Beste zonnebrand voor je gezicht met acne

Top 6 zonnebrandcrèmes voor acne op het gezicht in 2023

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
Beste zonnebrand voor gezicht met acne

Weet je hoe belangrijk het is het hele jaar door je gezicht te beschermen tegen de zon? Hierdoor verklein je namelijk de kans op het ontstaan of verergeren van zonbeschadiging, donkere vlekken en huidveroudering.

Ook voor personen met acne is het dagelijks dragen van een goede SPF belangrijk, omdat de zon het herstellende vermogen van je huid kan belemmeren en anti-acne producten of behandelingen je huid gevoeliger kunnen maken voor zonlicht. Toch wordt deze cruciale huidverzorgingsstap vaak overgeslagen en blijven mensen onnodig langer last houden van acne.

Personen met een acne-gevoelige huid durven vaak geen zonnebrandcrème te dragen, omdat ingrediënten in populaire dikke formules vettigheid, mee-eters en puistjes op de huid kunnen veroorzaken. Zoals je nu weet is zonnebrand wel degelijk belangrijk. Door te kiezen voor de beste zonnebrand voor je gezicht met acne ontstaan er geen puistjes. De juiste zonnebrandcrème kan je acne zelfs ten goede komen!

Vermijd in ieder geval zonnebrand producten die ingrediënten bevatten, zoals geuren en oliën die de poriën verstoppen. Kies anderzijds voor hoogwaardige ingrediënten die je gezicht beschermen zonder acne te verergeren. Blijf verder lezen om te ontdekken welke huidvriendelijke zonnebrandcrèmes je het beste kunt kiezen om de kans op puistjes te verkleinen.

Hoe we de beste zonnebrand voor acne hebben uitgekozen

Het is begrijpelijk dat je wil weten hoe we hebben bepaald wat de beste zonnebrand is voor je gezicht met acne. Bij het samenstellen van de lijst hielden we dan ook rekening met een aantal factoren.

Om te beginnen hebben we gelet op adviezen van dermatologen, oftewel huidartsen. Online zijn genoeg dermatologische aanbevelingen te vinden omtrent ingrediënten in de beste zonnebrandcrèmes voor huidproblemen. In dit geval acne. Bij het uitkiezen van producten tegen acne is het altijd belangrijk voldoende onderzoek te doen naar ingrediëntenlijsten.

Er bestaan zonnebrandcrèmes die speciaal zijn gemaakt voor personen met een acne-gevoelige huid. Eventueel kan worden gekozen voor algemene zonnebrand van een populair merk, maar dan moet wel rekening worden gehouden met de ingrediënten die het product bevat.

We raden bijvoorbeeld aan te kiezen voor een alcoholvrije, geurvrije, olievrije, en niet-comedogene crème. Met dit laatste wordt bedoeld dat de formule de poriën niet verstopt. Na het verstoppen van de poriën volgen immers vaak mee-eters en puistjes. Anderzijds kan een geur lekker zijn, maar de acne-gevoelige huid irriteren. Soms bevat een goede zonnebrand alcohol, maar een zeer mild type. Bovendien kunnen oliën de huid vettig maken. Je kunt beter kiezen voor zonnebrand op basis van mineralen, zoals titaniumdioxide en zinkoxide.

Een ander punt om rekening mee te houden is jouw portemonnee. Sommige mensen hebben een lager budget en anderen hebben meer te besteden. Toch willen wij iedereen de kans geven te kiezen voor de beste zonnebrand. Ongetwijfeld ga je een product vinden die past binnen je budget.

Als laatste hebben we bekeken welke recensies er al zijn. Veel mensen met acne geven namelijk aan in een review of een zonnebrand wel of juist geen acne veroorzaakte. Dit doen zij om anderen te helpen. Daarbij is het wel belangrijk te weten of het gaat om een review van een echte acne patiënt of huidspecialist.

De 6 beste zonnebrandcrèmes voor de acne-gevoelige huid (2023)

Hoewel veel mensen met acne bang zijn voor het dragen van zonnebrand kan er tegenwoordig een keuze worden gemaakt uit tal van producten. Het is echter een flinke klus zelf de beste zonnebrand te vinden voor acne. Vandaar hebben we hieronder een aantal van de in onze ogen beste keuzes op de markt op een rijtje gezet. Doe je acne en jezelf een plezier en maak hier een keuze uit.

Producten worden weergegeven op willekeurige volgorde, omdat iedereen zijn of haar acne-gevoelige huid kan verschillen.

1. Biodermal SPF 50 Zonnebrand Voor Gevoelige Huid Gezicht

We trappen deze lijst af met “Biodermal” SPF 50 zonnebrand die speciaal is ontwikkeld voor de gevoeligere huid van het gezicht. Wanneer je een normale tot droge huidtype met acne hebt, dan kan je deze zonnebrand overwegen. De romige structuur is fijn voor een acne-gevoelige huid. Ook voelt de zonnebrand niet vet aan, plakt niet, trekt snel in de huid en laat de huid zacht aanvoelen. De krachtige UVA en UVB zonnefilters beschermen je huid effectief, direct en langdurig. In plaats van irriterende stoffen, zoals parfum heeft Biodermal gekozen voor beschermende, hydraterende en verzorgende ingrediënten zoals canola olie, glycerine en vitamine E. Aangezien Biodermal bestaat sinds 1975 en deze zonnebrand dermatologisch getest is, kan je wel begrijpen dat dit waarschijnlijk een goede keuze is voor je acne-gevoelige gezicht.

Beste SPF 50 zonnebrand voor acne van Biodermal
Biodermal

2. Biodermal SPF 50 Ultralichte Zonnebrand Voor Gezicht

Ten tweede kan je kiezen voor “Biodermal” SPF 50 ultralichte zonnebrand voor het gezicht. Dit is wederom een product van Biodermal. Het verschil met het eerste product is dat deze meer geschikt is voor de normale tot vette huidtype in plaats van de droge huidtype. Dit komt, omdat het een hele lichte, minder romige en meer vloeibare structuur heeft. Dit maakt het één van de beste zonnebrandcrèmes voor de vette, acne-gevoelige huid. Tevens trekt de zonnebrand erg snel in de huid en voelt deze niet vet aan. Naast het beschermen van je huid zorgen ingrediënten zoals hyaluronzuur en antioxidanten ervoor dat de huid gehydrateerd en beschermt blijft. Ook kunnen antioxidanten gunstig zijn voor het beschermen van invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan milieuvervuiling, waardoor je gezicht er eerder oud uit komt te zien. Je hoeft niet bang te zijn voor verstopte poriën of dat de formule parfum of alcohol bevat. Vrouwen kunnen het gewoon onder hun make-up dragen. Het is een zeer betaalbare zonnebrand die op het moment van spreken nog geen 10 euro kost en zelfs dermatologisch getest is.

Beste ultralichte zonnebrandcrème met SPF 50 tegen van Biodermal
Biodermal

In 2020 is Biodermal zonbescherming door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen!

3. Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF 30

Hoewel de zonnebrand met SPF 30 voor het gezicht van “Clay And Glow” beschouwd kan worden als één van de beste zonnebrand voor zowel mannen als vrouwen is het merk voornamelijk populair onder jonge vrouwen. Clay And Glow kan je herkennen van Women’s Health, Cosmopolitan, Grazia, Glamour en nog veel meer influencers en bladen. In enkele jaren hebben Clay And Glow producten dan ook ontzettend veel aandacht gekregen, waaronder de Protecting Hydraterende Zonnebrand Crème Met SPF 30 Voor het Gezicht. Een unieke eigenschap van deze zonnebrand is dat je naast UVA- en UVB-straling ook beschermt bent tegen blauw licht van beeldschermen. De waterafstotende formule zorgt ervoor dat je er ook mee kunt zwemmen. Deze zonnebrand is geschikt voor alle huidtypen. Hiermee wordt bedoelt dat het een goede keuze kan zijn voor zowel de normale, droge, vette als gecombineerde huidtype. Tevens is het geschikt voor alle huidtinten. De zonnebrand laat geen witte waas of vettige laag achter. Dankzij de combinatie van voedende, hydraterende en verzorgende ingrediënten, kan je deze zonnebrand ook als dagcrème gebruiken. Veel mensen met acne zagen hun acne aanzienlijk verminderen of zelfs compleet verdwijnen nadat zij begonnen met het gebruiken van Clay And Glow producten.

Beste SPF 30 zonnebrand voor gezicht met acne van Glay And Glow
Clay And Glow

4. Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand Voor Acne

De kans is groot dat je wel eens iets over “Eucerin” hebt gehoord of gelezen. Dit huidverzorgingsmerk bestaat namelijk al meer dan 100 jaar. Bij de experts van Eucerin staat kwaliteit hoog in het vaandeel. Vandaar wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar ingrediënten, voordat Eucerin iets verwerkt in de producten en deze uitbrengt op de markt. De vele jaren ervaring van Eucerin maakt de zonnebrand een veilige keuze. Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand is zelfs speciaal voor de vette- en acnegevoelige huid. Deze beste zonnebrand voor acne op het gezicht heeft het label “niet-comedogeen” en verstopt de poriën dus niet. Dat is waar we naar zoeken. Je huid wordt met hoge UV-bescherming beschermt. Ook kan de conditie van je acne-gevoelige huid verbeteren dankzij specifieke verwerkte ingrediënten. Deze zonnebrand wordt vaak aanbevolen aan mensen die last hebben van acne en eigenlijk zeggen de vele positieve ervaringen genoeg.

Sun oil control crème SPF 50+ zonnebrand voor acne van Eucerin
Eucerin

5. La Roche-Posay Anthelios Ultra Zonnebrandcrème SPF 30

Ben je op zoek naar een ulta-comfortabele zonnebrandcrème met SPF 30 die geschikt is voor de zeer gevoelige huid? Overweeg dan “La Roche-Posay” Anthelios Ultra Zonnebrand met SPF 30. Hoewel alle huidtypen er gebruik van kunnen maken, is deze zachte, niet-vette formule voornamelijk een geschikte keuze voor de gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt. Deze beste zonnebrand is geschikt voor dagelijks gebruik, hydrateert de huid tot 24 uur lang en is hypoallergeen. Tevens is er thermaal bronwater in verwerkt, waardoor de huid kan kalmeren en de huidbarrière kan herstellen.

Beste zonnebrand met SPF 30 voor gezicht met acne van La Roche-Posay
La Roche-Posay

6. Biodermal Zonnebrand SPF 30 Voor Gezicht Voorkomt Glimmen en Puistjes

Als laatste bespreek ik de matterende Zonnefluïde SPF 30 voor het gezicht van “Biodermal“. Zoals je aan de naam kunt aflezen, kan deze beste zonnebrand helpen bij het voorkomen van puistjes. Dit is bereikt met de zachte formule en het ingrediënt tegen puistjes genaamd ‘zinc PCA’. Tevens kan een glimmende huid worden voorkomen. Andere voordelen van deze zonnebrand zijn dat de huid direct, diep, intensief en langdurig kan worden gehydrateerd en de zonnebrand kan helpen overtollig talg te absorberen. Dit zal wederom je acne-gevoelige huid ten goede komen. Deze beste zonnebrand voor het gezicht met acne is dermatologisch getest. Alle ingrediënten, voordelen en functies maken deze zonnebrand één van de beste en meest veilige keuzes voor mensen met acne.

Beste SPF 30 zonnebrandcrème voorkomt puistjes van Biodermal
Biodermal

Hoe kies je de beste zonnebrandcrème voor acne?

Bepalen wat de beste zonnebrand is voor acne kan lastig zijn, omdat de huid met acne extra gevoelig is en onze huid verschillend kan reageren. Je kunt bij het uitkiezen van de beste zonnebrand voor acne in ieder geval letten op een aantal factoren.

Hieronder bespreken we een aantal kenmerken van zonnebrandcrèmes die in onze ogen belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • Olievrij: Misschien klinkt het logisch voor je, maar het vermijden van oliën in een zonnebrand is een makkelijke manier om te voorkomen dat puistjes ontstaan of verergeren. Echter, een kleine hoeveelheid plantaardige olie levert vaak geen problemen op.
  • Niet-comedogeen: Wanneer op een verpakking, etiket of in een omschrijving staat aangeven dat het om een “niet-comedogene” formule gaat, dan geeft dit aan dat de poriën niet zullen verstoppen. Hierdoor kunnen mee-eters, whiteheads en puistjes worden voorkomen.
  • Hoge zonbescherming: Een goede zonnebrand voor acne beschermt je gezicht zowel tegen UVA- als UVB-stralen. De UVA-straling wordt vaak in verband gebracht met huidveroudering en UVB-straling met verbranding. Ook kan worden gekozen voor een zonnebrand die je gezicht beschermt tegen blauw licht van digitale schermen, zoals je mobiele telefoon. Blauw licht kan leiden tot snellere huidveroudering en pigmentatie.
  • Minerale zonnebrandfilter: Er kan een keuze worden gemaakt uit chemische en minerale zonnebrandfilters. Hiervan lijkt een minerale zonnefilter de betere keuze te zijn voor mensen met acne, omdat deze minder snel huidirritatie uitlokt of hormonen verstoord.
  • Overige kenmerken: Bepaalde ingrediënten zoals geuren, siliconen en natriumlaurylsulfaten kunnen de huid irriteren en een allergie veroorzaken. Kies liever voor een zonnebrand met een dunne, vloeibare consistentie die in het specifiek geschikt is voor het gezicht in plaats van een zware crème die geschikt is voor de rest van het lichaam. De huid van je gezicht is namelijk veel dunner dan bijvoorbeeld de huid van je rug.

Veelgestelde vragen over zonnebrand voor acne (FAQ)

Is zonnebrand goed voor acne?

Het dragen van zonnebrand is belangrijk om meerdere redenen. Ten eerste kan de zon het herstellende vermogen van je huid belemmeren, waardoor acne langer kan aanhouden. Ook zijn mensen met acne mogelijk gevoeliger voor het ontwikkelen van post-inflammatoire hyperpigmentatie, oftewel donkere vlekken, die kunnen verergeren door de zon. Bovendien kunnen sommige anti-acne behandelingen en vrij verkrijgbare producten je huid gevoeliger maken voor zonlicht.

Hoe gebruik je zonnecrème voor acne?

Zorg ervoor dat je huid schoon is voordat je zonnebrand aanbrengt. Hierbij kan je een speciale gezichtsreiniger voor acne gebruiken of gewoon water. Zonnebrandcrème is de laatste stap in je huidverzorgingsroutine vóór eventuele make-up, tenzij anders staat aangegeven.

Hoe vaak smeer je zonnebrand op acne?

Het is belangrijk alle dagen in het jaar je gezicht te beschermen tegen de zon. Dus ook op bewolkte dagen. Daarom kan je zelfs kiezen voor een dagcrème voor acne die een SPF bevat, zoals deze van Clay And Glow. Afhankelijk van de sterkte van de zon waar je jezelf in bevindt, wordt aanbevolen ongeveer elke 1 tot 2 uur nieuwe zonnebrand aan te brengen.

Moet je kiezen voor SPF 30 of 50?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Een hogere SPF biedt meer bescherming tegen de zon. Op de markt worden voornamelijk SPF 15, 25, 30 en 50 producten aangeboden. Kies in ieder geval voor zonnebrand met SPF 30. Wist je dat SPF 30 ongeveer 97% bescherming biedt en SPF50 98%? Niet zo’n groot verschil dus.

Let op: een hogere SPF betekent niet dat je meer uren kunt doorbrengen in de zon zonder opnieuw zonnebrand te hoeven aanbrengen!

Wat kan je nog meer doen als je in de zon gaat met acne?

Naast het dragen van zonnebrand raden we je aan hoeden, petten en andere beschermende kledingstukken te dragen. Breng eens wat meer tijd door in de schaduw. Helaas bestaan er momenteel geen zonnebrandcrèmes die volledige bescherming beiden tegen de zon. Zorg ook dat je zonnebrandcrème niet in de zon bewaard, omdat ingrediënten kunnen worden afgebroken, waardoor de zonnebrand minder effectief wordt of zelfs irriterend wordt voor de acne-gevoelige huid.

Wanneer naar een arts?

Heb je last van een zware vorm van acne, vormen acnelittekens op je huid, werken vrij verkrijgbare producten niet of word je mentale gezondheid beïnvloed door je huid? Neem dan contact op met een huisarts of dermatoloog voor een medisch advies. Bepaalde acnebehandelingen en sommige anti-acne producten kunnen de huid gevoeliger maken voor UV-straling. Vraag hier dus naar tijdens een gesprek met je arts of dermatoloog. Bovendien kan een huidspecialist jou de beste adviezen geven over het kiezen van de beste zonnebrand, omdat ze rekening kunnen houden met jouw specifieke huidtype, acne en medische achtergrond.

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *