De beste littekencrèmes tegen acne in 2023

Wat zijn de beste littekencrèmes om littekens door acne en puistjes te vervagen?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Beste litteken crème voor acne

Acne littekens zijn het gevolg van ontstoken, geïnfecteerde en uitgeknepen puistjes. Het zijn hardnekkige littekens die soms je hele leven zichtbaar zullen blijven. Sommige acne patiënten hebben één of enkele putjes in de huid, terwijl anderen er helemaal onder zitten.

Gelukkig kunnen de beste littekencrèmes tegen acne een herstellend effect bieden en littekens minder opvallend laten lijken. In deze blog heb ik de 7 beste litteken crèmes tegen acne in 2023 op een rijtje gezet.

Een littekencrème voor jouw type acne littekens

Het hebben van acne is erg vervelend. Daarbij kunnen er ook nog eens littekens ontstaan als de puistjes weg gaan. Dit is vooral het geval wanneer je last hebt gehad van ernstige acne, vaak met je handen aan je gezicht komt of zelf puistjes uitdrukt.

Sommige littekens zullen vanzelf vervagen, terwijl anderen permanent aanwezig kunnen blijven. Door de beste producten te gebruiken die dermatologen aanraden, kan de schade van acne littekens worden behandeld en verminderd.

Als je een keuze wilt maken uit de beste littekencrèmes, dien je te kiezen voor een product dat past bij jouw huidtype en littekens. Er bestaan bijvoorbeeld pigmentvlekjes. Dit zijn bruine vlekjes die kunnen ontstaan als acne weg gaat. Meestal verdwijnen pigmentvlekjes vanzelf, maar door een crème te gebruiken, kan het proces worden versneld. Daarnaast kunnen er atrofische littekens en hypertrofische littekens ontstaan. Het zijn bijvoorbeeld putjes en gaatjes in de huid. Deze kunnen diep of ondiep onder de huid zitten

In het geval van heftige littekens kan het beter zijn een andere behandeling, zoals een lichttherapie of laserbehandeling te ondergaan. De meeste crèmes hebben namelijk een beperkt effect op acne littekens.

Aangezien acne littekens permanent kunnen zijn, is het in ieder geval belangrijk acne goed te behandelen en in de toekomst nieuwe acne uitbraken te voorkomen.

Hoe bepaalde ik wat de beste crèmes zijn om acne littekens te vervagen?

De lijst met de beste littekencrèmes tegen acne heb ik samengesteld door te zoeken naar reviews van acne patiënten en aanbevelingen van dermatologen. Zij raden namelijk littekencrèmes aan die geschikt zijn voor bepaalde huidtypes en ingrediënten bevatten die een effectieve werking hebben op littekens.

Onthoud wel dat niet alle littekens goed kunnen worden behandeld door een crème te smeren. In sommige gevallen is het dan ook verstandiger te praten met een dermatoloog voor een goede behandeling.

Wat zijn de beste littekencrèmes tegen acne?

Zie hieronder de lijst met de beste littekencrèmes tegen acne in 2023.

Heb je een littekencrème uitgekozen? Zorg dan dat je de crème nooit aanbrengt op wondjes van puistjes die nog niet zijn gesloten.

1. Edulazalf

Deze littekencrème is gemaakt met de expertise van dermatologen, en is dus veilig om te gebruiken voor je acne littekens. De crème wordt zelfs ingezet in ziekenhuizen in Nederland en het buitenland. Nadat je het eenmaal per dag aanbrengt op de huid kunnen littekens snel vervagen. Aangezien het product uit natuurlijke ingrediënten bestaat, kan het worden aangebracht op iedere huidtype.

Beste littekencrème tegen acne Edulazalf
Edulazalf

2. Biodermal littekencrème

Naast het verminderen van de zichtbaarheid van acne littekens kan deze litteken crème van Biodermal ook helpen pijn te verzachten. De voornaamste reden om te kiezen voor deze beste littekencrème tegen acne is omdat het littekenweefsel soepel, gehydrateerd en zacht houdt. Ook bevat het ingrediënten, zoals oliën en plantaardige extracten, waardoor het herstellende vermogen van de huid kan worden verbetert. Je kunt de crème gebruiken voor zowel oude als nieuwe acne littekens. De crème is getest door dermatologen, daarom heeft het een plek gekregen in deze lijst met de beste littekencrèmes voor acne.

Beste litteken crème tegen acne Biodermal
Biodermal

3. Biodermal pigmentvlekken crème

Mocht je last hebben van pigmentvlekken door acne kan je overwegen de pigmentvlekken crème van Biodermal te gebruiken. Deze crème is wederom getest door dermatologen en bevat een extra hoge concentratie van werkzame stoffen, wat het één van de beste producten maakt. Het doel van dit product is de zichtbaarheid van pigmentvlekken te vervagen. Je kunt dit merken aan de bruine vlekken die lichter worden en een huid met een gezonde en egale teint. Het voordeel van deze beste crème is dat het bescherming tegen de zon biedt. Hierdoor zullen de littekens niet verergeren en kun je huidveroudering tegengaan.

Littekencreme voor acne en pigment van Biodermal
Biodermal

4. Madeleb littekencrème

De Madeleb littekencrème is erg populair onder acne patiënten en personen die last hebben van andere soort littekens. Het kan dus worden gebruikt voor veel huidproblemen, waaronder acne littekens. Het is dan ook een crème die geschikt is voor alle huidtypes. Ingrediënten in deze crème zorgen ervoor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen wordt bevordert. Dit resulteert in minder opvallende littekens. Naast acne littekens kan het ook pigmentvlekken die zijn ontstaan door acne bestrijden. Gezien de vele voordelen en wondhelende eigenschappen is het één van de beste littekencrèmes tegen acne die vrij verkrijgbaar is op de markt.

Beste littekencrème voor acne van Madeleb
Madeleb

5. Froika acne litteken crème

Eén van de andere beste acne littekencrèmes is die van Froika. Dit product bevordert de aanmaak van collageen op littekenvezels. Het effect is dat de grootte, kleur en dikte van littekens verminderd. De acne littekens kunnen dus minder zichtbaar worden. Het voordeel van deze crème is dat het een SPF van 50 bevat, wat betekent dat het een zeer goede bescherming tegen de zon biedt. Ook zal het de huid gehydrateerd houden, waardoor littekens sneller kunnen herstellen. Een ander voordeel is het verminderen van de jeuk dat gepaard gaat met een acne litteken. De verschillende werkingen van dit product maakt het dan ook een effectieve crème tegen acne littekens. Ook zie ik veel positieve reviews van acne patiënten, die langdurig last hadden van acne en snelle resultaten zagen dankzij de Froika litteken crème.

Beste litteken crème voor acne Froika
Froika

6. Drs. Hans Schreuder litteken crème

Deze natuurlijk littekencrème is geschikt om te gebruiken bij oude en nieuwe littekens die zijn veroorzaakt door acne en puistjes. Drs. Hans Schreuder litteken crème bevat soja-extract en andere voedingsstoffen uit de natuur, zoals vitamine E en melkzuur. Hierdoor is het een effectieve, veilig crème voor het sneller verminderen van acne littekens. Het kan littekens verminderen en de huid voeden en vochtig houden. Gezien de herstellende eigenschappen zal je deze crème ook kunnen gebruiken als dagcrème om normale acne te behandelen en huidveroudering tegen te gaan.

beste litteken crème tegen acne Drs. Hans Schreuder
Drs. Hans Schreuder

7. Vsm Calendulan littekencrème

Aan de recensies te zien is de Vsm Calendulan littekencrème één van de beste producten tegen acne littekens. Het gaat om een plantaardige crème waarmee bestaande en oude littekens kunnen worden vervaagd. De herstellende eigenschappen kunnen jarenlange oude littekens verzwakken. De crème bevat Candendula extract. Dit is zeer gunstig voor het herstellend vermogen van de huid. Deze littekencrème is overigens één van de goedkoopste van de besproken beste crèmes tegen acne littekens.

Beste litteken crème acne VSM Calendulan
VSM Calendulan

Hoe ervaar je de beste werking van een littekencrème tegen acne?

Het smeren van één van de beste littekencrèmes op je acne littekens is een goede eerste stap om de zichtbaarheid ervan te vervagen. Het is echter belangrijk nog een aantal stappen toe te voegen aan je huidverzorgingsregime.

Ten eerste dien je voortaan elke dag een zonnebrandcrème te smeren op je huid en littekens. Dit zorgt voor bescherming van het litteken. De zon kan namelijk een litteken ernstiger laten lijken. Als je bijvoorbeeld een litteken lichter maakt met een crème, maar vervolgens in de zon gaat, kan het litteken opnieuw donkerder en opvallender worden.

Zorg ook dat je niet overdrijft in de hoeveelheid crème dat je aanbrengt op de acne littekens. Houd je dus aan de aanbevolen dosering op de verpakking van het product. Zo zullen sommigen meerdere keren per dag mogen worden aangebracht, terwijl anderen slechts één per week mogen worden gebruikt. Ga ook geen dikke lagen smeren op de littekens. Dit gaat geen beter effect geven en kan meer droogheid opleveren. Kies ook voor slechts één van de beste littekencrèmes tegen acne in plaats van meerdere tegelijkertijd te gebruiken.

Zoals ik heb aangegeven dien je goed te weten hoe je een littekencrème op de juiste manier gebruikt. Als hier niets over staat aangegeven, dan raad ik je aan eerst de huid te reinigen met een milde reiniger, daarna de littekencrème te smeren en daarna een vochinbrengende crème aan te brengen.

Bovendien dien je contact op te nemen met een arts als je een huidziekte hebt of zwanger bent. Er kan dan worden bepaald wat in jouw geval de beste littekencrème tegen acne is.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *