Chinese medicijnen en kruiden tegen acne

Dit moet je weten!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Chinese kruiden en medicijnen tegen acne

Acne kan lastig zijn. Niet alleen heb je er vaak last van door onder andere jeuk of pijnlijke plekken, ook kan het ervoor zorgen dat jouw zelfvertrouwen omlaaggaat. Desondanks zijn er veel mensen die last hebben van deze huidaandoening.

Als je alles al geprobeerd hebt, kun je radeloos zijn. Maar er is een oplossing. Je kunt namelijk Chinese kruiden tegen acne gaan gebruiken. Ook Chinese medicijnen tegen acne zijn een goede optie om in het achterhoofd te houden. Je moet alleen wel weten wat het inhoudt en wat de Chinese kruiden precies voor jou kunnen betekenen. Dit lees je hieronder.

Dit zijn Chinese kruiden en medicijnen tegen acne

Chinese kruiden tegen acne zijn een speciaal soort kruiden die speciaal op jouw huid worden afgestemd. De kruiden zijn daarom ook voor niemand hetzelfde. Aan de hand van de persoonlijke gezondheidssituatie kan de juiste samenstelling er namelijk voor zorgen dat je een goed resultaat verkrijgt.

Ieder kruid is anders en kan in de vorm van een aftreksel, tablet- of granulaatvorm komen. In de meeste gevallen zal je echter te maken krijgen met ruwe kruiden, waarmee effectief aan de slag kan worden gegaan. De specialist zal dan het juiste gebruik aan jou uit gaan leggen.

Als je de Chinese kruiden voornamelijk tegen acne gaat gebruiken, dan zal je altijd een mengsel krijgen van meerdere kruiden. De precieze samenstelling varieert van 4 tot 20 kruiden en zal specifiek op de situatie toegepast worden. Het zijn voornamelijk delen van planten die voor het mengsel gebruikt worden. Echter kunnen er ook mineralen en dierlijke ingrediënten in voor komen.

Uiteindelijk zal alles bewerkt worden tot de juiste vorm, waardoor jij de Chinese medicijnen in handen krijgt van de specialist en er direct mee aan de slag kunt gaan. Door het gebruik zo goed mogelijk te volgen hoef je ook niet bang te zijn dat jouw lichaam het niet aan kan.

Is de acne behandeling veilig?

De chinese kruiden tegen acne mogen niet als officieel medicijn beschouwd worden. Desondanks worden het wel Chinese medicijnen tegen acne genoemd. De kruidenmengsels zijn immers nooit hetzelfde, omdat ze op jouw klachten worden aangepast. De wetenschappelijke maatstaven kunnen hierdoor niet gehandhaafd worden en er kan geen label aan gehangen worden.

Echter worden de regelgevingen van de Nederlandse voedsel- en waren autoriteit wel in acht gehouden. Hierdoor kun je er wel vanuit gaan dat het veilig in gebruik is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat het andere gezondheidsklachten met zich mee gaat brengen. Maar voor de zekerheid dien je altijd een arts te raadplegen.

Waarvoor kun je Chinese kruiden en medicijnen allemaal gebruiken?

Je kunt Chinese kruiden te allen tijde tegen acne gebruiken, maar je hebt ook de mogelijkheid om het voor een groot aantal andere gezondheidsklachten in te schakelen. Het wordt daarbij altijd als ondersteuning van een bepaalde behandeling aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsklachten en allergieën, jouw spijsvertering, hart- en vaatziekten, klachten aan de urinewegen, diabetes, klachten aan het zenuwstelsel, het bloedvatenstelsel en gynaecologische aandoeningen. In veel gevallen gaat het gecombineerd met acupunctuur. Dit is het herstellen van de toevoer van levensenergie.

De Chinese medicijnen tegen acne zijn voornamelijk gemaakt van kruiden die zowel inwendig als uitwendig gebruikt kunnen worden. Je zult hierbij voornamelijk een verlichting van de klachten tegen gaan komen. Het zal dus niet direct helemaal weggaan, maar kan er wel voor zorgen dat acne vermindert en je geen jeuk meer hebt. Doordat je er niet meer aan gaat krabben zullen er geen littekens komen. Dit kan jou op de langere tijd helpen om jouw huid er rustiger uit te laten zien. Jouw zelfvertrouwen zal er hiermee ook op vooruit gaan.

Chinese medicijnen en kruiden worden afgestemd op jouw situatie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar jouw type acne en onderliggende problemen met je lichaam.

Waarom worden de kruiden tegen acne voorgeschreven?

Chinese medicijnen zullen dus nooit als officieel medicijn tegen acne voorgeschreven kunnen worden. Ondanks dat het niet officieel is, zal het wel vaak voor jou samengesteld worden. Dit komt omdat er ook alleen natuurlijke ingrediënten in terug te vinden zijn. De kruiden zullen dan een goede ondersteuning gaan bieden voor de behandeling.

De effecten van de behandeling in combinatie met het medicijn zullen de ernst van jouw acne aanzienlijk gaan verminderen. Voornamelijk met acupunctuur kan het jouw lichaam stimuleren om zich op een andere manier te reageren op de behandeling.

Het effect van de kruiden

Chinese kruiden zullen via jouw eigen lichaam gaan werken. Hierdoor zal jouw systeem aangespoord worden en beter functioneren. Jouw lichaam zal alles uiteindelijk zelf moeten herstellen.

Als jouw lichaam de kruiden direct opneemt, zal je dus ook snel een effect gaan merken. Voor de meeste mensen zal het echter enige tijd gaan duren, omdat het effect zich langzaam opbouwt. Daarnaast is het afhankelijk van de mate waarin de klacht zich voordoet hoe snel het effect opgemerkt wordt.

Mocht je uiteindelijk toch niets merken aan je acne en puistjes, zal er naar een nieuwe samenstelling gekeken moeten worden.

De bijwerkingen van Chinese behandelingen

Hoewel de kruiden vrijwel altijd veilig in gebruik zijn, moet je wel op de hoogte zijn van eventuele bijwerkingen.

Je zult de kruiden altijd in kleine hoeveelheden binnenkrijgen, waardoor er geen grote risico’s worden gelopen. Alleen kan er een bepaald ingrediënt niet goed met jouw lichaam samengaan.

Voornamelijk voor de spijsvertering kan het reacties opleveren. Daarnaast kun je eventueel een allergische reactie krijgen. Mocht dit het geval zijn, is het belangrijk dat je het gelijk aangeeft. In dit geval zal er namelijk een nieuwe samenstelling moeten komen voor jouw behandeling en wordt er gekeken of dit wel gaat werken.

Moet je Chinese kruiden in gaan nemen?

Bij een ernstige vorm van acne is het vaak niet voldoende om alleen een zalfje van de dokter te gebruiken. Een zalfje pakt meestal slechts enkele oorzaken van je acne aan. Ook wordt hierdoor van binnenuit geen verandering aangegaan. De kruiden kunnen er dan toch voor zorgen dat deze verandering komt.

De kruiden in jouw dagelijkse routine toe gaan passen in overleg met een arts zal daarom grote veranderingen met zich mee kunnen brengen. Zodra je de effecten merkt, kan jouw acne na verloop van tijd verminderen of zelfs helemaal gaan verdwijnen. Het is daarom altijd het proberen waard en zal waarschijnlijk een positieve werking op jouw acne hebben.

Wat is mijn favoriete Chinese behandeling tegen acne?

Als je op zoek bent naar een acne behandeling met Chinese kruiden kun je ZZ crème overwegen. Deze crème heeft al bij vele acne patiënten positieve resultaten opgeleverd.

ZZ crème is gemaakt door de Chinese professor Zhao ZhongZhou. Het is één van de eerste crèmes die ook hardnekkige onzuiverheden kan bestrijden. De Chinese kruiden die in dit product zitten, zal je dan ook niet aantreffen in andere producten. Ook zit er zinkoxide in. Dit is een ander effectief, onbekend ingrediënt tegen acne.

Lees zeker eens mijn artikel over ZZ crème tegen acne als je een effectieve kruidenbehandeling wilt ondergaan.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *