Acne voorkomen

De waarheid achter het voorkomen van acne!

acne voorkomen

Acne voorkomen kan door de huid goed of beter te gaan verzorgen. Hierdoor zullen puistjes en pukkels zich minder snel verspreidden over het lichaam. Veel mensen denken dat acne enkel voorkomt bij mensen met een vieze of vuile huid. Dat is zeker niet het geval. Acne kent namelijk meerdere oorzaken. Naast dat je acne kunt voorkomen met een goed huidverzorgingsregime spelen zaken zoals je voedingspatroon en hormonale schommelingen ook een rol.

Acne voorkomen kan op verschillende manieren. De verschillende manieren ga ik toelichten op deze pagina.

De belangrijkste oorzaak van acne ligt bij de talgklieren. De talgklieren produceren talg. Wanneer er te veel talg wordt aangemaakt, hoopt het zich op in de poriën met oude huidcellen en bacteriën. Hierdoor ontstaan puistjes oftewel acne.

Er wordt meer talg aangemaakt in bepaalde tijden van iemands leven, zoals tijdens de puberteit, zwangerschap en menstruatiecyclus. Ook kan acne genetisch bepaald zijn. Wanneer familieleden last ondervinden van acne, kun jij dus ook last krijgen.

In sommige gevallen is acne dus lastig te voorkomen.

Echter, wanneer jouw acne is ontstaan door je genen kun je er alsnog dingen tegen doen. Je kunt de genen zich namelijk anders laten gedragen waardoor je de kans op acne of terugkeer van acne voorkomt.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe kun je acne voorkomen?

Acne voorkomen kan door zelf actie te ondernemen. Door je huid goed te verzorgen zal je de puistjes goed doen.

Echter is enkel een goede huidverzorging niet genoeg. Het ligt er namelijk ook aan wat voor soort acne je hebt. Je kunt een lichte of heftigere variant acne hebben.

Naast het verzorgen van je huid, dien je de acne goed te behandelen. Zoek daarom naar veel informatie over acne behandelingen. Acne kun je zelf behandelen, maar ook laten behandelen via een arts of specialist.

Hieronder zullen we een aantal tips toelichtten omtrent het verzorgen van je huid.

Acne voorkomen met 10 tips

Acne voorkomen met mijn 10 tips tegen puistjes en pukkels.

1. Gezicht elke dag wassen

De eerste tip om acne te voorkomen is door je gezicht iedere dag te wassen. Het liefst ’s ochtend en ’s avonds. Gebruik hierbij geen normale zeep, maar een huidverzorgingsmiddel tegen acne. Zo’n reinigingsmiddel verwijdert namelijk talg en dode huidcellen waardoor de poriën minder snel verstopt zullen raken. Let wel op, want te vaak wassen droogt je huid uit. Houd je daarom aan maximaal 2 a 3 keer per dag.

acne voorkomen tip

2. Haarproducten kunnen acne verergeren

Vette haarproducten kunnen je acne flink verergeren. Dit komt doordat de producten veel vetten en oliën bevatten. Kijk daarom uit met de hoeveelheid gel of wax dat je in je haren smeert. Smeer gel dus ook niet op je voorhoofd en oren (haal het weg met een vochtig doekje als je het ziet).

Spoel voordat je gaat slapen je haren uit. Anders gaat de gel zich namelijk intrekken in je kussen. 

3. Make-up en andere cosmetica

Probeer voortaan minder make-up te gebruiken als je momenteel veel last van puistjes op het gezicht ervaart. Door make-up kunnen talg en dode huidcellen zich sneller gaan ophopen waardoor meer puistjes zullen ontstaan. Als je er toch gebruik van maakt, gebruik dan make-up of andere cosmetica op waterbasis.

cosmeticaproducten tegen acne

4. Knijp zelf geen puistjes uit

Een andere manier om verergering van puisten te voorkomen is door zelf geen pukkels uit te knijpen. Naast de kans op blijvende littekens, kan het de acne juist verergeren. Mocht je een puistje dan echt willen uitknijpen, neem dan in ieder geval even een warme douche. Je poriën zullen hierdoor open gaan staan waardoor (rijpe) puistjes makkelijk kunnen worden uitgeknepen. Lees meer over het veilig verwijderen van puisten.

5. Raak je gezicht niet aan

Veel mensen die acne hebben, raken regelmatig hun gezicht aan door te plukken, te peuteren en te krabben. Echter maakt dit de acne erger en zullen eerder littekens ontstaan. Raak nooit je gezicht aan zonder je handen te wassen. Ook wanneer je een crème of lotion aanbrengt dien je eerst je handen te wassen.

6. Kijk uit met wrijving

Wrijving tussen kleding en puistjes kan acne creëren en verergeren. Voornamelijk als je last hebt van acne op de rug, dien je niet te strakke kleding te dragen zoals strakke petjes en zware rug tassen.

7. Slaap voldoende

Slaap voldoende en rust goed uit voor een gezondere huid! Denk eraan voordat je gaat slapen make-up te verwijderen en je kussensloop regelmatig te vervangen. Ook stress kan acne mogelijk verergeren. Dit komt door de hormonen.

acne voorkomen door slapen

8. Kijk uit met scheren

De laatste tip om acne te voorkomen is om uit te kijken met scheren. Door je gezicht te scheren worden irritaties veroorzaakt die de puistjes kunnen verergeren. Probeer daarom bij het scheren voorzichtig ter werk te gaan en was je gezicht eerst met lauw water.

9. Voorkom acne met voeding

Verschillende soorten voedingsmiddelen hebben een verband met acne. Het kan daarom verstandig zijn om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden als je acne wilt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan voeding met veel suiker en koolhydraten die ontstekingen veroorzaken. Anderzijds is het goed om voldoende voedingstoffen en ontstekingsremmende voeding binnen te krijgen.

10. Voldoende bewegen

Sporten kan op verschillende manieren bijdragen aan het voorkomen van acne. Je zult jezelf er bijvoorbeeld beter door voelen. Wanneer je sport word je namelijk vaak zelfverzekerder. Bewegen heeft ook invloed op de gezondheid van je lichaam. Een gezond lichaam van binnenuit betekent een mooi lichaam van de buitenkant.

Video over het voorkomen van acne

Bekijk hieronder een video van YouTube over acne en het voorkomen van acne.

Acne voorkomen met de Ultieme Methode!

Mijn e-book “Leven Zonder Acne” zit bomvol informatie om acne effectief te behandelen en te voorkomen.

Ik kan mij voorstellen dat jij je acne ook wilt gaan behandelen. De meeste behandelingen zijn enkel gericht op het bestrijden van puistjes. Ik wil je echter helpen om de echte oorzaken van acne aan te pakken, zodat je ook in de toekomst minder last hebt.

Wil je weten hoe dit moet?

Klik dan op onderstaande groene knop om toegang te krijgen tot mijn verhaal!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *