Beste hyaluronzuur serum

Bekijk hieronder de top 10 hyaluronzuur serums van 2023

Gemiddelde leestijd: 30 minuten
mm
Beste hyaluronzuur serum

Behalve wanneer je onder een steen hebt geleefd, zul je vast weleens iets hebben gehoord over hyaluronzuur (HA). Dit is namelijk één van de bekendste ingrediënten in huidverzorgingsproducten, zoals serums en toners. Het is dan ook een standaard ingrediënt in de huidverzorgingsroutine van veel mensen.

Hyaluronzuur wordt een suikermolecuul genoemd en deze stof komt van nature voor in je huid. Door bijvoorbeeld het beste hyaluronzuur serum te gebruiken, kun je extra hyaluronzuur krijgen in je huid. Dit kan ervoor zorgen dat water in de huid wordt aangetrokken en vastgehouden, wat resulteert in een opvullend en hydraterend effect. Hyaluronzuur is dan ook in staat zich te binden aan water en 1000 keer haar gewicht aan water vast te houden. Hierdoor is het een krachtige bevochtiger voor de droge huid.

Hyaluronzuur zal niet direct tekenen van huidveroudering verminderen. Wel kan het opvullende effect ervoor zorgen dat je fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Ook kan een huid met een lager hyaluronzuur gehalte eerder oud gaan lijken. Bovendien kan hyaluronzuur gunstig zijn voor personen met elke huidtype die hun huid er gezonder, gladder en voller uit willen laten zien.

Bedrijven in de huidverzorgingsroutine weten dat hyaluronzuur ontzettend populair is. Daarom zijn er tal van serums met hyaluronzuur verkrijgbaar. Jij wil natuurlijk weten welk hyaluronzuur serum het beste is en of het je geld écht waard is. Daarom zul je hieronder een lijst aantreffen met de beste hyaluronzuur serums op een rij.

De producten zijn veelal meerdere weken uitgetest door mijzelf of team. Hierbij is gelet op het effect van het serum, qua hydratie, stevigheid en algehele glans van de huid. Ook is er bijvoorbeeld rekening gehouden met de ingrediëntenlijst en adviezen van dermatologen. Lees verder om alles te ontdekken over de beste hyaluronzuur serums.

De voordelen voor de huid van hyaluronzuur

Aangezien hyaluronzuur het woord “zuur” bevat worden veel mensen sceptisch. Een zuur aanbrengen op de huid klinkt namelijk nogal moeilijk om te kunnen verdragen. Toch is dit niets om je zorgen over te maken. Hyaluronzuur komt namelijk van nature voor in je huid en je huid kan het dus wel degelijk goed verdragen. Daarnaast zijn er een groot aantal voordelen verbonden aan hyaluronzuur waar je van kunt profiteren.

In vergelijking met bijvoorbeeld retinol is hyaluronzuur een veel makkelijkere keuze om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Het heeft namelijk een zachte en niet-irriterende eigenschappen. Hierdoor zal je niet snel irritatie opmerken aan de huid als je een hyaluronzuur serum gaat gebruiken.

Het voornaamste doel van hylauronzuur in een serum en in het algemeen is het hydrateren van de huid. Een gehydrateerde huid oogt mooier en kan beter functioneren. Het fijne van hyaluronzuur is dat het de huid kan hydrateren zonder een vettige laag achter te laten. Dit maakt een hyaluronzuur serum ook erg geschikt voor iemand met een vette of acne-gevoelige huid. Veel andere hydraterende moisturizers zorgen er immers voor dat er acne ontstaat.

Een ander voordeel van hyaluronzuur is het tegengaan van tekenen van huidveroudering. Daarom kan het een goed idee zijn vanaf je 20e levensjaar een hyaluronzuur serum te gaan gebruiken. Zo zorg je dat je huid voldoende gehydrateerd blijft, niet uitdroogt en irritatie en tekenen van huidveroudering tegengaat.

Voor oudere mensen kan het gebruiken van hyaluronzuur ook gunstig zijn, omdat hyaluronzuur het dunner en slapper worden van de huid en jeuk tegen kan gaan. Ook kan hyaluronzuur bestaande rimpels en fijntje lijntje minder zichtbaar maken. Tevens wordt het algehele verouderingsproces van de huid vertraagd.

Bovendien gaat de productie van hyaluronzuur in je huidcellen erg achteruit naarmate je ouder wordt. Dat is ook de reden waarom ouderen sneller last kunnen krijgen van een uitgedroogde huid. Anderzijds hebben baby’s juist een heel zachte en soepele huid door het hogere hyaluronzuur gehalte in hun huid.

Een hylaluronzuur serum kan elke dag worden aangebracht op de huid. Er zullen namelijk geen irritaties of bijwerkingen door ontstaan.

Mijn eerste tips is om een hylauronzuur serum te overwegen die verschillende molecuulgewichten bevat. Op deze manier kan de hyaluronzuur namelijk het diepst doordringen in de huidlagen. Je zult merken dat de huid nu dieper en langer gehydrateerd blijft.

Er zijn geen nadelen verbonden aan het gebruiken van een hyaluronzuur serum, omdat het zelfs geschikt is voor de extra gevoelige en acne-gevoelige huid. Elke huid heeft dan ook voldoende hydratatie nodig. Natuurlijk moet er wel rekening worden gehouden met de overige ingrediënten in een hyaluronzuur serum.

Hoe kies je het beste hyaluronzuur serum?

Bij het uitkiezen van het beste hyaluronzuur serum zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Zo wordt het afgeraden een hyaluronzuur serum te gebruiken die alcohol bevat, omdat alcohol een uitdrogende werking heeft.

Let ook op de overige ingrediënten die een hyaluronzuur serum bevat. Mocht je bijvoorbeeld tekenen van huidveroudering tegen willen gaan, dan is vitamine C een heel goed ingrediënt. Voor het bestrijden van acne kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hyaluronzuur serum met retinol. In de lijst ga ik dan ook hyaluronzuur serums benoemen met verschillende ingrediënten, en dus verschillende werkingen.

Hieronder ga je een overzicht krijgen van de beste hyaluronzuur serums. Hierbij is rekening gehouden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan aanbevelingen van gecertificeerde dermatologen, de verwerkte ingrediënten en reviews.

De beste hyaluronzuur serums

Het vorige gedeelte was erg informatief. Laten we nu overgaan op het leukere gedeelte, namelijk het uitkiezen van het hyaluronzuur serum die het beste past bij jouw huid!

1. L’Oréal Paris Revitalift Hyaluronzuur Filler Serum

Het eerste beste hyaluronzuur is van een merk dat je vast weleens voorbij hebt zien of horen komen, namelijk: “L’Oréal Paris“. Dit huidverzorgingsmerk heeft onder de serie “L’Oréal Paris Revitalift” een serum ontwikkeld die 1.5% hyaluronzuur bevat. Dit is ook direct hun serum met de hoogste concentratie hyaluronzuur. Om precies te zijn bestaat het serum uit 0,5% macro-hyaluronzuurmoleculen om de huid te hydrateren en 1% micro-hyaluronzuurmoleculen om rimpels te helpen vullen. Het is een perfect dermatologisch getest product om de huid te hydrateren, de huid veerkracht te geven en de huid steviger te laten lijken. Ook kun je er de zichtbaarheid van rimpels mee verminderen. Je kunt kiezen voor dit serum wanneer je een gecombineerde, droge, normale of vette huidtype, oftewel één van de basis huidtypes.

Beste hyaluronzuur serum van L'Oréal Paris
L’Oréal Paris

2. Sylk Hyaluronzuur Serum Voor Het Gezicht

Een populair hyaluronzuur is geproduceerd door het huidverzorgingsmerk “Sylk“. Hun hyaluronzuur serum is gecertificeerd en als best beoordeeld en getest door consumenten. Naast hyaluronzuur zit in dit serum ook de hoogste kwaliteit vitamine E verwerkt. Hierdoor kun je profiteren van nog meer voordelen voor je huid op natuurlijke wijze. Gebruik dit serum van Sylk bijvoorbeeld om proberen een jeugdiger uiterlijk te geven aan je gezicht, rimpels te verminderen, wallen tegen te gaan, poriën te verkleinen en acne te bestrijden. Naar mijn mening is dit één van de beste serums die hyaluronzuur bevatten, omdat dit serum geen parabenen, olie, kleurstoffen, geurstoffen of vulstoffen bevat. Bovendien werkt het serum op alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen. In alle gevallen zal het serum dus diep en grondig te werk kunnen gaan in je huid.

Beste hyaluronzuur serum voor het gezicht
Sylk

3. Sylk Hyaluronzuur Serum met Vitamine C

Aangezien “Sylk” het best geteste gezichtsserum heeft gebracht op de Nederlandse markt, prijs ik nog een serum van het merk aan. Naast het hydrateren van de huid door de hyaluronzuur kun je ook tekenen van huidveroudering tegengaan door de verwerkte vitamine C en andere vitaminen en mineralen. Dankzij vitamine C kan er bijvoorbeeld meer collageen worden aangemaakt, waardoor de huid steviger en elastischer kan worden. Je kunt het hyaluronzuur serum gebruiken om de huid zuiver en egaal te houden en een mooie, gezonde gloed te krijgen. Het werkt ook goed tegen ouderdomsvlekken, pigmentvlekjes en oneffenheden door de zon of puistjes. Wederom is dit hyaluronzuur serum geschikt voor alle huidtypes en bevat het geen alcohol of parfum. Bovendien kan het dagelijks worden gebruikt voor de normale of rijpere huid.

Beste hyaluronzuur serum van Sylk
Sylk

Bekijk ook: de beste vitamine C serums van 2022.

4. The Ordinary 2% Hyaluronzuur Serum

Bij “The Ordinary” hebben ze een serum ontwikkeld met oog op het werken met een bepaalde formule. Er zijn dan ook drie vormen van hyaluronzuur met verschillende molecuulgewichten in verwerkt. Zo kunnen meerdere niveaus van de huid worden gehydrateerd. Dit gebeurt zonder water uit de huid te trekken. Ook is er vitamine B5 toegevoegd voor het hydrateren van het huidoppervlak. Het serum bevat geen alcohol of parfum en is getest door dermatologen. Met het woord dermatologen worden artsen bedoeld die zijn gespecialiseerd in alles wat met de huid te maken heeft. Zowel mensen die hun huid gezond willen houden als mensen die hun onzuivere huid willen verzorgen, kunnen kiezen voor het hyaluronzuur serum van The Ordinary.

Beste 2% hyaluronzuur serum van The Ordinary
The Ordinary

5. Biodermal Skin Booster Revitalizing Serum Met Vitamine A

Over “Biodermal” heb ik vaker geschreven op mijn websites. Dat is natuurlijk niet voor niets. Met producten van dit merk heb ik namelijk zelf goede ervaringen gehad ten aanzien van mijn acne en puistjes. Daarnaast wordt Biodermal vaak aangeraden door dermatologen. Vandaar neem ik het hoog geconcentreerde skin booster hyaluronzuur serum Biodermal op in dit lijstje met de beste serums. Biodermal heeft gekozen voor een combinatie van hyaluronzuur en de vitamines A en E. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat de huid steviger wordt, de huid wordt beschermt tegen vrije radicalen en tekenen van huidveroudering, zoals het verlies van huidelasticiteit worden tegen gegaan. Het hyaluronzuur serum heeft een lichte textuur die snel kan worden opgenomen door alle huidtypen. Je kunt het serum gebruiken met alle gezichtsverzorging en tegelijkertijd ervoor zorgen dat andere producten nog meer effect kunnen opleveren.

Beste hyaluronzuur serum van Biodermal
Biodermal

Retinol is een vorm van vitamine A. Bekijk hier de beste retinol serums van 2022.

6. Biodermal Skin Booster Ultra Hydraterend Hyaluronzuur Serum

Ben je op zoek naar een betrouwbaar hyaluronzuur serum die je huid zolang en intensief mogelijk kan hydrateren? Overweeg dan het ultra hydraterende hyaluronzuur serum met toegevoegde provitamine B5 van “Biodermal“. De krachtige en hoog geconcentreerde boosterformule kan erg effectief zijn voor het verzorgen van de huid. Het hyaluronzuur serum kan de huid gehydrateerd houden op drie niveaus. Hiermee wordt bedoelt dat het serum directe, diepe en lange hydratie kan geven, de huid voller kan maken, de elasticiteit van de huid kan verbeteren en rimpels en fijne lijntjes kunnen vervagen. Dit resulteert in een huid die er een stuk frisser en gezonder uitziet.

Beste ultra hydraterende hyaluronzuur serum
Biodermal

7. Satinos Actieve Hyaluronzuur Serum

Eén van de andere beste hyaluronzuur serums op de markt is die van “Satinos“. Door dit serum van hoge kwaliteit te gebruiken, kun je profiteren van erg veel voordelen. Dit komt, omdat er naast hyaluronzuur ook veel andere goede ingrediënten inzitten. Hiervan zijn de belangrijkste retinol en vitamine E. Retinol is bijvoorbeeld gunstig voor de celvernieuwing van de huid. Ook kan je huid zachter en verjongd aanvoelen, terwijl je een jeudigde glans hebt. Mocht je je huid gezond willen houden of al bestaande problemen, zoals rimpels, pigmentvlekken en acne op je huid willen aanpakken, dan kun je kiezen voor dit hyaluronzuur serum van Satinos.

Beste actieve hyaluronzuur serum van Satinos
Satinos

8. Simia™ Original Hyaluronzuur Gezichtsserum

Het meest gewilde hyaluronzuur gezichtsserum is misschien wel die van “Simia™“. Met het serum kun je ervoor zorgen dat de huid kalmeert, hersteld, verjongt van binnenuit en intensief gehydrateerd blijft. Aangezien er ook vitamine E verwerkt is in het serum kan de hyaluronzuur nog dieper in je huid terecht komen. Dit zorgt voor de optimale werking. Naast de hyaluronzuur en vitamine E zitten er ook een aantal plantenextracten in het serum verwerkt. Alle ingrediënten hebben elk hun eigen unieke werking op de huid. Door de effectieve mix van ingrediënten en vele positieve reviews kiezen veel mensen voor het hyaluronzuur serum van Simia™.

Beste geteste hyaluronzuur serum van Simia™
Simia™

9. Paula’s Choice Hyaluronzuur Toner

Hoewel dit niet direct het beste hyaluronzuur serum is, wil ik de hyaluronzuur toner van “Paula’s Choice” toch even benoemen. Dit product kan namelijk een geweldige toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine. Het voordeel van een toner ten opzichte van een serum is dat een toner naast het hydrateren van je huid kan helpen bij het reinigen van je huid. Hierdoor kan je huid schoner ogen. In het hyaluronzuur toner van Paula’s Choice zijn ook de natuurlijke ingedienten groene thee extraxt en lecithine verwerkt. Zowel hyaluronzuur als lecithine kunnen gunstig zijn voor de hydratie van je huid. Profiteer bijvoorbeeld van huidouderdomsverschijnselen die minder zichtbaar worden en andere anti-aging voordelen.

Beste hyaluronzuur toner van Paula's Choice

10. Paula’s Choice Hyaluronzuur Serum

We zijn al weer aangekomen bij het laatste beste hyaluronzuur serum. Deze is van het merk “Paula’s Choice“. Dit is een zeer professioneel huidverzorgingsmerk welke wereldwijd bekendheid heeft gegenereerd. Je kunt het hydraterende serum gebruiken ongeacht je huidtype. Naast hyaluronzuur zijn er ook huideigen ceramiden en vitamine B5 in verwerkt. Dit serum mag zelfs worden gebruikt als je een rosacea-gevoelige huid hebt. Kies voor het hyaluronzuur serum van Paula’s Choice als je jouw huid een enorme vocht boost wil geven waarmee je huid aanzienlijk kan opknappen en stralen.

Beste hyaluronzuur serum van Paula's Choice
Paula’s Choice

Hyaluronzuur serums (FAQ)

Voordat je overgaat tot aankoop van één van de beste hyaluronzuur serums kan ik begrijpen dat je nog één of meerdere vragen hebt. Hieronder zal ik dan ook een aantal vragen over serums met je doornemen waar veel personen mee zitten.

Wanneer is het aanbrengen van een hyaluronzuur serum verstandig?

Hyaluronzuur is erg zacht voor de huid en kan verschillende voordelen bieden. Daarom is het eigenlijk altijd een goed moment een serum met hyaluonzuur aan te brengen. Als je twijfelt, kun je overwegen een hyaluronzuur aan te brengen op je gezicht in de avond net voordat je naar bed gaat. Gedurende de nacht kan je huid zich namelijk het beste herstellen.

Aangezien op de leeftijd van 60 jaar nog maar zo’n 10% van de oorspronkelijke hoeveelheid hyaluronzuur wordt geproduceerd, kan het vooral op deze leeftijd verstandig zijn te beginnen met smeren.

Kun je teveel hyaluronzuur aanbrengen op je huid?

Het is altijd verstandig te kijken op de verpakking van het uitgekozen beste hyaluronzuur serum naar de hoeveelheid van het serum dat je dagelijks mag aanbrengen op je huid. Hoewel over het algemeen hyaluronzuur geen vervelende bijwerkingen oplevert, kan overmatig gebruik van een hyaluronzuur serum met een laag molecuulgewicht ontstekingen veroorzaken. Er geldt dus in ieder geval dat je nooit moet overdrijven met het smeren van een hyaluronzuur serum of huidverzorgingsproducten in het algemeen. Hydratatie is goed voor je huid, maar voorkom dat je huid teveel gaat glanzen of een vette teint krijg door te overdrijven.

Welke ingrediënten in een hyaluronzuur serum zijn een no-go?

Op het moment van spreken zijn er nog geen negatieve reacties bekend van het gebruik van hyaluronzuur in combinatie met andere ingrediënten. Echter, vermijd liever serums die alcohol bevatten. Dat kan namelijk de huid juist uitdrogen. Ook houd ik niet van chemische samenstellingen in producten. Dat kan namelijk wederom leiden tot huidirritatie of zelfs een allergische reactie.

Kun je bijwerkingen ervaren door een hyaluronzuur serum?

Hierboven is al duidelijk geworden dat de kans op bijwerkingen door het gebruiken van een hyaluronzuur serum klein is. Natuurlijk moet wel rekening worden gehouden met overige verwerkte ingrediënten in een serum. Bovendien moet je rekening houden met een eventuele zuiveringsperiode van je huid. Hiermee bedoel ik dat je huid eerst alle verontreinigeden naar de oppervlakte van je huid kan brengen. Hierdoor kunnen er tijdelijk meer puistjes ontstaan, maar deze bijwerking hoort gelukkig niet lang te duren.

Op welke plekken van je huid mag je een hyaluronzuur serum aanbrengen?

Sommigen hyaluronzuur serums zijn specifiek bedoelt voor je gezicht en hals. Ik adviseer je je altijd te houden aan de opgeven instructies die op de verpakking van een product staan vermeld. Aangezien de huid van het gezicht dunner en gevoeliger kan zijn dan andere huiddelen van het lichaam denk ik echter dat je een hyaluronzuur serum ook op de andere delen van je huid kan aanbrengen.

Beste hyaluronzuur serum: conclusie & eindoordeel

In deze blog heb je het handige overzicht kunnen gekregen van de beste hyaluronzuur serums voor je huid. Je weet nu in ieder geval wat je in gedachten kunt houden bij het uitkiezen van het beste hyaluronzuur serum.

Zoals je nu ook weet kan een hyaluronzuur serum veel voordelen bieden voor je huid. Het belangrijkste effect is het hydrateren van je huid. Een bijkomend voordeel is dat de huid er gezonder uit kan komen te zien. Bovendien kunnen tekenen van huidveroudering worden tegengegaan.

Mocht je geen keuze hebben kunnen maken uit deze lijst met de beste hyalruonzuur serums, dan kan ik je aanraden nog eens te kijken naar het dermatologisch geteste serum van Biodermal en het ultra hydraterende serum van Paula’s Choice. Dit zijn verreweg de beste producten waarmee ikzelf de meeste verbeteringen heb opgemerkt aan mijn huid.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *