Benzac gel bij jeugdpuistjes review

Werkt Benzac gel wel of niet tegen puistjes?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm
Benzac gel bij jeugdpuistjes en puistjes

Jeugdpuistjes en puistjes in het algemeen zijn erg vervelend. Het kan namelijk op elke leeftijd lastig zijn om er mee om te gaan. Misschien heb je een gevoel van schaamte, omdat mensen naar je puistjes staren. Ook lijken de puistjes misschien nooit weg te gaan, terwijl je toch zo hard je best doet met het smeren van allerlei middeltjes voor de huid.

Een voorbeeld van een middeltje is “Benzac gel bij jeugdpuistjes“. Hoewel dit product specifiek is gericht op pubers met jeugdpuistjes gebruiken volwassenen het ook gewoon. Het lijkt dan ook één van de effectievere producten tegen acne te zijn.

In deze blog ga ik je meer vertellen over de werkzaamheid van Benzac gel bij jeugdpuistjes. Daarnaast geef ik mijn persoonlijke review en laat ik zien wat de ervaringen zijn van anderen. Dankzij een eerlijke, volledige review kan je namelijk vooraf iets beter beslissen of Benzac gel ook de behandeling voor jouw puistjes kan worden.

Wat zijn jeugdpuistjes, puistjes en acne?

Voordat ik je meer ga vertellen over de Benzac gel bij jeugdpuistjes lijkt het me verstandig om je iets meer te vertellen over deze huidaandoening in het algemeen. Door te begrijpen waar je momenteel last van hebt, kun je de problemen gerichter gaan aanpakken.

Waarschijnlijk heb jij momenteel last van zwarte stipjes (mee-eters), rode bultjes, kleurloze onderhuidse bultjes en bultjes met witte koppen op je huid. Om al deze onzuiverheden in één woord te beschrijven gebruikt men het woord acne. In het geval van jeugdpuistjes gaat het specifiek om al deze soorten puistjes die ontstaan tijdens de puberteit.

Er zijn dus allerlei soorten puitjes en acne, oftewel jeugdpuistjes. Maar hoe ontstaan deze onzuiverheden eigenlijk?

  • Mee-eters: Ontstaan wanneer de poriën verstopt raken door een ophoping van talg, dode huidcellen, make-up en andere verontreinigheden.
  • Puistjes: Ontstaan wanner de verstopte poriën ontstoken raken door acne-veroorzakende bacteriën.
  • Onderhuidse puistjes: Ontstaan wanner de poriën verstoppen en ontstoken raken onder de huid in plaats van bovenhuids.

Talloze factoren spelen mee bij de ontwikkeling van acne. Jeugdpuistjes ontstaan bijvoorbeeld vaak door de hormonen die in deze periode gaan schommelen. De talgklieren gaan dan als een reactie hierop opeens veel te veel talg aanmaken waardoor de poriën verstoppen.

Ook gaan veel pubers in hun pauzes naar de supermarkt of snackbar toe. Zij kopen dan allerlei slechte voedingsmiddelen die suikers en vettigheid bevatten, zoals chocola, koeken en patat. Veel voedingsmiddelen zijn slecht voor de huid, omdat ze bijvoorbeeld invloed hebben op je hormonen.

Hoe kan de Benzac gel helpen tegen puistjes?

“Benzac gel bij jeugdpuistjes” is de letterlijke naam van dit zelfzorgproduct. Zoals de naam al aangeeft is het dan ook speciaal ontwikkeld voor pubers die last hebben van jeugdpuistjes. Ongeveer 85% uit deze leeftijdscategorie krijgt weleens of een lange tijd in meer of mindere mate last van puistjes.

De belangrijkste werkzame stof in Benzac gel is benzoylperoxide. Deze stof kan verschillende dingen beteken voor je puistjes, namelijk:

  • Vermindert de roodheid en zwelling van puistjes, zodat je puistjes minder zichtbaar worden
  • Vermindert de hoeveelheid talg op de huid, zodat je poriën minder snel verstoppen
  • Doden van de acne veroorzakende bacteriën, zodat je poriën minder snel ontstoken raken

Aangezien meerdere factoren van acne worden aangepakt met Benzac gel kan het worden gebruikt voor zowel puistjes als mee-eters op de huid. Je kunt het beste gebruik maken van Benzac gel wanneer je puistjes van mild of matige ernst zijn. Wanneer je hele gezicht vol zit met onderhuidse ontstekingen kan het echter verstandiger zijn om een arts te raadplegen. Je loopt dan namelijk een groot risico op het ontstaan van permanente littekens op de plaatsen van je jeugdpuistjes.

Al na 14 dagen zouden de puistjes aanzienlijk moeten verminderen dankzij Benzac. Dit betekent dat het een snelle oplossing is voor puistjes. Als we kijken naar veel andere producten kan het tot wel 2 of 3 maanden duren voordat een acne patiënt resultaten begint te zien.

Hoe gebruik je Benzac gel tegen puistjes?

Om de beste resultaten te krijgen met de Benzac gel dien je het geneesmiddel op de juiste manier te gebruiken.

Zorg eerst dat je je gezicht wast met lauw water, of nog liever, met een milde gezichtsreiniger. Het vuil en make-up kan dan volledig van de huid worden gewassen.

De volgende stap is de Benzac gel aan te brengen op je acne plekjes. Het product is gemaakt om er slechts een dun laagje van aan te brengen. Daarnaast dien je het spul alleen op je puistjes te smeren, en dus niet je hele gezicht. Masseer niet, maar stip de puistjes aan. Je dient de Benzac gel in de avond aan te brengen op je huid, zodat het de hele nacht kan intrekken in je poriën. De volgende dag was je het weer van je huid af.

Je mag de Benzac gel gebruiken voor de puistjes en acne op je gezicht, je rug, je schouders en andere lichaamsdelen waar de puistjes zich bevinden. Ga het echter niet smeren op de slijmvliezen, in de mond, in de ogen, in de anus of op je geslachtsdeel.

Aan het begin kun je ervoor kiezen de Benzac gel slechts eens in de twee dagen aan te brengen op je jeugdpuistjes. Op deze manier laat je je gevoelige huid eerst even wennen aan het nieuwe product. De werkzame stof benzoylperoxide kan dan ook nogal hard zijn voor de huid.

Lees altijd de bijsluiter en volg de instructies van de verpakking op wanneer je een anti-acne middeltje gebruikt. Ook mogen bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, het geven van borstvoeding of een behandeling met andere medicijnen producten niet altijd worden gebruikt.

Mijn review en ervaringen van anderen over Benzac gel

Nu je meer weet over de Benzac gel en de werking ervan wil je waarschijnlijk ook weten wat de ervaringen zijn van anderen personen die het hebben aangebracht op hun puistjes. Gelukkig zijn op het internet veel reviews te vinden van echte gebruikers.

In reviews wordt bijvoorbeeld aangegeven dat zij honderden euro’s hebben uitgegeven aan middeltjes tegen puistjes uit hun huidverzorgingsregime. Vaak is het dan ook van belang om geduldig te blijven. Toch is dit ontzettend vervelend, en wil je natuurlijk direct het juiste product vinden.

Een vrouw van volwassen leeftijd geeft aan dat Benzac gel het enige middel is dat snel resultaten heeft opgeleverd. Zij is zelfs al een roaccutane kuur ondergaan, waarna de puistjes terug bleven komen. Hoewel puistjes kunnen blijven terugkomen, biedt Benzac enige verlichting van de klachten.

De enige bijwerking die ik voorbij zie komen is een droge huid. Daarom raden veel mensen aan naast de Benzac gel een hydraterende crème aan te schaffen.

De meeste ervaringen laten zien dat gebruikers daadwerkelijk een groot verschil zien aan hun puistjes, voornamelijk qua grootte, roodheid en afname van de aantal puistjes. Dit gebeurt meestal al in de eerste week nadat zij begonnen zijn met smeren.

Natuurlijk kan Benzac niet voor iedereen werken. Ook kunnen niet alle onzuiverheden plotseling verdwijnen in één week. Onze huidtypes zijn allemaal anders. Daarnaast kunnen de problemen ook liggen aan een constante schommeling van je hormonen, bijvoorbeeld door je voedingspatroon.

Hieronder deel ik mijn eigen review met de Benzac gel.

Benzac gel bij jeugdpuistjes review
Benzac gel bij jeugdpuistjes review

Beoordeling door Fleur,

26 nov 2021
4

Benzoylperoxide in Benzac gel werkt goed tegen milde en matige puistjes. Het enige wat acne patienten niet moeten vergeten is dat er meer aan de hand kan zijn bij acne. Problemen horen bij de wortel te worden aangepakt en niet bij de blaadjes. Zorg dus dat je bijvoorbeeld op je dieet gaat letten en dat de processen in je lichaam goed werken.

Veel gestelde vragen over Benzac gel

In Google wordt ontzettend veel gezocht naar informatie over de Benzac gel bij puistjes en jeugdpuistjes. Een aantal vragen die mensen vaak stellen, heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Benzac gel bevat de volgende ingrediënten: Benzoylperoxide, Natriumdioctylsulfosuccinaat, Natriumedetaat, Poloxameer 182, Carbomeer 980, Propyleenglycol (E1520), Colloïdaal siliciumdioxide (E551), Glycerol (E422), Acrylaatcopolymeren, Natriumhydroxide (E524), Gezuiverd water. Het bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen en het is een vegan product.

Dankzij Benzac gel kunnen verontreinigheden in de puistjes naar de oppervlakte van je huid stromen. Hierdoor kunnen puistjes eerst verergeren en daarna verdwijnen. Mochten de klachten aanhouden, raadpleeg dan een arts. Ook bevat benzac gel de stof propyleenglycol (E1520) wat huidirritatie kan veroorzaken.

Raadpleeg altijd de bijsluiter. In bepaalde gevallen mag Benzac gel niet worden gebruikt. Je mag het bijvoorbeeld niet smeren op opengeknepen puistjes, als je gaat zonnen of daar net terug van komt. Ook mag Benzac gel niet worden gebruikt voor baby’s of kinderen onder de 12 jaar oud.

Houd er rekening mee dat Benzac gel een blekend effect heeft. Zorg daarom dat je contact vermijdt met kleding, beddengoed en haar als je het opsmeert.

Wat werkt beter tegen puistjes dan middeltjes, zoals Benzac gel?

In deze blog is duidelijk naar voren gekomen dat “Benzac gel bij jeugdpuistjes” effectief kan zijn voor sommigen mensen met acne. Dankzij het actieve ingrediënt benzoylperoxide worden een aantal symptomen van puistjes aangepakt. Zorg wel dat je ook je huid voldoende blijft hydrateren, zodat je huid niet teveel uitdroogt waardoor er alleen maar meer talg wordt geproduceerd en de kans op puistjes vergroot.

Ook begrijp je nu dat Benzac gel geen tovermiddel is. Tovermiddelen tegen puistjes bestaan niet. Wanneer jij netjes elke dag middelen blijft smeren op je gezicht, maar er toch steeds steeds nieuwe puistjes blijven ontstaan, dan heeft dit misschien iets te maken met je eetpatroon of een verstoord proces in je lichaam.

In Leven Zonder Acne laat ik je stap-voor-stap zien hoe je snel van puistjes kunt afkomen en voor een langere tijd een schonere huid blijft behouden. Dit wordt bereikt door zowel de symptomen als kernoorzaken aan te pakken.

Gun jezelf een schone huid, zonder die verschrikkelijke jeugdpuistjes en andere onzuiverheden.

Wees nu even niet die opstandige puber die uiteindelijk over 10 of 20 jaar nog steeds last heeft van puistjes.

Via de onderstaande knop kun je direct aan de slag met mijn methode.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *