Acne Mechanica

acne mechanica

Acne Mechanica is een huidaandoening dat wordt veroorzaakt door wrijving en druk op de huid. Op deze pagina ontdek je hoe het effectief kunt behandelen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

De acne mechanica

Acne mechanica kent verschillende oorzaken. Doorgaans ontstaat het door mechanische stress op lichaamsdelen waar warmte wordt vastgehouden en/of druk op de huid ligt.

Er kan wrijving ontstaan op de huid wat warmte met zich mee brengt. De warmte (zweet) kan vervolgens niet meer ontsnappen door de kleding die iemand aan heeft. Dat proces irriteert de huid waardoor puistjes zullen ontstaan.

Vandaar krijgen sporters en buitenwerkers vaak te maken met acne mechanica. Door onder andere het dragen van bepaalde accessoires, bh-bandjes, ondergoed en strakke kleding ontstaat wrijving met de huid.

acne mechanica bij sporters

Acne mechanica komt voornamelijk voor op het gezicht en de rug.

Mensen die al last ondervinden van puistjes op het lichaam kunnen sneller last krijgen van acne mechanica.

Hoe herken ik acne mechanica?

Acne mechanica is te herkennen aan de kleine en rode bultjes op het lichaam. Wanneer de bultjes gaan ontsteken kan de omliggende huid er rood uit zien.

Acne mechanica lijkt in het beginstadium misschien onschuldig.

Echter zullen de bultjes uitgroeien tot puistjes wanneer de bultjes gaan ontsteken.

Hoe behandel ik acne mechanica?

De manieren om acne mechanica te behandelen en te voorkomen zijn de beste maatregelen die je kunt nemen.

Het kan veel helpen om wrijving en het dragen van strakke kleding te voorkomen. Meestal zien sporters al snel het verschil wanneer zij even geen speciale kleding dragen.

Voor sporters maar vooral soldaten kan het lastig zijn het dragen van bepaalde kleding te voorkomen. Het dragen van een bepaalde uitrusting kan immers verplicht zijn voor je werk of sport.

Was je lichaam in dat geval 2 keer per dag. Het beste is om hierbij een huidverzorgingsmiddel te gebruiken.

Doorgaans gaat acne mechanica dus vanzelf weg wanneer je het actief probeert te voorkomen.

Minder last van puistjes dankzij…?!

In mijn e-book “Leven Zonder Acne” bespreek ik 4 stappen om je puistjes te verminderen.

Aangezien je dit artikel ‘acne mechanica‘ hebt gelezen, kan ik begrijpen dat jij ook puistjes wil verwijderen en weer zelfverzekerd door het leven wil gaan. Dat kan zonder een groot risico en zonder veel geld uit te moeten geven aan chemische middelen die toch niet werken.

De meeste middeltjes zijn dan ook alleen bedoeld om je bestaande puistjes te verwijderen in plaats van de echte oorzaken van acne op te lossen.

Klik op de onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot mijn methode!

Wil Jij Meer Informatie Over Leven Zonder Acne?

Ja! Ik wil meer informatie!