Bietensap tegen acne

Welk bietensap kan gunstig zijn voor je huid?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
bietensap tegen acne

Aangezien er verschillende voordelen zitten aan bietensap wordt gedacht dat je bietensap tegen acne kunt gebruiken.

Veel sporters gebruiken het sap al om fit en gezond te blijven. Ook is bietensap mogelijk goed voor de huid.

Bijna iedereen van jong tot oud heeft wel eens last van acne. Er is een kans dat bietensap de oplossing gaat zijn waarmee je eindelijk je acne en puistjes ziet verdwijnen. Ik raad je daarom zeker aan dit artikel over bietensap te lezen.

Hoe ontstaat acne?

Voordat ik je meer vertel over bietensap tegen acne is het belangrijk te weten hoe acne ontstaat. Hierna weet je namelijk ook waarom het verstandig is bietensap te gebruiken tegen je acne.

De oorzaak van acne is vaak een schommeling van je hormonen. Vandaar zie je vaak mensen acne krijgen tijdens de pubertijd, zwangerschap en menstruatiecyclus. Soms blijven mensen echter ook last houden van acne na zo’n periode met hormonale schommelingen.

Er zijn dan ook nog meer oorzaken voor acne te bedenken, zoals:

  • Niet voldoende wassen van je kleding
  • Niet voldoende vervangen van je beddengoed
  • Niet voldoende of het verkeerd verzorgen van je huid
  • Bepaalde voedingsmiddelen die hormonale acne veroorzaken
  • Een ongezonde algemene levensstijl
  • Hoge ontstekingswaarden in je lichaam

Logischerwijs komt er een hoop viezigheid op je kleding en beddengoed terecht. Denk bijvoorbeeld aan talg, zweet en huidresten. Al dat viezigheid komt vervolgens op je huid terecht als je geen schone kleding of beddengoed hebt.

Daarom is het tevens belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Was je gezicht dagelijks en 2 keer per dag om het viezigheid van je huid af te spoelen. Gebruik ook een zelfzorgmiddel om acne veroorzakende bacteriën te verwijden en de poriën schoon te houden.

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de relatie tussen voeding en acne. Denk aan voedingsmiddelen zoals chips, chocola en zuivelproducten die mogelijk acne kunnen veroorzaken. Om het te testen kun je eens stoppen met snoepen en kijken wat dit met je huid doet. Waarschijnlijk zie je de puistjes verminderen.

Door suikerrijke voedingsmiddelen kunnen immers hormonale schommelingen en hogere ontstekingswaarden ontstaan in je lichaam.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Bietensap gebruiken tegen de oorzaak van acne

Je kunt bietensap tegen acne en ontstekingen in je lichaam gebruiken, omdat er goede stoffen zitten in bietensap.

Het is het overwegen waard bietensap te gebruiken tegen je acne om een aantal redenen die ik hieronder met je bespreek. Zorg wel dat je contact opneemt met een arts voor medisch advies en zelf meer onderzoek doet voordat je iets gaat toepassen.

Bietensap kan gunstig zijn voor je lever

Je lever is het grootste inwendige orgaan in je lichaam. Vandaar is het ook zo belangrijk dat je je lever gezond houdt.

Je lever zorgt ervoor dat slechte stoffen worden gefilterd in je lichaam. Dankzij je lever worden bijvoorbeeld gifstoffen verwijdert uit je lichaam. Ook worden de stoffen die je binnenkrijgt uit voeding omgezet in goede bouwstenen voor je lichaam en huid. Bovendien heeft je lever nog allerlei andere functies die gunstig kunnen zijn voor acne en het gezond houden van je lichaam.

Rode bieten zijn gunstig voor je lever, omdat deze het gal in de lever verdunnen. Hierdoor kan de lever beter zijn werk doen.

Het is belangrijk een gezonde lever te hebben. Je krijgt hierdoor namelijk een beter immuunsysteem en meer energie. Daarnaast kan je stemming verbeteren en worden puistjes door stress vermindert.

Bietensap kan helpen gifstoffen af te voeren en het immuunsysteem te verbeteren, waardoor er minder snel acne ontstaat op je huid.

Bietensap bevat verschillende antioxidanten

Dankzij verschillende antioxidanten in bietensap kan deze sap helpen acne te verminderen. Er is zelfs een onderzoek geweest met proefpersonen die antioxidanten en zink gingen gebruiken tegen acne. Uit het onderzoek is geconcludeerd dat de acne hierdoor verminderde.

Rode bieten bevatten verschillende antioxidanten en genoeg zink om een positief effect te zien aan je acne. Probeer bijvoorbeeld eens elke dag een shotje rode bietensap te drinken of rode bieten te verwerken in maaltijden.

Bietensap bevat foliumzuur

In bietensap zit foliumzuur, wat gunstig kan zijn voor je acne. Er zijn zelfs mensen die supplementen met foliumzuur gebruiken om acne te verhelpen. Het is dan wel belangrijk dat je dit afstemt op je gehele acne behandeling, omdat een supplement soms negatief kan zijn in combinatie met een andere acnebehandeling.

Rode bietensap is echter geen foliumzuur supplement. Daarom is de kans klein dat je acne verergert. Voor de zekerheid kun je een afspraak maken met de huisarts om te beslissen of het innemen van foliumzuur gunstig is tijdens de inname van een regulier acnemedicijn.

Bietensap bevat kalium

Het mineraal kalium is gunstig voor de werking van je nieren en zelfs je hele lichaam, omdat het je bloed zuivert. Je vindt kalium in rode bietensap. Sommige personen hebben zelfs een tekort aan kalium, waardoor misschien acne ontstaat. Vaak krijgen zij teveel zout binnen in verhouding tot de hoeveelheid kalium.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Helpt rode bietensap daadwerkelijk tegen acne?

Aangezien er verschillende stoffen zitten in rode bietensap die een positieve invloed kunnen hebben op je acne en je hele lichaam is het sap naar mijn mening een goed bestrijdingsmiddel tegen acne.

Maar wat zijn ervaringen van anderen rondom bietensap en acne?

Ik kom bijvoorbeeld een blog tegen van een vrouw die rugacne heeft proberen te bestrijden door het drinken van rode bietensap. De foto’s van voor- en na het uitproberen van bietensap tegen acne zeggen genoeg over de flinke werkzaamheid. Dit is echter de ervaring van slechts 1 persoon en de huidtype kan verschillen per persoon.

Ook zie ik meerdere fora met verhalen van personen die bietensap hebben gebruikt tegen hun acne. Hier waren de effecten wisselend.

Bietensap kan dus beter helpen tegen acne bij de ene persoon dan de ander.

Hoe gebruik je bietensap tegen acne?

Als je bietensap wil gebruiken tegen je acne, dan kun je de sap kant- en klaar in de winkel kopen voor enkele euro’s. Groente en fruit sappen uit de supermarkt zijn echter vaak bewerkt. Daarom raad ik je aan rode bieten poeder online te bestellen.

Kies voor het merk “JamHealth“. Zij bieden 100% biologische rode bieten poeder zonder extra toevoegingen aan.

Mocht je thuis een juicer of blender hebben, dan kun je de bietensap zelf maken. Als eerste was je de bietjes en snij je het topje en onderkant ervan af. Snij de rauwe, ongekookte bietjes in stukjes en stop deze in de blender. Kijk wel uit met je kleding, want de natuurlijke rode kleur is zeer hardnekkig.

Eventueel kun je de bietensap mengen met gember, spinazie, citroen, perensap, appelsap of wortelsap. Dat kan het drankje een stuk lekkerder en gezonder maken.

Let op dat rode bietensap een sterke detox-drank is. Bouw het drinken van bietensap of het nemen van rode bieten poeder dus langzaam op. Begin bijvoorbeeld met een shotglaasje of een kwart glaasje per dag. Uiteindelijk kun je een vol glaasje per dag drinken.

Het maakt niet uit voor het resultaat of je bietensap in de ochtend, middag of avond drinkt. Sommigen personen raden echter aan bietensap in de ochtend en slechts enkele weken te drinken.

Onthoud tevens dat er meer oorzaken kunnen zijn voor je acne. Misschien drink je wel genoeg bietensap, maar eet je daarnaast nog regelmatig ongezonde voedingsmiddelen die het effect van de bietensap omlaag halen. Mijn tip is dan ook naast bietensap, gezond te eten en minimaal 1,5 liter water te drinken per dag.

Bietensap tegen acne: recap & ultieme oplossing

Het gebruiken van bietensap tegen acne kan waarschijnlijk werken. Bietensap bevat namelijk heel wat stoffen die goed kunnen zijn voor je huid en hele lichaam.

Onthoud echter dat er geen of weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar bietensap tegen acne. Raadpleeg in ieder geval even een arts als je momenteel acne medicijnen gebruikt en bietensap overweegt.

Het effect van bietensap op je acne is afhankelijk van de oorzaak van jouw acne. Mocht je acne bijvoorbeeld worden veroorzaakt door onzuiver bloed, gifstoffen en verkeerd voedsel kan bietensap mogelijk helpen puistjes te verminderen.

Let ook op je hygiëne, levensstijl en andere voedingsmiddelen die je binnenkrijgt.

Het kan slimmer zijn eerst de werkelijke oorzaak van je acne te ontdekken, zodat je gerichter de puistjes kunt bestrijden.

In mijn gratis e-book help ik je op weg bij zowel het bestrijden van de huidige symptomen als de onderliggende oorzaken van acne. Dit moet je even bekijken, omdat je anders nog jaren last kunt blijven houden van puistjes.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *