Beste tea tree olie

Top 12 tea tree oliën in 2023

Gemiddelde leestijd: 37 minuten
mm
Beste tea tree olie

Tea tree olie is erg populair, omdat deze essentiële olie kan worden gebruikt voor tal van gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om acne te verzorgen, roos te verminderen, haar gezonder te houden, voet- en nagelschimmel te behandelen en verkoudheidsklachten te verlichten. Mensen gebruiken tea tree olie zelfs om hun huis schoon te maken. Verschillende studies hebben de werkingen van tea tree olie bewezen, maar er moet meer onderzoek worden gedaan naar de daadwerkelijke werkelijke effecten om conclusies te mogen trekken.

Tea tree olie is een natuurlijke alleskunner die vaak terug te vinden is in de medicijnkastjes en badkamerkastjes van veel mensen. Je kunt de olie puur of verwerkt in een kant- en klaar product kopen. In het geval van pure, onverdunde tea tree olie dien je het wel eerst te mengen met een dragerolie voordat het mag worden aangebracht op de huid. Daarom vinden veel mensen het makkelijker om bijvoorbeeld voor een kant- en klare antibacteriële tea tree olie zeep of shampoo te kiezen.

Door de vele tea tree oliën die verkrijgbaar zijn op de markt zijn veel mensen op zoek naar de beste tea tree olie. Hierbij is het goed in gedachten te houden wat je specifiek wil bereiken met tea tree olie. Er zijn namelijk talloze producten met tea tree olie, zoals gezichtsreinigers, lotions, shampoos, zalven en crèmes die kunnen worden gebruikt voor verschillende behoeften.

Na het onderzoeken van tientallen producten met tea tree olie is het vandaag tijd een lijstje te maken met de beste tea tree olie producten. In deze lijst ga je dan ook 12 verschillende producten met tea tree olie tegenkomen die in mijn ogen vallen onder topkeuzes. Hierbij is onder andere gelet op het percentage tea tree olie, producttype, prijzen en reviews.

Waar kun je tea tree olie voor gebruiken?

Tea tree olie of theeboomolie wordt gemaakt van theebladeren en de stengel van de theeboom Melaleuca alternifolia met behulp van stoomdestillatie. Het is dan ook een extract. De olie ruikt sterk naar kruiden.

Tea tree olie kan worden gebruikt voor tal van schoonheidsbehoeften. Het is een essentiële olie waarvan mensen denken dat het gunstig kan zijn voor onder andere huidverzorging en haarverzorging.

De laatste jaren is er steeds meer vraag gekomen naar tea tree olie. Echter, vroeger gebruikten verschillende culturen het ook al bij aromatherapiesessies, oftewel de kruidengeneeskunde. Er werden zelfs eigen gemaakte medicijnen van tea tree olie gemaakt.

Sinds 1000 jaar gebruiken Australische mensen tea tree olie om huidziekten tegen te gaan.

Wegens de vele eigenschappen gebruiken personen tea tree olie voor veel schoonheidsproblemen. Het kan dan ook worden gebruikt voor alle soorten huidtypes. Hieronder zet ik enkele mogelijke voordelen van tea tree olie op een rijtje:

 • Bestrijden van ziektekiemen, gisten, schimmels, bacteriën, acne, puistjes en eczeem
 • Verminderen van verkoudheid, hoesten en keelpijn door slijm op te lossen
 • Verminderen van ontstekingen
 • Minder zichtbaar maken van donkere vlekken
 • Verzachten van kleine snijwonden en voorkomen van infecties
 • Verminderen van jeuk op de huid
 • Hydrateren van de droge huid en haar
 • Schoonmaken van de huid en tegengaan van talgophoping
 • Verminderen van roos, schilfers en jeuk op de hoofdhuid
 • Schoonmaken van het haar
 • Voeden van de haarzakjes voor meer haargroei
 • Verzorgen van droge en vette hoofdhuid
 • Herstellen van de pH-waarde van de hoofdhuid

Zoals je kunt zien heeft tea tree olie veel voordelen voor huid en haar. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt met antibacteriële, schimmeldodende, antiseptisch en ontstekingsremmende eigenschappen.

Wanneer je de zuiverste vorm van tea tree olie wil gebruiken, ofwel pure, onverdunde tea tree olie, dan dien je het eerst te mengen met een dragerolie, zoals amandelolie, druivenpitolie of jojoba-olie. Je mag 100% pure tea tree olie dus niet rechtstreeks aanbrengen op je huid, omdat dit kan leiden tot heftige huidirritatie en andere vervelende bijeffecten. Ook mag tea tree olie niet worden gegeten, gedronken of op een andere manier worden ingenomen.

Hoe is deze lijst samengesteld?

Sommigen huid- en haarproducten kunnen meer schade aanrichten dan dat ze problemen oplossen. Het is daarom goed dat je op zoek bent gegaan naar de beste tea tree olie. Voor tea tree olie geldt namelijk ook dat er veel zooi online te koop staat, zoals producten die de poriën van de huid kunnen beschadigen.

Natuurlijk dien je zelf ook veilig de producten te gebruiken. Pure, onverdunde tea tree olie moet bijvoorbeeld altijd verdund worden met een dragerolie.

In dit top 12 lijstje ga je enkele goede tea tree oliën aantreffen. Hiermee kan huid en haar worden gereinigd en verzorgd. Bij het samenstellen van de lijst is rekening gehouden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de potentie van de formule, natuurlijkheid en de betaalbaarheid van de producten. Uiteraard willen we voorkomen een product met tea tree olie te kiezen waar eigenlijk ingrediënten in zijn verwerkt die de huid erger zullen maken. Helaas ben ik zelf niet de eigenaar van de besproken tea tree oliën, dus kan je hier garantie voor geven. Wel kan ik je helpen de verpakkingen te begrijpen en betrouwbare bedrijven te vinden.

Sinds enkele jaren ben ik vrijwel elke dag bezig met mijn websites over de huid. Hierdoor krijg ik ook regelmatig aanbiedingen van bedrijven met de vraag of ik hun producten en formules wil testen op mijn huid en in mijn haar. Jij krijgt nu de kans te profiteren van mijn kleine obsessie met schoonheid, door deze lijst met beste tea tree olie producten te raadplegen.

Aangezien we allemaal een andere huidtype en haartype kunnen hebben, en producten dus een verschillend effect kunnen opleveren, heb ik ook gekeken naar bestaande recensies en reviews van anderen personen die de tea tree olie producten hebben gebruikt.

De 12 beste tea tree oliën van 2023

Laten we nu overgaan op het leukere gedeelte, namelijk het uitkiezen van de beste tea tree olie of het kant- en klare product waarmee jij straks je huid en haar kunt verzorgen. Deze lijst met de beste tea tree oliën van 2023 gaat je zeker helpen bij het uitkiezen van het beste product.

1. Slaaploos 100% Pure Etherische Tea Tree Olie

Om te beginnen prijs ik de 100% pure etherische tea tree olie aan van “Slaaploos“. Deze is namelijk van een huidverzorgingsmerk welke producten ontwikkelen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is het doel van Slaaploos producten te ontwikkelen die de beste kwaliteit hebben. De tea tree olie kun je gebruiken als een huidolie, massageolie, luchtverfrisser of voor aromatherapie. Vermeng het met een dragerolie als je het wil aanbrengen op je huid. Tevens kan deze tea tree olie goed worden vermengd met een zelfgemaakte crème of verzorgingsmiddel. Het handige van het product is dat er een kinderslot opzit. Tea tree olie moet immers altijd uit de buurt worden gehouden van kinderen en dieren.

Beste etherische tea tree olie Slaaploos
Slaaploos

2. Aromed Biologische Tea Tree olie

De tea tree olie van “Aromed” heeft een Europees biologisch keurmerk. Het bedrijf achter de tea tree olie wordt dan ook gecontroleerd door een onafhankelijk bedrijf en heeft een Skal certificaat. Je kunt de 100% biologische tea tree olie gebruiken voor vele toepassingen. De tea tree olie mag ook worden toegevoegd aan een crème voor de huid of een shampoo. Mocht je de olie puur willen gebruiken, dien je het wederom eerst te mengen met een dragerolie. Deze tea tree olie is een betrouwbare en veilige keuze, omdat het Nederlandse bedrijf al ruim 30 jaar actief bezig is met het ontwikkelen van natuurlijke zelfzorgproducten.

Beste biologische tea tree olie van Aromed
Aromed

3. Mearome Tea Tree olie

Een andere beste tea tree olie is die van “Mearome“. Dit merk maakt gebruikt van plantenconcentraten en doet daarom geen concessies op de kwaliteit. Door de extreme eisen ten aanzien van de kwaliteit van de planten en de wijze waarop deze worden geteeld, is het een zeer betrouwbare tea tree olie. De 100% pure en natuurlijke tea tree olie is gemaakt van planten afkomstig van biologische landbouw en er zitten dus geen andere vreemde ingrediënten in. Ook wordt samengewerkt met faire trade fabrieken en kleine lokale producenten, zodat een optimale en unieke kwaliteit tea tree olie wordt gerealiseerd. De erkende labels CGEO en EOBBG geven aan dat de tea tree olie van hoge kwaliteit is die niet stiekem is verdund of veranderd. Bovendien is het fijne van deze tea tree olie dat het wordt geleverd in een donkere verpakking, zodat de kwaliteit niet achteruit gaat door blootstelling aan licht.

Beste tea tree olie van Mearome
Mearome

4. De Tuinen Essentiële Tea Tree Olie

Als jij houdt van betaalbare en hoge kwaliteit huidverzorgingsproducten, dan heb je vast weleens de producten van “De Tuinen” en “Holland & Barrett” voorbij zien komen. Holland And Barrett wordt namelijk gezien als specialist in natuurlijke gezondheid. Dat komt waarschijnlijk, omdat zij al meer dan 150 jaar actief zijn op de Europese markt en daarom de grootste en oudste health retailer van Europa zijn. Aangezien Holland & Barrett ook tea tree olie aanbied en vele positieve reviews over het specifieke product te vinden zijn, kun je zeker kiezen voor deze beste tea tree olie.

Beste tea tree olie van De Tuinen
De Tuinen

5. Thursday Plantation 100% pure tea tree olie

Ook de 100% pure tea tree olie van “Thursday Plantation” is een echte aanrader. Deze tree olie is namelijk 100% natuurlijk, kleurloos en veroorzaakt geen prikkend gevoel op de huid. Daarnaast zitten er geen parabenen, chemische toevoegingen of andere vreemde ingrediënten in verwerkt. Het gaat hier uitsluitend om zuivere, pure tea tree olie.

Beste tea tree olie van Thursday Plantation
Thursday Plantation

6. Chi Natural Life Tea Tree Eerste Hulp Kuur Shampoo

Om je een zo compleet mogelijke lijst te bieden met de beste tea tree olie producten zal ik ook enkele kant- en klare producten benoemen. De tea tree olie shampoo van “Chi Natural Life” is dan ook direct klaar om veilig aan te brengen op je hoofdhuid. De shampoo kan worden gebruikt voor allerlei alledaagse haarproblemen bij jongeren en volwassenen. Aangezien tea tree olie natuurlijk is, zal deze shampoo mogelijk minder bijwerkingen opleveren dan een normale antiroos shampoo. Gebruik deze tea tree olie shampoo als je last hebt van je hoofdhuid, luizen, roos, of een onrustige hoofdhuid door stress om je hoofdhuid weer te kalmeren.

Beste tea tree olie shampoo van Chi Natural Life
Chi Natural Life

7. The Soap Factory 100% Natuurlijke Tea Tree Zeep Voor Haar En Huid

The Soap Factory” staat voor het ontwikkelen van kunstwaardige zepen die zijn ontworpen met etherische oliën van natuurlijke ingrediënten. Hierdoor is ervoor gezorgd dat alle haar- en huidtypen baat kunnen hebben bij de tea tree olie. Deze zeep bevat natuurlijke tea tree olie om te profiteren van veel voordelen. Leuk om te weten is dat de zeep zelfs 100% natuurlijk en handgemaakt is.

Beste tea tree olie zeep voor huid en haar
The Soap Factory

8. Australian Bodycare Tea Tree Olie Body Crème

Het merk “Australian Bodycare” bestaat al meer dan 30 jaar. Ze ontwikkelen enkel producten van de hoogste kwaliteit die gebaseerd zijn op natuurlijke actieve ingrediënten. Er wordt namelijk gefocust op producten voor huid en haar met de Australische tea tree olie. Aangezien dit merk zich vrijwel alleen maar richt op tea tree olie mogen hun producten niet ontbreken in dit lijstje met de beste tea tree oliën. Gebruik deze body crème van Australian Bodycare voor je lichaam om bacteriën in bedwang te houden en de huid te kalmeren, verzorgen en hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan een huid die erg droog, geïrriteerd en beschadigd is en daarom behoefte heeft aan een verzorgende lichaamscrème met tea tree olie. Aangezien er geen parfum inzit, hoef je je geen zorgen te maken dat je huid heftig reageert op parfum. Daarnaast zijn alle producten van Australian Bodycare getest door dermatologen, oftewel medische huidspecialisten. Dit maakt het producten die te vertrouwen zijn.

Beste tea tree olie lichaams crème
Australian Bodycare

9. Australian Bodycare Tea Tree Olie Gezichtstonic

Ben je op zoek naar een product met tea tree olie om je gezicht te reinigen? Kies dan voor de “Australian Bodycare” gezichtstonic met 100% pure tea tree olie. Aangezien er geen alcohol of andere vreemde ingrediënten inzitten, kunnen alle huidtypes gebruik maken van deze reiniger. Zelfs de acne-gevoelige huid kan worden schoongemaakt zonder bang te hoeven zijn voor meer puistjes of een geïrriteerde houd. Het is dus ook een ideaal product tegen puistjes, mee-eters, onzuiverheden en rode vlekken in het gezicht.

Beste tea tree olie gezichtstonic van Australian Bodycare
Australian Bodycare

10. Australian Bodycare 100% Pure Tea Tree Olie

Tevens kun je kiezen voor de hoogwaardige, 100% pure tea tree olie van “Australian Bodycare“. Je kunt dan namelijk zelf bepalen waarvoor je de olie gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van puistjes, laten ontspannen van spieren, bestrijden van wratten, kalmeren van voetschimmel en het krijgen van een frisse adem. Voor sommigen toepassingen moet de tea tree olie eerst worden verdund met een dragerolie. Deze tea tree olie is dezelfde olie die wordt toegevoegd aan de andere kant- en klare Australian Bodycare producten. Het is dan ook de échte pure olie uit Australië met de juiste combinatie van 150 ingrediënten om het huidvriendelijke effect te realiseren. Deze pure tea tree olie is dieproefvrij, veganistisch en dermatologisch getest. Door de 100% tevredenheidsgarantie hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor een miskoop.

Beste pure tea tree olie van Australian Bodycare
Australian Bodycare

11. Australian Bodycare Hair Clean Shampoo Met Tea Tree Olie

Ben je op zoek naar de beste shampoo met 100% natuurlijke tea tree olie van farmaceutische kwaliteit en andere zorgvuldig geselecteerde natuurlijke actieve ingrediënten? Overweeg dan de “Australian Bodycare” shampoo die je direct kunt gebruiken. Je kunt de tea tree olie shampoo bijvoorbeeld gebruiken tegen droge of vette roos en pukkels op je hoofdhuid. Denk ook aan het verzorgen van een jeukende, schilferige, droge en geïrriteerde hoofdhuid. De shampoo is zelfs geschikt voor mensen die last hebben van psoriasis, eczeem en neurodermitis. Zowel mannen als vrouwen kunnen de shampoo gebruiken.

Beste tea tree olie shampoo van Australian Bodycare
Australian Bodycare

12. Australian Bodycare Tea Tree Olie Body Wash

We zijn nu alweer aangekomen bij het laatste beste product met tea tree olie. Om het lijstje te eindigen, prijs ik nog de “Australian Bodycare” lichaamszeep met tea tree olie aan. Dit is namelijk een verfrissende, milde zeep om de huid schoon te maken zonder achteraf een uitgedroogde huid te krijgen. Dit wordt bereikt met de reinigende tea tree olie en het vochtinbrengende glycerine. Gebruik de zeep om je lichaam te reinigen, bacteriën en oliën te verwijderen en de natuurlijke bescherming van je huid te herstellen. De body wash kan ook worden gebruikt om rode vlekjes te verminderen en puistjes, lichaamsgeur en zweetvoeten tegen te gaan. Dankzij de huidvriendelijk pH waarde, natuurlijke Australische tea tree olie en actieve natuurlijke ingrediënten kunnen alle huidtypes de douchegel was gebruiken.

Beste tea tree olie douchegel van Australian Bodycare
Australian Bodycare

Waar moet je op het letten bij het kopen van tea tree olie?

Bij het kopen van de beste tea tree olie zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden. Hieronder bespreek ik enkele punten waar je op kunt letten tijdens het uitkiezen van een product met tea tree olie.

 • Kwaliteit: Hierboven is al duidelijk naar voren gekomen dat de kwaliteit van de tea tree olie van belang is. Door de natuurlijke aard van tea tree olie moet het product voor 100% uit pure tea tree olie bestaan en schadelijke toevoegingen, zoals GGO’s en parabenen worden vermeden. Op deze manier kan maximaal worden geprofiteerd van de mogelijke gezondheidsvoordelen. Kijk dus altijd op de verpakking van het product of er toevoegingen op vermeld staan. Bovendien raad ik je aan te kiezen voor biologische tea tree olie.
 • Percentage terpinen-4-ol: Voor zowel pure tea tree olie als verwerkte tea tree olie in een product geldt dat je moet kijken naar de ingrediëntenlijst. Wanneer tea tree olie voor minstens 30 tot 40% terpinen-4-ol en minder dan 7% cineole bestaat, dan is het waarschijnlijk een tea tree olie van goede kwaliteit.
 • Verpakking: Aangezien de kwaliteit van tea tree olie achteruit kan gaan wanneer het wordt verpakt in een transparante verpakking, raad ik je aan te kiezen voor tea tree olie in een donkere glazen fles. Zorg daarnaast dat je de verpakking met tea tree olie opslaat op een donkere, koele plaats. Ook kun je overwegen te kiezen voor een flesje met een druppelaar, zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid kunt nemen, niets hoeft te verspillen en huidirritatie kunt voorkomen.

Beste tea tree olie FAQ

Na het lezen over de beste tea tree oliën kan ik begrijpen dat je nog met vragen zit. Je zult in de onderstaande FAQ lijst dan ook een aantal van de veelgestelde vragen te zien krijgen.

Mag je tea tree olie direct aanbrengen op je huid?

Tea tree olie moet worden verdund met een dragerolie voordat het mag worden aangebracht op de huid. Door de krachtige en geconcentreerde tea tree olie kan er irritatie ontstaan zonder het eerst te verdunnen. Denk bijvoorbeeld aan huidreacties, slaperigheid, concentratieproblemen en diarree wat je ervan kunt krijgen. Je mag ook nooit tea tree olie doorslikken. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot ademhalingsproblemen en verlies van spierbeweging. Ik adviseer je daarom met een arts of dermatoloog te praten, voordat je tea tree olie gaat aanbrengen op je huid of haar.

Mag je tra tree olie aanbrengen op je gezicht?

Het is vaak veilig tea tree olie aan te brengen op je gezicht en andere lichaamsdelen. Dit mag echter nooit gebeuren met 100% pure, onverdunde tea tree olie. Je dient daarom een dragerolie of simpelweg een kant- en klaar product aan te schaffen.

Kan tea tree olie donkere vlekken vervagen?

Door een langere tijd tea tree olie te gebruiken, kunnen donkere vlekken op de huid mogelijk vervagen. Ook kunnen donkere vlekken die worden veroorzaakt door acne worden voorkomen. Eventueel kun je ervoor kiezen een tea tree olie product te proberen waar ook ingrediënten inzitten die daadwerkelijk donkere vlekken kunnen verwijderen.

Is tea tree olie ook geschikt voor een vette huid?

De meeste producten met tea tree olie zijn geschikt voor alle huidtypes, en dus ook de vette huid. Aangezien op een vette huid vaak meer verontreinigheden en oliën aanwezig zijn, kan tea tree olie worden gebruikt om de vette huid te reinigen. Ook kan tea tree olie de olieproductie mogelijk in evenwicht brengen, waardoor een vette huid kan worden tegengegaan.

Na hoeveel tijd zie je een effect door tea tree olie?

Sommigen mensen zien direct een effect door tea tree olie te gebruiken. Misschien krijg je direct een glow of ziet je huid er snel een stuk frisser en schoner uit. Door langer tea tree olie te gebruiken, zouden meer positieve effecten kunnen optreden. Bij houdaandoeningen, zoals acne kan het langer voordat het gewenste effect is bereikt. Het is daarom van belang niet te snel op te geven en consequent te zijn met het gebruiken van tea tree olie.

Hoe moet je tea tree olie verdunnen?

Kijk altijd even naar de instructies op de verpakking van één van de beste tea tree oliën, omdat de gebruiksaanwijzing kan verschillen per product. Over het algemeen wordt aanbevolen 1 druppel tea tree olie te vermengen met 12 druppels dragerolie.

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruiken van tea tree olie?

Tea tree olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Je mag het dus in geen enkel geval in je mond innemen. Er wordt zelfs beweerd dat dit een dodelijke afloop kan hebben. Ook mag je niet teveel druppels tea tree olie gebruiken, omdat het zo sterk is. Door de sterkte moet het bovendien uit de buurt worden gehouden van baby’s en dieren.

Ik raad je aan een test uit te voeren op bijvoorbeeld de binnenkant van je elleboog. Op deze manier kun je zien of je huid geen vreemde reactie of zelfs een allergische reactie geeft op tea tree olie.

Kun je tea tree olie gebruiken om muggen op afstand te houden?

Volgens onderzoek kan tea tree olie inderdaad meer effect dan DEET hebben ten aanzien van het op afstand houden van muggen.

Beste tea tree olie: conclusie & beste getest

Tea tree olie is een essentiële olie. Voordat het op de huid wordt aangebracht, moet het dus eerst worden verdund met een dragerolie.

Tea tree olie kan vele voordelen hebben voor je huid en haar, zoals het bestrijden van bacteriën, reinigen van je huid en het tegengaan van roos in je haar.

Aangezien tea tree olie populair is, wordt hier door veel bedrijven op ingespeeld. Daardoor is het echter belangrijk rekening te houden met bijvoorbeeld de juiste kwaliteit tea tree olie en de verpakking van een product.

Mocht je nog geen keuze hebben kunnen maken uit de besproken beste tea tree olie producten, dan kun je hieronder nog eens meer bekijken over de best geteste tea tree olie en reviews ontdekken van de gebruikers.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *