Beste slakkengel

Top 5 beste slakkengels in 2023

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
mm
Beste slakkengel

Om je huid te verzorgen kun je van alles doen. Het liefst willen we natuurlijk alles proberen, maar dat gaat niet met het aantal huidverzorgingsproducten die er bestaan. Daarom kan het verstandiger zijn direct de producten te proberen waar veel goede ervaringen over te vinden zijn.

Eén van de dingen die je kunt doen om de huid gezond te houden of een huidaandoening te behandelen, is het gebruiken van de beste slakkengel. Slakken geven namelijk een slijm af waar veel gunstige voedingsstoffen inzitten. Het aanbrengen van dit spul geproduceerd door slakken op de huid klinkt misschien een beetje vies, maar het zou wel degelijk werken.

De laatste tijd heeft het natuurlijke huidverzorgingsproduct slakkengel veel populariteit gekregen in de beautywereld, mede door de vele huidherstellende en huidverzorgende voordelen van het product. Huidproblemen die de huid er ouder en ongezonder uit laten zien, zouden dan ook effectief kunnen worden aangepakt.

Aangezien er in de markt veel verschillende soorten producten met slakkenslijm worden aangeboden door bedrijven zet ik in deze blog de beste slakkengels en andere producten met slakkenslijm op een rijtje.

De voordelen van slakkengel voor de huid

Voordat ik je ga vertellen over de beste slakkengels voor de huid vertel ik je graag eerst iets meer over de voordelen van slakkenslijm voor de huid in het algemeen.

In de volksmond worden slakkenmucine en slakkenfiltraat ook wel slakkengel en slakkenslijm genoemd. Slakkenslijm is de slijm die slakken achterlaten en dat wordt vervolgens verwerkt in huidverzorgingsproducten, zoals gels en crèmes. Door de gunstige voedingstoffen in slakkenslijm zou het een aantal voordelen kunnen bieden voor de huid. De slak gebruikt het slakkenslijm zelf ook om bijvoorbeeld een kapot slakkenhuis te herstellen en zichzelf te beschermen tegen takjes, zonnestralen en bacteriën.

Slakkengel bevat veel voedingsstoffen, hieronder bespreek ik alleen kortde stoffen met de belangrijkste werkingen.

De allantoïne in slakkengel zou bijvoorbeeld helende en verzachte eigenschappen hebben. Wegens de kracht van allantoïne om huidweefsel te herstellen, wordt gedacht dat de zichtbaarheid van littekens en pigmentatievlekjes door bijvoorbeeld puistjes en eczeem kan worden verminderd.

Ook is slakkengel een natuurlijke bron om meer collageen in de huid te krijgen. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam steeds minder aan van dit stofje, waardoor er makkelijker littekens, fijne lijntjes en striae zichtbaar kunnen worden. Tevens kan de huid beter genezen en steviger worden door het hebben van voldoende collageen in de huid.

Een ander huideigen eiwit in slakkengel is elastine. Dit stofje gebruikt de huid om elastisch te blijven, soepel te blijven en zich uit te kunnen rekken. Collageen en elastine lijken veel op elkaar, omdat door een tekort van beide eiwitten tekenen van huidveroudering zichtbaar kunnen worden. Aangezien je huid vrijwel helemaal stopt met de aanmaak van elastine na de puberteit kan het mogelijk voordelig zijn hier zelf meer van binnen te krijgen in de huid.

Er zit zelfs glycolzuur in slakkengel. Hiermee kunnen wederom tekenen van huidveroudering worden tegengegaan. Een ander belangrijk effect van glycolzuur is het verwijderen van oude huidcellen en het bevorderen van de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn voor mensen die last hebben van verstopte poriën, mee-eters en puistjes. Ook kan de dofheid van de huid verdwijnen door de huidcellen te verwijderen. Tevens zou je er een egalere en heldere teint van krijgen en zou het een rol spelen bij het hydrateren van de buitenste huidlaag. Overigens heeft hyaluronzuur in slakkengel ook een hydraterende werking op de huid.

Denk ook aan de voordelen van vitamine A, C en E in slakkengel. Deze vitamines kunnen bijdragen aan het verminderen van pigmentatie door melanine te activeren, het hydrateren van de huid en het bestrijden van vrije radicalen. Met vrije radicalen worden bijvoorbeeld zonnestralen en sigarettenrook bedoelt die op je huid belanden en de huid trager laten genezen.

Bovendien zouden de natuurlijke peptiden in slakkenslijm de huid kunnen beschermen door een beschermende laag te vormen op de huid. Daarnaast hebben peptiden een antibacterieel effect, waardoor ontstekingen en bacteriën die gepaard gaan met huidaandoeningen kunnen worden bestreden. Zink in slakkengel kan ook helpen ontstekingen te verminderen.

Slakkengel bevat tal van stoffen die gunstig kunnen zijn voor verschillende aspecten van de huid en huidproblemen. Volgens dermatologen moet meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar de invloed van slakkenslijm op de huid. Toch bevat slakkengel zeer bekende, natuurlijke stoffen die al worden verwerkt in veel andere professionele, duurdere huidverzorgingsproducten.

Hoe kies je de beste slakkengel?

Het kan lastig zijn om te bepalen wat de beste slakkengel is. Onze huid kan namelijk verschillen op verschillende aspecten, zoals de gevoeligheid voor huidverzorgingsproducten. Ook zijn er verschillende soorten huidtypes en huidaandoeningen die verschillende behoeftes hebben. Gelukkig is slakkengel geschikt voor alle huidtypes, inclusief de zeer gevoelige en acne gevoelige huid.

De beste slakkengel hoort in ieder geval zo min mogelijk of liever helemaal geen toevoegingen te bevatten. Natuurlijk is de slijm van een slak eerst gezuiverd voordat het in een product wordt verwerkt en op de huid wordt aangebracht, maar dit wil niet zeggen dat er bijvoorbeeld ook alcohol, parfum of conserveermiddelen aan moet worden toegevoegd.

Na het uitkiezen van de beste slakkengel dien je deze op de juiste manier te verwerken in je huidverzorgingsregime. Hierover vertel ik je aan het einde meer. Vooral de serums kunnen erg geconcentreerd zijn, waardoor je er niet teveel van moet aanbrengen op je huid.

Hieronder deel ik de slakkengels die mogelijk het beste kunnen zijn voor de huid. Hierbij heb ik gelet op de gebruikte ingrediënten in de producten, aanbevelingen van dermatologen en ervaringen van personen die het product al eens hebben uitgetest op hun huid.

De beste slakkengels voor de huid

Zin om te shoppen? Je weet nu namelijk wat de voordelen van slakkengel zijn en wil dan ook waarschijnlijk een slakkengel gaan proberen om te kijken wat de resultaten zijn op jouw eigen huid.

Hieronder zet ik de beste slakkengels op een rijtje. Je kunt verschillende producten verwachten, zoals crèmes, gels, maskers en serums die slakkengel bevatten.

1. SnailCaire Slakkengel

Het eerste, beste product is de slakkengel van “SnailCare“. Dit is een gebruiksvriendelijk product dat is verrijkt met slakkenslijm, zodat je kunt profiteren van alle voordelen. Er zit geen alcohol in, maar wel parfum. Echter, deze slakkengel is getest door dermatologen. Je kunt er dus vanuit gaan dat er waarschijnlijk geen huidirritatie ontstaat na het aanbrengen van de SnailCare slakkenslijm op je huid.

Beste slakkenslijm van SnailCare
SnailCare

2. Miracle Escargot Slakkengel en Slakkencrème

Ben je op zoek naar zowel een slakkencrème als slakkengel? Dan is dit merk misschien iets voor jou. In de producten is gebruik gemaakt van een hoog concentratie allantoïne, afkomstig van het slakkenslijm van de Helix Aspersa Muller slakken. Deze slakkengel is dermatologisch en klinisch getest in Zwitserland door een onafhankelijk laboratorium. Er zijn letterlijk honderden reviews te vinden over deze slakkenslijm en de producten zijn ook bekend van beurzen, waardoor het waarschijnlijk één van de beste slakkengels en slakkencrèmes zijn worden verkocht in Nederland. Voor de beste resultaten kun je “Miracle Escargot” slakkencrème gericht gebruiken voor probleemplekjes, zoals puistjes, pigmentvlekken en littekens. Anderzijds kun je de slakkengel gebruiken voor je hele gezicht.

Beste slakkencrème en slakkengel
Miracle Escargot slakkencrème en slakkenslijm, de nummer 1 van Nederland & België

3. Hristina Anti Age Slakken Serum Voor Gezicht Met Arganolie en Collageen

Hristina” is al ruim 25 jaar actief in de natuurlijke huidverzorgingsmarkt. Zij houden zich aan strikte kwaliteitseisen voor de mens en het milieu. Een serum is veel geconcentreerder dan een crème of gel. Je hoeft er dan ook veel minder van aan te brengen op de huid. Slakkenslijm is van nature rijk aan gunstige voedingstoffen, maar om nog betere resultaten te krijgen, is dit slakken serum verrijkt met natuurlijke oliën. Arganolie en jojoba olie zijn oliën die al lang wordt geprezen om hun voordelen voor de huid en heb hier al vaker over geschreven. Een ander bekend ingrediënt in het product is shea boter, wat werkt voor een betere hydratatie van de huid. Het is een fijn slakkenslijm serum, omdat er geen huid irriterende ingrediënten, zoals siliconen, parfum, parabenen, paraffine en alcohol inzitten. Het product is getest door dermatologen, dieproefvrij en bevat uitsluitend ingrediënten uit de natuur.

Beste serum met extract van slakken
Hristina

4. Hristina Slakken Gezichtsmasker Met Collageen, Elastine en Vitamine E

Nu we het toch hebben over het betrouwbare huidverzorgingsmerk “Hristina” zal ik je ook gelijk vertellen over hun gezichtsmasker. Het gebruikte slakkenslijm extract in het masker is uniek en 100% natuurlijk. Om het gezichtsmasker een scrubbend effect te geven zijn er klei en rijstdeeltjes toegevoegd aan de formule. Dit maakt het product ideaal voor het verwijderen van vuil van de huid en het verbeteren van de bloedcirculatie. Om de formule te versterken zijn organische ingrediënten toegevoegd, zoals jojoba olie, avocado olie en druivenpitolie. Wederom bestaat dit product van Hristina volledig uit natuurlijke ingrediënten en dus bijvoorbeeld geen alcohol, siliconen of parfum. Bij het maken van het slakkenslijm gezichtsmasker hebben zij rekening gehouden met de diertjes.

Beste gezichtsmasker met slakkenslijm
Hristina

5. Camille Belgium Premium Slakkenslijmgel Met Aloë Vera

Op zoek naar de beste, maar ook een echte slakkenslijmgel? Kies dan voor de “Camille Belgium” Premium slakkenslijmgel. De gel is gemaakt van origineel slakkenslijmextract. Ook is er aloë vera en extra allantoïne aan toegevoegd. Aloë vera is een ander natuurlijk product dat wordt geprezen in de huidverzorgingswereld. Hiermee is het mijzelf bijvoorbeeld gelukt om acnelittekens erg te verminderen. Het is dus een ideaal product om te gebruiken bij littekens, zwangerschapsstriemen en onregelmatige huidtinten. Zowel mannen als vrouwen kunnen baat hebben bij deze slakkengel. In tegenstelling tot de hiervoor besproken slakkengels wordt deze geleverd in een tube in plaats van een pot. Dit kan voor hygiënische redenen beter zijn, omdat bacteriën en onzuiverheden zich makkelijker kunnen ophopen op een potje. Bovendien is het product getest door dermatologen en bevat het geen parabenen. Bovendien is het product getest door dermatologen en bevat het geen parabenen. Je kunt deze slakkengel alleen bestellen in een voordeelverpakking van 3 stuks, maar de prijs is nog geen €15 euro.

Beste slakkengel van Camille Belgium
Camille Belgium

Hoe gebruik je de beste slakkenslijm producten voor de huid?

Het gebruiken van één van de beste besproken producten met slakkenslijm is vrij eenvoudig. Voor de exacte toepassing kun je het beste de gebruiksaanwijzingen opvolgen van het specifieke product dat je gaat gebruiken. Een masker moet bijvoorbeeld anders worden gebruikt dan gewone slakkengel.

Allereerst dien je je gezicht te reinigen met lauw water. Op deze manier voorkom je dat er nog onzuiverheden op je huid aanwezig zijn die vast komen te zitten tussen de huid en het slakkengel. Na het reinigen breng je de slakkengel aan. Dit kan bijvoorbeeld op de specifieke, onzuivere plekken van de huid, maar mag zelfs over je gehele gezicht. Zo kun je ook profiteren van de anti-huidverouderingseffecten van slakkengel.

Je kunt een normale slakkengel en een serum met slakkenslijm dagelijks gebruiken, zowel in de ochtend als de avond.

In het geval van een masker met slakkenslijm raad ik je aan dit slechts één keer per week of twee weken te doen, want je wil niet dat er onnodig veel huidcellen worden verwijderd. Dit kan zelfs averechts werken voor de huid. Een slakkenslijm masker kun je tien of vijftien minuten laten intrekken in de huid. Daarna spoel je het er weer af met water.

Slakkengels van andere merken

Slakkengels zijn verkrijgbaar op verschillende plekken. Er zijn bijvoorbeeld winkels die de slakkengel verkopen als een huismerk. Hier zijn vaak minder goede ervaringen over te vinden, maar hieronder bespreek ik enkele winkels waar slakkengel wordt aangeboden.

Action

De Action biedt een goedkope slakkengel aan. Het is wel jammer dat er weinig te vinden is over de ervaringen met hun slakkengel.

De Tuinen

Op de website van Holland and Barret wordt een slakkengel van De Tuinen aangeboden voor meer dan €50 euro. Dat is vrij prijzig. Er zitten in ieder geval geen parabenen in en de slakkengel is vrijwel volledig natuurlijk.

Etos

Ook in de Etos kun je veel huidverzorgingsproducten vinden. Het is mij echter niet bekend geworden of slakkengel wordt aangeboden in de fysieke winkels van Etos, wel op hun webshop.

Bol.com

Bol.com is een platform waar verkopers en bedrijven producten op kunnen aanbieden. Tal van huidverzorgingsproducten worden aangeboden op bol.com voor goede prijzen. Het voordeel is dat je hier ook vaak reviews kunt vinden van mensen die je zijn voorgegaan. De slakkengels die zijn besproken in het artikel kun je allemaal terugvinden op bol.com.

Hoewel veel mensen ernaar zoeken wordt slakkengel zover ik weet niet aangeboden in de Kruidvat en de Wibra. Laat gerust een reactie achter als dit wel het geval is.

Ervaringen met slakkengel en slakkenslijm

Op het internet zijn tienduizenden ervaringen te vinden over slakkengel. Dit bewijst enigzins hoeveel mensen er baat bij hebben gehad.

De reviews bestaan veelal uit positieve ervaringen. Gebruikers geven aan dat er niets is terug te zien van de slijm. Het is wel een beetje slijmerig. Zodra dit is ingetrokken in de huid voelt het een stuk gezonder aan en ziet het er mooier uit. Mensen zien al na enkele weken slakkengel te gebruiken resultaten en soms al na de eerste dag.

Logischerwijs zijn er ook genoeg negatieve ervaringen te vinden. Mensen moeten niet vergeten dat er geen wondermiddel bestaat. Slakkengel of een ander product waarin de slakkenslijm is verwerkt is dus ook geen product waarmee direct en blijvend resultaten worden behaald. Ook moet men niet raak opkijken als er nieuwe puistjes of andere onzuiverheden ontstaan ondanks het gebruiken van slakkenslijm, terwijl zij niets doen aan hun algemene hygiëne en levensstijl.

Gelukkig worden de resultaten van slakkengel veel sneller zichtbaar dan het tempo waarmee een slak zich voortbeweegt.

Veelgestelde vragen over slakkengel

Regelmatig ontvang ik vragen van mensen die de slakkengel wel willen proberen, maar twijfelen omdat zij nog met vragen zitten. De vragen die ik het meest voorbij zie komen, heb ik hieronder in een overzicht gezet.

Gaat slakkengel gepaard met bijwerkingen?

Voor alle huidverzorgingsproducten geldt dat er bijwerkingen kunnen optreden. Dit moet dan ook altijd worden vermeld. Echter, van slakkengel zijn weinig bijwerkingen bekend en anders zijn deze zeer mild. Door zelf een allergietest te doen op de binnenkant van je arm, kun je de symptomen van een allergie, zoals jeuk en huiduitslag voorkomen in het gezicht.

Voor wie is slakkenslijm vooral geschikt?

Slakkenslijm is geschikt voor personen met alle huidtypen, dus de droge, vette en gecombineerde huidtype. Ook zouden mensen met een gevoelige huid en huidaandoeningen, zoals acne baat kunnen hebben bij slakkenslijm. Raadpleeg in het geval van een huidaandoening een arts voordat je begint met het aanbrengen van een product dat slakkenslijm bevat.

Is slakkengel diervriendelijk?

Slakken worden niet gedood of gemarteld om de slakkenslijm te verkrijgen. De diertjes worden gekweekt in boerderijen en laboratoria. Hier krijgen ze voldoende te eten en worden ze goed verzorgd. Ze mogen rondlopen op het net in een donkere kamer, terwijl ze het slijm achterlaten dat wordt opgevangen. Slakken zijn immers nachtdieren. Veelal wordt slakkenslijm dan ook verkregen op een diervriendelijke manier. Het is voor mij echter niet mogelijk om te weten hoe elk bereidingsproces van een huidverzorgingsmerk eruit ziet. Veganisten moeten slakkengel wel overslaan.

Is er een verschil tussen slakkencrème en slakkengel?

Mocht je een vrouw zijn en graag make-up gebruiken, dan zou slakkencrème mogelijk een betere optie zijn. Wacht wel even totdat het volledig is ingetrokken voordat je de make-up aanbrengt. Slakkengel is dunner en kan dus makkelijker worden verspreid over de huid.

Kun je slakkengel combineren met andere huidverzorgingsproducten?

Er zijn inderdaad meerdere huidverzorgingsproducten die goed kunnen werken in combinatie met slakkengel. Vaak kiezen gebruikers er bijvoorbeeld voor meer antioxidanten en retinol binnen te krijgen via reguliere huidverzorgingsproducten. Ook kun je bijvoorbeeld een extra reinigingsgel gebruiken voor het schoonhouden van de huid. Of het is toegestaan slakkengel te combineren met andere huidverzorgingsproducten verschilt echter per product. Houd er ook rekening mee dat verder onderzoek nog moet uitwijzen of slakkengel een slechte wisselwerking heeft met andere huidproducten als het op elkaar of direct na elkaar wordt aangebracht op de huid. Overleg dit dus voor de zekerheid even met een huisarts of dermatoloog, dit moet zeker gebeuren als je momenteel al een behandelplan ondergaat voor een huidaandoening, zoals acne, eczeem of psoriasis.

Conclusie & de door mij beste geteste slakkengel

Steeds meer personen zoeken naar natuurlijke producten om de huid gezond te houden en huidproblemen tegen te gaan in plaats van agressieve medicijnen en zalven te gebruiken. Slakkengel of een ander product met slakkenslijm zou weleens het proberen waard kunnen zijn, als we kijken naar alle voordelen die het kan bieden voor de huid.

Hopelijk heb je in dit artikel een duidelijk beeld gekregen van de functies en de effectiviteit van slakkengel. Ook heb je kennis gemaakt met producten die slakkenslijm bevatten die in mijn ogen de best geteste zijn. Met de keuze uit 5 verschillende beste slakkengels zit er waarschijnlijk een geschikt product voor je tussen dat voor je gaat werken.

Hieronder zie je nog eens de nummer 1 slakkencrème en slakkengel van Nederland en België.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *