Beste middel tegen acne

Wat zijn de beste producten tegen acne en hoe krijg je blijvend resultaat?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten
beste middel tegen acne

Ben je op zoek naar het beste middel tegen acne? Dat kan ik goed begrijpen! Er zijn namelijk talloze middeltjes en zalven op de markt, maar wat is nou het beste middel?

Acne is erg vervelend. Ondanks dat het vaak wordt gedacht zijn het niet alleen jongeren die er last van hebben. Ook op latere leeftijd kan acne je het leven goed zuur maken.

In dit artikel zal ik vertellen wat acne is en welke middelen je het beste kunt gebruiken om het wat te verzachten of er mogelijk een poosje helemaal van af te komen. Hierbij prijs ik de producten aan die ik zelf ook heb gebruikt voor het behandelen van mijn acne.

Aan het einde zal ik je ook vertellen wat voor mij het allerbeste middel is geweest tegen acne.

Het beste middel tegen acne bepalen

Voordat ik ga vertellen wat het beste middel tegen acne is, zal ik je even vertellen wat acne nou eigenlijk is. Nadat je weet wat acne is en hoe het ontstaat, weet je beter waarom bepaalde producten de beste werking hebben op acne.

In de huid zitten poriën en talgkliertjes. Een talgkliertje produceert talg om de huid soepel te houden. Door factoren kunnen de talgkliertjes opeens teveel talg gaan aanmaken. Een porie kan dan verstopt raken met talg, dode huidcellen en ander viezigheid. Men noemt dit een mee-eter. Het ziet er uit als een wit of zwart puntje op de huid. Als er vervolgens C.acnes bacteriën in een verstopte porie terecht komen, kan het ontsteken en een echt puistje zichtbaar worden. De acne is nu geboren.

Verschillende middelen uit de winkels hebben het doel de poriën schoon te houden en de C.acnes bacteriën te doden. Om het beste middel tegen acne te kunnen bepalen zal je echter ook rekening moeten houden met onderliggende problemen, je type huid en hevigheid van je acne. Logischerwijs vererger je de problemen als je een middel voor de droge huid op een vette of gecombineerde huid gaat smeren. Bepaalde middelen kunnen zelfs geen effect hebben op een zware vorm van acne. Ook kan voor jou het beste middel tegen acne iets zijn wat bijvoorbeeld je hormonen in balans brengt of de darmen gezond houdt.

Het beste middel tegen acne verschilt dus eigenlijk per persoon. Je zult zelf de producten moeten vinden die het beste effect hebben op jouw huid. Ook zal je moeten bedenken welke onderliggende problemen je hebt die moeten worden opgelost. Anders ben je met een middel de acne tijdelijk aan het verhelpen en komt de acne later weer terug. Ik ga in ieder geval vertellen welke middelen voor mij het beste hebben gewerkt.

Ken je huidtype

Om het beste middel tegen acne te bepalen, zal je dus je huidtype moeten kennen.

Wanneer jij weet of je een droge huid, een gecombineerde huid of juist een vette huid hebt, kun je op zoek gaan naar het beste middel voor jouw acne. Ook wanneer je ervoor kiest zelf een middel te maken moet je rekening houden met een aantal ingrediënten die bij jouw huid passen.

 • Een droge huid: Wanneer je huid erg trekkerig en strak aan voelt en ook nog wat schilferig is, dan heb je last van een droge huid. Je huid heeft behoefte aan een vocht inbrengend ingrediënt. Wanneer je zelf een middel maakt, is een banaan een goede vocht inbrenger om bijvoorbeeld aan je masker toe te voegen.
 • Een vette huid: Wanneer je een huid hebt die glanzend is en veel poriën zichtbaar zijn, dan heb je een vette huid. Een vette huid is trouwens ook altijd door het overtollige talg dikker. Gebruik producten in gel vorm.
 • Een gecombineerde huid: Deze huid herken je aan droge wangen en een vette T-zone. De T-zone bestaat uit de kin, neus en het voorhoofd. Voor deze huid heb je dus meerdere middelen nodig. Gebruik voor de t-zone een gel en voor de droge gebieden een crème.

Pak de kernoorzaken van je acne aan in plaats van de symptomen tijdelijk te bestrijden met dure middeltjes. Download via deze link mijn gratis e-book en start nu!

Welke producten gaan we bespreken?

Hieronder ga ik een aantal middelen bespreken die ik zelf ook hebt gebruikt tegen mijn acne. In mijn verleden heb ik veel last gehad van acne en heb dus ook veel uitgetest. Ik zal vertellen wat precies het doel is van een middel, hoe je deze gebruikt en waar je deze het beste kunt kopen.

De middelen die ik aanbeveel hebben bij mij het beste gewerkt. Onthoud echter dat er meer oorzaken voor je acne kunnen zijn en de werking van de producten kunnen verschillen per persoon.

De producten die ik onder andere bespreek zijn een masker, salicylzuur en een serum. Naast deze producten raad ik ook aan dagelijks een gezichtsreiniger te gebruiken. Hierbij gebruik ik de Vichy Normaderm Phytosolution Reinigingsgel. Deze groenkleurige lotion is dermatologisch getest. Het doel van een gezichtsreiniger is om één keer per dag het overtollige talg en viezigheid van je huid te spoelen. Hierdoor voorkom je dat er verontreinigheden gaan ophopen in de poriën en er dus acne ontstaat.

Beste middel tegen acne: masker

Het eerste beste middel tegen acne is een gezichtsmasker. Een masker is sowieso al heel erg ontspannend en dit is positief en goed voor stress puistjes. Ook is een masker natuurlijk altijd al erg goed voor je huid, maar waarom een masker wanneer je last hebt van acne?

Een masker dat je gebruikt wanneer je last hebt van acne, zal het overtollige talg verwijderen en zorgen dat de glans minder wordt. De actieve stoffen die in het masker zitten, zullen ervoor zorgen dat verstopte poriën gereinigd worden. Ook zorgt het masker ervoor dat de huidstructuur verfijnd wordt. De meeste maskers zorgen ervoor dat de huid tijdelijk wordt afgesloten, hierdoor worden vocht en warmte even vastgehouden en heeft je huid een betere doorbloeding. Het gevolg? Een gezondere huid! Ook kunnen behandelingen tegen acne je huid flink uitdrogen of irriteren. Met een masker hersteld de huid zich een stuk sneller.

Beste middel tegen acne: masker

Hoe gebruik je een masker?

Onthoud wel dat een masker niet iets is wat je dagelijks moet gaan gebruiken. Een masker vraagt enorm veel van je huid, dus geef je huid ook de tijd om tot rust te komen. Gebruik het masker dan ook niet vaker dan twee keer per week, mocht je het vaker gaan gebruiken, dan krijg je een omgekeerd effect en wordt de acne alleen maar erger. 

Hieronder geef ik enkele tips om een masker te gebruiken:

 • Breng een masker aan op een vochtige of een droge huid.
 • Neem de oogcontouren niet mee.
 • Wanneer je last hebt van ontstoken puistjes, wacht dan even tot de huid weer hersteld is.
 • Hou je altijd aan de tijd die op de verpakking staat en niet langer.
 • Spoel het masker altijd goed af, en laat geen rest achter, juist dit kan gaan irriteren.

Waar koop je het beste masker?

Er zijn allerlei soorten huidmaskers te koop, zoals: kleimaskers, hydraterende maskers en blackhead maskers. Wat is nou het beste middel tegen acne? Persoonlijk heb ik de beste ervaringen gehad met Aichun Beauty The Dead Sea Mud Peel Off Mask. Normaal gesproken raad ik maskers niet aan, omdat ze ingrediënten bevatten die de gezonde huid ook aantast. Echter bevat dit blackhead masker natuurlijke ingrediënten. Ook is het product geschikt voor alle huidtypes.

Beste middel tegen acne: salicylzuur

Er zijn meerdere soorten zuur waarmee jij je gezicht kunt afhelpen van dode huidresten en de aanmaak van gezonde huidcellen kan stimuleren, denk bijvoorbeeld aan glycolzuur. Echter heeft salicylzuur bij mij betere resultaten opgeleverd. Salicylzuur is dan ook een ander product uit de lijst met de beste middelen tegen acne.

Salicylzuur is een zuur dat de bovenste huidlaag losweekt. Hierdoor gaat het snel schilferen. Naast het behandelen van onderhuidse puistjes wordt het middel ook gebruikt als anti-aging middel. Door het verwijderen van de dode huidcellen is de kans van ophoping nihil. Wanneer dode huidcellen zich gaan ophopen, verstoppen ze je poriën en geven ze een doffe uitstraling aan je huid.

Salicylzuur lost de soort huidlijm die wij hebben op en hierdoor laten de oude huidcellen los. Wist je trouwens dat salicylzuur familie is van de aspirine? Salicylzuur en aspirine behoren beide tot de salicylaten familie. 

Hoe gebruik je salicylzuur?

Hieronder zal ik nog even de werkingen van het beste product tegen acne ‘salicylzuur’ bespreken.

 • Keratolytisch: Wanneer je met salicylzuur de acne behandelt zullen de roodheid en de zwellingen gaan verminderen, ook zorgt het ervoor dat verstopte houdt poriën zich legen en daardoor puistjes krimpen.
 • Comedolytisch: Salicylzuur kan ervoor zorgen dat de hoornlaag met de dode huidcellen verwijderd worden. Daardoor is dit ook een soort nuttig peelingmiddel.
 • Onstekingremmend: Salicylzuur versnelt het genezingsproces en kan daardoor de ontsteking van rode en pijnlijke puisjes minder maken. Pas wel op met de zon met dit middel en maak gebruik van zonnecrème of een dagcrème met spf.

Wanneer je een gevoelige huid hebt voor puistjes, is salicylzuur echt perfect. Gebruik alleen echt niet te veel! Het gaat namelijk niet sneller werken wanneer je meer en vaker gebruik maakt en de kans dat je huid geïrriteerd raakt is ook aanwezig. Ook kan het zijn dat jouw huid alsnog negatief gaat reageren. Dit kan met producten die zonder recept te krijgen zijn gebeuren. Toch gaat het altijd om de totale formule van een product. 

Waar koop je de beste salicylzuur?

Ook salicylzuur heeft een plek gekregen in het lijstje van de beste middelen tegen acne, omdat het zo’n effectief is bij het bij het schoonhouden van de huid. Ikzelf heb een toner met salicylzuur gebruikt, namelijk de Pixi Clarity Tonic. Dit product kan bijdragen aan het schoonhouden van de huid, het versterken van de huidbarrière en het hebben van een goede vochtbalans.

Beste product tegen acne: serum

Eén van de beste huidverzorgingsmiddelen tegen acne is een serum. Een serum is een vloeibaar huidverzorgingsproduct. De formules hiervan zijn zeer geconcentreerd. De formules zijn specifiek ontwikkelt voor specifieke huidproblemen, denk bijvoorbeeld aan een serum tegen acne of rimpels. Het serum bestaat uit een opbouw van kleine moleculen. Doordat deze moleculen zeer klein zijn, kunnen ze gemakkelijk diep in de huid doordringen en daar een boost geven van actieve ingrediënten. 

De eigenschappen van een serum zijn vooral dat ze vocht inbrengend zijn. Ook bevatten serums een licht textuur waardoor het serum veel makkelijker wordt opgenomen door je huid. Nog een voordeel van een serum is, dat het beter kan doordringen naar de dieperliggende lagen van je huid. Je zult ook merken dat je huid na het gebruik van een serum vetvrij is en meteen gehydrateerd aanvoelt. Je hebt een frisse huid. Bovendien zijn de geconcentreerde formules zeer effectief wanneer je puistjes wilt laten verwijderen.

Geeft een serum een beter resultaat dan andere anti-acne middeltjes?

Dit ligt helemaal aan de wensen die jij hebt, wanneer je huid behoefte heeft aan hoge hydratatie dan is een serum een stuk effectiever dan een dag crème. Ook wanneer je bijvoorbeeld rimpels, puistjes of wallen hebt is een serum zeer effectief. Een serum heeft een lichte textuur waardoor de werkzame ingrediënten nog beter worden opgenomen in je huid. Ook is het zo dat een serum veel dieper in de huid trekt als een dagcrème.

Wanneer je denkt dat de prijs van een serum hoger ligt als die van een gewone crème begrijp ik dat. Echter is het wel zo dat een serum een stuk geconcentreerder en daardoor zuiniger werkt. Van een serum heb je namelijk veel minder nodig als van een gewone crème.

beste middel tegen acne: serum

Waar koop je het beste serum?

Wanneer je online op zoek gaat naar een serum tegen puistjes kom je verschillende producten tegen. Toch kunnen de ingrediënten in de serums verschillen. Bekijk dus goed wel serum past bij jou. Ik vind zelf SIMIA™ Original Active Retinol Serum het beste middel tegen acne. Het werkte beter dan een normale crème. Een serum dien je aan te brengen op je huid na het reinigen van de huid, maar voordat je eventueel een dag of een nacht crème aan gaat brengen.

Mijn allerbeste middel tegen acne!

Op deze pagina heb ik je enkele voorbeelden gegeven van de beste middelen tegen acne. Het is in ieder geval een kleine greep uit de producten die ik tegen mijn acne heb ingezet en de beste werking hebben gehad.

Als je op zoek bent naar het beste product tegen acne, raad ik je aan mijn “Leven Zonder Acne Methode” te bekijken. Dit is een e-book waarin ik de grondoorzaken van acne, en uiteraard de bijbehorende behandelingen bespreek. Je krijgt bijvoorbeeld voedingsschema’s en huidverzorgingsschema’s die passen bij jouw huidtype.

Misschien ga jij een middel tegen acne uitproberen en zie je geen effect. Het kan dat slim zijn om eens te bedenken of er misschien onderliggende problemen zijn die je acne steeds laten terugkomen. Misschien is er iets mis met je darmen, hormonen of heb je veel stress.

Als ik eerlijk moet zijn zal ik voeding als allerbeste middel tegen acne bestempelen. Met voeding kun je namelijk erg veel problemen in je lichaam bestrijden. Als jij meer over de beste producten tegen acne en lange termijn oplossingen wil weten, raad ik je aan mijn e-book te downloaden. Dit gaat je in ieder geval een hoop geld besparen. Anders blijf je telkens op zoek gaan naar het zogenaamde beste middel tegen acne, maar zie je steeds geen of tijdelijke resultaten.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *