Beste aftershave tegen acne

De beste aftershaves in 2023

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mm
aftershave tegen acne

Het kan lastig zijn om met een acne-gevoelige huid om te gaan. Wanneer je je gezicht gaat scheren, kan dit leiden tot nog meer irritatie en puistjes. Veel mensen merken dan ook dat er puistjes ontstaan na het scheren. Daarom is een goede aftershave gewenst.

Bij het uitkiezen van een aftershave is het echter ook belangrijk rekening te houden met je acne-gevoelige huid. Sommigen producten bevatten namelijk ingrediënten die de huid nog erger kunnen irriteren.

In deze blog ga ik met je bespreken waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte aftershave en wat de beste aftershave tegen acne is.

Hoe kies je een aftershave voor de acne-gevoelige huid?

Aangezien er nog meer acne kan ontstaan op een huid die uitdroogt, omdat er dan meer talg wordt aangemaakt en de poriën verstopt raken, is het belangrijk voor een aftershave te kiezen die dit proces voorkomt.

In de meeste aftershaves zit veel alcohol verwerkt. Dit zorgt er namelijk voor dat infecties van snijwonden worden voorkomen en huidirritaties verminderen. Echter, alcohol kan de huid nog meer uitdrogen. Kies daarom liever voor aftershaves die weinig of zelfs helemaal geen alcohol bevatten.

Er zijn zelfs aftershaves die ingrediënten bevatten, die erom bekend staan om acne te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een aftershave met tea tree olie of aloë vera. Ook kunnen hydraterende aftershaves gunstig zijn voor acne, omdat wordt voorkomen dat de huid uitdroogt. In het geval van een aftershave die de huid niet hydrateert, kunnen er dan ook meer puistjes ontstaan en kan de huid vetter worden.

Bovendien kan het helpen te letten op de labels “olievrij” en “niet-comedogeen”. Deze labels geven namelijk aan dat er geen comedonen ontstaan, met andere woorden: de poriën zullen niet verstoppen en puistjes krijgen geen kans.

Let op deze kenmerken van goede aftershaves tegen acne

Naast labels en hydraterende ingrediënten zijn er nog een aantal factoren waar je op moet letten als je last hebt van acne en meer puistjes wilt voorkomen, namelijk:

  • Zoek naar aftershaves met hydraterende en niet-comedogene ingrediënten
  • Kies voor op water of gel gebaseerde aftershaves in plaats olieachtige
  • Vermijd zeer agressieve chemicaliën, alcohol en geurstoffen in aftershaves
  • Kies voor aftershaves met ingrediënten uit de natuur
  • Kies voor aftershaves die gemaakt zijn door hoogwaardige merken
  • Kies voor een scheerschuim met een natuurlijke geur in plaats van synthetisch
  • Let op de bruikbaarheid voor jouw droge, vette of juist gecombineerde huidtype

Wat zijn de beste aftershaves tegen acne?

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van de beste aftershaves voor mannen en vrouwen met acne. Hierbij heb ik rekening gehouden met de ervaringen van acne patiënten, bewezen ingrediënten tegen acne, andere verwerkte ingrediënten en de mate waarin een product is getest door huidspecialisten.

1. Bulgarian Rose After Shave Balm for Men

De eerste beste aftershave die geschikt is voor de acne-gevoelige huid is de Bulgarian Rose. Het product wordt gebruikt om de huid te kalmeren en te verzachten na het scheren. De aftershave bevat natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera, bamboe-extract, rozenolie en rozenwater. Deze producten worden vaker gebruikt in producten voor de behandeling van acne. Dankzij het pompje kun je deze aftershave makkelijk aanbrengen na het scheren.

2. NIVEA MEN Sensitive Aftershave Balsem

Deze aftershave van NIVEA is speciaal gemaakt voor de gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt. Dankzij de verzachtende en verzorgende effecten wordt voorkomen dat er acne ontstaat na het scheren. Daarnaast wordt voorkomen dat andere vormen van irritatie ontstaan, zoals droogheid en roodheid. In deze aftershave zit geen alcohol, wat het een goede aftershave maakt.

3. Biotherm Actif Apaisant Reparateur Aftershave Voor Vrouwen

De aftershave van Biotherm gebruik ik zelf ook. Deze aftershave is namelijk speciaal ontwikkelt voor vrouwen die hun huid met acne willen beschermen voor verergering door het scheren. Deze aftershave beschermt, voedt, verzacht en hydrateert de huid. Ook bevat deze aftershave geen alcohol. Het is dan ook een zeer geschikte aftershave voor de acne-gevoelige huid. Je hoeft slechts een heel dun laagje aan te brengen op je huid na het scheren.

Laatste woorden

Om de acne-gevoelige huid te beschermen tegen scheerirritatie kun je gebruik maken van een aftershave. Hierbij is het wel belangrijk op een aantal punten te letten, zoals de gebruikte ingrediënten.

In dit artikel heb je meerdere tips gekregen voor het uitkiezen van de meest veilige aftershave voor de huid met acne. Ook weet je nu wat een aantal van de beste aftershaves zijn tegen acne. Goede aftershaves bevatten zelfs ingrediënten die kunnen helpen acne te bestrijden.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *