Acne

acne

Acne is een huidaandoening veroorzaakt door een ontstopping van de talgklieren. Het kan zich voordoen bij mensen ongeacht geslacht, leeftijd of huidskleur. Acne kan ongevaarlijk tot zeer ernstig zijn. Han het mensen bijvoorbeeld onzeker maken en littekens achterlaten. Daarom is het verstandig om je acne goed te gaan behandelen.

Op deze pagina vind je een handig overzicht met links naar alle informatie over acne en puistjes die te vinden is op PuistenVerwijderen.nl.

Acne kun je herkennen aan de witte of rode mee-eters en puistjes op het gezicht, borstkas en rug. Op deze plekken liggen de talgklieren erg dicht bij elkaar. De talgklieren maken hierdoor veel talg aan.

Door de ophoping van talg en dode huidcelen kan een talgklier verstoppen en ontstaat een mee-eter. De mee-eter kan ontsteken waardoor het een puistje wordt.

Er zijn verschillende soorten acne en andere huidaandoeningen die erg op acne lijken.

Lichte acne kun je meestal zelf bestrijden met een goede behandeling, huidverzorgingsmiddelen of medicijnen. Bij heftige ontstekingen kan een dermatoloog worden ingeschakeld.

Neem je acne serieus en ga het behandelen. Dankzij de nodige toegelichte basiskennis op deze website over acne en puistjes kun je de acne effectief gaan bestrijden.

Alles over acne

Alles over puistjes