Avène gebruiken tegen acne en de ervaringen

Werken de producten van Avène tegen puistjes?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
mm
Avène tegen acne

Avène is één van de vele merken in de huidverzorgingsindustrie. Wanneer je last hebt van acne kan je de keuze maken om de middelen van Avène te gebruiken.

Avène is een merk dat zich richt op een aantal specifieke huidaandoeningen op het lichaam en het gezicht. Zo bestaat er een speciale lijn met producten tegen puistjes. Daarnaast bieden zij ook verschillende producten aan die zijn gericht op het verzorgen van de huid in het algemeen.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe puistjes ontstaan en hoe de effecten van Avène je hier bij kunnen helpen. Ook kan ik begrijpen dat je wilt weten of er al goede ervaringen zijn met het gebruik van Avène.

Hoe ontstaan puistjes?

Om te begrijpen hoe Avène kan helpen bij het bestrijden van je puistjes moet je eerst even weten hoe puistjes ontstaan. Anders zeggen de verschillende termen en werkingen van de producten je waarschijnlijk niets.

Puistjes ontstaan eigenlijk door honderden factoren. In de basis zijn er echter 3 hoofdoorzaken, namelijk: overtollig talg, opstapeling van dode huidresten en de activiteit van acne-veroorzakende bacteriën.

De vorming van een puistje begint bij een talgkliertje die teveel talg produceert. Het talg wordt opgeslagen in een porie en uiteindelijk raakt deze verstopt. Ook dode huidresten kunnen zich hier gaan verzamelen en bijdragen aan verstopte poriën. Als laatste komen de acne-veroorzakende bacteriën in actie. Deze laten een verstopte porie ontsteken, waardoor de echte puistjes ontstaan.

Om de factoren die leiden tot puistjes te bestrijden kun je de middelen van Avène gebruiken. Wanneer je een middel tegen acne wilt gebruiken, dien je er op te letten dat het milde, non-comedogene producten zijn die de poriën niet verstoppen en de problemen niet erger maken. Avène voldoet aan deze eisen. Er zitten bijvoorbeeld geen vreemde ingrediënten zoals alcohol in. Hun producten zijn zelfs getest door dermatologen en worden verkocht in apotheken.

Welke producten heeft Avène tegen puistjes?

Avène is een merk dat grote bekendheid heeft verkregen in Frankrijk, de Verenigde staten en zelfs in China. Het merk richt zich op verschillende aspecten van de huid. Zo hebben zij een speciale lijn die gericht is op het behandelen van puistjes en acne. Deze lijn wordt aangeduid met “CLEANANCE”. Volwassen vrouwen kunnen kiezen voor de “CLEANANCE WOMAN” producten.

Qua huidverzorgingsproducten gaat mijn voorkeur uit naar Avène , omdat de producten huidvriendelijk en mild zijn. Ze bevatten bijvoorbeeld hydraterende ingrediënten, zodat de huid niet uitdroogt wanneer je de producten gaat gebruiken. Bovendien zijn de producten niet-comedogeen. Dit betekent dat de ingrediënten in de producten geen nieuwe mee-eters veroorzaken.

Hieronder ga ik de verschillende producten bespreken die je kunt gebruiken om je puistjes te behandelen.

Avène CLEANANCE Reinigingsgel

De reinigingsregel van Avène is een goede keuze wanneer je een reiniger wilt gebruiken. Het is namelijk een milde reinigingsgel waarmee effectief verontreinigheden, zoals talg en vuil van de huid kunnen worden gewassen. Je kunt deze reinigingsgel gebruiken voor de huid in het gezicht, maar ook op andere lichaamsdelen. Het is toegestaan om zowel in de ochtend als avond de huid schoon te maken met deze gel.

Avène CLEANANCE Comedomed

Avène CLEANANCE Comedomed is een krachtig serum om bestaande puistjes en mee-eters te bestrijden. Daarnaast wordt het ontstaan van nieuwe onzuiverheden voorkomen. Na het aanbrengen van het spul, trekt het snel in de huid. Het laat geen vettig gevoel achter. Dankzij het plantaardige extract in combinatie met het effectieve thermale water van Avène worden puistjes voorkomen.

Avène CLEANANCE Comedomed SOS

De Avène CLEANANCE Comedomed SOS is ideaal om plaatselijke puistjes en onzuiverheden te bestrijden. Dankzij de werkzame ingrediënten worden de dode huidcellen verwijderd en worden puistjes vermindert. Zelfs de zichtbaarheid van acnelittekens kan worden verminderd.

Avène CLEANANCE HYDRA Verzachtende Crème

Met de Avène CLEANANCE HYDRA Verzachtende Crème kan de huid worden gehydrateerd. Alle huidtypes kunnen baat hebben bij een hydraterende crème. Wanneer de huid namelijk te droog of te vettig is, kan extra vocht ervoor zorgen dat de talgproductie weer in balans raakt. Dit voorkomt dat de poriën verstoppen.

Avène CLEANANCE WOMEN Corrigerend Serum

Met het Avène CLEANANCE WOMEN Corrigerende Serum worden poriën verkleint, onzuiverheden vager en de conditie van de huid verbetert. Het serum is speciaal gemaakt voor vrouwen met verschillende onzuiverheden, zoals puistjes en acnelittekens.

Avène CLEANANCE WOMEN Gladstrijkende Nachtverzorging

Hoe fijn is het dat je puistjes en onzuiverheden in de nacht kunt bestrijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Avène CLEANANCE WOMEN Gladstrijkende Nachtverzorging. Overweeg daarom dit product op te nemen in je avond huidverzorgingsschema.

Avène Zon CLEANANCE Emulsie SPF50+

Veel acne patiënten onderschatten het belang van een goede zonbescherming in hun huidverzorgingsregime. Ik raad dan ook aan om minimaal een SPF van 30 aan te brengen op je huid, die geschikt is voor de acne-gevoelige huid. Dit geldt voor elke dag, dus ook als het een keertje minder lekker weer is. De zon kan namelijk altijd invloed hebben op de huid, zelfs als het regent.

Ervaringen met Avène en acne

Avène heeft verschillende producten tegen acne. De producten kunnen zeker effectief zijn tegen acne en puistjes. Het is wel ideaal om alle producten te gebruiken. De producten hebben namelijk ieder hun eigen werking. Hiervoor moet je natuurlijk wel genoeg geld hebben. Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan naar de onderstaande anti-acne bundel.

Voordat je zelf met één of meerdere producten van Avène aan de slag wilt gaan, wil je waarschijnlijk weten wat de ervaringen zijn van acne patiënten. Daarom zet ik hieronder een aantal ervaringen voor je op een rijtje.

  • In de apotheek vertelde de assistente mij om de producten tegen puistjes van Avène te gebruiken. Ik heb dan ook contact opgenomen met dit merk waarna zij een routine voor mij hebben gemaakt. Het bevalt enorm.
  • Ik merk dat de producten van Avène van hoge kwaliteit zijn en erg goed helpen tegen puistjes. Daarnaast zijn de producten goed betaalbaar in vergelijking met andere hoogwaardige merken. Kies zeker voor Avène als je iets wilt doen aan je puistjes en snel resultaten wilt zien.
  • Mijn huid is uitgedroogd na het gebruiken van Avène. Ook is de acne nog steeds aanwezig. Waarschijnlijk heb ik een product gekozen voor de verkeerde huidtype. Ik heb al van nature een droge huid.
  • Ik merkte dat de puistjes aan het begin erger werden. Nu we een week verder zijn, verminderen de puistjes sterk in grootte en roodheid.

Zoals je kunt zien zijn niet alle ervaringen met Avène positief. Dit is ook niet vreemd als we kijken naar het aantal mensen dat deze producten gebruikt voor hun huid. Ook gebruiken veel mensen de verkeerde producten. Die passen bijvoorbeeld niet bij hun huidtype. Bovendien is Avène geen tovermiddel zoals veel mensen wel verwachtten. Huidverzorgingsproducten zijn slechts een onderdeel van je gehele acnebehandeling!

Avène tegen puistjes en acne
Avène tegen puistjes en acne

Beoordeling door Fleur,

15 nov 2021
4

De werking van de Avène productlijn tegen puistjes is effectief. De producten zijn immers grondig getest.  Het minpunt van deze producten is dat de kernoorzaken van acne niet worden opgelost. Naar mijn mening weten acne patiënten dan ook nog te weinig over de verschillende verstoorde processen in het lichaam die een verband kunnen hebben met acne. Met Avène kunnen deze grondoorzaken niet worden verholpen, maar kunnen wel bestaande puistjes effectief worden bestreden.

Conclusie: werken de producten van Avène tegen puistjes?

Het krijgen van onzuiverheden kan verschillende redenen hebben. De meest bekende oorzaak van acne is het schommelen van de hormonen. Het is dus belangrijk dat je hier actie tegen gaat ondernemen.

Ook kun je actie ondernemen tegen de bestaande puistjes. Overweeg bijvoorbeeld om producten tegen puistjes van het merk Avène te gebruiken. Hiermee kunnen puistjes op effectieve, maar wilde wijze worden bestreden.

Middelen, zoals reinigers, crèmes en serums van Avène hebben verschillende werkingen op acne. Gezien de vele positieve ervaringen van acne patiënten lijkt het mij een goede keuze om acne te behandelen met dit merk.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *