Appelazijn tegen Acne: werkt Azijn tegen puistjes?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mm
appelazijn tegen puistjes en acne

Appelazijn tegen acne? Ben je ook benieuwd welke soorten azijn helpen tegen puistjes?

Helaas komen puistjes en acne niet alleen voor bij tieners, pubers en adolescenten. Ook als volwassene kan je last hebben van zaken zoals puistjes en acne.

Wanneer je last van hebt van acne zul je waarschijnlijk al onderzoek naar oplossingen gedaan hebben op het moment dat je dit artikel leest.

Kom je in deze moeilijke zoektocht een product tegen dat je mogelijk kan helpen, dan is de kans zeer aanwezig dat dit product bestaat uit chemische stoffen. Deze zullen er jammer genoeg niet voor zorgen dat je van je puistjes of acne af komt.

Houd er rekening mee dat azijn of appelazijn geen officiële producten tegen acne zijn. Doe daarom zelf voldoende onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts als je dit wilt gebruiken tegen acne.

Appelazijn als natuurlijke oplossing tegen acne

Gelukkig is zijn er ook natuurlijke manieren om je puistjes en acne te behandelen en de producten links te laten liggen die agressief zijn voor jouw huid. Een van deze effectieve, natuurlijke manieren is azijn tegen puistjes, en dan helemaal appelazijn.

Appelazijn tegen puistjes is niet alleen een goedkope manier om je puistjes en acne te verminderen, maar het is ook een eenvoudige manier om te proberen.

Appelazijn, ook wel appelciderazijn genoemd, bevat als belangrijkste component azijnzuur. Dit zuur heeft zowel krachtige als reinigde eigenschappen waardoor het de genezing van jouw acne kan bevorderen.

Wat is azijn precies en wat doet azijn tegen puistjes?

Het is een product dat voor meerdere doeleinden gebruikt wordt.

Azijn is een zurige vloeistof die ontstaat uit gisting. Gisting is een proces waarbij glucose (suiker) en alcohol in koolstofdioxide worden omgezet. Dit gistingsproces is een geheel natuurlijk proces dat tot stand komt dankzij een bacterie (azijnzuurbacterie). Ook is er een specifieke temperatuur en hoeveelheid zuurstof nodig om het proces succesvol te maken.

Acne kan worden verbeterd met appelazijn, omdat het acne oorzaken aanpakt en roodheid van pukkels vermindert. Ook zou azijn volgens testpersonen de huid minder vet maken, omdat de pH-waarden op peil worden gehouden. Bovendien helpt appelazijn bij het regulieren van de spijsvertering en de lever gezond te houden. Dit zijn tevens zaken waarom wordt gedacht dat azijn tegen puistjes kan helpen.

En wat is appelazijn dan precies?

Appelazijn wordt gemaakt in het gistingsproces van appelcider. Met andere woorden: het ongefilterde sap uit geperste appels.

Appelazijn is een middel dat op meerdere manieren kan worden gebruikt en daarom is het het steeds populairder aan het worden, onder andere in de gemeenschap voor de natuurlijke gezondheid. Appelazijn wordt gezegend vanwege alle gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Zo kan appelazijn zorgen voor een verminderd risico op kanker, kan het bijdragen aan gewichtsverlies en kan het een lagere bloedsuikerspiegel realiseren.

Je kan het azijn op twee verschillende manieren gebruiken tegen acne:

  • Zo kan je appelazijn oraal innemen. Dit heeft een positieve invloed op je lever. Het is essentieel voor jouw lever dat deze een goede gezondheid heeft voor een mooie, heldere huid zonder puistjes of acne. Hoe dat precies komt? Alle gifstoffen worden namelijk door je lever uit je lichaam gefilterd.
  • Je kan appelazijn ook plaatselijk gebruiken. Dit kan de roodheid in je gezicht verminderen naast dat het azijn je acne aanpakt. Appelazijn zorgt er daarnaast voor dat je huid minder glanzend zal zijn.

Hoe dien je appelazijn te gebruiken?

Wanneer je gebruik gaat maken van appelazijn is het belangrijk om te weten dat je het azijn moet verdunnen met water. Je moet de azijn verdunnen tot de oplossing 10% is. Hierna kan je met een wattenschijfje 1 tot 3 maal per dag het mengsel op je huid aanbrengen.

Door deze tactiek gebruik je appelazijn als een tonic op je huid. Wanneer je huid gewend geraakt is aan de eerdergenoemde 10%-oplossing kan je ervoor kiezen om de hoeveelheid appelazijn te verhogen totdat je hem in zijn originele pure vorm kunt gebruiken zonder er direct veel irritaties aan te ondervinden.

Mogelijke nadelen aan appelazijn bij acne

Appelazijn is een praktisch product, maar heeft ook zijdes die mogelijk wat vervelend kunnen zijn tijdens het gebruik.

  • Appelazijn smaakt van zichzelf niet erg lekker. Dit kan je veranderen door de azijn aan een glas water toe te voegen en daar vervolgens natuurlijke honing aan toe te voegen. Of na het innemen van de appelazijn een lepe honing eten.
  • Appelazijn heeft een luchtje en die kan je mogelijk storend vinden. Wanneer je de geur echt niet fijn vindt kan het je mogelijk helpen om, wanneer je de appelazijn op je huid aanbrengt, dit in de ochtend te doen. Op deze manier vervaagt de geur en heb je er de rest van de dag minder tot geen last van.

Naar mijn mening is appelazijn een echte aanrader tegen acne. Op het internet zijn voornamelijk positieve verhalen te vinden over de werking van (appel)azijn op acne. Echter kun je met appelazijn de acne niet volledig uitroeien.

Om acne te verminderen, dien je namelijk meerdere oorzaken van je acne te definiëren en te bestrijden. Dit kun je doen met de Leven Zonder Acne methode. In mijn e-book worden meerdere behandelingen geboden in duidelijke stappen om voor een langere tijd acne te verminderen.

Via de onderstaande knop kun je meer lezen over de methode.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *