Beste kleimasker

Top 5 beste kleimaskers van dit moment!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
mm
Beste kleimasker

Ben je op zoek naar het beste kleimasker? Dat kan ik zeker begrijpen! Het zijn namelijk één van de meest effectieve en zachtste soorten maskers voor de huid.

Kleimaskers kunnen worden gemaakt van verschillende soorten klei. Je dient op de hoogte te zijn van de verschillen. Alleen op deze manier kun je namelijk weten wat het beste kleimasker is, waarmee je het meeste resultaat zult boeken.

In deze blog ga ik bespreken wat de 5 beste kleimaskers zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende huidbehoeftes, huidtypes en huidaandoeningen. Lees dus snel verder en ontdek welk masker het beste past bij jouw huid!

Waarom is een kleimasker het beste masker?

Voordat je een overzicht gaat krijgen van de beste kleimaskers voor je huid, wil ik je graag eerst iets meer vertellen over kleimaskers en de verschillende soorten klei in het algemeen.

Kleimaskers zijn vaak bedoeld voor het verzorgen van de vette huidtype. Dit wil echter niet zeggen dat iemand met een droge of gecombineerde huidtype er geen gebruik van kan maken. Het ligt eigenlijk aan de formule van een specifiek masker voor welke huidtype deze het meest geschikt is.

Met een kleimasker kun je bijvoorbeeld de huid schoonmaken en voeden. Ook kun je met een kleimasker de huid gladder maken en roodheid verminderen. Een ander bekend voordeel van een kleimasker is dat het kan helpen bij het bestrijden van acne en andere huidaandoeningen. Het kan namelijk helpen bij het bestrijden van bacteriën op de huid en sommigen kleimaskers kunnen zelfs de zichtbaarheid van littekens verminderen.

Kleimaskers worden steeds populairder. Dit komt onder andere door de vele voordelen, maar ook door promoties van influencers. Kleimaskers van verschillende merken zijn dan ook regelmatig “trending” op Instagram en TikTok, en ideaal voor het maken van leuke foto’s.

Wanneer je op zoek bent naar een masker, dan kan een kleimasker de beste keuze zijn. Dat is bijvoorbeeld een stuk beter voor je huid dan een zwarte peel-off masker. Dergelijke maskers kunnen namelijk naast je huidcellen ook haren uit je gezicht trekken. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen.

Welke soorten klei kun je aantreffen in een kleimasker?

Mocht je bekend zijn met kleimaskers, dan weet je waarschijnlijk al dat kleimaskers verschillende soorten klei kunnen bevatten. Soms bevat een kleimasker zelfs meer dan één soort klei. De verschillende kleisoorten kunnen effectief zijn voor verschillende huidproblemen.

De kleisoorten die het meeste voorkomen in maskers zijn:

  • Bentoniet klei: Dit type klei heeft een hoog absorptievermogen. Hierdoor kunnen veel verontreinigheden en gifstoffen uit je poriën worden getrokken. Dit maakt bentoniet klei ook ideaal voor personen met een vette en acne-gevoelige huid. Personen met deze huidtypes hebben namelijk vaker last van viezigheid in hun poriën. Voor personen met een zeer gevoelige of droge huidtype kan bentoniet klei mogelijk minder geschikt zijn, omdat het te diep in de huid terecht kan komen en de huid kan uitdrogen.
  • Kaolin klei: Deze kleisoort is ideaal voor de gevoelige en de droge huidtype. Door de zachtheid van kaolin klei kunnen deze huidtypes er goed tegen. De zachtheid heeft echter geen invloed op de effectiviteit. De huid kan een stuk zachter aanvoelen door de milde exfoliërende eigenschappen. Er wordt dus niet te diep in de huid gedrongen, waardoor anders irritatie of uitdroging kan ontstaan op de gevoelige huidtypes.
  • Witte klei: Dit type klei wordt vaak geprezen, omdat het geschikt is voor alle soorten huidtypes. Ook de rijpere huid kan er baat bij hebben. Het heeft namelijk een zachte exfoliërende werking, waardoor op milde wijze onzuiverheden op de huid kunnen worden verwijderd en de grootte van de poriën kan verkleinen.
  • Groene klei: Voor mensen met acne kan het een goed idee zijn een groene kleimasker te gebruiken. Het heeft namelijk effecten op de pH-waarde van de huid, waardoor deze weer in balans wordt gebracht. Ook kan groene klei helpen bij het reinigen van de huid, waardoor de poriën minder snel verstoppen.
  • French Green: Dit type klei bevat ijzeroxide en plantaardig materiaal. Het helpt wederom bij het diep reinigen van de poriën en het verwijderen van talg en dode huidcellen. Ook zou french green klei mogelijk kunnen helpen voor de huid doordat het effectief kan zijn voor een gezonde bloedsomloop.
  • Rhassoul: Dit is een Marokkaanse kleisoort. Door de vele mineralen die het bevat, zal de huid minder snel uitdrogen. In vergelijking met bentoniet klei zal rhassoul klei zelfs nog meer verontreinigheden uit je poriën kunnen verwijderen. Het werkt zo sterk, dat het ook in haarproducten wordt gebruikt. Door de sterkte mag het in ieder geval niet te vaak worden gebruikt als een gezichtsmasker.
  • Roze klei: Dit is een mengsel van witte en rode klei. Roze klei is één van de zachtste kleisoorten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de elasticiteit van de huid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld ook aan het bevorderen van de huidcelvernieuwing. In principe kunnen alle huidtypes roze klei gebruiken.

5 beste kleimaskers van 2023

Hieronder kun je de top 5 kleimaskers bekijken van dit moment. Bij het samenstellen van deze lijst is rekening gehouden met de verwerkte ingrediënten in de kleimaskers, aanbevelingen van dermatologen, mijn eigen ervaringen en gebruikerservaringen.

Ik wens je in ieder geval veel plezier en een schone huid toe!

1. Clay and Glow Roze Kleimasker (beste keuze)

Het roze kleimasker van “Clay And Glow” is één van mijn favoriete huidverzorgingsproducten. Het is dan ook het masker waarmee ik de beste resultaten heb bereikt voor mijn huid. Je kunt verschillende effecten bereiken met het Clay And Glow roze kleimasker, waaronder het diep reinigen van je poriën. Hoewel het masker voornamelijk bedoelt is voor de vettere huidtype, kunnen de gecombineerde en droge huidtypes er ook baat bij hebben. Het merk is immers opgericht met als één van de hoofddoelen producten te ontwikkelen die geen huidirritaties veroorzaken. Naar mijn idee is dit het beste kleimasker, omdat het één van de weinige, of misschien zelfs het enige kleimasker is die bijna volledig bestaat uit natuurlijke ingrediënten, namelijk voor 98,5%. Ook is het percentage roze klei in het Clay And Glow masker 44%, terwijl de meeste anderen maskers slechts 5 tot 15% klei bevatten. Bovendien zijn er honderden goede Clay And Glow roze kleimasker ervaringen te vinden.

Beste roze klei masker
Clay And Glow

2. Berivita Rode Klei Masker

De tweede beste kleimasker is van het merk “Berivita“. Het gaat eigenlijk om Franse rode klei poeder waarmee je zelf een masker kunt maken. Door de ijzeroxide in de poeder krijgt de klei haar rode kleur. De klei is 100% natuurlijk en er zitten geen toevoegingen in. In vergelijking met andere kleimaskers kunnen daar echter nog weleens parfum en kleurstoffen inzitten. Je kunt het kleimasker gebruiken om de huid te zuiveren en te reinigen op milde wijze. Het rode kleimasker is geschikt voor de normale, gevoelige en droge huidtype. Ook zitten er mineralen in rode klei poeder die de gif- en afvalstoffen uit je huid kunnen verwijderen. Bovendien zou je huid minder droog aanvoelen, wat betekent dat het mogelijk een hydraterende werking heeft. Het masker kan worden gebruikt voor je gezicht en lichaam.

Beste rode kleimasker van Berivitata
Berivita

3. Sine Kaolin Klei Detox Gezichtsmasker

Een ander gezichtsmasker dat ik je kan aanraden is die van “Sine” met kaolin klei. Er zitten geen micoplastics, parabenen of sulfaten in het masker. De huid kan worden verwend met het kleimasker, en dat met heel veel ingrediënten uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de toegevoegde vitamine A en E, druivenpitolie, jojoba-olie en goudsbloem in het masker. Ook heeft de kaolin klei zelf veel voordelen voor de huid. Zo hou het kunnen helpen bij het verwijderen van talg, het verschonen van je poriën en het tegengaan van tekenen van huidveroudering. Dankzij de vele antioxidanten en antibacteriële werking zou het kleimasker mogelijk ook kunnen helpen bij het verzorgen van de probleemhuid. Denk bijvoorbeeld aan acne, eczeem en psoriasis. Denk bij de voordelen ook aan het remmen van ontstekingen, reguleren van de vochtbalans van de huid, bevorderen van de aanmaak van nieuwe huidcellen, het beschermen van de huid tegen de zon en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Beste gezichtsmasker van kaolin klei
Sine

Bekijk ook eens: de beste maskers tegen mee-eters van dit moment.

4. L’Oréal Paris Anti Imperfecties Pure Klei Gezichtsmasker

Een merk dat je vast weleens voorbij hebt zien komen is “L’Oréal Paris“. Zij hebben ook een klei gezichtsmasker gemaakt. Er zijn 3 pure kleisoorten verwerkt in het masker die in staat zijn om de huid te zuiveren. Daarnaast kan het zeewier extract effectief zijn tegen mee-eters en het verfijnen van de poriën. Het fijne is dat mannen en vrouwen met alle soorten huidtypes er gebruik van kunnen maken. Dit betekent dat zowel de droge, vette, gevoelige en gecombineerde huid het kunnen gebruiken. Bovendien is het een veilige keuze voor je huid, omdat het gezichtsmasker is getest door dermatologen, oftewel huidspecialisten, en het geen alcohol bevat.

Gezichtsmasker van pure klei door L'Oréal Paris
L’Oréal Paris

5. MENGSIQI Green Klei Masker Stick

Het laatste beste kleimasker wat ik met je wil delen is gemaakt door “MENGSIQI“. Het masker komt in een stickvorm. Je kunt door het masker te gebruiken profiteren van verschillende voordelen voor je huid. Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren en egaliseren van je huid en het tegengaan van onzuiverheden, zoals acne, mee-eters en donkere vlekken. Dit wordt bereikt met verschillende reinigende, kalmerende en verzorgende natuurlijke ingrediënten. Je huid voelt achteraf heerlijk zacht aan en zult een glanzende, schonere huid zien. Wederom is het masker geschikt voor alle huidtypes en getest door huidspecialisten. De milde formule zal de huid dan ook niet uitdrogen of huidirritatie veroorzaken. Er zijn zelfs al meer dan 100.000 vrouwen in Nederland en België tevreden over het Green Mask Stick.

Beste masker stick MENGSIQI
MENGSIQI

Welke ingrediënten kunnen nog meer voorkomen in de beste kleimaskers?

Voor vrijwel elk huidverzorgingsproduct geldt dat er vaak ook andere ingrediënten in zijn verwerkt. In het geval van een kleimasker is klei natuurlijk vaak het hoofdingrediënt. Vaak bestaat meer dan de helft van een kleimasker uit andere ingrediënten die voor een balans zorgen, zodat de huid bijvoorbeeld niet uitdroogt of geïrriteerd raakt. Het fijne hiervan is dat je kunt profiteren van nog meer voordelen voor je huid.

Voor een stralende teint en een verbeterde huidtextuur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleimasker met toegevoegde vitamine C. Om de droge huid te voeden en gezond te houden kun je kiezen voor een masker dat geschikt is voor de droge huidtype. Er kan bijvoorbeeld hyaluronzuur, nacinamide en glycerine zitten in een hydraterend kleimasker.

Vaak zien we in een kleimasker die werkzaam is tegen acne het ingrediënt houtskool. Samen met de klei kan het houtskool bacteriën verwijderen, ontstekingen afremmen en overtollig talg verwijderen. Kleimaskers met houtskool kunnen echter weer te sterk zijn voor de droge huid wanneer er weinig hydraterende of andere zachte middelen inzitten.

Het is in ieder geval verstandig voorafgaand het aanbrengen van een kleimasker op je gezicht een test uit te voeren op de binnenkant van je arm of op je pols. Op deze manier kun je even controleren of er geen vreemde of allergische reactie van de huid ontstaat. Dit wil je natuurlijk liever niet hebben op je gezicht en kun je dus eenvoudig proberen te voorkomen.

FAQ beste kleimasker

Vragen over de beste kleimaskers die ik regelmatig gesteld zie worden op het internet zet ik hieronder voor je op een rijtje.

Is mijn huid te gevoelig voor een kleimasker?

Mocht je huid gevoelig zijn of snel uitdrogen, dan kun je kiezen voor een kleisoort die je huid minder snel laat uitdrogen en minder diep reinigt.

Ook voor de gevoelige huidtypes kunnen kleimaskers dus erg effectief zijn.

Bentoniet klei en rhassoul klei zullen te sterk zijn voor jouw gevoelige huid, maar de zachtere kleisoorten, zoals roze klei kunnen wel degelijk werkzaam zijn zonder de huid te irriteren.

Gebruik een masker in ieder geval niet te vaak of zelfs dagelijks.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een kleimasker?

De meest voorkomende kleisoorten zijn witte, rode, groene en roze klei. Kleisoorten kunnen bedoeld zijn verschillende soorten huidproblemen aan te pakken.

Sommigen kleisoorten zijn bijvoorbeeld geschikt om op milde wijze de droge huid te reinigen en tegelijkertijd de huid te voeden en gezond te houden. Anderzijds kunnen maskers effectief zijn als je last hebt van acne en dus de huid dieper wil kunnen reinigen. Je kunt dan het beste even het artikel “klei masker tegen acne” raadplegen.

Bij het aanschaffen van een kleimasker is het vooral belangrijk in gedachten te houden wat jouw huidtype en huidkleur is en welke specifieke soort klei hier goed bij past. Let ook op de werking van de andere verwerkte ingrediënten in het masker.

Wat kan ik doen met een kleimasker?

Een kleimasker kan verschillende doelen hebben. Het belangrijkste doel is vaak het schoonhouden van je huid. Je kunt er namelijk verontreinigden mee verwijderen uit je poriën. Vooral de vettere huidtype kan baat hebben bij een kleimasker, omdat bij deze huidtype de kans groter is dat de poriën verstoppen zonder voldoende reiniging.

Kleimaskers worden ook vaak gebruikt voor het verschonen van de poriën, gezond houden van de huid, laten stralen van de huid en het bestrijden van acne.

Hoe kan ik een kleimasker aanbrengen op mijn huid?

Het aanbrengen van één van de beste kleimaskers is eenvoudig.

Simpelweg neem je een kleimasker en laat je deze 10 tot 15 minuten intrekken in je huid. Vervolgens was je het weer van je huid af. Dit kun je doen met lauw tot warm water, maar zeker niet te heet water.

Houd er rekening mee dat je deppende bewegingen moet maken bij het afdrogen met een schone handdoek.

Bovendien kan de gebruiksaanwijzing verschillen per kleimasker. Het beste kan dus zijn gewoon op de verpakking te kijken en je aan deze instructies te houden.

Hoe vaak mag je een kleimasker gebruiken?

Dit is een beetje afhankelijk van je huidtype en het gekozen kleimasker.

Persoonlijk raad ik aan een droge huidtype slechts één keer per week te verzorgen met een kleimasker, masker of exfoliant in het algemeen. Anderzijds kan een vette of gecombineerde huidtype vaak twee tot drie keer per week worden verzorgd met een kleimasker.

Wat is de beste kleisoort in een masker?

Kleisoorten kunnen verschillen per product. Er is geen kleisoort die als allerbeste kan worden bestempeld. Je kunt het beste de kleisoort afstemmen op jouw huidtype. Ook moet je letten op andere ingrediënten die je vindt in het masker. Bovendien kan de kleisoort worden afgestemd op je huidskleur.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *