Benzoylperoxide ervaringen: mijn eerlijke review

Een krachtig middel of komen de puistjes weer terug als je stopt?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
mm
benzoylperoxide ervaringen

Helpt het middel Benzoylperoxide daadwerkelijk tegen acne? Dit is één van de veel gestelde vragen van mensen die online op zoek zijn naar Benzoylperoxide ervaringen of een Benzoylperoxide review.

Dit kan ik goed begrijpen, want je wil niet zomaar allerlei zware middeltjes op je huid aanbrengen als het toch geen effect heeft. Daarvoor kan het handig zijn eerst onafhankelijke benzoylperoxide ervaringen te zien.

Download onze gratis gids hier om te leren hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

In dit blog bericht deel ik alle informatie met je over Benzoylperoxide. Aangezien ik zelf een periode Benzoylperoxide hebt gebruikt tegen mijn acne kan ik eerlijke persoonlijke ervaringen met je delen. Ook ga je ervaringen van anderen ontdekken.

Zo weet jij precies of je het product wel of niet wil kopen. Lees hieronder snel verder!

Kaar met puistjes? Misschien werkt Benzoylperoxide voor jou!

Puistjes. Een verschrikkelijke irritatie die een heftige impact kan hebben op je dagelijks leven. De meest bekende acne-variant zijn jeugdpuistjes. Deze ontstaan door overactieve talgklieren en een verhoogde hormoonaanmaak in de puberteit.

Maar niet alleen pubers hebben last van puistjes. Ook dames en heren op latere leeftijd kunnen eronder lijden door hormonale schommelingen.

De nieuwste veelgehoorde variant bij zowel mannen als vrouwen is mascne. Dit is acne die ontstaat door het veelvuldig dragen van een mondkapje. Een item wat we nu heel vaak zien terugkomen in de strijd tegen het Corona virus.

Er zijn tal van crèmes, gezichtsbehandeling en pillen op de markt voor het verzorgen of behandelen van acne. Vaak ben je dan snel honderden euro’s verder. Gelukkig bestaat er een middel waarbij dit vaak allemaal niet nodig is, namelijk: Benzoylperoxide.

Nu hoor ik je al denken, wat is dan Benzoylperoxide? En wat zijn de benzoylperoxide ervaringen van gebruikers?

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Helpt Benzoylperoxide echt tegen acne?

Help! Wat zit er op mijn gezicht en hoe kom ik ervan af?

Om je dit uit te leggen, gaan we eerst wat verder in op wat puistjes nu precies zijn. Puistjes zijn verstopte of ontstoken poriën die een zichtbare reactie achterlaten op de huid. Dit kan een rood bultje of een rood bultje met witte kop in het midden zijn. De ontsteking ontstaat in de bovenste hoornlaag van de huid.

Puistjes worden ervaren als erg vervelend, niet mooi en soms ook pijnlijk. Helaas krijgt vrijwel iedereen in zijn of haar leven er wel mee te maken.

Puistjes kunnen op het hele lichaam voorkomen maar de meeste voorkomende plekken zijn het gezicht en de rug. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van deze nare vriendjes bevrijd zijn. Dat kan volgens vele ervaringen en reviews met Benzoylperoxide.

Waarom heb ik puistjes?

Puistjes kunnen om een tal van redenen ontstaan. Het kan zijn dat je in de puberteit zit, zwanger bent of verkeerde voedingsmiddelen eet. Het kan ook zijn dat je een erg vette huid hebt met snel verstopte poriën.

Benzoylperoxide is een gel die de bovenste huidlaag losweekt. Dit is ook waar de ontstoken poriën zitten. De dode huidcellen worden dus verminderd. Er zit ook een antibacterieel bestanddeel in wat de acne bacterie doodt. Hierdoor kan een puistje krimpen of verdwijnen.

Poriën raken vaak verstopt door te veel talg, dode huidcellen en ander vuil. Door het gebruik van Benzoylperoxide gel kan de huidcel groei worden vermindert waardoor de poriën minder snel verstopt raken.

benzoylperoxide op de acne

Hoe gaat Benzoylperoxide mij helpen?

Benzoylperoxide is een makkelijk verkrijgbaar product. Het is te koop bij de meeste drogisterijen en apotheken. De prijs varieert ergens tussen de 5 en 15 euro. De aanschaf is dus vrij goedkoop. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Ietwat mildere varianten van 2,5 procent en 5 procent en een heftigere variant van 10 procent.

Het gebruik van de gel en hoe snel je het gewenste resultaat bereikt, zijn afhankelijk van een aantal factoren.

Als eerste is het belangrijk om te weten waar je puistjes vandaan komen. Ten tweede moet er gekeken worden hoe ernstig de puistjes zijn.

Bij lichte puistjes die af en toe de kop opsteken is het handig om een Benzoylperoxide tube van 5 procent in huis te hebben. Houd natuurlijk wel altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking in de gaten en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Elk opkomend puistje kan je ’s nachts insmeren met Benzoylperoxide, maximaal twee keer per dag. Na twee tot drie nachten kan het puistje al niet meer actief zijn.

Naast het gebruiken van Benzoylperoxide kan het handig zijn de aangetaste huid te hydrateren. Op deze manier kun je verstopte en ontstoken poriën allebei tegengaan.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ernstige acne, wat zijn de ervaringen met dit middel?

Bij acne in meer ernstige mate zal het rond de drie maanden duren voordat er goede ervaringen met Benzoylperoxide worden geboekt. Hierbij kan worden gestart met de 5 procent gel en bij niet voldoende resultaat kan er worden overgegaan op 10 procent.

Tijdens deze periode is een routine enorm belangrijk. Voor het slapen gaan moet de huid goed gereinigd worden met producten die het beste bij jou huid passen. Hierna kan de Benozylperoxide gel worden aangebracht.

In de ochtend is het belangrijk om je huid weer goed te reinigen. Hydratatie van de huid is overdag ook erg belangrijk. Je huid kan namelijk als bijwerking droog worden of gaan schilferen. Gebruikers met Benzoylperoxide ervaringen die hydrateerden bleken na gebruik een egale en zachte huid te hebben.

In zonlicht kan Benzoylperoxide vlekken geven en daarom is het verstandig een dagcrème met SPF, oftewel Sun Protection Factor, te gebruiken.

Een dagelijkse routine is onmisbaar in dit proces. Het beste is om deze journey te monitoren zodat je precies weet welke vooruitgang je hebt geboekt. Maak om de 15 dagen foto’s van de aangetaste plekken en vergelijk dit na 3 maanden.

Bij rug acne zou je direct met de 10 procent Benzoylperoxide gel kunnen beginnen. De rughuid is dikker en bevat meer talg dan de gezichtshuid. Hierdoor is dit deel van je lichaam minder gevoelig.

Bovendien wordt aangeraden Benzoylperoxide te combineren met een andere middel, zoals Clindamycine. Dankzij een combinatie van middelen worden er namelijk meer acne veroorzakende bacteriën gedood. Er zijn immers vaak meerdere bacteriën verantwoordelijk voor je acne. Het combineren van middelen moet wel in overleg met een arts.

Benzoylperoxide ervaringen op internet

Op internet en YouTube zijn genoeg Benzoylperoxide ervaringen te vinden. Hieronder deel ik een aantal ervaringen met je die ik tegen ben gekomen.

  • Een man van 26 heeft Benzoylperoxide 10% gebruikt tegen zijn acne. Hij is erg tevreden, ziet zijn acne stevig verminderen en heeft geen last van bijwerkingen. De persoon vraagt zich wel af het beter is om Benzoylperoxide van 5% te gebruiken, omdat hij geen dokter heeft geraadpleegd voor de 10% variant. Er wordt hem aangeraden een afspraak te maken met de huisarts gezien de hoge concentratie.
  • Iemand heeft last van matige acne en gebruikt Benzoylperoxide in combinatie met andere acne behandelingen. Ze zegt last te hebben gehad van uitdroging en vervelling. De algemene uiteindelijke ervaring en resultaten zijn toch positief.
  • Een andere persoon heeft last van acne op het gezicht sinds het 11e levensjaar. Na veel onderzoek te doen en een bezoek aan de huisarts kreeg hij een gel van 2,5% voorgeschreven voor zijn vette huid. Na een week geen goede resultaten te zien, besloot hij te stoppen en begon de acne weer erger te worden. Door de quarantaine is hij weer begonnen voor 5 maanden met Benzoylperxoide. Het resultaat is dat de acne voor 80% is vermindert. Na de eerste twee weken zag hij zelfs al resultaat. De persoon raad je de tube van 5% aan.
  • Een vrouw van 32 schrijft dat haar acne compleet is verdwenen na 3 maanden door het gebruik van Benzoylperoxide. Zij heeft echter geen resultaat gezien in de eerste maand. “Volhouden dus”, vertelt ze.
  • Een persoon kreeg Benzoylperoxide voorgeschreven en gebruikt het op het moment van schrijven 23 dagen. De puistjes zijn zichtbaar aan het verminderen, en de huid is niet droog of geïrriteerd geraakt.

In de onderstaande video vertelt een vrouw dat ze dankzij de Benzoylperoxide hydrogel van haar acne is afgekomen. Ze had wel last van schilfers en kleine lelijke plekjes, maar deze zijn verholpen met een dagcrème.

Mijn eigen Benzoylperoxide review

Persoonlijk ben ik redelijk te spreken over dit product. Ik heb dan ook ervaringen met de 5% variant. Het heeft mijn acne verminderd en hierdoor ging ik vol zelfvertrouwen weer de deur uit.

Het is wel een product met een (letterlijke) gebruiksaanwijzing. Je huid kan er rood en schilferig van worden tijdens het genezingsproces. Je huid wordt ook wat dunner waardoor je voorzichtig moet zijn in de zon. Een goede beschermingsfactor is essentieel.

Na een paar weken is de huid zodanig gewend dat je hier waarschijnlijk niks meer van terug ziet.

Het is altijd raadzaam eerst een klein stukje huid uit te testen. Je kan een puistje insmeren met een dun laagje 5 procent gel en na 24 uur kijken of er nare reacties zijn ontstaan.

Houd er echter rekening mee dat je ook andere oorzaken van acne, dan het overtollige talg en bacteriën moet bestrijden. Je wil niet iemand zijn die jaren veel geld uit moet geven aan benzoylperoxide, of de puistjes steeds opnieuw ziet terugkomen nadat je bent gestopt met een verzorgingsproduct.

Wat vind ik nadelen van benzoylperoxide?

Denk voldoende na of je benzoylperoxide (lang) wilt gebruiken.

Het kan namelijk de natuurlijke huidantioxidanten van je lichaam vernietigen. Denk aan vitamine E en vitamine C, terwijl deze antioxidanten je huid beschermen tegen ziekteverwekkers en vrijeradicalen. Daarnaast is benzoylperoxide mogelijk een hormoonontregelaar en vormt het vrije radicalen.

Het kan dus het overwegen waard zijn voor een natuurlijker of veiliger product te kiezen. In het hoofdstuk “huidverzorgingsproducten bij acne en acnelittekens” van mijn e-book krijg je dan ook een alternatief.

De voordelen van deze gel wegen misschien niet op tegen de nadelen.

Conclusie + Benzoylperoxide kopen of kies je voor de lange termijn oplossing?

Na het lezen van mijn Benzoylperoxide review weet je dat ik vrij positief ben over Benzoylperoxide en er goede ervaringen mee heb. En ik kan zeggen dat het middel betrouwbaar is en het zeker kan helpen tegen acne.

Benzoylperoxide werkt snel, is vrij goedkoop en biedt wellicht een uitkomst tegen je puistjes. Het is makkelijk om het spul aan te brengen op de huid en de bijwerkingen vallen erg mee ten opzichte van andere medicijnen of geneesmiddelen.

Het is echter veel belangrijker dat jij zelf een positieve ervaring ervaart en ook met minder puistjes door het leven gaat. Dit kan door Benzoylperoxide te kopen en het effect zelf te ondervinden. We hebben immers allemaal een andere huidtype.

Bovendien dien je te weten dat er meerdere oorzaken van acne kunnen zijn die niet met Benzoylperoxide kunnen worden behandeld. Denk bijvoorbeeld aan hormonale schommelingen, voedingstekorten, darmproblemen en nog veel meer.

Hierover vertel ik je meer in mijn gratis gids over acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Benzoylperoxide
Benzoylperoxide

Beoordeling door Fleur,

04 nov 2020
4

De ervaringen met Benzoylperoxide zijn veelal positief. Het kan een goed onderdeel zijn van je acnebehandeling. Kortom, de puistjes kunnen verminderen, de productie van talg kan verminderen en de bijwerkingen zijn licht.

Voor Benzoylperoxide van 5 procent heb je geen recept nodig. Voor hogere concentraties Benzoylperoxide dien je een recept te krijgen via een gekwalificeerd arts of erkend apotheker. Via een consult met een gekwalificeerd arts kun je het geneesmiddel bestellen bij een erkende online apotheek in de EU.

PuistenVerwijderen verkoopt zelf geen medicijnen. Bezoek de website van de Rijksoverheid voor het veilig online bestellen van medicijnen.

Wat zijn jouw Benzoylperoxide ervaringen? Laat het ons weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *