Acne en naar het strand

Met een acne gevoelige huid veilig naar het strand!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
acne en naar het strand

Mannen en vrouwen die naar het strand gaan, kunnen last krijgen van acne en puistjes. Dit kan bijvoorbeeld als redenen hebben dat je in de volle zon bent en verkeerde zonnebrandcrème gebruikt.

De zon kan gunstig zijn voor puistjes, omdat je vitamine D aanmaakt en de zon de puistjes uitdroogt, waardoor ze sneller verdwijnen. Let hierbij wel op dat je niet te lang in de zon zit, je huid insmeert met goede zonnebrand en voldoende water drinkt. Wanneer je dit niet doet, zal een bezoek aan het strand een averechts effect hebben op je oneffenheden. De huid moet zich dan namelijk dikker maken en de talgproductie verhogen om te kunnen herstellen.

Gelukkig kun je wel last hebben van acne en naar het strand gaan. Ik ga namelijk een aantal tips geven, zodat de acne niet erger wordt.

Veilig naar het strand gaan met acne

De volgende tips kunnen helpen een veilig bezoekje aan het strand te brengen als je momenteel last hebt van acne of wil voorkomen dat er nieuwe puistjes ontstaan.

Kijk uit met scrubs

Ik raad je aan één week voordat je een bezoek brengt aan het strand geen scrub te gebruiken. Een scrub kan namelijk de huid gevoeliger maken, waardoor je sneller kans hebt op acne. Persoonlijk gebruik ik sowieso liever een exfoliant dan een scrub. Een exfoliant, zoals salicylzuur laat namelijk de gezonde huidcellen met rust.

Draag een hoed, pet en zonnebril

Om acne in het gezicht door de zon te voorkomen, kun je een hoed of pet en een zonnebril dragen. Eventueel kun je ook een t-shirt aantrekken. Hierdoor zullen enkele lichaamsdelen worden beschermt tegen het zonlicht en vroegtijdige huidveroudering.

Zeewater tegen acne

Wellicht had je dit niet verwacht. Echter kan het zwemmen in zeewater een positief effect hebben op acne en puistjes. Er zit namelijk natriumchloride in het zoute zeewater. Dit kan worden gebruikt als een natuurlijk reinigingsmiddel. Het zout kan vocht van de bacteriën innemen en ze doden. Echter kan de huid te erg uitdrogen, waardoor mensen met een heftige vorm van acne extra moeten uitkijken.

Spoel het water van je huid af

Om de huid niet te erg te laten uitdrogen en de acne te verergeren, dien je na het zwemmen het zoute water van je huid af te wassen. Zorg dus dat je al het water van je huid afwast voordat je weer gaat zonnen en naar huis gaat.

Gebruik een niet-comedogene zonnebrandcrème

“Niet-comedogeen” geeft aan dat een product geen ingrediënten bevat die de poriën verstoppen. Het is daarom belangrijk als je naar het strand gaat en een acne gevoelige huid hebt, een geschikte zonnebrandcrème tegen acne te gebruiken. Zorg vervolgens dat je elk uur opnieuw wat van de crème aanbrengt. Vergeet ook niet je oren en haarlijn goed in te smeren, deze plekken worden namelijk nogal eens vergeten.

Vermijd het dragen van make-up producten

Vermijd het dragen van make-up als je naar het strand gaat. Je dient namelijk elk uur zonnebrandcrème aan te brengen. Als je make-up met zonnebrand gaat mengen, zullen de poriën verstopt raken en de acne erger worden.

Douche als je thuis komt

Als je naar het strand bent geweest, kan het slim zijn ook thuis te douchen. Ga echter niet te lang en te heet douchen, omdat dit tot uitdroging kan leiden. Gebruik tevens geen agressieve producten tijdens het douchen.

De besproken tips kunnen zeker helpen een verergering van je acne tijdens een bezoek aan het strand te voorkomen. Download ook nog even mijn gratis e-book, zodat je fouten voorkomt waardoor je toch last krijgt van acne door naar het strand te gaan.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *