Aloë vera tegen acne gebruiken

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm
aloë vera plant tegen acne

De Aloë Vera plant kun je voor allerlei klachten gebruiken. Waarschijnlijk wil jij aloë vera tegen acne gaan inzetten. Of twijfel je nog of deze plant daadwerkelijk een positief effect op je huid gaat hebben.

Je bent tenslotte op deze pagina over aloë vera en acne terecht gekomen.

De aloë vera plant bevat meerdere gezonde stoffen die plekken op de huid kunnen verhelpen. Niet gek dus dat de werkende stoffen ook in maskers en andere (huid)verzorgingsproducten worden verwerkt.

In dit blogbericht ga ik vertellen of aloë vera tegen acne kan helpen. Ook vertel ik hoe je de plant kunt aanbrengen op je acne plekken. Lees snel verder om alles over dit wonderlijke plantje te ontdekken.

Aloë vera en acne

Voordat ik vertel hoe aloë vera kan helpen tegen acne, zal ik je kort iets meer vertellen over acne en puistjes.

Acne komt vaak voor. Met name wanneer je tussen de 15 en 25 jaar bent. Maar wat is acne nou eigenlijk? Acne is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen die voor een groot deel met elkaar overeenkomen. Ze zijn allen te herkennen aan puistjes.

Acne kan overal op het lichaam voorkomen. Van de armen en benen, tot de nek, rug en natuurlijk de bekendste plek: in het gezicht. Voor velen de meest vervelende plek, aangezien puistjes in het gezicht direct opvallen.

Natuurlijk kan je de puistjes camoufleren met een goede concealer en foundation, maar het liefst wil je gewoon dat ze verdwijnen en nooit meer terug komen. Dat kun je weleens gaan bereiken met aloë vera.

Oorzaken van acne

Acne kent verschillende oorzaken die wellicht kunnen worden verholpen met aloë vera.

Acne kan komen door een slechte hygiëne, maar ook door het gebruik van agressieve schoonheidsproducten en een verstoorde hormoonbalans. Tijdens de pubertijd zijn de hormonen in de meeste gevallen de oorzaak, dit kan zelfs tot lang na de pubertijd aanhouden wanneer de hormoonbalans niet hersteld wordt.

Door alle marketingtrucjes van tegenwoordig, is het ook goed mogelijk om acne te ontwikkelen door het gebruik van verkeerde producten op de huid. Producten die de huid enorm uitdrogen werken vaak snel, maar deze producten verstoren de natuurlijke pH-waarde waardoor de natuurlijke huidbarrière uit balans raakt.

De huid heeft van nature een beschermlaag die bestaat uit een mix van onder andere vetten en vocht. Dit laagje wordt ook wel de huidbarrière genoemd en zorgt ervoor dat vocht niet kan verdampen uit de huid en de natuurlijke vetten (lipiden) houden de huid juist zacht en soepel.

Door het gebruik van uitdrogende en agressieve huidverzorgingsproducten lost deze bovenste laag op en kunnen schadelijke invloeden van buitenaf het lichaam binnendringen en de poriën verstoppen met als resultaat mee-eters en puistjes. Zolang de huidbarrière niet wordt hersteld, blijven de ontstekingen (puistjes) en verstoppingen (mee-eters) ontstaan en zullen ze niet verdwijnen.

Kan aloë vera helpen tegen acne oorzaken?

De meeste crèmes en maskers verwijderen dus wel acne, maar verzorgen de huid niet goed.

Aloë vera heeft echter meerdere functies, zoals: de huid verzorgen, hydrateren en reinigen, acne verwijderen en de beschadigde huid genezen. Het is dus vaak beter om een aloë vera gel of sap te kopen dan dure crèmes in de winkel te kopen.

Huidverzorgingsroutine tegen acne

Zorg er dus voor dat wanneer je huidverzorgingsproducten, zoals aloë vera tegen acne gebruikt, deze mild zijn voor je huid. Zoals eerder gezegd wil je niet dat de producten die je gebruikt de onzuiverheden in stand houdt en de huidbarrière beschadigd.

Zorg ook voor een goede persoonlijke hygiëne. Dat wil zeggen dat je de huid goed schoon houdt. Reinig tweemaal daags met een speciale reiniger afgestemd op jouw huidtype. Gebruik bij voorkeur een reiniger die je af moet spoelen. Wanneer je een product gebruikt dat je met wattenschijfjes opbrengt en niet afspoelt, blijven er altijd resten vuil achter op de huid.

Gebruik na de reiniging een toner om de pH-waarde van de huid weer op peil te brengen. Vervolg daarna met een serum, dag- of nachtcrème. Let daarbij op de ingrediënten van dit type huidverzorging. Zorg dat de producten daadwerkelijk helpen de huid sterker te maken en de huidbarrière te herstellen en de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Aloë vera als huidverzorging tegen acne

Wist je dat aloë vera tegen acne helpt?

Aloë vera wordt al eeuwenlang gebruikt op de huid. Het heeft veel verschillende voordelen. Zo werkt het kalmerend en zorgt er daarmee voor dat de vurige roodheid van een puistje snel verdwijnt. Ook helpt het ontstekingen te bestrijden, de genezing van wondjes te bevorderen en littekens te verminderen.

Dit wondermiddel is dus een echte life saver in de strijd tegen acne.

Aloë vera tegen acne kan je op verschillende manieren inzetten. De meest natuurlijke manier is om bij het tuincentrum een echte aloë vera plant te kopen. Deze plant is makkelijk te verzorgen en heeft niet veel nodig. Ook kan deze plant flink groeien, zodat je altijd voldoende stengels in huis hebt voor eerste hulp op de huid.

Als kers op de taart is de aloë vera plant mooi om te zien en past in ieder interieur. Op naar het tuincentrum! Wanneer je de plant in huis hebt gehaald, een mooie plek hebt gegeven en regelmatig een beetje water hebt gegeven is hij klaar om je van je acne af te helpen.

aloë vera plant stengels
Aloë vera plant kopen bij het tuincentrum

Snij een stengel voorzichtig van de plant af, verwijder de scherpe randjes voorzichtig en snij de stengel in de lengte doormidden. In het midden van de stengel zit namelijk de gel die je nodig hebt.

Breng de gel rechtstreeks aan op de huid. Je kan de gel als masker op de huid gebruiken door het even te laten intrekken en het na een minuut of 15 weer af te wassen. Je kunt er ook voor kiezen de gel voor het slapen gaan aan te brengen op de huid en deze de hele nacht lekker in te laten trekken.

Je huid is de volgende ochtend gekalmeerd en voelt heerlijk zacht aan. Gebruik lauw warm water om de restjes aloë vera van de huid te wassen. Heb je per ongeluk een te groot stuk van de plant gesneden? Bewaar dit deel dan in de koelkast.

Verzorging van binnenuit

Hoewel je aloë vera tegen acne heel goed van buitenaf kunt inzetten, kan je dit wondermiddel verrassend genoeg ook van binnenuit inzetten.

Aloë vera wordt al eeuwen lang geroemd om haar medicinale eigenschappen. Het bevat meer dan 150 vitale eigenschappen. Denk hierbij aan essentiële vitamines, enzymen en sporenelementen die je lichaam nodig heeft om zichzelf en daarbij dus ook de huid te helen. Aloë vera ondersteund je immuunsysteem, het vermindert ontstekingen en vrije radicalen.

Je kan met aloë vera een ontgiftingsdrankje tegen acne maken. Meng hiervoor één eetlepel van het aloë vera sap samen met één eetlepel limoensap en een flinke hoeveelheid water. Mix het geheel goed door elkaar en zet het voor ongeveer vier uur in de koelkast.

Je hebt nu zelf een ontzettend lekker en vooral gezond drankje gemaakt, maar let er wel op dat je er geen liters van opdrinkt. Aloë vera werkt laxerend, dus wanneer je niet de hele dag op het toilet wilt doorbrengen hou je het bij een paar glazen per dag.

Door regelmatig je lichaam te ontgiften reinig je je maag, darmen, lever, nieren en blaas van alle schadelijke stoffen. Je zult merken dat niet alleen je huid opknapt, maar ook klachten als acne, hoofdpijn, spierpijn, darmproblemen en tandvleesproblemen zullen verdwijnen.

Wanneer je je lichaam goed van binnen verzorgd, pluk je daar aan de buitenkant ook de vruchten van. Wanneer je zowel de binnen als de buitenkant van je lichaam goed verzorgd door het eten van voldoende vezels, vitamines en mineralen, het drinken van voldoende water en je huid verzorgd met milde reinigings- en verzorgingsproducten zal je zien dat je beter in je vel zit en je acne enorm zal opknappen.

Je kan dus zeker concluderen dat aloë vera een echt wondermiddel en multi inzetbaar is.

Dit helpt ook tegen puistjes en acne!

Je weet nu dat de aloë vera plant kan helpen tegen acne.

Ik ben zelf de baas geworden over mijn acne door een combinatie van de juiste hoeveelheid verzorging van de huid, overige hygiëne en voeding. In mijn e-book “Leven Zonder Acne” leer je deze principes zelf toe te passen.

Via de knop hieronder kun je meer lezen over de methode waarmee je binnen enkele stappen je acne kunt verminderen voor een langere termijn.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Raadpleeg altijd je huisarts of dermatoloog voor medische kwesties. Heb je zelf ervaringen met aloë vera en acne? Laat dan hieronder weten of aloë vera daadwerkelijk geholpen heeft tegen jouw acne!

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *