Beste gezichtsreinigers voor acne in 2023

Wat zijn de meest effectieve gezichtsreinigers voor een huid met acne?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
beste gezichtsreiniger voor acne

Acne is een vervelend probleem waar zowel tieners als volwassenen last van kunnen krijgen. Puistjes kunnen op elke leeftijd zichtbaar worden en bijna iedereen krijgt er wel eens last van.

Ondanks dat veel mensen last hebben van acne, hoef je niet hulpeloos te lijden. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om acne te bestrijden. Het regelmatig reinigen van je gezicht hoort hier een belangrijk onderdeel van te zijn. Hiermee voorkom je namelijk dat er vuil aanwezig blijft op de huid.

Bij het bepalen van een goede gezichtsreiniger dien je op een aantal punten te letten. Ook kan het slim zijn één van de beste gezichtsreinigers voor acne te gebruiken, zodat je de beste resultaten zult zien. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Wat zijn de beste ingrediënten in gezichtsreinigers?

Een gezichtsreiniger voor acne is bedoelt onzuiverheden van de huid te reinigen. Er zit namelijk een hoop overtollig talg, olie, dode huidresten, make-up en ander vuil op de huid, wat in de huidporiën kan trekken. Als hier vervolgens acne veroorzakende bacteriën bijkomen, ontstaat acne. Om te zorgen dat er geen acne ontstaat, is het dus belangrijk een gezichtsreiniger te gebruiken.

Volgens dermatologen zouden de beste gezichtsreinigers minimaal bestaan uit één of meerdere van de ingrediënten, salicylzuur, glycolzuur en benzoylperoxide. Dergelijke reinigers voor acne kunnen de poriën ontstoppen, mee-eters en puistjes verminderen en voorkomen dat er in de toekomst nieuwe onzuiverheden ontstaan.

De veel voorkomende ingrediënten hebben allemaal een eigen werking op acne. Zo kan benzoylperoxide worden ingezet om de acne veroorzakende bacterie C. acnes te doden. Vele studies hebben aangetoond dat benzoylperoxide effectiever is dan voorgeschreven lokale antibiotica.

Salicylzuur en glycolzuur zijn exfolianten. Dit betekent dat deze ingrediënten helpen dode huidresten van de huid te verwijderen. De bijkomende voordelen zijn dat de poriën worden gereinigd, ontstekingen worden aangepakt en de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen wordt gestimuleerd. Bovendien zou de aanmaak van collageen en elastine kunnen worden gestimuleerd, wat bijdraagt aan een huid die minder vatbaar is voor acne.

Het reinigen van de acne-gevoelige huid

Het reinigen van de huid met een reinigende melk, gel of water hoort een belangrijke stap te zijn in je strijd tegen acne.

Zowel in de ochtend als avond dien je je gezicht te reinigen. ’s Nachts stoot je huid afvalstoffen af en krijgt de huid ook te maken met vuiligheid. Het is daarom van belang letterlijk en figuurlijk de dag met een schone lei te beginnen. ’s Avonds kun je eventuele make-up resten van je gezicht afhalen. Make-up ophouden tijdens het slapen zorgt immers voor schade aan de huid en dit wil je altijd voorkomen. Naast het verwijderen van vuil kan een gezichtsreiniger ook helpen de pH waarde van de huid in evenwicht te brengen.

Reinig je huid het liefst met lauw water of een milde en zeepvrije reinigingsrel of -lotion. Zeep, sterke ingrediënten en te warm water laten de huid namelijk uitdrogen, waardoor het kwetsbaarder is voor de invloeden van buitenaf. Let er op dat je kiest voor een reiniger die olievrij en niet-comedogeen is. Dit betekent namelijk dat deze reinigers de poriën niet zullen verstoppen.

Als je een gezichtsreiniger wilt aanbrengen, dien je eerst de huid te bevochtigen. Hierna kun je de reiniger uitsmeren op je hele gezichtshuid. Afhankelijk van je huidtype kun je je vingertoppen, een doek of borstel gebruiken. Na het even te laten intrekken in de huid spoel je de onzuiverheden en het reinigingsmiddel af met lauw warm water.

Eén keer per dag een reinigingsmiddel gebruiken is genoeg. Wanneer je je huid ’s avonds reinigt met een cleaner, is ’s ochtends je gezicht wassen met lauw water al voldoende. Let daarbij dus wel op de reinigingsmiddelen die je gebruikt. Gebruik zoveel mogelijk milde en minerale verzorgingsproducten om jouw huid de zorg te geven die het verdient. Let er ook op dat niet echt gaat schrobben. Was je huid voorzichtig, je huid is al bezig met herstellen dus ga daar voorzichtig mee om.

Beste gezichtreinigers voor acne

Aangezien acne verschillende vormen kent en er veel oorzaken van acne kunnen zijn, is het soms moeilijk de juiste behandeling voor acne uit te kiezen. Daarnaast zijn er verschillende soorten gezichtsreinigers, zoals gels, waxen en schuimende middelen. Het uitkiezen van de beste gezichtsreiniger voor je acne kan dan ook gepaard gaan met vallen en opstaan.

Als je echter niet weet welke reiniger je moet kiezen in de winkel kun je even de onderstaande lijst bekijken met de beste reinigingsproducten voor jouw acne.

1. Velveux 100% natuurlijke acne gezichtsreiniger

Ik begin dit lijstje met de 100% natuurlijke gezichtsreiniger voor acne van Velveux, welke geschikt is voor zowel een droge, vette als een gecombineerde huidtype. De gezichtsreiniger staat op nummer 1, omdat wij zelf goede ervaringen hebben gehad en deze tot op heden zelf in huis hebben. Het gaat om een goede gezichtsreiniger op oliebasis die zich kan binden aan het “slechte vuil”, zoals onzuiverheden, bacteriën en dode huidcellen, terwijl de gezonde delen van de huid met rust worden gelaten. Deze gezichtsreiniger van Velveux is dan ook erg geschikt om je huid te reinigen, voeden en verzachten.

Beste gezichtsreiniger voor acne van Velveux
Velveux

2. Velveux gezichtsreiniger met aloë vera en arganolie

Eén van de andere beste schuimende gezichtsreinigers voor personen met een acne-gevoelige huid is de Velveux gezichtsreiniger met aloë vera en arganolie. Deze formule bevat bewust geen PEGs, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en synthetische parfums. Aangezien is gekozen voor zachte, reinigende ingrediënten en rekening is gehouden met personen die last hebben van acne kan dit een effectieve keuze zijn. Een ander pluspunt: de gezichtsreiniger heeft een aangename, frisse geur, terwijl veel andere gezichtsreinigers dit niet hebben of zelfs onaangenaam ruiken. Bovendien hebben wij deze wederom zelf getest op onze acne-gevoelige huid.

Best geteste reiniger voor acne van Velveux
Velveux

3. Paula’s Choise gezichtsreiniger voor acne

Eén van de beste gezichtsreinigers voor een huid met acne is die van Paula’s Choise. Het product kan worden ingezet om de huid te reinigen en zelfs hardnekkige puistjes te verwijderen. Het product is zacht voor de huid, terwijl het zeer effectief is om de huid te reinigen en puistjes te bestrijden. De reiniger bevat de volgende ingrediënten: glycerine en vitamine B5. Het zijn veilige ingrediënten om te gebruiken bij acne. Dit product is dan ook vooral geschikt voor acne patiënten. Het kan worden gebruikt voor alle huidtypen, dus zowel de droge, vettige, gecombineerde en gevoelige huid.

Beste reiniger voor acne huid Paula's Choise
Paula’s Choise

4. La Roche-Posay zuiverende reinigingsgel

Een andere reinigingsgel die speciaal is gemaakt voor een huid met acne is die van La Roche-Posay. Het voordeel van dit product is dat het non-comedogeen en hypoallergeen is en er geen alcohol in zit verwerkt. Ook is deze reiniger uitvoerig getest door dermatologen, wat het een veilige keuze maakt. Deze milde, maar doeltreffende reiniger is vooral geschikt voor een vettige huid. De glans van de huid kan worden hersteld en onzuiverheden kunnen worden vermindert, zonder uitdrogende effecten. De ingrediënten zink Pidolaat en thermaal water zorgen voor de goede werking van het product. Bovendien mag het product dagelijks worden gebruikt.

Beste gezichtsreiniger acne La-Roche Posay
La Roche-Posay

5. Australian Bodycare face wash

Mijn favoriete natuurlijke ingrediënt om acne te bestrijden is tea tree olie. Vandaar heeft de face wash van Australian Bodycare een plekje gekregen in deze lijst met de beste acnereinigers. Het gaat om een eenvoudige gezichtsreiniger met 100% pure tea tree olie. Het effect van trea tree olie is het reinigen en verzorgen van de huid. Deze gezichtsreiniger is wederom dermatologisch getest.

Beste gezichtsreiniger voor acne Australian
Australian Bodycare

6. Brickell gezichtsreiniger voor mannen

Dit schuimende product is speciaal ontwikkeld voor mannen die last hebben van acne. Het ingrediënt salicylzuur in de gezichtsreiniger van Brickell zorgt ervoor dat dode huidresten en oliën uit de poriën worden gehaald. Er zitten echter nog meer natuurlijke ingrediënten in die antibacteriële en ontstekingsremmende werkingen hebben, zoals tea tree olie en grapefruit. Bijkomend voordeel is dat deze gezichtsreiniger de hydratatie van de huid stimuleert. Tevens bevat dit product geen parabenen of sulfaten en heeft het een geur dankzij natuurlijke ingrediënten.

Beste gezichtsreiniger acne Brickell
Brickell

7. MicroSilver face wash

Deze face wash van MicroSilver bevat salicylzuur, zinkverbindingen en dexpanthenol. Het product is mild, maar kan diep in de poriën dringen om alle onzuiverheden te reinigen en bacteriën te verwijderen. Het is dan ook zeker één van de beste gezichtsreinigers voor acne.

Beste acne gezichtsreiniger MicroSilver
MicroSilver

8. Vichy’s Normaderm gel reiniger

De laatste reinigingsgel die ik zelf heb gebruikt om mijn acne-gevoelige huid te reinigen is die van Normaderm. Dit product heeft een klinisch bewezen werking voor de gevoelige huid. Het laat de huid dus niet uitdrogen. Volgens de reviews hebben acne patiënten na één week al een betere huid. Het effect van deze reiniger is het verminderen van overtollig talg, poriën minder zichtbaar maken, verwijderen van luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf die kunnen opstapelen op de huid. De belangrijkste ingrediënten in deze gezichtsreiniger zijn salicylzuur en zinkgluconaat. Gezien de effectieve plantaardige ingrediënten, het merk en mijn eigen ervaring met dit product, verdient het zeker een plek in dit lijstje met de beste reinigers voor acne.

Beste acne gezichtsreiniger Normaderm
Vichy’s Normaderm

Is het gebruiken van een acne gezichtsreiniger de moeite waard?

Als je last hebt van acne en puistjes, dan is het zeker de moeite waard een gezichtsreiniger te gaan gebruiken in je huidverzorgingsregime. Reguliere reinigers kunnen immers ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen en acne uitlokken. Gebruik in ieder geval nooit oliën of normale handzeep. Dit is namelijk bedoelt om andere bacteriën te verwijderen. Ze zijn dus te agressief voor de huid van je gezicht en kunnen uitdroging veroorzaken.

Volgens medische experts is een gezichtsreiniger een goede stap om zelf thuis acne te behandelen en te voorkomen. Echter, de echte zichtbare resultaten zullen even op zich laten wachten en kan acne in de beginfase verergeren. Doorgaans merk je pas verschil aan je acne na vier tot zes werken. Het is dus belangrijk geduldig te blijven.

Zorg ook dat je andere oorzaken van acne aanpakt. Als je bijvoorbeeld elke dag je gezicht reinigt met een milde gezichtsreiniger, maar er toch nog puistjes ontstaan na zes weken, is het mogelijk dat er een onderliggend probleem is voor je acne. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar je voedingspatroon en de relatie met je acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *