Beste collageen crème

Top 5 collageen crèmes voor 2023

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
Beste collageen crème

Droom jij van een stralende huid? Ben jij op zoek naar de beste collageen crème? Dat kan ik me voorstellen!

Personen die beautytrends in de gaten houden, zullen vast en zeker van collageen hebben gehoord. Dit is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Collageen kan bijvoorbeeld de huid ondersteunen en structuur geven.

Rond ons 25e levensjaar wordt er steeds minder collageen geproduceerd door ons lichaam. Ook verslechterd de kwaliteit van de collageen. Dit kan resulteren in zichtbaardere poriën, huidveroudering, rimpels en een slappere, zwakkere en minder volle huid.

Collageen wordt vaak verwerkt in supplementen, maar huidverzorgingsproducten met collageen zijn ook populair. Hiermee kan je collageen direct aanbrengen op de plek waar je het hebben wil, zoals je gezicht. Blijf verder lezen om te ontdekken wat de beste collageen crèmes zijn van dit moment.

Werkt een collageen crème écht?

Eén van de grootste dingen waar collageen bekend om staat is het voorkomen en bestrijden van tekenen die horen bij huidveroudering.

Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam steeds minder collageen aan. Om het collageen gehalte in het lichaam aan te vullen, kunnen supplementen worden gebruikt. Echter, niet iedereen wil dat. Daarom kiezen anderen voor het rechtstreeks aanbrengen van collageen crèmes op de huid.

Er bestaat enige verwarring over de effectiviteit van een collageen crème. Volgens sommigen kan een huidverzorgingsproduct met collageen namelijk niet helpen bij het verhogen van het collageen gehalte in de huid.

De moleculaire structuur van collageen zou te groot zijn om door de bovenste laag van de huid te kunnen dringen. Volgens een andere theorie kan collageen worden afgebroken tot kleinere componenten en kan daardoor een crème wel goed door de huid worden opgenomen. Ook andere ingrediënten die de aanmaak van collageen stimuleren, kunnen juist diep in de huid terecht komen via een crème.

Een crème met collageen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft, er voller uitziet, veerkrachtiger is en fijne lijntjes verminderen. Simpelweg kan je een huid krijgen die gezond en jeugdig oogt. Vandaar wordt collageen vaak gebruikt in vochtinbrengende en anti-rimpels crèmes.

Een collageen crème kan zeker het proberen waard zijn. Deze moet dan wel dagelijks worden gebruikt om resultaten te zien.

Welke ingrediënten zitten in een goede collageen crème?

Er zijn tal van collageen crèmes beschikbaar op de markt. Deze bevatten meestal gehydrolyseerd collageen, collageenpeptiden of collageenaminozuren. Vaak worden ook andere ingrediënten in een crème verwerkt. Deze kunnen bijvoorbeeld vocht vasthouden en de huidbarrière ondersteunen.

Een goede collageen crème bevat vaak één of meerdere van de volgende ingrediënten:

  • Vtamine C: kan de aanmaak van collageen stimuleren en de huid beschermen.
  • Retinol: kan de aanmaak van collageen stimuleren en de celvernieuwing bevorderen.
  • SPF: een sun protection factor kan collageenafbraak door blootstelling aan de zon helpen voorkomen.
  • Niacinamide: vitamine B3 kan helpen de cellulaire energie te herstellen, beschadigd DNA te herstellen en schade door de zon veroorzaakte UV-stralen te verminderen.
  • Hyaluronzuur: kan helpen bij het hydrateren en bevochtigd houden van de huid. Hierdoor kunnen fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Wanneer huidcellen vol en volledig gehydrateerd zijn, kan de huid er soepeler en stralender uitzien.

Beste collageen crèmes – top 5

Het is tijd je huid te laten stralen! Hieronder staat het overzicht met de 5 beste collageen crèmes van dit moment.

Deze lijst is tot stand gekomen na grondig onderzoek, zelf testen van collageen crèmes en bekijken van ervaringen. Ook heb ik onder andere rekening gehouden met het gebruiksgemak, de geuren, de overige ingrediënten, overbodige toevoegingen en de bedrijven achter de crèmes.

1. Jacob Hooy Super Collageen Dag en Nachtcrème

Om te beginnen met deze lijst van de beste collageen crèmes heeft “Jacob Hooy” zowel een dag- als nachtcrème met collageen ontwikkeld. Logischerwijs kan je de dagcrème op de dag en de nachtcrème in de nacht gebruiken. Met de collageen dagcrème kan je de elasticiteit huid van de huid verbeteren en rimpels verminderen. Ook kan het de huid hydrateren en beschermen tegen luchtvervuiling. Vervolgens kan je in de avond de nachtcrème aanbrengen om de huid te verzorgen en te voeden. Op deze manier kan je zowel in de ochtend als in de avond je huid een geweldige collageen boost geven.

Beste super collageen crème van Jacob Hooy
Jacob Hooy

2. Joya Beauty Collageen Gezichtscrème

Gebruik je liever één gezichtscrème voor de dag en nacht? Overweeg dan “Joya Beauty” Collageen Gezichtscrème. Het is één van de beste collageen crèmes, omdat deze is getest door dermatologen, oftewel huidspecialisten. Door het vele testen en blijven ontwikkelen is deze gezichtscrème zelfs beter dan crèmes van bekende merken waar je veel meer geld voor betaald. De crème bestaat uit collageen, retinol, hyaluronzuur en shea butter. Denk ook aan andere natuurlijke ingrediënten die vaak worden geprezen, zoals aloë vera, jojoba olie en vitamine E. Op deze manier kan je de balans van je huid verbeteren, een natuurlijke glow krijgen en huidveroudering optimaal tegengaan. Aangezien het gaat om een lichtgewicht, niet-vette formule kunnen alle huidtypen er baat bij hebben. De crème kan snel worden opgenomen door je huid.

Beste collageen gezichtscrème van Joya Beauty
Joya Beauty

3. You Madu Crème Met Collageen

Eén van de andere beste collageen crèmes is die van “You Madu“. Het gaat om een natuurlijke, vochtinbrengende dagcrème met als hoofdbestanddelen collageen en retinol. Er is gebruik gemaakt van gehydrolyseerd Marine (vis) collageen. Dit beschouw ik als het beste type collageen, omdat deze het meest lijkt op de collageen in onze eigen huid. Ook zitten andere krachtige natuurlijke anti-aging ingrediënten in de You Madu Collageen Crème. Wij houden bijvoorbeeld van plantaardige glycerine, shea butter, zinkoxide, allantoïne, arganolie, avocado olie en groene thee extract. De retinol kan rechtstreeks terecht komen in de dermislaag van de huid. Hierdoor kunnen rimpels effectief worden verminderd. Ook kan de huid verstrakken en verstevigen. Alle huidtypen kunnen het product aanbrengen op hun huid om bijvoorbeeld de huid te hydrateren en te voeden.

Beste gehydrolyseerde Marine (vis) collageen crème
You Madu

4. RevitalTrax Serum Bevorderd Collageen Productie

Dit product is eigenlijk geen crème. Het gaat hier namelijk om het “RevitalTrax” Serum, welke dagelijks kan bijdragen aan de productie van collageen. Het verschil tussen een crème en serum is dat een serum veel geconcentreerder is, en je hier dus minder van hoeft te gebruiken. Hoewel er geen collageen is verwerkt in dit product is vitamine C een krachtig antioxidant die essentieel is voor de vorming van collageen. Ook zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur, vitamine E en niacinamide in het product verwerkt. Gebruik dit collageen serum om je huid te beschermen, gezond te houden en te verstevigen. Het kan ook een goede aanvulling zijn op één van de beste collageen poeders.

Beste collageen serum van Revitaltrax
RevitalTrax

5. Hristina Dagcrème SPF30 Met Collageen

Als laatste bespreken we de beste collageen crème genaamd “Hristina” Dagcrème Met SPF en Collageen. Dankzij de SPF30 kan de huid worden beschermt tegen de zon, terwijl je meer collagene en elastine vezels in je huid kunt krijgen. De licht gouden gloed kan een verleidelijke glans op je gezicht bezorgen. Het goud complex kan om verschillende redenen bijdragen aan een gezonde huid. Denk onder andere aan de regeneratie en verjonging van de huid. Denk ook aan de natuurlijke kruidenextracten, oliën en vitamines die de huid ten goede kunnen komen. Het is één van de beste collageen crèmes, omdat deze vrij is van PEG’s, SLS, siliconen, parfum, parabenen, paraffine en alcohol. Bovendien is deze crème natuurlijk en niet getest op dieren.

Beste natuurlijke collageen crème van Hristina
Hristina

Veelgestelde vragen over collageen crèmes

Zie hieronder een lijst met de veelgestelde vragen over collageen crèmes.

1. Is een collageen crème geschikt voor alle huidtypes?

Doorgaans kan een collageen crème worden aangebracht op elke huidtype. Het kan dus geschikt zijn voor de droge, vette of gecombineerde huid. Je kunt wel de overige verwerkte ingrediënten in een collageen crème afstemmen op de huidproblemen die je wil aanpakken. Ook wil je misschien een alcoholhoudende crème vermijden in het geval van een zeer gevoelige huidtype.

2. Is een collageen crème geschikt voor alle leeftijden?

Aangezien de collageen productie pas achteruit gaat naarmate je ouder wordt, hoeven kinderen het niet te gebruiken. Vaak worden collageen crèmes aanbevolen aan mensen die 25 jaar of ouder zijn. De huid begint dan te verslappen en fijne lijntjes te creëren. Een tekort aan collageen kan ook worden opgemerkt door broos haar en broze nagels.

3. Is een collageen crème veilig?

Hoewel een collageen crème veilig is voor de meeste mensen kan je dit het beste overleggen met een arts. Daarnaast is het aan te raden een test uit te voeren op een klein gedeelte van je huid voordat je de crème over je hele gezicht aanbrengt.

Collageen crèmes kunnen vaak worden gebruikt in combinatie met andere huidverzorgingsoplossingen als onderdeel van een anti-verouderingsroutine.

4. Zijn er nog meer manieren om collageen in het gezicht te behouden?

Er bestaan allerlei collageen producten. Hiervan worden voornamelijk collageen poeders, tabletten en crèmes gebruikt. Je kunt echter ook iets doen aan je levensstijl gewoonten om het collageenverlies te vertragen en rimpels te voorkomen. Eet bijvoorbeeld minder suiker, krijg meer voedingstoffen binnen, stop met roken en gebruik dagelijks een zonnebrandcrème.

Beste collageen crème conclusie & best geteste

Kiezen voor één van de beste collageen crèmes kan een goede keuze zijn om meer collageen in je huid te krijgen. De meeste mensen gebruiken een collageen crème om de huid stevig te houden en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen of te bestrijden.

Mocht je op zijn naar de beste collageen crème, dan heb je waarschijnlijk iets gehad aan dit artikel. Je begrijpt nu bijvoorbeeld wat andere ingrediënten kunnen beteken voor je huid.

De naar mijn mening best geteste collageen crème is die van “You Madu“. Dit is namelijk een crème die daadwerkelijk gehydrolyseerd Marine (vis) collageen bevat in plaats van ingrediënten die de aanmaak van collageen stimuleren. Ook is gehydrolyseerd viscollageen waarschijnlijk het beste type collageen voor in een crème.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *