Acne verbergen

Wat zijn veilige manieren om je acne en puistjes te camoufleren?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
acne en puistjes verbergen

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar een uitbraak van acne kan een enorm verschil maken in de kwaliteit van je dagelijkse leven. Puistjes en acne zijn dan ook erg vervelend. Als je een groot aantal puistjes op je gezicht hebt, zijn ze ook nog eens voor iedereen zichtbaar. Vandaar willen we allemaal het liefst zoveel mogelijk acne verbergen.

Bijna iedereen heeft op een punt in zijn of haar leven last van acne. Het behandelen van acne kan lastig zijn. Er zijn namelijk tal van mogelijk oorzaken voor het ontstaan van acne. Ook zijn er allerlei middeltjes en behandelingen op de markt, waardoor we soms niet meer weten wat we nu wel en niet moeten gebruiken en doen tegen acne.

Gelukkig zijn er een aantal goede manieren om je acne tijdelijk te verbergen. Maak je dus geen zorgen als je een belangrijke afspraak of date op de planning hebt staan. Ik ga je een aantal tips geven om verschillende soorten puistjes te verbergen. Dit kan worden bereikt door de huid gladder te maken en de puistjes te bedekken. Kies daarbij altijd voor make-up voor een acne gevoelige huid.

Allereerst is het belangrijk om je huid te reinigen en te hydrateren. Make-up producten sluiten namelijk de poriën af. Het vuil wat nog op je gezicht zit, kan dan makkelijk in de poriën trekken. Het is dus van belang je huid te wassen met een milde anti-acne zeep en lauw water. Daarna kun je een toner aanbrengen met herstellende eigenschappen. De werking kan direct zichtbaar zijn op de huid waardoor onzuiverheden worden verborgen.

Cystische acne verbergen

Laten we maar gelijk beginnen met de meest enstige vorm van acne, namelijk cystische acne. Deze krengen zitten diep in de poriën. Het is daarom moeilijk om ze te verbergen met alleen een concealer en foundation.

Het verbergen van cystische acne kun je tijdelijk doen door een zakje of handdoek met koud water of ijsblokjes op de huid aan te brengen. Dit heeft als resultaat dat de irritatie verlicht en micro-organismen worden verwijderd. Een cyste kan dan kleiner worden.

In het geval van cystische acne is het raadzaam niet teveel make-up te gebruiken. Simpelweg kun je de grote puistjes niet volledig verbergen. Ook kunnen de onzuiverheden juist meer zichtbaar worden door een dikke laag make-up. Dit is nu net wat we willen voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème en een concealer die geschikt zijn voor jouw huidtype om de opvallende puistjes te verminderen en de huid een natuurlijk tintje te geven.

Wil jij de echte oplossingen voor acne ontdekken in plaats van steeds dure make-up artikelen te moeten kopen? Download dan mijn gratis e-book “de top 10 gemaakte fouten bij acne“. Je krijgt dan direct mijn beste tips om voor een langere periode een schonere huid te krijgen!

De vette huid verbergen

Met name de T-zone van je gezicht kan erg vettig zijn. Het is daarom van belang cosmetica op oliebasis te vermijden. Kies in plaats daarvan voor foundation, concealer en crèmes zonder oliën.

Zorg dat je eerst de huid hydrateert en vervolgens pas cosmetica aanbrengt, anders zullen er sneller verstoppingen ontstaan. Gebruik als je klaar bent een reiniger om je make-up borstel schoon te maken. Anders kun je later het viezigheid opnieuw op de huid laten belanden en zullen er weer puistjes ontstaan.

De droge huid verbergen

Een huid kan droog en schilferig zijn. Misschien gebruik je momenteel acne medicatie die bijwerkingen zoals roodheid op kan leveren. De droge huid kan gehydrateerd worden met een kleine hoeveelheid crème. Hierna kan make-up worden aangebracht.

De schilfers kun je doorwerken met een warm washandje en zachtjes met een schone pincet eraf halen. Gebruik daarna geen concealer, maar een hydraterende crème die tegelijkertijd voor een verbergende laag op je huid zorgt.

Acne littekens en donkere vlekken camoufleren

Acne kan gepaard gaan met ontstekingen die donkerkleurige vlekken op de huid achterlaten. Door een poeder te gebruiken, kun je ze goed camoufleren.

Om acne littekens te laten genezen is het van belang dat ze voldoende ruimte krijgen om te ademen. Het is dus niet slim producten te gebruiken die de poriën verstoppen en de huid afsluiten van de buitenlucht. Je kunt hiervoor airbrush make-up gebruiken. Tevens zijn er speciale make-up producten voor acne littekens die je niet zomaar online of in de winkel kunt halen. Deze kun je kopen van een huidspecialist en hij of zij zal je tevens leren hoe deze producten werken.

Korstjes of uitgeknepen puistjes verbergen

Wanneer je het niet kon laten een puistje uit te knijpen, omdat je hem wilde verbergen, is de kans groot dat het puistjes juist roder en zichtbaarder is geworden. Helaas mag je geen cosmetica aanbrengen op een uitgeknepen puistje. De ontsteking is namelijk veranderd in een open wond.

Je kunt wel iets doen om het korstje te verbergen. Gebruik hiervoor een concealer. Zowel op korstjes als op puistjes is het echter het beste om helemaal geen cosmetica aan te brengen.

Waarom verdwijnen de puistjes niet?

Zojuist heb ik uitgelegd hoe je de verschillende vormen van acne (deels) kunt verbergen. Soms kunnen de puistjes terug komen als je make-up gebruikt.

Het is verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

  • Houd de make-up producten schoon: Een goede hygiëne is belangrijk om nieuwe acne te voorkomen. Het is dus ook belangrijk om de borstels en artikelen die je gebruikt voor het verbergen van je acne, het liefst na elk gebruik te reinigen.
  • Gebruik een kleurcorrector: Om de rode puistjes en ontstekingen te vervagen, kun je een kleurcorrector gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de puistjes dezelfde kleur hebben als de normale huid.
  • Gebruik niet teveel cosmetica: Om acne te camoufleren is het verleidelijk om dikke lagen make-up aan te brengen. Als je echter een zuivere huid wil krijgen, dien je er niet teveel van te gebruiken, anders vertraag je het genezingsproces van acne. Een kleine hoeveelheid make-up zorgt tevens voor een natuurlijkere look van je huid.
  • Gebruik het juiste type concealer: Om plaatselijk puistjes te verbergen kan gebruikt worden gemaakt van een camouflagestift, ofwel concealer. Sommige concealers staan er echter om bekend de poriën te verstoppen. Kies in plaats daarvan voor een concealer dat acne bestrijdende ingrediënten bevat.
  • Zorg voor voldoende hydratatie: Het is zeer belangrijk om de huid gehydrateerd te houden voordat je make-up aanbrengt. Als je dit niet in acht neemt, kan het verbergen van puistjes met make-up ervoor zorgen dat er alleen maar meer puistjes ontstaan, en dan ben je nog verder van huis. Zorg dus dat je een hydraterende crème gebruikt en elke dag voldoende water drinkt.

Ik heb meerdere manieren met je besproken om je puistjes te verbergen. Maar hoe zou je het vinden als je puistjes gewoon voor een langere tijd zouden verminderen? Waarschijnlijk wil je dit wel! Download daarom eens mijn gratis e-book. Je hoeft dan niet allerlei dure cosmetica producten te kopen, omdat de puistjes lang verminderd zullen blijven.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *