is echter dat er littekens kunnen ontstaan en dat de problemen tientallen jaren kunnen duren.

Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van acne bij mannen. Ook zijn er verschillende factoren die mannen kunnen helpen bij het bestrijden van hun acne. Bovendien zijn er een aantal anti-acne crèmes die speciaal gericht zijn op de huid van mannen, zodat de acne effectief kan worden aangepakt. In dit artikel lees je er alles over wat je moet weten.

Hoe ontstaat acne eigenlijk?

Het maakt niet uit of je nou een kind, puber, volwassen man of volwassen vrouw bent. Acne ontstaat namelijk altijd op dezelfde manier.

Het ontstaan van acne komt eigenlijk door vier factoren, namelijk: talg, vuil, dode huidcellen en bacteriën.

De talgklieren kunnen soms meer talg produceren dan nodig is. De grote hoeveelheid talg kan er dan voor zorgen dat een porie geblokkeerd wordt. Ook kunnen vuil en dode huidcellen in de poriën terecht komen. Verstopte poriën noemt men mee-eters. Deze onzuiverheden zien eruit als witte en zwarte puntjes op je huid.

Er kunnen ook acne-veroorzakende bacteriën, genaamd Staphylococcus aureus bacteriën in een verstopte porie terecht komen. Dit zal resulteren in een ontsteking of infectie. Het gevolg is dat de poriën zullen zwellen en echte puistjes ontstaan.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Waarom krijgen mannen last van acne?

Voordat je gaat ontdekken hoe mannen hun acne kunnen bestrijden, zal ik je iets meer vertellen over de verschillende oorzaken. Als je namelijk weet hoe acne ontstaat, dan weet je ook al een stuk beter hoe je de problemen kunt verminderen en in de toekomst kunt voorkomen.

 • Hormonen: Wanneer jongemannen in de puberteit terecht komen, kan er acne ontstaan. Dit komt bijvoorbeeld door de grote hoeveelheid DHT en testosteron die wordt aangemaakt in de puberteit en die een hormonale onbalans veroorzaken. Het gevolg is dat de talgproductie toeneemt en mee-eters en puistjes ontstaan. Ook op latere leeftijd kunnen mannen last krijgen van acne door hormonen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met stress door een baan en voedingsmiddelen die hormonen bevatten. Ook kan een man een te kleine of juist te grote hoeveelheid testosteron in zijn lichaam hebben.
 • Hygiëne: Vaak zijn mannen een stukje nalatiger dan vrouwen omtrent hun hygiëne. Toch is het ook als man zijnde belangrijk dat je elke dag je gezicht wast. Hierbij kun je een gezichtsreiniger gebruiken. Het doel hiervan is om verontreinigheden die acne veroorzaken van je gezicht te wassen. Zorg bijvoorbeeld ook dat je niet vergeet om na een training je gezicht te wassen. Mocht je zwaar werk doen en daarom tijdens je werk zweten, zorg dan dat je direct onder de douche stapt als je thuis komt. Veel mannen gebruiken ook juist te agressieve scrubs en washandjes bij het reinigen van hun huid, wat acne kan verergeren.
 • Bacteriën: Van nature leven er ontzettend veel bacteriën op de huid. Een gedeelte van deze bacteriën zijn gunstig voor de gezondheid van onze huid. Er zijn echter ook bacteriën, zoals de Staphylococcus aureus bacteriën die verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan van acne. De bacteriën kunnen namelijk in de poriën terecht komen en ontstekingen veroorzaken.
 • Levensstijl: Je levensstijl is een andere veroorzaker van acne. Eigenlijk zijn er ontzettend veel factoren uit je levensstijl die invloed kunnen hebben op het ontstaan van acne. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voedingsmiddelen, zoals bewerkte, suikerrijke en koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Denk ook aan een gebrek aan slaap, stress, drugs gebruik, supplementen en andere negatieve factoren uit je levensstijl.

Op welke plekken ontstaat acne bij mannen?

Er zijn een aantal plekken op de lichamen van mannen waar zich erg veel talgklieren bevinden. Op deze plekken is er dus een grotere kans dat er teveel talg wordt aangemaakt en de poriën verstopt raken.

Mannen krijgen vooral last van acne op de volgende plekken:

 • Voorhoofd
 • Kin
 • Neus
 • Nek
 • Schouders
 • Rug
 • Borst
 • Billen
 • Schaamstreek

In sommige gevallen kan de plek van je acne een aanwijzing zijn voor de ontstaanswijze. Je kunt bijvoorbeeld acne langs je haargrens krijgen door het gebruik van comedogene shampoo. Acne op je rug kan ontstaan door zweet. Mannen die last hebben van acne op hun billen, kunnen eens hun kleding controleren. Sommige kledingstukken zorgen er namelijk voor dat er wrijving en druk op de huid ontstaat. Mannen die hun baard, snor of andere behaarde plekken scheren, kunnen daar ook last krijgen van acne. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een onrein scheerapparaat en het type scheerschuim.

Hoe kun je symptomen van acne behandelen?

Als je een man bent en last hebt van acne, kun je een aantal dingen doen om de symptomen te behandelen en te verminderen. Hiermee bedoel ik dat je het talg, vuil, dode huidcellen en acne-veroorzakende bacteriën kunt verwijderen. Hierdoor zullen de bestaande ontstekingen verminderen en zullen er ook minder snel nieuwe ontstekingen of verergeringen ontstaan.

Ten eerste kun je een gezichtsreiniger gebruiken. Deze kun je één tot twee keer per dag aanbrengen op je huid. Het doel van een face wash is om het overtollige talg en het vuil van je huid te wassen. Er ontstaan dan namelijk minder snel verstopte poriën.

Ook kun je een exfoliant gebruiken. Voor mannen kan een exfoliant een belangrijke stap zijn in hun huidverzorgingsregime. Exfolianten kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van dode huidresten en het stimuleren van de aanmaak van gezonde huidcellen. Hierdoor zal acne minder snel ontstaan en kan de huidige acne sneller verdwijnen.

Ten derde kun je een middel gebruiken om de acne-veroorzakende bacteriën te verwijderen. Met het vrij verkrijgbare middel genaamd Gladskin kun je bijvoorbeeld alleen de slechte acne-veroorzakende bacteriën aanpakken terwijl de goede bacteriën met rust worden gelaten.

Bovendien kun je overwegen om dagelijks een dagcrème met SPF (Sun Protection Factor) aan te brengen op je huid. Hiermee kun je namelijk je huid gehydrateerd houden, zodat de talgklieren een normale hoeveelheid talg blijven produceren. Ook kun je verergering van acne voorkomen door jezelf te beschermen tegen de zon.

Verwacht echter niet dat deze stappen ervoor zullen zorgen dat je over een week volledig acnevrij bent en er geen nieuwe puistjes meer zullen ontstaan. De meeste huidverzorgingsproducten hebben namelijk enige tijd nodig om in je systeem te worden opgenomen. Daarnaast moeten er meer oorzaken van acne worden bestreden om er een langere periode van af te komen.

Anti acne crème voor mannen

Sommigen huidverzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor de huid van mannen. Er zijn dan ook een aantal speciale anti acne crèmes ontwikkeld die mannen kunnen gebruiken. Deze zijn vaak gericht op de gecombineerde huidtype. Dit betekent dat een man zowel vettige als droge plekjes op de huid heeft.

Voor mannen met acne kan ik twee anti acne crèmes aanraden, namelijk:

 • Gladskin crème: Gladskin is een ideale crème voor mannen met acne. Deze crème is namelijk puur gericht op het bestrijden van de acne-veroorzakende bacterie Staphylococcus aureus. Gladskin is het eerste middel dat alleen de slechte bacteriën aanpakt, terwijl de goede bacteriën met rust worden gelaten.
 • Activeskin crème: Activeskin is speciaal ontwikkeld voor de mannen huid met acne. In deze crème zitten geen schadelijke ingrediënten. Het is gericht op het verwijderen van onzuiverheden op de huid en het hydrateren van de huid. Hierdoor zullen de poriën minder snel verstoppen en zal er minder snel acne ontstaan.
anti acne crème mannen
Activeskin

Hoe kun je de grondoorzaken van mannen acne behandelen?

Er zijn verschillende redenen waarom acne in de eerste instantie ontstaat bij mannen. Er zijn namelijk een aantal factoren die ervoor zorgen dat er steeds teveel talg wordt aangemaakt en er zoveel acne-veroorzakende bacteriën actief zijn op de huid.

Je kunt verschillende dingen doen om de grondoorzaken van acne te behandelen. Als je wilt weten hoe je dit precies doet, dan kun je het beste even mijn gratis e-book downloaden. Hierin ga je exact ontdekken wat de echte problemen zijn van acne en hoe je deze bij de wortel kunt aanpakken.

Mocht je heel veel last hebben van hardnekkige acne, jezelf depressief voelen door je huid en ook littekens krijgen door acne, dan kun je overwegen om contact op te nemen met een dermatoloog. Zij kunnen een professionele behandeling voor de mannen huid aanbevelen.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *