Biodermal acne review

Helpen de middelen van Biodermal wel of niet tegen puistjes?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm
Biodermal puistjes en acne review

Het is enorm vervelend om last te hebben van puistjes en andere onzuiverheden. Je uiterlijk wordt er dan ook niet mooier van. Dit kan leiden tot een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Het is dus mogelijk zowel fysieke als mentale last te krijgen van acne.

Veel bedrijven weten hoeveel mensen last hebben van puistjes en hoe vervelend de bijbehorende lasten kunnen zijn. Merken zoals Biodermal spelen graag in op de vraag naar middelen om puistjes te verwijderen. Biodermal heeft dan ook verschillende middelen ontwikkeld waarmee puistjes kunnen worden bestreden.

In deze Biodermal acne en puistjes review ga ik je vertellen over de verschillende middelen die je kunt gebruiken. Naast mijn persoonlijke review ga je ook ontdekken wat anderen gebruikers hebben gemerkt na het beginnen met de middelen.

Hoe ontstaan puistjes?

Biodermal heeft verschillende middelen in haar assortiment die kunnen helpen bij het bestrijden van puistjes. In deze review zullen de verschillende middelen uitgebreid aan bod komen. Het lijkt mij echter eerst goed voor je om te weten hoe de puistjes en acne eigenlijk ontstaan. Hierover vertel ik je dan ook eerst graag iets meer.

Het proces van een puistje begint bij de talgklieren. De talgklieren kunnen teveel talg aanmaken, waarmee de huid soepel wordt gehouden. Door verschillende omstandigheden kan dit gebeuren. Het gevolg is dat de poriën verstopt raken door de opeenhoping van talg en andere dode huidresten. Deze verstopte poriën zijn te herkennen aan de mee-eters op je gezicht, oftewel de zwarte en witte puntjes die je vaak op je neus ziet.

Wanneer de poriën verstopt raken worden deze gevoelig voor een acne-veroorzakende bacterie. Deze bacterie kan dan een ontsteking veroorzaken. De verstopte porie kan dus ontstoken raken. Wanneer dit gebeurt, worden de puistjes zichtbaar. Dit zijn de roodkleurige bultjes waarop ook een witte kop kan ontstaan.

Bij puistjes is het belangrijk om er iets aan te doen. Anders heb je namelijk het risico dat er littekens en putjes ontstaan. Ga ook nooit knijpen in puistjes, omdat dit de kans op littekens alleen maar zal vergroten. Grijp liever naar een middel tegen acne van Biodermal.

Wat is Biodermal?

Het merk Biodermal bestaat al sinds 1975 wat betekent dat zij zich al ongeveer 45 jaar bezighouden met het verzorgen van de huid. Deze vele jaren ervaring geven direct al een stukje betrouwbaarheid mee. Hedendaags worden er immers veel middeltjes uitgebracht door bedrijven, terwijl zij pas net actief zijn in de huidverzorgingsmarkt.

Biodermal biedt meerdere algemene producten aan voor een gezonde en mooie huid. Daarnaast heeft Biodermal producten ontwikkeld voor verschillende huidproblemen, waaronder puistjes en acne. Ook hebben zij een speciale littekencrème ontworpen waarmee acnelittekens kunnen worden verzorgd. Al deze anti-puistjes middelen met hun werkingen ga ik zo op een rijtje zetten in deze review.

Het doel van Biodermal is het verzorgen van de huid zonder deze tot last te zijn door bijvoorbeeld irritaties of allergieën. Dit bereiken zij door huideigen stoffen te verwerken in hun producten, wat zal resulteren in ondersteuning van de natuurlijke beschermende werking en biologische processen van de huid.

De producten van Biodermal zijn een geschikte keuze voor de acne-gevoelige huid. De middelen zijn namelijk getest door dermatologen.

Aangezien Biodermal een groot huidverzorgingsmerk is, liggen hun producten ook in veel winkels. Je kunt Biodermal bijvoorbeeld vinden in de volgende drogisterijen en online webwinkels:

  • Kruidvat
  • Etos
  • DA
  • Trekpleister
  • Dio
  • Deonlinedrogist.nl
  • Bol.com

Middeltjes tegen puistjes en acne van Biodermal

In het assortiment van Biodermal kun je verschillende middelen tegen puistjes aantreffen. Helaas is het dus niet voldoende om slechts één product te gebruiken tegen puistjes. Immers, puistjes ontstaan door meer dan één factor, namelijk zowel talg, huidresten en bacteriën.

Je hebt bijvoorbeeld een middel nodig om de huid gehydrateerd te houden, zodat de huid niet te droog wordt en er teveel talg wordt geproduceerd. Daarnaast heb je ook een reiniger nodig om het overtollige talg te verwijderen. Zo geldt dit voor alle factoren.

Hieronder laat ik zien welke middelen Biodermal aanbiedt die kunnen helpen tegen je puistjes, acne en acnelittekens.

Biodermal Face Gel bij overtollig talg, puistjes en onzuiverheden

Het eerste product tegen puistjes van Biodermal is de Face Gel. Zoals de naam al aangeeft is dit een gel waarmee je verontreinigheden van de huid kunt wassen, die anders je poriën verstoppen.

Het is een milde reiniger om het overtollige talg te verwijderen die tegelijkertijd gunstig is voor de hydratatie van je huid. Het laat je huid dus niet uitdrogen. Je kunt de gel dagelijks gebruiken om je gezicht te wassen. Gebruik het in de ochtend en avond om je huid te wassen.

Enkele ingrediënten in de Face gel met hun werkingen zijn:

  • Melkzuur: helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het zuiveren van de huid bij puistjes.
  • Beatine: helpt bij het hydrateren van de huid, zodat de huid niet uitdroogt en meer talg gaat aanmaken.
  • Avocado olie: helpt een vette huid te voorkomen en je een aangenaam huidgevoel te geven.

Biodermal Crème bij puistjes en onzuiverheden

Dit is de crème van Biodermal die speciaal is gericht op het bestrijden van puistjes en onzuiverheden. Zo is de naam ook “Biodermal Crème bij Puistjes en Onzuiverheden”. Zij willen hiermee bereiken dat je puistjes verminderen zonder de huid te irriteren of uit te drogen. Dit maakt het een product dat zelfs kan worden gebruikt door iemand met acne met de meest gevoelige huidtype.

De crème is gericht op het verzachten van de huid en het herstellen van de natuurlijke vochtbalans. De crème kun je aanbrengen nadat je ’s ochtends je gezicht hebt gewassen.

De Biodermal Creme bij puistjes en onzuiverheden kan erg goed helpen tegen puistjes, vooral als je deze gebruikt in combinatie met de andere producten van Biodermal, zodat alle oorzaken van acne worden bestreden.

Biodermal Zonnebrand met SPF 30 voor het gezicht

De Biodermal Zonnebrandcrème SPF 30 (Sun Protection Factor) is zelfs door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste zonbescherming voor volwassen en kinderen.

Deze zonnebrandcrème is speciaal bedoelt om aan te brengen op je gezicht. Het werkt erg goed door de geavanceerde UVB en UVA filters. Tegelijkertijd wordt de hydratatie van de huid verbetert voor een lange periode met behulp van de drie vochtinbrengende ingrediënten. Dankzij de matterende formule wordt er geen vette of glimmende glans achtergelaten. De zink in de crème zorgt ervoor dat puistjes worden voorkomen. Zonnebrand is sowieso belangrijk als je last hebt van puistjes en verergering wilt voorkomen.

Ook dit product van Biodermal is getest door dermatologen.

Biodermal Littekencrème om acnelittekens te vervagen

Ten slotte bestaat er nog de Biodermal Littekencrème. Deze crème kan de zichtbaarheid van littekens stevig verminderen. Het doel van de crème is om het littekenweefsel soepel en zacht te houden met oliën. Het littekenweefsel wordt namelijk soms nog wel eens hard en pijnlijk. De crème kan ook helpen bij het ondersteunen van het herstellende vermogen van de huid dankzij vitamine E en het plantaardige ceratoni-extract.

Je kunt de crème gebruiken voor nieuwe en oude, kleinere littekens die zijn ontstaan door puistjes. De littekencrème is pH huidneutraal en getest door dermatologen.

Breng de littekencrème twee keer per dag aan op je littekens, alleen op gesloten wondjes.

Gedeelde reviews en ervaringen van acne patiënten met Biodermal

Over het algemeen zijn de ervaringen van acne patiënten met Biodermal zeer positief. Zo worden de middelen van Biodermal ook aangeraden door veel dermatologen.

De crèmes van Biodermal worden omschreven als betaalbaar, zeer huidvriendelijk en tegelijkertijd erg effectief in het bestrijden van puistjes. Gezien de tijd dat Biodermal actief is in de huidverzorgingsmarkt is dit ook wel logisch. Zij zijn namelijk al veel langer bezig met de huid dan andere merken.

Zowel de puistjes en onzuiverheden crème, dagcrème en littekencrème worden door veel personen met acne gebruikt. Reviews laten zien dat deze producten beter werken dan andere producten. Er zijn namelijk nauwelijks slechte reviews te vinden.

In de negatieve reviews die te vinden zijn wordt beweerd dat puistjes keer op keer blijven terugkomen ondanks het gebruiken van Biodermal. Dit kan dan echter te maken hebben met onderliggende processen in het lichaam die in verband worden gebracht met acne. Denk bijvoorbeeld aan hormonale acne.

Je moet begrijpen dat de middeltjes tegen puistjes enkel een onderdeel zijn van de strijd tegen puistjes. Er zijn namelijk nog veel meer oorzaken en hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en het bestrijden van acne.

Biodermal producten tegen acne
Biodermal producten tegen acne

Beoordeling door Fleur,

03 nov 2021
4

Biodermal is een populair huidverzorgingsmerk dat zich richt op verschillende huidproblemen, waaronder acne. De producten zijn veelal gemaakt met huideigen stoffen. Ook zijn de producten dermatologisch getest. Dit maakt het een goede keuze voor iemand die last heeft van acne.

Biodermal persoonlijke acne review

Conclusie

Puistjes ontstaan door verschillende verontreinigheden die de poriën verstoppen en ontsteken. Je kunt verschillende dingen doen om deze nare bultjes te bestrijden. Eén ding wat je kunt doen, is het inzetten van Biodermal producten.

Biodermal is al lang actief in de huidverzorgingsmarkt en heeft enkele producten ontwikkeld die speciaal bedoelt zijn tegen puistjes. Aangezien de producten zijn getest door dermatologen, betaalbaar zijn en er veelal positieve reviews over te lezen zijn, raad ik deze producten van harte aan. Het heeft mij bijvoorbeeld ook geholpen om de kleinere acnelittekens in mijn gezicht te vervagen.

Heb je ook veel last van acne en puistjes? Test dan zeker eens of de dagcrème, reiniger, anti-puistjes crème, zonnebrandcrème of littekencrème jou kan helpen om acne te verminderen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *