Acne patches

De 7 beste puistjes patches van 2022

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
mm
Acne patches

Veel mensen zijn op zoek naar een snelle oplossing tegen puistjes. Het kan immers een vermoeiende klus zijn om dagelijks de huid te moeten verzorgen met meerdere middeltjes. Ook kan het erg frustrerend zijn lang te moeten wachten voordat een puistje uit zichzelf verdwijnt. Soms moet een puistje gewoon binnen enkele uren verdwijnen, of in ieder geval verminderen.

Een goede manier om puistjes gericht en snel aan te pakken, is het gebruiken van één van de beste acne patches. Andere woorden hiervoor zijn puisten sticker, puistjes patch of pimple patches, maar het komt dus eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. De letterlijke vertaling van patch is dan ook “sticker” of “pleister”.

Acne patches zijn een soort van stickers die je op je puistjes kunt plakken. De werkzame ingrediënten in de patch kunnen vervolgens in het puistje trekken, waardoor deze kleiner kan worden en beter kan genezen. De resultaten kunnen soms al worden opgemerkt in enkele uren. Dit maakt het een populair product.

Pimple patches zijn zeker een goede manier om van puistjes af te komen, als je hier niet heel vaak last van hebt. De patches zijn namelijk erg betaalbaar, maar als je dagelijks je hele gezicht vol moet plakken, dan kan het wel een dure vorm van behandeling worden. De pimple patches kunnen dus niet worden gezien als een goede langeretermijn oplossing.

In dit artikel ga je alles ontdekken over acne patches en een compleet overzicht aantreffen van de beste producten.

Wat zijn acne patches?

Voordat ik je ga vertellen over de beste acne patches, zal ik je eerst iets meer vertellen over de behandeling van acne met acne patches of puistjes stickers in het algemeen.

De doorzichtige acne patches kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te voorkomen dat je de neiging krijgt om er zelf aan te krabben of onzuiverheden uit te drukken. Ook voorkom je dat je vuil vanaf je handen en vingers overdraagt naar je puistjes. Tevens bevatten pimple patches vaak ingrediënten die acne bestrijden en het herstelproces versnellen. Wanneer een puistje sneller verdwijnt, wordt de kans op hyperpigmentatie na puistjes verkleint. De stickers hebben dus veel werkingen.

Pimple patches worden vaak gemaakt met twee verschillende soorten ingrediënten, namelijk hydrocolloïd en salicylzuur. Hydrocolloïd is een ingrediënt die al langer wordt gebruikt door artsen in wondgenezingsverbanden. Het doel van hydrocolloïd is dan ook de huid te beschermen en talg of vuil uit een puistje te trekken. Hierdoor kan de grootte van een puistje snel afnemen. Anderzijds kunnen pimple patches met salicylzuur er ook voor zorgen dat de poriën worden gereinigd, waardoor puistjes kunnen verminderen.

Pimple patches met hydrocolloïd werken mogelijk beter tegen ontstoken puistjes en pimple patches met salicylzuur tegen mee-eters.

Acne patches kunnen worden gemaakt van hydrocolloïd, salicylzuur of een combinatie hiervan. Dit neemt niet weg dat er nog meer acne bestrijdende ingrediënten in kunnen zitten. Sommigen puistjes patches kunnen bijvoorbeeld ook helpen tegen ontstekingen van acne en het kalmeren van de huid.

Beste acne en puistjes patches in een overzicht

Hieronder krijg je een handig overzicht te zien van de beste acne patches. Deze lijst is samengesteld aan de hand van verschillende aspecten, namelijk: adviezen van dermatologen, de werkzaamheid en veiligheid van gebruikte ingrediënten, reviews over producten en onze eigen ervaringen met acne patches.

1. Novabeau Acne Patches voor Dag en Nacht

De eerste beste acne patches zijn van het merk “Novabeau“. Deze patches kunnen worden aangebracht op puistjes, mee-eters en onzuiverheden in de ochtend en in de avond. De pimple patches van Novabeau hebben een hydrocolloïde werking. Het kan er dus voor zorgen er dat er vocht en vuil uit je puistje wordt gehaald. Ook zijn het unieke acne patches, omdat ze een hydraterende werking hebben. Hierdoor zal je geen last krijgen van een uitgedroogde huid als je de sticker op je huid hebt geplakt. Dit resulteert in een betere genezing van de huid, wat allemaal wordt bereikt met natuurlijke ingrediënten. Het gaat om een verpakking van 144 acne patches die bestaan uit een lengte van 8 mm en 12 mm. De patches zijn doorzichtig en geschikt voor alle huidtypes.

Novabeau acne patches
Novabeau

2. Novabeau Acne Patches met Comedonenlepel en Gezichtsborstel

Wanneer je de beste acne patches van het merk “Novabeau” wil gebruiken, dan kun je overwegen om er ook een comedonenelepel set en een gezichtsborstel bij te nemen. Mochten mee-eters niet verdwijnen door het gebruiken van een acne patch kun je namelijk één van de vier bijgeleverde comedonenlepels gebruiken om de pukkels op redelijk verantwoorde wijze uit te huid te drukken. Op deze manier verminder je de kans op het ontstaan van een litteken na het uitdrukken van een mee-eter. Voorderest hebben de puistjes patches van Novabeau dus dezelfde werking als hiervoor besproken. Aangezien de patches geschikt zijn voor alle huidtypes, dus de droge, vette en gecombineerde huidtype loop je in ieder geval geen risico om de verkeerde acne patches te kopen.

Beste acne patches van Novabeau
Novabeau

3. DineMok Pimple Patches

Een bekend merk dat pimple patches aanbiedt is “DineMok“. Zij hebben patches ontwikkeld om acne te verzorgen en te verwijderen. Dankzij de stickers wordt een beschermende laag gecreëerd op de huid. Hierdoor worden de puistjes beschermt tegen bacteriën en andere verontreinigheden. Daarnaast wordt overtollig talg effectief verwijdert uit het puistje. Bovendien zorgt de vochtige omgeving tussen de huid en de acne patch ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en het genezingsproces versnelt. Bij de ontwikkeling van deze acne patch is gebruik gemaakt hydrocolloïd materiaal, zodat bacteriën en onzuiverheden kunnen absorberen. Door het transparante materiaal hoef je jezelf geen zorgen te maken dat iemand wellicht iets geks ziet aan je gezicht. Je kunt de pimple patches van DineMok prima gebruiken als je graag make-up draagt. Een groot voordeel van deze acne patch is dat het geen alcohol bevat dat de huid irriteert.

Beste pimple patches van DineMok
DineMok

4. Dea Sirona Puistjes Stickers Mega Verpakking

Op zoek naar heel veel goede acne stickers voor een betaalbare prijs? Kies dan voor de verpakking van “Dea Sirona“, zodat je er gelijk 216 van in huis kunt nemen. De acne patches van het merk Dea Sirona zijn erg populair. Er zijn dan ook veel goede ervaringen over de patches te vinden. Je kunt deze patches wederom gebruiken om sneller van puistjes en onzuiverheden af te komen door vuil te extraheren. Ook wordt verergering van het puistje, een ontsteking of zelfs een infectie voorkomen door het hydrocolloïde materiaal. De acne patches zijn geschikt om te combineren met make-up en zijn doorzichtig. Je kunt er dus mee naar je werk of een date.

Puisten sticker van Dea Sirona
Dea Sirona

5. Some By Mi Clear Acne Clear Spot Patch

Om gericht puistjes te bestrijden kun je kiezen voor de beste acne spot patches van het merk “Some By Mi“. Het zijn professionele acne patches en nog dunner in vergelijking met andere merken. Daarnaast hebben ze geen geur. Hierdoor valt het niet op in je omgeving dat er iets op een puistje zit. Veel van de gebruikers hebben zelfs niet eens in de gaten dat de acne patch nog op hun puistje zit en vergeten ze daarom van de huid af te halen. De Some By Mi acne patch is ideaal als je bijvoorbeeld snel een puistje weg wil werken en door de regen moet. Hetzelfde geldt voor als je moet douchen. Het zijn namelijk acne patches die bestemd zijn tegen water.

Acne spot patch van Some By Mi
Some By Mi

6. COSRX Acne Pimple Master Patches

Wil je er zeker van zijn dat je niet alleen één van de beste pimple patches uitkiest, maar ook pimple patches gebruikt die getest zijn door dermatologen, oftewel huidspecialisten? Kies dan voor de veilige pimple patches van “COSRX“. In totaal krijg je 96 patches die bestaan uit drie verschillende groottes. Je kunt er dus zowel kleinere als grotere puistjes mee behandelen. De acne patches zijn alcoholvrij en veroorzaken dus geen extra irritatie aan de huid. Tevens doet het verwijderen van de patches geen pijn aan de huid. Je zutl dus geen last krijgen van wonden of roodheid, wat wel kan gebeuren bij veel andere acne stickers die worden aangeboden op het internet. COSRX heeft wereldwijde bekendheid gegenereerd en wordt dus ook door mensen met puistjes gebuikt in veel andere landen. Daarom zijn het misschien ook wel één van de bekendste pimple patches.

COSRX acne master patches
COSRX

7. Pure Luxure Pimple Patches

We zijn alweer aangekomen bij het einde van dit overzicht met de beste acne en puistjes patches. De laatste pimple patch die ik met je ga bespreken is gemaakt door het merk “Pure Luxure“. Gebruik deze patches als een beschermlaag om je puistje heen en voor het verwijderen van onzuiverheden uit het puistje. De patches zijn transparant en vallen dus niet op als je ze gedurende de dag wil dragen. Ik kan immers begrijpen dat je zowel in de ochtend als avond een acne patch op een puistje wil plakken als deze niet na de behandeling met de eerste patch is verdwenen. De pimple patches van Pure Luxure voelen aan als een zachte gel op de huid en blijven hier stevig zitten. Het gaat om latexvrije, alcoholvrije, hypoallergene en dermatologisch getest patches. Met de 144 stuks kun je in ieder geval een behoorlijke tijd vooruit.

Beste puistjes patches van Pure Luxure
Pure Luxure

Het gebruiken van puistjes patches

Puistjes patches staan bekend om hun snelle werking, maar zijn ook nog eens heel eenvoudig in gebruik. Je kunt ze dus nog snel even aanbrengen als je op tijd de deur uit moet of niet gezien wil worden met een puistje. Het kan echter het beste werken in de avond een acne sticker op je puistje te plakken, omdat je huid zichzelf het beste kan herstellen in de nacht.

Hoewel de exacte gebruiksaanwijzing verschilt per acne patch en merk kun je ze over het algemeen gebruiken op de volgende manier:

  1. Was allereerst je gezicht met een milde gezichtsreiniger of lauw water, hierdoor zal er namelijk geen vuil achterblijven tussen het puistje en de patch
  2. Maak je huid droog met een schone handdoek en deppende bewegingen
  3. Neem je gekozen verpakking, kies het juiste formaat sticker en verwijder de plakrand
  4. Plak met schone handen de patch op je puistje en druk hem enkele seconden zachtjes aan
  5. Gebruik meerdere acne patches als je meerdere probleemgebieden hebt
  6. Na het plakken van een acne patch op je puistje kun je eventuele andere huidverzorgingsproducten of make-up aanbrengen
  7. Wanneer de acne patch een witte kleur heeft gekregen, kan deze worden verwijderd van de huid, dit is vaak het geval na 5 tot 8 uur

Voor sommigen mensen kan een nadeel van een acne patch zijn dat dat de transparante kleur kan veranderen in een witte kleur. De acne patch kan dan namelijk zichtbaar worden voor de mensen om je heen. Echter, de witte kleur geeft aan dat de verontreinigheden uit het puistje zijn gezogen, en het dus werkt. Ook zou je ze daarom eventueel in de avond kunnen gebruiken of kunnen wegwerken onder make-up. Ze zijn immers heel dun.

Mocht je merken dat jouw huid rood of geïrriteerd raakt na het aanbrengen van een acne patch, dan kun je het beter niet meer gebruiken en eventueel je huisarts raadplegen.

Veelgestelde vragen over acne patches

Vrijwel iedereen krijgt in meer of minder mate last van puistjes. Je kunt dus waarschijnlijk wel begrijpen dat onze mailbox dagelijks volstroomt met nieuwe e-mails van mensen die op zoek zijn naar een manier om een einde te maken aan hun acne.

Regelmatig krijgen we dan ook vragen over de effectiviteit en het gebruiken van acne patches. Hoewel je voor medisch advies bij een arts moet zijn, bespreken we hieronder alvast de antwoorden op de veelgestelde vragen over acne patches.

Hoe snel werken acne patches?

De normale werking van een acne patch is 5 tot 8 uur. Veel gebruikers geven aan dat de zwelling van hun puistje al na enkele uren zichtbaar is gekrompen. In andere gevallen is een puistje zelfs gelijk geworden met het huidoppervlak of compleet verdwenen. Soms moet echter meerdere malen een acne patch worden aangebracht om het gewenste effect te bereiken.

Wat zijn de ervaringen en reviews over acne patches?

Op het internet zijn veel foto’s en video’s te vinden over de geweldige bereikte resultaten met acne patches. Bekijk de onderstaande video om een goed beeld te krijgen van de ervaringen en reviews met acne patches.

Werken acne patches voor jouw huidtype?

Voor de zeer gevoelige huid kan het raadzaam zijn een huidspecialist te raadplegen voordat je acne patches gaat gebruiken. De acne patches kunnen namelijk erg sterk zijn en een hoge dosis ingrediënten bevatten om hun snelle werking te realiseren. Mensen met een zeer hardnekkige vorm van acne zullen waarschijnlijk weinig verschil merken na het plakken van een acne sticker.

Op welke type puistjes kun je pimple patches het beste aanbrengen?

Pimple patches die hydrocolloïd bevatten kunnen het beste worden aangebracht op ontstoken puistjes waarop reeds een witte of gele kop is gevormd. Die witte kop geeft namelijk aan dat de pukkel op het punt staat om uit zichzelf open te breken. Om een verspreiding van verontreinigheden te voorkomen, werkt een pimple patch effectief.

Wanneer moet je geen acne patches gebruiken?

Mee-eters zouden mogelijk minder goed kunnen worden verholpen met acne patches. Voor mee-eters kun je bijvoorbeeld beter een poriestrip gebruiken. Deze strips zijn namelijk specifiek bedoelt tegen de zwarte en witte puntjes die vaak voorkomen op de neus. Door de sterkere werking kunnen ze effectiever zijn om de dieper gelegen verontreinigheden uit de poriën te trekken. Weet bovendien dat acne patches geen manier zijn om toekomstige puistjes te voorkomen als dit bijvoorbeeld komt door ontregelde hormonen, een slecht voedingspatroon of veel stress.

Conclusie en de beste acne patches volgens onze redactie

Acne patches worden over het algemeen gezien als een goede behandeling tegen onzuiverheden. Veel mensen geven dan ook aan in een korte tijd een aanzienlijk verschil op te merken aan hun puistjes. Dit komt, omdat patches verontreinigheden uit het puistje “zuigen” en de huid gehydrateerd houden. Ook wordt een verergering van een puistje voorkomen wegens de bescherming tegen acne-veroorzakende bacteriën en de neiging om een puistje zelf uit te knijpen.

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met verschillende acne patches die op dit moment, in mijn ogen het beste zijn. Volgens de redactie van Puistenverwijderen.nl kun je het beste kiezen voor de acne patches van het merk “COSRX”. Deze patches zijn namelijk geschikt voor alle huidtypes en getest door dermatologen, oftewel huidspecialisten, wat het zo’n veilige keuze maakt. Daarnaast zijn op het internet tal van goede reviews te vinden over het product.

Wij raden je echter niet aan te kiezen voor een aanbieding met een comedonenlepel. Vaak verergeren mensen hun acne en mee-eters door zelf aan de gang te gaan met het uitdrukken van puistjes. Dit klusje kun je daarom het beste overlaten aan iemand die daar echt verstand van heeft.

Wanneer je geen keuze hebt kunnen maken uit de acne patches uit dit overzicht kun je hieronder nog eens de aanbevolen acne patches bekijken en er meer over lezen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *