Beste middel tegen jeugdpuistjes

Top 7 in 2023

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
mm
Beste middel tegen jeugdpuistjes

Aan het begin van de tienerjaren kunnen de hormonale spiegels in het lichaam opeens erg beginnen te schommelen. Dit kan een verhoging van de talgproductie veroorzaken.

Talg wordt van nature aangemaakt door je lichaam om de huid te beschermen en vochtig te houden. Het is echter niet de bedoeling dat er teveel talg wordt geproduceerd, omdat dit tot verstoppingen van de poriën kan leiden.

Naast talg kunnen vuil en dode huidcellen ook opstapelen in de poriën. Hierdoor ontstaan mee-eters, oftewel die zwarte en witte puntjes op je huid. Door acne-veroorzakende bacteriën kunnen mee-eters veranderen in echte puistjes. De vorming van acne in de tienerjaren wordt ook wel jeugdpuistjes genoemd.

Het is zeker niet leuk voor tieners om last te hebben van acne, omdat andere kinderen naar je gezicht staren en je misschien zelfs wordt uitgelachen. Veel tieners met acne zijn dan ook onzeker.

Vandaag ben ik er om je te helpen bij het uitkiezen van het beste middel tegen jeugdpuistjes, zodat jij een goede kans hebt dat puistjes snel verdwijnen. Je bent dan ook terecht gekomen op het grootste platform over acne van Nederland!

Ben je jonger dan 12 jaar? Er moet dan worden vermeld dat je eerst een arts moet raadplegen voordat je bepaalde middeltjes op je huid gaat smeren.

Hoe kies je het beste middel tegen jeugdpuistjes?

Zoals net aangegeven ontstaan jeugdpuistjes voornamelijk door de invloed van hormonen. Bepaalde hormonen die worden aangemaakt in de puberteit leiden namelijk tot een verhoogde talgproductie. Ment noemt dit ook wel hormonale acne.

Naast talg spelen verontreinigheden zoals bacteriën, vuil en oude huidresten ook een rol bij het ontstaan van jeugdpuistjes. Wanneer je op zoek bent naar het beste middel tegen jeugdpuistjes, dan moet dat middel dus in ieder geval gericht zijn op die vier factoren.

Om alle acne-veroorzakende factoren aan te kunnen pakken, is het vaak nodig meerdere middeltjes aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een gezichtsreiniger om talg en verontreinigheden van het gezicht te wassen, een exfoliant om dode huidresten te verwijderen en een antibacterieel middel om de bacteriën te verwijderen die uiteindelijk de puistjes veroorzaken.

Bij hardnekkige acne waarbij puistjes bijvoorbeeld ook littekens achterlaten, kan het verstandiger zijn een arts te raadplegen. Zij hebben de sterkste medicijnen en zalven die jeugdpuistjes kunnen wegwerken.

Wat ik je nu ga vertellen is misschien niet leuk om te horen, maar ik wil het je toch even meegeven. Veel artsen beweren dat jeugdpuistjes vanzelf over zullen gaan na de puberteit. Naar schatting blijft echter meer dan de helft van de 20 tot 30 jarigen last houden van puistjes. Dit kan worden verklaard, omdat bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen en stress ervoor kunnen zorgen dat de hormonen uit balans blijven.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Dit zijn de beste middelen tegen jeugdpuistjes

Zelf heb ik ook last gehad van hardnekkige puistjes toen ik een tiener was. Ik weet dus hoe jij of je kind zich nu voelt, en wil je oprecht en zo goed mogelijk helpen.

Hieronder zet ik de middelen op een rijtje waarvan ik denk dat ze de beste kans maken tegen jeugdpuistjes. Hierbij is rekening gehouden met mijn eigen ervaringen, reviews van andere tieners, gebruikte ingrediënten in de middelen en adviezen van dermatologen.

1. Diferrin Gel Tegen Jeugdpuistjes

Het eerste beste middel tegen jeugdpuistjes is “Differin Gel“. Voorheen was dit acne middel alleen op recept verkrijgbaar. Dit geeft eigenlijk al aan dat het een krachtige behandeling is tegen jeugdpuistjes.

Differin Gel met 0,1% adapaleen kan helpen bij het verminderen van de talgproductie, tegengaan van ontstoken puistjes op de huid en normaliseren van de huidcellen. Je kunt de gel in de ochtend of avond aanbrengen op de jeugdpuistjes. Het mag in ieder geval hooguit één keer per dag worden gebruikt.

Aangezien Differin Gel is ontwikkeld en getest door dermatologen en goedgekeurd is door de FDA is het veilig om te gebruiken. Daarnaast zitten er geen irriterende ingrediënten in zoals geurstoffen, oliën of alcohol. Wel dien je de bijsluiter goed door te nemen, omdat het dus zo’n krachtig middel is.

Beste middel tegen jeugdpuistjes Differin
Differin Gel

2. Gladskin Acne Gel

Eén van mijn persoonlijke favoriete middelen tegen puistjes is de “Gladskin Acne Gel“. Hiermee worden uitsluitend de slechte bacteriën op de huid verwijderd, terwijl de bacteriën die geen jeugdpuistjes veroorzaken met rust worden gelaten. Dit wordt bereikt met het unieke bestanddeel Staphefekt.

Het voordeel van de Gladskin Acne Gel ten op zichte van de Differin Gel is dat dit middel twee tot drie keer per dag mag worden aangebracht op de jeugdpuistjes. Ook kan Gladskin vrijwel direct de bovenste gelegen bacteriën bereiken, waardoor klachten zoals roodheid en zwelling van puistjes snel kunnen verminderen.

Het product is goedgekeurd door dermatologen. Ook heeft Gladskin exclusieve prijzen en super veel goede reviews ontvangen. Het is dus een uitstekend product en veilig product om te gebruiken.

Beste middel tegen jeugdpuistjes Gladskin
Gladskin Acne Gel

3. Gladskin Face Wash

Om ervoor te zorgen dat nieuwe jeugdpuistjes worden voorkomen en bestaande puistjes verminderen, kun je gebruikmaken van de “Gladskin Face Wash“. Het is dan ook ontzettend belangrijk je gezicht één tot twee keer per dag te reinigen, zodat de poriën schoon worden gemaakt en schoon blijven.

Veel tieners gebruiken een normaal reinigingsmiddel of normale zeep om hun gezicht te reinigen. Dergelijke producten zijn echter niet geschikt voor de acne-gevoelige huid. Daarom kun je beter kiezen voor de Gladskin Face Wash. Dit middel hydrateert de huid, voorkomt een trekkerig gevoel en is 100% zeepvrij.

Wederom is dit middel van Gladskin hypoallergeen en getest door huidspecialisten.

Beste Face Wash tegen jeugdpuistjes
Gladskin Face Wash

4. Gladskin Scrub

Met het populairste product van Gladskin, de Gladskin Acne Gel, worden de acne-veroorzakende bacteriën aangepakt. Met de Face Wash worden verontreinigheden van de huid gewassen. Zoals je nu weet, mogen er ook geen dode huidresten opstapelen in de poriën om jeugdpuistjes te voorkomen. De “Gladskin Scrub” is hier uitstekend voor.

De Gladskin Scrub is mild, waardoor de gevoelige huid niet verder geïrriteerd raakt. Veel scrubs zijn eigenlijk veel te hard voor de huid, waardoor puistjes alleen maar erger worden. Dat is dus niet het geval bij deze scrub. Het middel bestaat uit zeer fijne korrels die de oude huidcellen afvoeren en de celverniewing stimuleren.

Je kunt ervoor kiezen de Gladskin Scrub te gebruiken in combinatie met de andere Gladskin producten. De scrub mag echter ook gewoon los worden gebruikt.

Beste scrub middel tegen jeugdpuistjes
Gladskin Scrub

5. Gladskin Daily Care Cream

In mijn ogen is de beste hydraterende dagcrème tegen jeugdpuistjes de “Gladskin Daily Care Cream“. Een dagcrème kan gunstig zijn om de talgproductie te reguleren en de huidbarrière te versterken. Hierdoor wordt voorkomen dat je jeugdpuistjes een droge huid en een trekkerig gevoel veroorzaken.

Het kan erg lastig zijn het beste hydraterende middel tegen jeugdpuistjes te vinden. Over Gladskin zijn echter tal van klantsuccessen te vinden. Ook hoef je er niet bang voor te zijn dat dit middel irriterende bestanddelen bevat.

Bij de Gladskin Daily Care Cream geldt weer dat je ervoor kunt kiezen de Gladskin Acne Gel erbij te gebruiken, maar het mag ook los worden gebruikt in je huidverzorgingsregime.

Beste middel tegen jeugdpuistjes dagcrème
Gladskin Daily Care Cream

6. Australian Bodycare Acne Set Tegen Jeugdpuistjes

Hiervoor zijn een aantal van de beste losse middelen tegen jeugdpuistjes besproken. Ik kan echter begrijpen dat je op zoek bent naar een compleet pakket om de behandeling makkelijk te houden. Overweeg in dat geval de betaalbare “Australian Bodycare Acne Set“. Deze complete acne set is zelfs speciaal ontwikkeld tegen jeugdpuistjes.

De set tegen jeugdpuistjes van het merk Australian BodyCare bestaat uit vier verschillende, milde middelen. Gebruik de gezichtsreiniger om de huid te wassen, de gezichtstonic om dieper gelegen vuil te verwijderen, de gezichtscrème om een uitgedroogde huid tegen te gaan en de anti-puistjes stick om bestaande jeugdpuistjes te verminderen.

De huidverzorgingsproducten uit deze set zijn dermatologisch getest en dus zeer geschikt voor de gevoeligere huid waar de puistjes zich op bevinden.

Beste middelen set tegen jeugdpuistjes
Australian Bodycare Acne Set

7. Australian Bodycare Scrub Tegen Puistjes Op Hele Lichaam

Jeugdpuistjes komen niet alleen voor op het gezicht, maar kunnen ook de rest van het lichaam aantasten. Overal op het lichaam bevinden zich namelijk haarzakjes en poriën die verstopt en ontstoken kunnen raken. Voor de puistjes die zich niet op je gezicht bevinden, kun je de “Australian Bodycare Scrub” gebruiken.

De Australian Bodycare Scrub heeft een aantal werkingen. Het natuurlijke ingrediënt tea tree olie zorgt ervoor dat bacteriën die acne veroorzaken worden bestreden. Daarnaast zorgt het natuurlijke ingrediënt allantoïne ervoor dat de huid verzacht en gehydrateerd blijft. Bovendien heeft het “scrub effect” als doel diepe onzuiverheden te verwijderen. Dankzij de zachte formule droogt het je huid er in ieder geval niet van uit.

Het fijne van het middel is dat het geschikt is voor alle huidtypes, dus ook de droge, vette, gecombineerde en acne-gevoelige huid.

Beste lichaamsmiddel voor jeugdpuistjes
Australian Bodycare Body Scrub

Laatste tips tegen jeugdpuistjes

In het bovenstaande overzicht heb je kennis kunnen maken met de beste middelen tegen jeugdpuistjes. Je kunt eens testen wat voor jouw puistjes het beste werkt, want de effectiviteit van middelen kan nogal verschillen per puber en huidtype.

Om je nog beter te helpen met je jeugdpuistjes geef ik je hieronder nog een aantal tips:

  • Weersta de verleiding om jeugdpuistjes uit te knijpen om verspreiding, littekens en ontstekingen te voorkomen
  • Probeer te achterhalen of de puistjes ontstaan door de chocola en vette hap die je haalt in je pauzes
  • Geef het smeren van huidmiddeltjes niet te snel op. Soms kan het weken duren voordat de huid is gewend en gezuiverd en resultaten dus zichtbaar worden
  • Maak gebruik van non-comedogene make-up producten die de poriën niet laten verstoppen en geen puistjes veroorzaken
  • Kies voor satijnen mondkapjes die de huid laten ademen als je deze verplicht moet dragen in het openbaar vervoer of tijdens schoollessen
  • Spoel zweet zo snel mogelijk van je huid af, zodat het niet in je poriën ophoopt
  • Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden en krijg voldoende slaap
  • Raadpleeg een arts als de besproken beste middelen geen effect hebben of littekens beginnen te vormen.

Nog geen keuze kunnen maken uit de beste middeltjes tegen jeugdpuistjes? Overweeg dan mijn Gladskin Acne Review te lezen, waarin ik je alles vertel over dit beste middel tegen puistjes. Goed om te weten is dat Gladskin kan helpen tegen zowel milde als heftige acne, maar de herstel periode verschilt. 

Bovendien kan het verstandig zijn je acne direct serieus te nemen en met het stappenplan uit het e-book Leven Zonder Acne aan de slag te gaan. Ik ben namelijk van mening dat jeugdpuistjes en acne in het algemeen het beste kunnen worden bestreden door een combinatie van een geschikt huidverzorgingsregime, goede overige hygiëne en een gezonde levensstijl.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *