Acne orthomoleculair behandelen

Dit is hoe het werkt

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Acne orthomoleculair behandelen

Puistjes zijn lastige verschijnselen. De bultjes kunnen namelijk leiden tot fysieke en emotionele klachten.

Ook is het een lastige huidaandoening, omdat er zoveel manieren zijn om er vanaf te komen. Hierdoor weten veel mensen niet wat nou écht goed kan werken.

Het inzetten van middelen of schoonheidsbehandelingen kan effectief zijn bij acne. Toch merken veel patiënten dat de onzuiverheden tijdelijk weg gaan, maar nieuwe puistjes blijven ontstaan.

Wanneer acne continu blijft aanhouden, kan er sprake zijn van onderliggende problemen in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een hormonale disbalans. Het kan dan helpen om acne orthomoleculair te behandelen. Orthomoleculair betekent dat een huidaandoening mogelijk sneller kan verdwijnen door de problemen van binnen in het lichaam aan te gaan pakken.

In dit artikel vertel ik je er alles over wat je moet weten.

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes ontstaan altijd op dezelfde manier. Het begint allemaal bij de poriën en haarzakjes waar de kliertjes zich bevinden.

Talgkliertjes produceren talg om de huid soepel te houden. Wanneer hier teveel van wordt aangemaakt, kunnen de poriën verstoppen door de ophoping van het overtollige talg en ander vuil. Ook spelen bacteriën een rol. Zij kunnen namelijk de verstopte poriën laten ontsteken.

Hoe kijken orthomoleculaire therapeuten naar het ontstaan van puistjes?

Er wordt natuurlijk niet voor niets teveel talg aangemaakt door de huid. Anders zou iedereen last moeten hebben van puistjes. Dit is echter niet het geval.

Er zijn een aantal specifieke redenen waardoor puistjes kunnen ontstaan. De orthomoleculaire geneeskunde houdt zich dan ook bezig met de echte onderliggende kernoorzaken van puistjes.

Wanneer een patiënt van binnenuit gezond wordt, merkt hij of zij dit ook vaak aan de buitenkant. Puistjes zullen namelijk verdwijnen en ook niet meer terugkomen.

Door bijvoorbeeld de hormonale disbalans aan te pakken, zullen de talgklieren in balans blijven. De verstoppingen op de huid worden op deze manier voorkomen.

Bij een orthomoleculaire acnebehandeling wordt als eerste gekeken naar de gezondheid van je lichaam. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van bloed- of ontlastingsonderzoek.

Ook zal worden gevraagd naar welke producten je momenteel aanbrengt op je huid. Sommigen producten zijn namelijk niet geschikt voor jouw huidtype en vorm van acne. Die producten kunnen meer kwaad dan goed doen en er toe leiden dat de barrière van de huid uit balans raakt.

Wanneer er alles aan is gedaan om acne van binnenuit te behandelen wordt pas overwegen om medische zalven en pillen in te zetten.

Voorbeelden om acne orthomoleculair te behandelen

Acne orthomoleculair behandelen kan op verschillende manieren. Orthomoleculair is een duur woord, maar de bedoeling is dus eigenlijk acne van binnenuit te genezen.

Enkele voorbeelden om acne orthomoleculair te behandelen zijn:

  • Problemen met de ontlasting verhelpen: wanneer de darmen ongezond zijn, kan dit om meerder redenen ervoor zorgen dat er puistjes ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een slecht werkend immuunsysteem.
  • Problemen met de lever verhelpen: een gezonde lever zou ook resulteren in een huid met minder puistjes.
  • Insulineresistentie verhelpen: wanneer het lichaam teveel insuline bewaard, dan kan dit gaan ophopen en leiden tot andere hormonale verstoringen. Het gevolg is acne.
  • Voedingsintoleranties identificeren: wanneer je een intolerantie hebt voor een bepaald voedingsmiddel kan dit leiden tot huiduitslag in de vorm van puistjes.
  • Tekorten aan vitamines en mineralen opvullen: door voldoende vitamines en mineralen in het lichaam te hebben, worden de werkingen van verschillende processen in het lichaam verbetert. Vitamine A is bijvoorbeeld belangrijk voor de aanmaak van gezonde huidcellen en de bescherming tegen invloeden van buitenaf die anders de huid kunnen irriteren.
  • Dieet aanpassingen: door je dieet aan te passen, kun je meer vitamines en mineralen binnenkrijgen die gunstig zijn voor de huid en het behandelen van acne. Zorg bijvoorbeeld dat je gevarieerd eet, ontstekingsremmende voedingsmiddelen eet en bepaalde voedingsmiddelen die hormonale reacties uitlokken vermijdt.
  • Mentale gezondheid verbeteren: emotionele stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er meer van het hormoon ‘cortisol’ wordt geproduceerd. Helaas lijkt dit een verband te hebben met puistjes. Zorg daarom dat je gaat werken aan je mentale gezondheid.
  • Levensstijl aanpassingen: bovendien kan voldoende bewegen en slapen helpen acne te behandelen. Hierbij is het belangrijk de juiste balans te vinden. Te hard sporten kan namelijk fysieke stress opleveren en teveel slapen is ook niet gezond voor je lichaam.

De bovenstaande factoren hebben allemaal invloed op de hormonen in je lichaam. De bekendste manier om de hormonen weer in balans te krijgen, is door je dieet aan te passen. Eventueel kunnen voedingssupplementen worden ingezet om snel je vitamine tekorten op te vullen en je mentale gezondheid te verbeteren.

Eén van de doelen van een orthomoleculaire acnebehandeling is het verkrijgen van voldoende vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten, omega-zuren en koolhydraten in het lichaam.

Mijn holistische aanpak tegen acne

Zelf heb ik ook jarenlang last gehad van puistjes en hardnekkige acne. Ik heb allerlei middeltjes van tientallen merken geprobeerd om van acne af te komen. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat middeltjes enkel zijn gericht op de klachten in plaats van de werkelijke problemen.

Er was echter nooit goede informatie te vinden om acne van binnenuit te behandelen.

Ik wist lange tijd niet eens dat het terugkeren van mijn acne te maken kon hebben met onderliggende oorzaken. Veel artsen en ouders beweren zelfs dat puistjes gewoon bij het leven horen en iedereen er wel eens last van krijgt.

Tuurlijk kun je meer last krijgen van puistjes in de puberteit, omdat in deze tijd meer hormonen worden geproduceerd. Toch vond ik het raar dat de acne bleef aanhouden, terwijl ik allang uit de puberteit was. Daarom ben ik op zoek gegaan naar holistische en orthomoleculaire benaderingen voor acne.

Bekijk gerust eens mijn aanpak om van acne effectief te verminderen en een schone huid te krijgen door de kernoorzaken bij de wortel te behandelen. Klik op de onderstaande button en ga direct aan de slag.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *