Wat is de beste manier om puisten weg te krijgen?

De problemen van acne bij de wortel oplossen!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
beste manier om puisten weg te krijgen

De beste manier om puistjes weg te krijgen, is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Het zou immers geweldig zijn als er een manier zou zijn om puistjes snel en voorgoed te verwijderen.

Misschien heb je in het verleden al van alles geprobeerd om van je acne af te komen. Als je nog steeds onder de vlekken en onzuiverheden zit, kan je overwegen aan de slag te gaan met de tips op deze pagina.

Ik ga je in dit artikel dan ook meer vertellen over de beste manier om puistjes weg te krijgen. Onthoud echter dat er niet één beste manier is. Aangezien er meer dan één factoren kunnen zijn die voor acne kunnen zorgen, zijn er ook meerdere goede manieren om puisten voor een langere termijn weg te krijgen.

Hoe ontstaan puistjes?

Voordat ik ga vertellen wat de beste manier is om puistjes weg te krijgen, zal ik je kort iets meer vertellen over het ontstaan van puistjes. Nadat je weet hoe puistjes en acne ontstaan, kun je namelijk beter begrijpen wat effectieve manieren zijn om de oneffenheden weg te krijgen.

Eigenlijk is acne een ontsteking van de poriën op de huid door talg, dode huidresten en bacteriën. Dit uit zich in rode vlekken, puistjes, pukkels en zwarte of witte mee-eters. Ook is je huid snel geïrriteerd en overgevoelig. Om de verstopping en bacteriën op de huid te stoppen, grijpt je immuunsysteem in door speciale immuunsysteem cellen erop los te laten. Dit werkt ook zeker wel, alleen blijven er wel rode vlekken achter op de huid, dit noemen we acne.

Acne is helaas niet alleen maar wat plekken op de huid. Het is vaak een teken van een onderliggend probleem, er zit iets niet lekker in het lichaam. Helaas zijn het ook geen rode bultjes die na een aantal dagen vanzelf weer verdwijnen. Voor de meeste mensen ligt het probleem met acne een stuk gevoeliger. Er zijn verschillende reclames die hier op inspelen met een zalfje die direct zou werken, dit is helaas alleen niet altijd het geval.

Het ontstaan van acne ligt dus niet alleen aan de verstopte poriën. En dit is dus ook waarom een zalf en crème niet altijd de beste manier is om puistjes weg te krijgen, het interne probleem moet namelijk ook worden aangepakt. De zalfjes lossen de symptomen wel op en zo ook de puistjes en vlekken, maar het interne probleem blijft bestaan. Hierdoor kunnen puistjes op een later moment terugkomen.

Het vervelende van acne en eigenlijk elke huidaandoeningen is dat het niet goed is voor je zelfvertrouwen. Al helemaal niet in de maatschappij waar wij nu in leven, waar iedereen zo gefixeerd op uiterlijk is. Het wordt dus tijd de beste oplossing te ontdekken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is de beste manier om puistjes en acne weg te krijgen?

Nu we weten wat acne veroorzaakt, is het ook fijn om te weten wat we het beste kunnen doen tegen acne, of om acne te verminderen. Hieronder zal ik je de beste manier prijsgeven om puistjes helemaal weg te krijgen. Het stappenplan is verdeeld in vier verschillende stappen.

1. Een goede hygiëne

De eerste stap om puistjes weg te krijgen, is het hebben van een goede hygiëne. Een goede hygiëne is belangrijk om te voorkomen dat er vuiligheden in de poriën terecht komen en er dus puistjes ontstaan.

Bij een goede hygiëne kun je bijvoorbeeld denken aan het dagelijks reinigen van je gezicht, het voldoende verwisselen van je beddengoed en het wassen van zweet van je lichaam nadat je hebt gesport. Zorg ook dat je niet continu met je handen aan je gezicht komt. Op deze manier vererger je de problemen. Er kunnen namelijk bacteriën van je nagels in een porie terecht komen. Onthoud ook dat je geen puistjes mag uitknijpen. Als je dit wel doen, kunnen er lelijke littekens ontstaan. Het erge is dat acnelittekens vaak niet meer weg gaan.

Ik maak zelf gebruik van Vichy Normaderm Phytosolution Reinigingsgel, waarmee ik eenmaal per dag mijn gezicht schoonmaak. Dit kan zeker een goede manier zijn om puistjes weg te krijgen, of ze in ieder geval te voorkomen.

2. Probeer deze anti-acnemiddelen eens

Als je op zoek bent naar de beste manier om puistjes weg te krijgen, kun je eens proberen benzoylperoxide op je puistjes te smeren. Dit is een middel dat je kunt halen bij de apotheek. Het doel van het middel is de bacteriën die acne veroorzaken te doden.

Ook kan het inzetten van een exfoliant zoals Paula’s Choice Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant met Salicylzuur een goede manier zijn om puistjes weg te halen. Hiermee kun je namelijk de dode huidcellen van de huid verwijderen en de aanmaak van gezonde huidcellen bevorderen. Zo voorkom je dat dode huidresten zullen ophopen in de poriën.

Een ander middel waarmee ik goede ervaringen heb gehad is het SIMIA orginial active retinol serum. Je kunt een serum gebruiken om de huid vochtig te houden en ervoor te zorgen dat de talgklieren niet teveel talg gaan aanmaken. Een serum is veel krachtiger dan een gewone dag- of nachtcrème.

Houd er rekening mee dat het meer dan vier weken kan duren voordat een acnebehandeling resultaat oplevert. Ga dus niet om de paar dagen een nieuw product proberen. Dit kan juist voor nieuwe puistjes en meer irritatie zorgen.

3. De problemen van puistjes van binnenuit oplossen

Een andere effectieve manier om je puistjes weg te krijgen, is het verhelpen van de onderliggende oorzaken. Het kan namelijk zijn dat er processen in je lichaam verstoord zijn en je dus deze problemen moet oplossen om je puistjes te verwijderen. Ook ben je misschien steeds voedingsmiddelen aan het consumeren die een ontstekingsreactie uitlokken.

Heb je last van een slechte darmgezondheid of zijn je hormonen uit balans? Deze factoren kunnen bijdragen aan het verstoppen van de poriën. Je kunt de problemen verhelpen met voeding of door een arts te bezoeken en een speciaal middel te laten voorschrijven.

Voeding kan zowel een positief als negatief effect hebben op je acne. Er zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen die slechte hormonen en suikers bevatten. Ook kunnen voedingsmiddelen juist gunstige voedingstoffen tegen acne bevatten. Denk hierbij aan vitamines, mineralen en omega-3-vetzuren.

4. Medicatie tegen puistjes

Wanneer de bovenstaande middelen en oplossingen niet werken, kun je kiezen voor een dermatoloog (dit gaat via een huisarts). Deze kan er voor kiezen medicatie in te zeten. Wanneer er wordt gekozen voor medicatie wordt er gekeken naar het type huid dat je hebt, de vorm van de acne en de huidige omstandigheden. Wanneer je zwanger bent mag je namelijk niet elke medicatie en zalf gebruiken.

Medicatie kan mogelijk de beste manier zijn om diepliggende, ontstoken puistjes weg te krijgen. Toch is er wel een nadeel aan sommige medicijnen. De bacteriën kunnen namelijk immuun worden voor de antibiotica die je gebruikt. Ook kunnen medicijnen zorgen voor bijwerkingen, deze verschillen per persoon en per medicijn.

Soms helpen medicijnen maar tijdelijk tegen acne veroorzakende bacteriën en de talgproductie. De vraag is dan ook hoelang dit effect aanhoudt. Daarnaast gebeurt het vaak dat acne bij patiënten terugkomt nadat ze gestopt zijn met hun medicatie, dan kan er dus sprake zijn van een onderliggend probleem in je lichaam.

Wat is de allerbeste manier om je puistjes weg te krijgen?

Zoals je nu weet is de allerbeste manier om puistjes een langere periode weg te krijgen de problemen bij de wortel aan te pakken. Je hoeft je dan minder zorgen te maken dat de puistjes terugkomen.

De allerbeste maner om je puistjes te verminderen is dan ook het aan de slag gaan met mijn Leven Zonder Acne Methode. In mijn complete stap-voor-stap e-book ga je ontdekken hoe je de problemen van acne bij de bron kunt bestrijden. Dit zal resulteren in een schone huid voor een langere tijd.

Wil je nu direct beginnen met de beste manier om je puistjes te behandelen? Lees dan snel mijn verhaal via onderstaande knop!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *