De barbecue en acne

Barbecueën zonder een huid met puistjes te krijgen!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
barbecue en acne

Twijfel je de barbecue aan te steken, omdat je last hebt van acne? Dan ben je niet de enige. Veel mensen vragen zich namelijk af wat de relatie is tussen de barbecue en acne.

Misschien geniet je erg van vlees te eten en te barbecueën. Ik kan dan goed begrijpen dat je het gewoon lekker wil blijven eten. Met een aantal simpele aanpassingen op het menu kun je acne voorkomen en zelfs bestrijden.

Krijg je echt puistjes en acne door de barbecue?

De reden waarom sommige mensen meer puistjes zien op de huid nadat zij barbecueën, is omdat varkensvlees en vlees met hormonen wellicht een slecht effect kunnen hebben op acne. Varkensvlees bevat immers veel ‘vreemde’ stoffen

Varkensvlees kan bijvoorbeeld invloed hebben op het bindweefsel van de huid. Vleessoorten met hormonen kunnen een hormonale onbalans veroorzaken. Tevens kunnen de voedingsmiddelen leiden tot verhoogde insulinespiegels en een zure pH in je lichaam. Om al deze redenen kunnen er sneller ontstekingen ontstaan wat merkbaar zal zijn aan de acne en puistjes.

Artsen en dermatologen zijn er echter nog niet over uit of bepaalde voedingsmiddelen nou wel of geen acne kunnen veroorzaken. Toch zijn er talloze verhalen op internet te vinden van mensen die wel degelijk meer last krijgen van acne na het eten van varkensvlees, chocolade of andere vettige voedingsmiddelen.

Het beste is dan ook zelf te testen of je daadwerkelijk puistjes krijgt na het eten van voeding op de barbecue. Je kunt bijvoorbeeld eens een paar weken helemaal geen varkensvlees meer eten. Wanneer je ziet dat de puistjes verminderen, kun je opnieuw varkensvlees eten om te zien of je acne verergert.

Ook zouden kankerverwekkende stoffen via de rook van de barbecue de huid in kunnen trekken.

Huidvriendelijk barbecueën

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om puistjes en acne door de barbecue te voorkomen. Hieronder zal ik de tips voor je opsommen.

Kies de juiste soorten vlees

Als eerste kun je kiezen voor een alternatief voor varkensvlees. Er zijn genoeg andere vleessoorten waarvan men minder last krijgt van acne. Je kunt bijvoorbeeld rood vlees eten in de vorm van koeienvlees van gras gevoerde koeien. Zo voorkom je dat er een onbalans van omega-vetzuren in het lichaam ontstaat. Tevens kun je biologische kip eten. Echter is het niet zo verstandig de huid en het vet van de kip te eten.

Eet voedingsmiddelen die veel omega-3-vetzuren bevatten

Een andere tip voor een acne vriendelijke barbecue is het eten van voedingsmiddelen die veel omega-3-vetzuren bevatten. Hedendaags bevatten producten namelijk veel meer omega-6-vetzuren dan omega-3 vetzuren. Door veel omega-3 te eten, kun je de onbalans van de vetzuren in je lichaam herstellen. Dit kan ervoor zorgen dat de huid beter hydrateert, ontstekingen op de huid verminderen, de immuunfunctie verbetert en de bloedsuikerspiegel wordt gestabiliseerd. Producten met veel omega-3 zijn vooral vette vis soorten, zoals zalm, forel en sardines.

Voeg een lekkere salade toe

Naast het vlees op de barbecue kun je ook salade, fruit en groenten als bijgerecht eten. Dit kan gunstig zijn voor de huid, omdat je lichaam antioxidanten binnenkrijgt. Deze stoffen helpen tegen ontstekingen en bij het op peil brengen van het insulinegehalte. Groene groenten bevatten overigens ook veel omega-3-vetzuren.

Vermijd pittige en vette sauzen

Natuurlijk kan het lekker zijn wat saus te nemen bij je vlees. Echter kan het voor de acne gevoelige huid verstandig zijn pittige en vette sauzen te vermijden. De sauzen bevatten namelijk te veel vetten en zouten, wat kan leiden tot puistjes.

Drink meer water in plaats van alcohol

Tijdens het barbecueën vind je het wellicht lekker wat alcohol te nuttigen. Echter kan het drinken van alcohol effect hebben op je hormonen, immuunsysteem, lever en de hydratatie van de huid. Het kan dus veel verstandiger zijn water te drinken! Het water helpt bijvoorbeeld bij het afvoeren van slechte stoffen in je lichaam.

Wat als het geen effect heeft?

Hopelijk heb je in dit artikel al enkele inzichten gekregen over het barbecueën bij acne. Als je echter geen effect op je acne ziet, raad ik je aan mijn Leven Zonder Acne methode te bekijken. Dit complete e-book bevat behandelingen om voor een langere periode acne te verminderen, omdat je de echte oorzaken van acne gaat aanpakken. Via de onderstaande knop kun je direct aan de slag.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *