Acne en naar het buitenland

Hoe kun je veilig op reis als je een acne gevoelige huid hebt?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
naar buitenland gaan en acne

De mondmaskers beginnen verleden tijd te worden, landen gaan weer open voor toeristen en de zomer is begonnen. Dit betekent dat het tijd is voor vakantie!

In dit artikel wil je ik een aantal tips geven voor je huidverzorgingsregime tijdens de zomerreizen. Veel mensen merken namelijk dat zij naar het buitenland gaan en meer acne krijgen.

Het krijgen van puistjes in het buitenland kan verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de stress van het reizen, de luchtvochtigheid en het zweet door de warme temperatuur. De acne gevoelige huid kan dan ook meer aandacht nodig hebben wanneer je in bepaalde klimaten terecht komt. Lees snel verder om gewoon te kunnen ontspannen tijdens de vakantie en je geen zorgen te hoeven maken!

Hoe kun je de acne verzorgen in het buitenland?

Als je naar het buitenland gaat, is het niet zo moeilijk om je huid te verzorgen. Je kunt gewoon de producten uit je huidige huidverzorgingsroutine meenemen op vakantie. Misschien kun je de producten op reisformaat kopen, zodat het wat makkelijker mee te nemen is in de auto of het vliegtuig. Je kunt natuurlijk ook een kleine hoeveelheid van de producten stoppen in kleinere verpakkingen.

Neem echter niet teveel producten mee op reis. Het is beter enkele essentiële producten mee te nemen, zoals een gezichtsreiniger om het talg en zweet van je gezicht te wassen. Ook kun je een spotbehandeling of serum meenemen om de puistjes aan te stippen. Bovendien kun je een hydraterende crème goed gebruiken om de huid vochtig te houden.

Het is verstandig de producten die je momenteel al gebruikt mee te nemen. Mocht je bijvoorbeeld een nieuw product uitproberen op vakantie kan er een allergische reactie ontstaan. Dat is natuurlijk iets waar je totaal niet op zit te wachten in het buitenland.

De invloed van de manier van reizen op puistjes

De manier van reizen kan ook invloed hebben op je acne. Denk bijvoorbeeld aan een lange reis in de auto of het vliegtuig. Je kunt een aantal dingen doen om verergering van acne te voorkomen tijdens het reizen.

In het geval van een reis in het vliegtuig zal je je je bevinden op grote hoogten, tussen vuile lucht en de cabinedruk. Deze factoren kunnen ervoor dat er een droge omgeving ontstaat. Je huid kan hierdoor gevoeliger worden voor het ontstaan van nieuwe puistjes. Om te voorkomen dat er acne bacteriën de huid zullen irriteren door de droogte kun je vooraf een vochtinbrengende crème aanbrengen. Tevens is het slim genoeg water te blijven drinken, zodat je gehydrateerd blijft.

In het geval dat je naar het buitenland gaat met de auto, kan je huid gevoeliger worden voor zonnestralen en andere factoren uit de omgeving. Zorg er dus in ieder geval voor dat je gedurende de reis voldoende zonnebrandcrème opsmeert. Na de rit kun je ook even een douche nemen en een gezichtsreiniger gebruiken om alle verontreinigheden van je gezicht te wassen.

Acne en eten op de luchthaven en in het vliegtuig

Misschien ben je vaak aan het reizen en vraag je jezelf af wat je kunt eten op de luchthaven en in het vliegveld als je last hebt van acne.

Het beste kan zijn om zelf gezonde voeding mee te nemen. Mocht je niets bij je hebben, dan zijn er een aantal veilige keuzes. Denk bijvoorbeeld aan 70% of 80% pure chocola die geen zuivel bevat. Denk ook aan bananen, appels, geroosterde amandelen, tijgernoten, cashewnoten en macadamia’s. Mocht je graag een salade eten, vermijd dan de dressing voor de plantaardige olie. Ook is er vaak sushi te vinden op luchthavens, vermijd wel tempura.

Intermitterend vasten kan ook goed helpen tegen acne wegens de verbetering van je insulinegevoeligheid. Als jij je hier goed bij voelt, dan kun je dus gewoon de maaltijd overslaan tijdens de vlucht.

De invloed van het buitenlandse klimaat op puistjes

Als je in het buitenland bent, is de kans groot dat je naar het strand gaat. Houd hierbij echter rekening met het vochtige en hete klimaat van het land waar je bent. Een dergelijke omgeving kan namelijk ervoor zorgen dat de poriën verstopt raken met zweet en ander viezigheid waardoor puistjes zichtbaar worden.

Gebruik ook alleen “niet-comedogene” producten. Dit label geeft aan dat het product geen ingrediënten bevat die tot verstopte poriën leiden. Zware oliën en producten met agressieve ingrediënten kunnen in een vochtig klimaat nog sneller puistjes veroorzaken.

Om puistjes door het klimaat tegen te gaan, kun je als eerste gebruik maken van een gezichtsreiniger. Met de reiniger kun je de opstapelende verontreinigheden van het gezicht wassen. Daarna kun je een serum gebruiken om de plaatselijke puistjes aan te stippen. Bovendien kun je een hydraterende crème gebruiken, zodat de huid niet uitdroogt.

Als je echter naar een land gaat waar het koud is, kun je beter producten gebruiken die de huid vochtig houden. Gebruik dus een vochtinbrengende crème die speciaal gericht is op de acne gevoelige huid.

Naar het buitenland en de zon

Hoewel de zon enigszins positief kan zijn voor acne dien je zeker niet te lang in de zon te gaan.

Het smeren van de zonnebrandcrème is net zo belangrijk als het behandelen van de acne met producten. Zelfs als je in de auto of het vliegtuig zit, kan de huid beschadigt raken door de zon.

Wanneer je geen zonnebrandcrème tegen acne gebruikt, zal de huid beschadigen door de UV-stralen, waardoor er meer puistjes en acne ontstaan. Zorg dus dat je elk uur zonnebrandcrème opsmeert om verergering van acne in het buitenland te voorkomen.

Hoe zorg je dat je naar het buitenland gaat met minder acne?

Je hebt nu in ieder geval al wat tips gekregen om je huid goed te verzorgen in het buitenland en een ander klimaat.

Hoe zal je het vinden als je met verminderde acne op vakantie gaat? Dit kun je bereiken door nu al te beginnen met het bestrijden van acne. Hiermee doel ik vooral op dat je de onderliggende oorzaken van acne gaat aanpakken, zoals de hormonale schommelingen en de onbalans van bacteriën in je lichaam.

In mijn e-book vertel ik je meer over het bestrijden van de kernoorzaken van acne. Wist je bijvoorbeeld dat voedingsmiddelen zowel een gunstig als negatief effect kunnen hebben op acne? Download hem snel!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *