Arctic Blue MSC Viscollageen review

Is Arctic Blue MSC Viscollageen poeder het proberen waard?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
Arctic Blue MSC Viscollageen poeder review

Er kunnen verschillende redenen zijn om collageen te proberen. Mensen gebruiken vis- of rundercollageen voornamelijk om de huid te verbeteren van binnenuit.

Het kan lastig zijn dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende typen collageen van talloze merken. Arctic Blue MSC Viscollageen is bijvoorbeeld één van de populairste collageen supplementen op de markt.

Heb je nog twijfels over het gebruiken van Arctic Blue Viscollageen? Dan moet je echt deze review even lezen.

Afgelopen weken heb ik Arctic Blue MSC Viscollageen zelf uitgetest. Ik gebruik al een langere tijd collageen van verschillende merken, maar het viscollageen van Arctic Blue is toch wel een uitschieter.

Blijf mijn Arctic Blue MSC Viscollageen review verder lezen om te ontdekken wat mijn ervaringen zijn, welke resultaten ik had en wat andere klanten ervan vinden.

Is Arctic Blue betrouwbaar?

Arctic Blue is een bedrijf die is opgericht in 2015 door Ludo van de Wiel. Ludo is tevens Ingenieur (MSc) Wageningen Universiteit.

Zo’n 5 jaar geleden was Ludo zelf opzoek naar de beste visolie voor zijn kinderen. Het product moest schoon, vers, natuurlijk en duurzaam zijn. Ludo werkte zelf als expert in de visolie industrie, maar de producten vond hij niet geweldig. Daarom besloot Ludo zelf een unieke visolie te ontwikkelen.

Wegens het succes van de visolie heeft Ludo het bedrijf “Arctic Blue” opgericht. Hij begon zijn visolie op grote schaal te verkopen.

De naam Arctic Blue is een verwijzing naar de herkomst van de visolie, namelijk de Arctische wateren. Leuk om te weten is dat dit één van de schoonste wateren is ter wereld.

Arctic Blue oprichter Ludo van de Wiel betrouwbaar

Je kunt contact opnemen met Arctic Blue door te bellen. Er is ook een chatfunctie aanwezig op de webshop. Ik stuurde gewoon een mail waarna ik na enkele minuten al een persoonlijke reactie terugkreeg.

Arctic Blue kan om vele redenen worden beschouwd als zeer transparant en betrouwbaar. De specifieke redenen zullen worden toegelicht in deze review.

Het assortiment van Arctic Blue

Inmiddels is er een ruim assortiment aan producten te vinden op de webshop “Arctic-Blue.com”. Denk aan:

 • Visolie
 • Omega-3
 • Algenolie
 • Zalmolie
 • Viscollageen

Arctic Blue doet er alles aan de schoonste, puurste, duurzaamste en meest verse en lekkere producten te verkopen

Viscollageen is momenteel waarschijnlijk het populairste product op Arctic-Blue.com.

Wat is Arctic Blue MSC Viscollageen poeder?

Arctic Blue MSC Viscollageen is zuiver collageen poeder. Het viscollageen wordt gewonnen uit verse, gezonde, wilde vis in Noorwegen. Om precies te zijn wordt het gewonnen van de huid van de wilde Noorse kabeljauw.

Zoals vrijwel alle collageen poeders gaat het om gehydrolyseerd collageen. Dit betekent dat het viscollageen in kleinere stukjes eiwit is geknipt, zodat het beter kan worden opgenomen door het lichaam.

Arctic Blue viscollageen heeft een fijne smaak, omdat de vis snel wordt verwerkt in Noord-Noorwegen.

Inmiddels weet je waar de naam Arctic Blue vandaan komt. Om deze reden heeft Arctic Blue natuurlijk gekozen voor viscollageen in plaats van varkens- of rundercollageen. Viscollageen past immers vele malen beter bij de geschiedenis van de naam Arctic Blue.

Dit was overigens niet de enige reden om te kiezen voor viscollageen. Dit type collageen wordt om meerdere redenen vaak als beter beschouwd dan rundercollageen. Viscollageen lijkt bijvoorbeeld het meeste op menselijk collageen. Hierdoor kan viscollageen sneller worden opgenomen door het lichaam.

Arctic Blue’s MSC keurmerk

Het MSC-keurmerk is een belangrijke reden om te kiezen voor Arctic Blue in plaats van viscollageen van andere merken.

Veel merken gebruiken bijvoorbeeld gekweekte tilapia en panga(sius) vissen om viscollageen te maken, omdat deze vissen goedkoper zijn. Echter, dergelijke vissen hebben een minder mooi aminozuurprofiel en het collageen poeder is dus van lagere kwaliteit.

Ook geeft het MSC-keurmerk aan dat bij de vangst wordt gecontroleerd op negatieve effecten op de visstand, het milieu en ecosysteem.

Arctic Blue is het enige Nederlandse merk met een keurmerk voor het collageen poeder, dat bewijst dat het afkomstig is van wilde vis

– Arctic Blue

Resultaten van proefpersonen met Arctic Blue’s Viscollageen

Wist je dat er zelfs een dermatologische, klinische studie is gedaan naar Arctic Blue’s Viscollageen?

20 proefpersonen hebben meegedaan aan de studie. Bij deze personen werd de hydratatie in hun huid gemeten gedurende 8 weken. De onderarm bleek 11%, en het gezicht bleek 35% beter gehydrateerd te zijn.

Hierbij wil ik wel vermelden dat in de studie 10 gram Arctic Blue Viscollageen per dag werd ingenomen, terwijl Arctic Blue aanraadt in de eerste maand 10 gram per dag te nemen en daarna 5 gram per dag te nemen. Dit komt dus niet overeen met de 2 maanden 10 gram per dag uit de studie.

Ook vind ik geen linkje naar de resultaten uit de studie en geen gegevens van de testpersonen, zoals geslacht en leeftijd.

Bovendien worden dergelijke onderzoeken vaak gefinancierd door bedrijven die collageenproducten maken. Dit kan mogelijk de onderzoeksresultaten beïnvloeden. Ik weet natuurlijk niet of dit ook bij Arctic Blue Viscollageen het geval is.

Als we de kernwaarden van Arctic Blue mogen geloven, dan gaat het om een studie met eerlijke onderzoeksresultaten.

De collageen poeders van Arctic Blue

Arctic Blue biedt twee viscollageen producten aan op hun webshop. Je kunt kiezen voor “MSC Viscollageen poeder naturel” en “MSC Viscollageen poeder met vitamine C”.

MSC Viscollageen poeder naturel bevat uitsluitend viscollageen. Hier zijn dus geen extra stoffen zoals smaak-, kleur- en zoetstoffen aan toegevoegd.

Anderzijds kan worden gekozen voor MSC Viscollageen poeder met vitamine C. Er is gekozen voor een natuurlijke aardbeiensmaak. Daarnaast bestaat het product uit viscollageen (86%) en poeder van de acerola vrucht. Dit poeder is toegevoegd, omdat het een enorme hoeveelheid vitamine C bevat. Op deze manier wordt vitamine C op natuurlijke wijze verwerkt in het product. Veel anderen merken kiezen voor synthetisch ascorbinezuur.

We zien wel vaker dat vitamine C wordt toegevoegd aan collageen supplementen. Dat komt, omdat vitamine C kan bijdragen aan de vorming van collageen wat de huid verstevigd. Ook kan vitamine C gunstig zijn voor kraakbeen en botten. Wat veel mensen niet weten, is dat er zelfs een aantal gezondheidsclaims mogen worden gemaakt rondom vitamine C, waaronder over het bevorderen van de aanmaak van collageen.

Arctic Blue MSC Viscollageen poeder - naturel
MSC Viscollageen poeder naturel
Arctic Blue MSC Viscollageen poeder met aardbeiensmaak en vitamine C
“MSC Viscollageen poeder met vitamine C

Arctic Blue MSC Viscollageen review en ervaringen

Het is nu tijd voor mijn persoonlijke Arctic Blue MSC Viscollageen poeder review.

Ikzelf heb enkel de MSC Viscollageen poeder met vitamine C en aardbei smaak geprobeerd. Arctic Blue gaf namelijk aan dat de naturel versie een lichte zee smaak heeft. Hoewel klanten in reviews aangeven dat de smaak mild is, wil ik collageen met hevige smaken vermijden.

De vis wordt snel (op de boot) verwerkt en heeft daarom waarschijnlijk een minder overheersende smaak dan viscollageen poeders van anderen merken.

Ik en mijn ouders vonden viscollageen poeders van anderen merken veelal niet lekker. Het Arctic Blue Viscollageen met vitamine C is echter makkelijk op te drinken en heeft geen vis geur. De smaak is goed en kan worden omgeschreven als een zachte aardbeiensmaak. Zelfs alleen met water proef ik nauwelijks de vis. Ook lost het poeder makkelijk op in water. Het klontert dus niet.

De belangrijkste reden waarom ik collageen ben gaan gebruiken, is het verbeteren van mijn huid. Nu, na het collageen poeder van Arctic Blue ongeveer één maand te gebruiken, is het potje leeg.

Ik merk een afname van acne op mijn hele lichaam, littekens van acne lijken minder zichtbaar te zijn en lijntjes op mijn voorhoofd lijken te verminderen. Ook lijkt de huid van mijn gezicht voller, gladder, gezonder en stralender.

Het kan bovendien een fijn idee zijn dat type I collageen ook voorkomt in botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen, bloedvaten, haar en nagels. Je kunt met collageen dus ook andere verbeteringen opmerken, zoals soepelere bewegingen, sterkere nagels en snellere haargroei. Hier heb ik zelf geen problemen mee, en kan dus geen ervaringen hierover met je delen. Toch vind ik het een fijn idee dat mogelijk ook andere tekenen van veroudering kunnen vertragen en het lichaam in het algemeen gezond kan worden gehouden.

Arctic Blue Collageen poeder ervaringen
Arctic Blue Viscollageen poeder opgelost in water (met maatschepje)
Arctic Blue Viscollageen ingrediënten review
Achterkant Arctic Blue Collageen verpakking

Arctic Blue Viscollageen voor- en nadelen

Bij een complete review horen uiteraard ook nadelen. Er bestaan geen producten waar iedereen goede resultaten mee behaald en waar iedereen tevreden over is. Onze smaken en lichamen kunnen immers erg verschillen.

Hieronder staan de voor- en nadelen van Arctic Blue Viscollageen op een rij.

Voordelen

 • Eerste collageen product van de wereld met het MSC-duurzaamheidskeurmerk

 • Een 100% pure collageen poeder en een aardbeiensmaak variant voor mensen die niet van vis houden

 • Collageen poeder gewonnen uit in het wild gevangen Noorse vis, waarbij rekening wordt gehouden met de visstand en meer

 • Professionele huidtherapeuten zijn te spreken over Arctic Blue Viscollageen

 • Gehydrolyseerd viscollageen is het type collageen dat ik aanraad op mijn website na urenlang onderzoek

 • Arctic Blue staat volledig achter hun producten. Omdat ze weten dat hun collageen poeders van uitzonderlijke hoge kwaliteit zijn, krijg je een 60 dagen geld terug garantie. Ook als de collageen al gebruikt is.

Nadelen

 • Ik heb geen linkje kunnen vinden naar de Arctic Blue Viscollageen studie

 • Ik zie redelijk weinig Arctic Blue Viscollageen poeder ervaringen van klanten in vergelijking met andere aanbieders

 • Effecten van collageen poeders kunnen afnemen wanneer je ermee stopt

 • Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor vis en Arctic Blue heeft ook geen vegan collageen poeder opgenomen in hun assortiment

Sommigen mensen schrikken wanneer zij kijken op de ingrediëntenlijst van Arctic Blue Viscollageen met vitamine C en aardbeiensmaak. Er staat namelijk dat het kleurstof (bietenrood) bevat. Dit is echter een natuurlijke kleurstof en dus niets om je zorgen over te maken.

Review conclusie: is Arctic Blue MSC Viscollageen poeder het proberen waard?

In mijn Arctic Blue MSC Viscollageen poeder review is naar voren gekomen dat de collageen producten van Arctic Blue kunnen worden beschouwd als één van de beste. Het gaat namelijk om gehydrolyseerd viscollageen, wat het meeste lijkt op het collageen dat van nature voorkomt in lichamen van mannen en vrouwen.

Een ander goed punt is het MSC-keurmerk. Het viscollageen van Arctic Blue is dan ook afkomstig van wilde kabeljauw en niet van de Aziatische kweekvis Tilapia waar veel goedkopere collageen merken wel voor kiezen.

Mijn persoonlijke ervaringen met Arctic Blue Viscollageen zijn erg positief. De aardbeiensmaak is een geweldige keuze voor mensen die willen profiteren van de potentiële voordelen van viscollageen en niet houden van een overdreven vis smaak. Zelfs de naturel variant schijnt niet overheersend te zijn.

Ikzelf heb daadwerkelijk een verbetering opgemerkt aan mijn huid en huidproblemen. Mijn resultaten zeggen natuurlijk niets over jouw resultaten.

Er bestaat geen wondermiddel waar iedereen tevreden over is. Om de huid en het lichaam gezond te houden is vaak meer nodig, zoals een algemene gezonde levensstijl. Collageen van Arctic Blue kan echter een goede aanvulling zijn.

Probeer zelf het Arctic Blue MSC Viscollageen uit via één van de onderstaande knoppen.

Arctic Blue MSC Viscollageen poeder
Arctic Blue MSC Viscollageen poeder

Beoordeling door Fleur,

11 jun 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *