Wat is de beste gezichtssauna?

Top 12 gezichtsstomers in 2023!

Gemiddelde leestijd: 42 minuten
Beste gezichtssauna

Iemand die veel waarde hecht aan zijn of haar uiterlijk zal de beste gezichtssauna moeten gebruiken. Dankzij de warmte en de vochtige lucht uit een gezichtssauna kun je namelijk bijvoorbeeld je huid reinigen en je teint zuiveren. Stomen hoort dan ook een essentiële stap te zijn in je huidverzorgingsroutine voor thuis. Dit is niet alleen belangrijk voor de probleemhuid, maar ook voor de normale, “gezonde” huid.

Hoewel gezichtsstomers steeds populairder worden, wordt het nog altijd door teveel mensen niet gebruikt in hun huidverzorgingsregime. Als jij op dit moment ook nog geen gezichtssauna gebruikt, en na het lezen van dit artikel besluit dat wel te doen, dan zal je jezelf achteraf vast en zeker afvragen waarom je er zo laat mee bent begonnen. Je kunt er namelijk je huid mee verzorgen op professionele wijze.

De meeste personen die hun gezicht weleens stomen, doen dat door enkele minuten met hun hoofd te hangen boven een hete kom met water. Zij sluiten hun gezicht af van de omgeving en houden de stoom vast met een handdoek. Eventueel wordt kruidenthee toegevoegd aan het water. Personen die het echter veiliger willen aanpakken, en het beste willen voor hun huid kunnen beter kiezen voor een professionele gezichtssauna voor thuis. De stoom die wordt geproduceerd door de gebruikte technologie van een gezichtssauna is namelijk vele malen fijner en effectiever.

Een gezichtssauna kan verschillende voordelen hebben. Het stomen van je gezicht kan bijvoorbeeld helpen olie in je poriën losser te maken en je huid te verzachten. Hierdoor kan het overtollige olie makkelijker ontsnappen uit je huid. Een ander groot voordeel van een gezichtssauna is dat andere gezichtsproducten beter kunnen worden opgenomen door je huid. Ook kan de doffe huid een verfrissende boost krijgen. Je begrijpt dus wel dat je huid er een stuk beter uit kan gaan zien door alle voordelen van het gebruiken van een gezichtsstomer.

Aangezien een gezichtssauna zoveel voordelen heeft, willen veel mensen weten wat de beste gezichtssauna is. In deze blog ga je dan ook een uitgebreid overzicht krijgen waarin alles over deze huidverzorgingstool wordt verteld en de beste, meest geavanceerde gezichtssauna’s op een rijtje worden gezet.

Wat is een gezichtssauna en wat zijn de voordelen?

Voordat je het overzicht krijgt met de beste gezichtssauna’s zal ik je graag eerst iets meer vertellen over deze huidverzorgingsapparaten in het algemeen.

Een gezichtssauna wordt ook wel een gezichtsstomer genoemd. Het is een handig apparaat die je kun gebruiken om de huid van je gezicht te stomen. De tank van de gezichtssauna moet eerst worden gevuld met water, waarna het water opwarmt en stoom verschijnt uit de opening van de stomer. De stoom die op je huid terecht komt, kan in je voordeel werken. Vooral normale tot vette huidtypes kunnen er de meeste baat bij hebben en er weer een mooie huid van krijgen.

Het gebruiken van een gezichtssauna kan verschillende voordelen hebben voor je huid. Je kunt er bijvoorbeeld veel specifieke huidproblemen en huidklachten mee aanpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doffe huid, huidveroudering, fijne lijntjes, pigmentvlekken, grove poriën, acne, mee-eters en puistjes.

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de effectiviteit van stomen tegen acne en puistjes. Acne kan bijvoorbeeld verbeteren door stoom wegens de dode huidcellen en het talg die worden losgeweekt (als het ware zweet je het vuil uit je huid). Dit gebeurt wanneer de poriën worden geopend tijdens het stomen. Het gevolg is dat verontreinigheden in je puistjes naar de oppervlakte van je huid stijgen. Er ontstaat dan eerder een whitehead, dat is vaak het eindstadium van een puistje. Hoe verleidelijk het ook is om puistjes uit te knijpen na een stoombeurt: doe het alsjeblieft niet als je verergering en littekens wil voorkomen. Eventueel kun je wel een speciale comedonenlepel gebruiken, omdat je verstopte poriën zijn voorbereid met de stoom en de kans kleiner is geworden dat je bloedvaten beschadigen.

Stomen stimuleert ook de transpiratie, waardoor je cellen gifstoffen kwijt kunnen.

Ook kan een gezichtsstomer je gezicht een natuurlijke glow geven. Dit betekent dat je huid kan stralen na een stoomsessie. Stomen zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop verbetert en bloedvaten verwijderen, zodat je huid meer zuurstof en voedingstoffen in zich krijgt. Ook kan de aanmaak van het huideigen collageen en elastine worden bevordert, waardoor je een natuurlijke, gezonde, roze gloed creëert.

Een ander voordeel van een gezichtssauna is de onmiddellijke verbetering van het hydratatieniveau van je huid. Dit kan helpen je huid voller te maken en fijne lijntjes glad te strijken.

Een gezichtssauna heeft niet alleen maar voordelen voor je huid. Mensen gebruiken het bijvoorbeeld ook tegen griep, hooikoorts, allergieën, verkoudheid en een verstopte neus. De gezichtssauna’s kunnen namelijk helpen vastzittend slijm los te maken, slijm te verdunnen en luchtwegen vrij te maken, zodat je weer vrij kunt ademen en het drukkende gevoel op je borst minder kan worden.

Mensen geven zelfs aan dat hun geest tot rust komt door het gebruiken van een gezichtssauna.

Bovendien kan het gebruiken van een gezichtssauna ervoor zorgen dat je andere dure huidverzorgingsproducten beter en effectiever kunnen worden opgenomen door je huid. Dit komt doordat je buitenste huidlaag gehydrateerd en verzacht is. Naast de specifieke voordelen van een gezichtssauna voor je huid kan het apparaat dus ook gunstig zijn voor je andere producten, zoals crèmes en serums. Om hiervan te profiteren, stoom je je gezicht voordat je andere verzorgingsproducten aanbrengt op je huid.

Het beste gedeelte van alles is dat er veel stomers zijn voor thuis die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Je hoeft dus niet langer per se naar een dure schoonheidssalon om je gezicht te stomen en je huid te geven wat ze verdient. Ook hoef je dus geen agressieve gezichtsmaskers meer te gebruiken met vreemde stoffen die allergische reacties en huidirritaties uitlokken. Met een gezichtssauna kun je namelijk op natuurlijke wijze je huid verschonen en verzorgen.

Hoe is deze lijst samengesteld?

Na het doen van grondig onderzoek en het uittesten van verschillende goedkope tot dure gezichtsstomers vond ik het tijd een lijstje te maken met de beste gezichtsstomers. Ik en mijn vrouwelijke team hebben er bijvoorbeeld opgelet of de gezichtsstomers makkelijk te gebruiken waren en hoe onze huiden aanvoelden achteraf. Daarnaast hebben we gekeken naar prestaties van anderen in online recensies.

Tevens hebben we opgelet op de geschiktheid voor onze normale, droge, vette, acne-gevoelige en gecombineerde huidtypes. Natuurlijk hebben we er ook op gelet of een gezichtsstomer unieke voordelen heeft ten opzichte van een concurrent.

Bovendien is rekening gehouden met de betrouwbaarheid van de bedrijven achter de gezichtssauna’s. Veel huidverzorgingsbedrijven spelen namelijk alleen maar in op de grote vraag in de markt en vergeten te letten op de werkelijke effectiviteit van de producten die ze aanbieden. Daardoor kunnen sommigen gezichtssauna’s erg duur zijn, terwijl goedkopere zelfs beter kunnen werken.

De 12 beste gezichtssauna’s van 2023

Hieronder staan de 12 beste gezichtssauna’s van 2023 op een rijtje. Ik wens je heel veel plezier bij het uitkiezen van de beste gezichtssauna!

Aangezien er gezichtsstomers van verschillende prijzen worden besproken, zal er zeker een goede gezichtssauna tussen zitten die het beste bij je past.

1. Carmen FS2800 Gezichtsstomer

De eerste, beste gezichtsstomer wordt aangeboden door het merk “Carmen“. Zij hebben de roze FS2800 Perfect Steam gezichtsstomer ontwikkeld. Dankzij de dubbele functie kun je het apparaat gebruiken als zowel een gezichtsstomer als neusmasker. Je kunt je poriën er diep mee reinigen. Dankzij het bijgeleverde neusmasker kun je gericht de poriën op je neus reinigen. Ook kan het gebruiken ervan zorgen voor een verbetering van verstopte neusholten. Door het voorgevormde gezichtsmasker voelt deze erg prettig aan op je gezicht. Ook is deze gezichtsstomer voorzien van een roestvrijstaal waterreservoir, controlelampje en een maatbeker. Houd er rekening mee dat je uitsluitend water mag stoppen in de gezichtsstomer, en dus geen etherische oliën of aromatische oliën.

Beste gezichtsstomer van Carmen
Carmen

2. Benice A508 Pro Gezichtssauna

Gebruik de A508 Pro Gezichtssauna van “Benice” om je huid diep en geheel natuurlijk te reinigen, zodat je huid weer kan stralen. Door de ultrafijne stoom van ongeveer 40 graden wordt de huid van je gezicht op verschillende manieren verzorgd. Gebruik de gezichtssauna bijvoorbeeld om acne, oneffenheden en huidproblemen te bestrijden. Ook kun je het product gebruiken om je huid egaler en gezonder aan te laten voelen. Je hoeft slechts 2 tot 4 minuten te wachten voordat je de gezichtssauna kunt gebruiken. Deze gezichtssauna is ook geschikt in combinatie met aromatherapie. Er zitten gelukkig geen chemicaliën in deze beste gezichtssauna.

Beste pro gezichtssauna van Benice
Benice

3. Femmezz Luxe Gezichtssauna Met 4-delig Blackhead Remover Set

Femmezz” is een bekende aanbieder van gezichtssauna’s. Het merk biedt dan ook verschillende soorten gezichtssauna’s aan waarvan ik in dit artikel alleen de beste met je bespreek. Deze luxe gezichtssauna wordt geleverd met een handleiding en een 4-delige blackhead remover set. Dit zijn eigenlijk gewoon comedonenlepels waarmee je mee-eters kunt uitdrukken. Hier moet je natuurlijk wel heel voorzichtig mee zijn. Het fijne van deze gezichtssauna van Femmezz is dat deze kan worden gebruikt om alle soorten huidtypes te verzorgen. Dankzij de microfijne stoomdeeltjes en nano-technologie kan de warme stoom zeer makkelijk worden door je huid en hier optimaal zijn werk doen. Het is dan ook een zeer geschikte gezichtssauna om de poriën te reinigen, de bloedcirculatie te verbeteren, de structuur van huidweefsel te verbeteren en de huid te hydrateren. Met de handige ingebouwde meter kun je in één oog opslag zien of je huid voldoende of niet voldoende gehydrateerd is.

Luxe gezichtssauna van Femmezz met comedonenlepel set
Femmezz

4. MEASTEAM® Gezichtssauna

Deze beste, multifunctionele gezichtssauna wordt aangeboden door “MEASTEAM“. Met de aparte neus inhalator kun je essentiële oliën toevoegen om je verstopte neus te verzorgen en luchtwegen vrij te maken. Natuurlijk kun je ook profiteren van de voordelen voor je huid door het apparaat te gebruiken als een gezichtssauna. Het fijne is dat je 2 jaar garantie krijgt bij deze gezichtssauna van Measteam. Dit geeft ook wel aan dat zij achter hun product staan en het een kwaliteitsproduct is. Het duurt ongeveer 3 minuten om het water te laten koken. Dat is vrij snel. Ook kun je gebruikmaken van 3 soorten intensiteiten niveaus. Het intensiteitsniveau kun je dus zelf afstemmen op de gevoeligheid van je huid.

Beste gezichtssauna van Measteam
Measteam

5. Cudia Gezichtssauna Met Mee-eter Verwijderaar

Eén van de beste gezichtsstomers is die van “Cudia“. Dankzij de nano-ionische technologie is het apparaat in staat je huid diep te reinigen en te hydrateren op een veilige manier. De nano-iconische stoomtechnologie genereert namelijk deeltjes die tot wel 20 keer kleiner zijn dan de menselijke cel. Reeds miljoenen mensen hebben hiermee hun gezicht effectiever verzorgd. Tevens kun je met de roestvrijstale mee-eter verwijderaar set onzuiverheden verminderen met een geringe kans op infecties of irritaties. Ook kun je de Cudia gezichtsstomer gebruiken om je verstopte neus weer vrij te maken. Het design is afgestemd op het menselijk gezicht, zodat je preciezer kunt stomen. Waarschijnlijk is deze gezichtssauna het snelste klaar voor gebruik. Het duurt namelijk slechts 20 seconden voordat je het kunt gebruiken om te stomen. Dat betekent dat je je gezicht nog sneller kunt behandelen met een gezichtssauna dan met een normaal gezichtsmasker. Een bijkomend voordeel van deze beste gezichtssauna is dat het is gemaakt van duurzaam milieuvriendelijk materiaal, namelijk ABS

Beste gezichtsstomer van Cudia met mee-eter verwijderaar
Cudia

6. KONKA® Luxe Gezichtsstomer Voor Verkoudheid en Acne

Ben je op zoek naar de beste en meest luxe gezichtsstomer om verkoudheid en acne te bestrijden? Overweeg dan deze gezichtsstomer van “Konka“. Wederom kun je weer profiteren van veel voordelen voor je huid door het apparaat te gebruiken. Ook heeft deze gezichtssauna een compact formaat, zodat je hem makkelijk kunt meenemen naar de plekken die jij wil. Maak even tijd voor een verwenmomentje voor jezelf en geniet van de reinigende, kalmerende en herstellende spa ervaring. Door de ingebouwde timer weet je dat je je houdt aan de juiste tijd.

Luxe gezichtsstomer van Konka voor verkoudheid en acne
Konka

7. Ayadin KD2331 Gezichtsstomer

Voor de gezichtsstomer van “Ayadin” is ook gebruik gemaakt van de nano-ionische stoom technologie. De stoom uit dit apparaat is dan ook 4000 keer fijner en 10 keer effectiever dan normale stoom, zodat de stoom diep in de huid terecht kan komen en je huid kan stralen. Een echte gezichtsstomer werkt dus écht veel beter dan gewoon te hangen boven een bak met heet water. Uit deze Ayadin KD2331 gezichtsstomer van ABS materiaal komt gesteriliseerde stoom. Deze gezichtsstomer is daarom 100% vrij van chemicaliën en bacteriën. Bovendien kun je deze stomer gebruiken als zowel een gezichtsstomer als neusmasker. Gebruik het dus voor je huid, de poriën op je neus of tegen een verkoudheid.

Beste gezichtssauna van Ayadin met speciale technologie
Ayadin

8. Sunhills Gezichtsstomer

De beste gezichtsstomer van “Sunhills” mag niet ontbreken in dit complete overzicht. Het apparaat bedekt je hele gezicht, zodat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen en dus een betere huid kunt krijgen. Eventueel kun je een aromatische olie toevoegen en gebruikmaken van de 2 stoom standen om nog meer te ontspannen. Ook is er een speciale inhalator opzetstuk ontworpen die je kunt gebruiken voor je verstopte neus. Je hoeft maar 3 minuten te wachten totdat het apparaat is opgewarmd. Met de instructiehandleiding weet je precies hoe je de gezichtsstomer kunt gebruiken.

Beste gezichtssauna voor aromatische olie van Sunhills
Sunhills

9. Thuys Gezichtssauna Met Mondstukken (Ook Voor Kinderen)

Deze gezichtssauna van “Thuys” met mondstukken kan zelfs veilig worden gebruikt door kinderen. Er zit dan ook één apart masker bij voor kinderen en één voor volwassenen. Het is een ideale gezichtssauna om luchtwegklachten, zoals astma, verkoudheid en keelpijn snel en effectief aan te pakken. Je hoeft er namelijk alleen maar wat water in te plaatsen, een mondstuk aan te sluiten en de gezichtssauna aan te zetten. De vernevelaar is vrijwel geluidloos en kan dus op elk tijdstip van de dag worden aangezet. Dankzij het kleine formaat en het lichte gewicht kun je hem ook makkelijk verplaatsen of meenemen op vakantie. De kwaliteit is hoog, dus je kunt er lang mee vooruit.

Gezichtssauna van Thuys met mondstukken voor kinderen
Thuys

10. Seidon© Gezichtssauna Met Gezichtsbandje en 4-delig Blackhead Remover Set

Met deze ontspannende gezichtssauna van “Seidon” breng je de spa in huis. Door de bijgeleverde blackhead gezichtsmasker en de 4 blachead removers kun je je huid optimaal verzorgen. Zowel de normale, droge, vette en gecombineerde huidtypes kunnen gebruikmaken van deze gezichtsstomer met nano-ionische stoom. De nano stoom kan dan ook veel dieper in de huid terecht komen en vele malen effectiever zijn dan gezichtssauna’s met normale stoom. Heb je het reservoir gevuld? Dan kun je je gezicht 8 minuten stomen op 40 graden.

Beste gezichtsstomer van Seidon
Seidon

11. Peach Beauty Gezichtssauna Met 2 Opzetstukken voor Neus en Gezicht

De gezichtssauna van “Peach Beauty” kun je gebruiken als je je huid wil verschonen, je huid mooier wil maken en je luchtwegen vrij wil maken als je last hebt van een verkoudheid. Er worden namelijk 2 verschillende opzetstukken bij geleverd, één voor de neus en één voor het gezicht. Aangezien er slechts 1 verwarmingstand is, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is je gezicht te plaatsen in het daarvoor bestemde masker. Vervolgens kun je profiteren van alle voordelen van de stoom.

Beste gezichtsstomer voor neus en gezicht
Peach Beauty

12. Medisana FSS Gezichtssauna

De beste gezichtssauna die ik als laatste met je wil bespreken is die van “Medisana“. Dit is een bekend merk welke al meer dan 30 jaar actief is. Naast gezichtssauna’s bieden zij nog meer producten aan, zoals vacuüm mee-eter verwijderaars, massageapparaten en warmtetherapie. Medisana heeft dus veel ervaring met huidverzorgingsapparaten en kan worden gezien als gezondheidsspecialist op het gebied van thuistherapie in Nederland en buitenland. Eén van de beste producten van Medisana is het gezichtssauna van hoogwaardige kwaliteit met controlelampje. Met het apparaat kun je je huid effectief verzorgen door middel van stoom. Dankzij de diffuser wordt de stoom gelijkmatig verdeeld over je gezicht. Ook kun je met het aparte neusstuk de zone van je neus behandelen. Het is tevens mogelijk een geurstof toe te voegen in de houder. Wanneer je de gezichtssauna hebt gevuld met water kun je 20 minuten vooruit, maar natuurlijk mag je ook eerder stoppen. Na het gebruiken van de gezichtssauna kun je hem makkelijk schoonmaken. Bovendien zijn er ontzettend veel goede reviews te vinden over dit product. Hiervan kun je er een aantal lezen door op de knop hieronder te drukken.

Beste gezichtssauna van Medisana
Medisana

Hoe gebruik je een gezichtssauna het beste?

Het kan nogal eng lijken al het stoom uit de gezichtssauna met het hete water af te laten komen op je gezicht. Er zijn dan ook slechte ervaringen te vinden van mensen die boven een bak met heet water zijn gaan hangen, hierover verderop in dit artikel meer. Een gezichtssauna werkt een stuk anders dan te kiezen voor het alternatief om boven een bak met kokend, veel te heet water te hangen. Zorg er in ieder geval voor dat je één van de beste gezichtssauna’s gebruikt en deze op de juiste manier gebruikt.

Fabrikanten zijn en moeten steeds meer gaan letten op de veiligheid van hun producten.

Laten we eens kijken hoe je een gezichtssauna het beste kunt gebruiken. Natuurlijk kunnen de stoom temperaturen, de kracht van de stoom en de instructies verschillen per product. Je dient dus altijd heel goed de bijbehorende instructies na te lezen en op te volgen om huidirritaties te voorkomen.

Over het algemeen kun je een gezichtssauna het beste gebruiken op de volgende manier:

  1. Was eerst je gezicht met normaal lauw water, micellair water of een gezichtsreiniger. Hierdoor worden make-up en vuil van je gezicht verwijderd. Daarnaast kunnen je poriën alvast een beetje open gaan staan.
  2. Steek de stekker van de gezichtssauna in het stopcontact, plaats water in het waterreservoir, breng de gewenste gezichtsmasker aan op de gezichtssauna, selecteer de sterkte van de stoom, druk op de “aan” knop en laat de stomer enkele minuten opwarmen. Tussentijds kun je eventueel een gezichtscrème of exfoliant aanbrengen, zodat de ingrediënten beter worden opgenomen in je huid door het stoom.
  3. Plaats je gezicht in de houder van de gezichtssauna en ongeveer 15 tot 30 centimeter van de directe stoom af. Enkele minuten stomen, is vaak al voldoende om te profiteren van de voordelen van stoom voor je huid. Een persoon met een vette huidtype en veel verstopte poriën mag eventueel iets langer stomen.
  4. Na het genietmomentje spoel je je gezicht af met koud water en maak je je huid weer droog met deppende bewegingen en een schone handdoek.
  5. Breng nu eventuele huidverzorgingsproducten aan, zodat deze diep in de huid terecht kunnen komen en optimaal kunnen presteren. Kies bijvoorbeeld voor een hydraterende crème of serum om te zorgen dat je huid niet uitdroogt of huidirritatie ontstaat. Deze stap is vooral belangrijk als je een droge huidtype hebt.
  6. Laat de gezichtssauna afkoelen, haal het masker van het reservoir af, spoel het eventuele resterende water weg en reinig de gezichtssauna met een schone handdoek, zodat er geen viezigheid achterblijft voor de volgende keer.

Eventueel kun je ervoor kiezen enkele druppels aromatische olie op een wattenschijfje toe te voegen aan het speciale voorziene compartiment aan de onderkant van het gezichtsmasker.

Voor het beste resultaat raad ik je aan gebruik te maken van gezuiverd of gedestilleerd water.

Gezichtsstomers van andere merken

In het overzicht van dit artikel komt niet het gezichtsstomer van Action en Kruidvat voor. Deze zijn namelijk niet al best getest. Naar mijn mening kun je beter iets meer geld betalen voor andere, betere gezichtsstomers.

Action

Als we kijken naar de andere gezichtssauna’s, dan heeft die van de Action een te lage kwaliteit.

Kruidvat

Hoewel veel mensen ernaar zoeken, wordt er op dit moment geen gezichtssauna aangeboden door Kruidvat. Dat was in het verleden wel het geval. Misschien heeft dat te maken met negatieve ervaringen.

Mediamarkt

De mediamarkt biedt gezichtssauna’s aan van de merken “Carmen”, “Beurer” en “Rio”. Die laatste twee modellen zijn echter duur en zijn vrijwel identiek aan anderen besproken gezichtssauna’s. Sommigen hebben zelfs nog meer opzetstukjes en stoomstanden. Deze van de Mediamarkt hebben dan ook geen notering gekregen in mijn eigen lijst.

Blokker

In de blokker worden gezichtssauna’s aangeboden van “Carmen” en “Medisana”. Hier zou je dus eventueel terecht kunnen voor een goede gezichtsstomer. De prijzen zijn echter even duur als op bol.com. Dus online bestellen is waarschijnlijk sneller en makkelijker.

Bol.com

Bol.com maakt zelf geen gezichtssauna’s, maar hun partners bieden verschillende van de aangehaalde producten aan. Op bol zijn super veel ervaringen van gezichtssauna’s te vinden en het dus zeker de moeite waard hier eens te kijken. Je kunt hier ook nog eens vaak een goede aanbieding vinden.

Veel gestelde vragen over gezichtssauna’s (FAQ)

Aangezien ik regelmatig vragen krijg in mijn mailbox over gezichtssauna’s zet ik hieronder de veel gestelde vragen over de beste gezichtssauna’s op een rijtje. Doe er je voordeel mee.

Werken gezichtsstomer echt?

Gezichtsstomers kunnen inderdaad goed werken en erg effectief zijn voor verschillende klachten of voor het gezonder houden van je huid. Het ligt echter ook aan jouw persoonlijke verwachtingen. Natuurlijk gaat een gezichtssauna er niet voor zorgen dat je grove poriën volledig onzichtbaar worden en permanent verdwijnen. Je poriën kunnen zich namelijk vanzelf weer vullen met verontreinigheden, waardoor ze opnieuw groter lijken. Het klopt dat veel huidproblemen effectief kunnen worden bestreden en anderen huidverzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen.

Wat zijn de nadelen van gezichtssauna’s?

Voor elke huidtype geldt dat er voorzichtig moet worden omgegaan met gezichtssauna’s. Door te heet water en te lang te stomen, kan namelijk je huid geïrriteerd en uitgedroogd raken of zelfs verbranden. Ook kan er roodheid ontstaan en kan de huidbarrière verstoren. Het gezegde “less is more” past dus goed bij een gezichtsstomer. Zorg in ieder geval dat je een timer gebruikt, voldoende afstand bewaart tussen de gezichtssauna en je gezicht, de instructies doorneemt, je ogen sluit en het apparaat heel schoon houdt. Mocht je een pijnlijk, tintelend of branderig gevoel ervaren, stop dan meteen.

Hoe vaak mag je een gezichtsstomer gebruiken per huidtype?

Hoewel je er een aangenaam gevoel van kunt krijgen, is het niet verstandig een gezichtsstomer elke dag te gebruiken. Persoonlijk raad ik je aan maximaal één keer per week te stomen en vijf tot tien minuten te stomen per sessie. Op deze manier loop je weinig risico op een geïrriteerde of uitgedroogde huid.

Algemene aanbevelingen voor specifieke huidtypes zijn:

  • Gevoelige huid: maximaal 10 minuten per keer
  • Vette huid: maximaal 10-15 minuten per keer
  • Droge huid: maximaal 8-10 minuten per keer

Wanneer mag je geen gezichtssauna gebruiken?

In sommige gevallen kan het beter zijn geen gezichtssauna te gebruiken. Voor een medisch advies moet je uiteraard contact opnemen met een dermatoloog of huisarts. Bij huidproblemen, zoals rosacea, eczeem, psoriasis en ernstige acne is het waarschijnlijk beter geen gezichtssauna te gebruiken. Door de verwijding van bloedvaten kun je bijvoorbeeld meer gaan blozen als je last hebt van rosacea.

Beter exfoliëren voor of na het stomen van je gezicht?

Wil je een exfoliant gebruiken om je huid minder dof te maken, je huid gladder te maken en je verstopte poriën tegen te gaan? Overweeg dan een exfoliant aan te brengen voordat je de gezichtssauna gebruikt. De ingrediënten kunnen namelijk beter worden opgenomen door je huid tijdens het vijrkomen van de ionische geladen stoom. Na de stoomsessie kun je een hydraterende moisturizer aanbrengen.

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste gezichtsstomer?

Je kunt het beste kiezen voor een gezichtsstomer die gebaseerd is op nano-ionische technologie. Deze kleine stoomdeeltjes kunnen namelijk het diepste in je huid terecht komen en zijn dus het meest effectief voor je huid. Tevens werken deze type gezichtssauna’s het best voor het hydrateren van je huid. Heb je een kieskeurige huid? Kies dan voor een stoomapparaat die zowel warme als koude stoom af kan geven. Mogelijk kan een huid met rosacea of die zeer gevoelig is meer baat hebben bij koude stoom. Je kunt dan alsnog je huid hydrateren zonder deze te hoeven verwarmen. Bovendien kun je rekening houden met de vorm, maat, prijs en extra bijgeleverde producten.

Conclusie: wat is de beste gezichtssauna van 2023?

In deze blog over de beste gezichtssauna’s van dit moment is duidelijk naar voren gekomen dat een gezichtssauna ontzettend gunstig kan zijn als je je huid mooier wil maken en gezonder wil houden. Daarnaast kun je een aantal huidklachten verbeteren. Ook kan het gebruiken van een gezichtssauna effectief zijn als je last hebt van luchtwegklachten, zoals een verkoudheid.

Om te profiteren van alle voordelen van een gezichtsstomer dien je deze op de juiste manier te gebruiken. Wanneer je dat doet, dan is het vele malen effectiever en veiliger dan simpelweg met je gezicht te hangen boven een bak met heet water. Zorg in ieder geval dat je altijd de instructies goed naleest van één van de besproken beste gezichtsstomers. Ook is het raadzaam voor de zekerheid contact op te nemen met een medisch specialist als je kampt met een zeer gevoelige huid of een hevige huidaandoening.

Heb je nog geen keuze kunnen maken uit één van de gezichtssauna’s? Mocht je een klein budget hebben, dan kun je nog eens kijken naar die van “Carmen“. Om te profiteren van de beste werking, denk ik dat je het beste nog eens kunt kijken naar de gezichtsstomer van “Medisana“.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *