Clay And Clow Makeup Remover review

Onze eerlijke review over de nieuwe schuimende micellaire makeup remover

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
mm
Clay And Glow Makeup Remover review

Draag je graag elke dag make-up? Je hebt groot gelijk, maar houd wel goed rekening met de bijkomende zaken van make-up. Eén van de bijkomende zaken is dat je bijvoorbeeld elke avond goed de make-up van je gezicht af moet halen.

Kun je dit het beste doen met de Clay and Glow Makeup Remover? Je leest het in deze Clay And Glow Makeup Remover review.

Zelf merkten we op dat meer en meer vrouwen voor de Clay and Glow Makeup Remover kozen. Dit triggerde ons om meer onderzoek naar deze make-up remover te doen. En we zijn blij dat we dit hebben gedaan.

We hebben deze remover zelf uit kunnen proberen en hierdoor een duidelijk beeld gekregen. Graag delen we onze bevindingen met je in deze Clay And Glow Makeup Remover review.

Wat is de Clay And Glow Makeup Remover precies?

De Clay And Glow Makeup Remover is een make-up remover zoals we deze nog niet vaak gezien hebben. Wat we bij veel make-up removers zien, is dat het om een lotion gaat. Bij déze remover gaat het echter om schuim. Vandaar is de naam “schuimende micellaire make-up remover”.

Je kunt de Clay And Glow Foaming Micellair Makeup Remover eigenlijk met scheerschuim vergelijken. Met scheerschuim maak je het scheren makkelijker, omdat het schuim voor de gewenste hydratatie en vermindering van weerstand zorgt. Met déze make-up remover geniet je ook van de gewenste hydratatie. En ondertussen neemt deze remover ook nog alle (niet-waterdichte) make-up resten en verontreinigheden in zich op. Je geniet hiermee van een snelle en grondige reiniging van make-up.

Micellair is een combinatie van gezuiverd water, hydraterende ingrediënten én oppervlakte-actieve stoffen (zoals coco-glucoside in dit geval). Dat laatste werkt als een magneet op je huid, die al het vuil uit je poriën haalt, zodat er geen onzuiverheden ontstaan. Micellar is in de volksmond dan ook bekend als coco-glucoside.

Waar bestaat de Clay and Glow Makeup Remover uit?

Deze remover bestaat uit alleen maar de juiste bestanddelen. Zo is er in deze remover bijvoorbeeld geen alcohol te vinden, terwijl er ook geen sodium lauryl sulfaat (SLS) in deze remover gemengd zit.

Tevens vind je in deze remover geen PEG terug. Deze afkorting staat voor polyethyleen glycol; dit is een synthetische toevoeging die je waarschijnlijk liever niet op je huid wilt hebben. Deze toevoeging kan zelfs voor een hormoonstorende werking zorgen, maar daar hoef je bij deze remover dus niet bang voor te zijn.

Waar deze make-up remover dan wel uit bestaat? Het merk Clay And Glow geeft aan dat ze voor drie belangrijke ingrediënten hebben gekozen:

 • Aloë vera. Aloë vera maakt voor zo’n 2% onderdeel uit van deze gehele remover. Dit heeft bijvoorbeeld een kalmerende werking.
 • Glycerine. Glycerine is samen met aloë vera het hoofdbestanddeel van deze remover. Dit heeft bijvoorbeeld een hydraterende werking.
 • Lactic acid. Clay and Glow heeft ook voor lactic acid gekozen, oftewel melkzuur. Dit heeft bijvoorbeeld een reinigende werking.

Wat zijn de voordelen van de Clay And Glow Makeup Remover?

Een goede huidverzorging is van essentieel belang. Je houdt je huid hier gezond mee, stralend mee en je stimuleert hiermee de aanmaak van huidcellen. De ervaring leert echter dat make-up een verstorend effect met zich meebrengt.

Je moet daarom elke avond goed de make-up van je gezicht afhalen. Doe dit elke avond en ga nooit met make-up op slapen. Juist gedurende de nacht moet je gezichtshuid tot rust komen; dat is niet mogelijk als er nog make-up op zit.

Kun je voor het verwijderen van je make-up de Clay And Glow Makeup Remover gebruiken? Ja, absoluut. Met deze remover geniet je van enkele voordelen:

 • Deze remover schuimt. Is dit nou echt een voordeel? Ja, absoluut. Doordat deze remover schuimt, is het een feestje om met de remover je gezichtshuid te reinigen. Nadat je het schuim goed over je gezicht uitgewreven hebt, kun je dit met water afspoelen. Je gezicht is nu van de make-up ‘verlost’ en je voelt je erg fris. Met dank aan het schuimende vermogen van deze make-up remover.
 • Deze remover is makkelijk aan te brengen. Bijkomend voordeel is dat deze make-up remover zo makkelijk aan te brengen is. Je hoeft niet in de weer te gaan met een wattenschijfje of iets dergelijks. Nee, je smeert deze remover rechtstreeks op de huid. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens duurzaam. Je verbruikt immers niet meer talloze wattenschijfjes.
 • Deze remover is goed voor je huid. Wij hebben ook opgemerkt dat deze remover goed voor je huid is. De remover zorgt voor een grondige reiniging van de make-up en verzorgt je huid direct. Je huid voelt na de reiniging een stuk zachter en gezonder aan. Eigenlijk zou je deze remover onderdeel uit moeten laten maken van je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine.
 • Deze remover is voor je gehele gezicht geschikt. Met deze remover kun je niet alleen op je gezichtshuid zelf gebruiken, maar ook op je wimpers en wenkbrauwen. Dit zou je mogelijk niet verwachten aangezien het schuim betreft, maar het is absoluut waar. Bekijk de ‘before en after’ foto’s op deze pagina maar eens.

Clay And Glow Foaming Micellair Makeup Remover review en ervaringen

Onze eerste indruk met de Clay And Glow Foaming Micellair Makeup Remover was erg positief. Hoewel we ook enkele kleine minpuntjes hebben, is het heel fijn de makeup remover te gebruiken om de huid te reinigen. Enkele van onze ervaringen zijn:

 • De verpakking en het flesje zijn erg luxe
 • De schuim heeft een frisse aloë vera geur
 • Het schuimde erg goed
 • Makeup wordt snel en gemakkelijk van je huid gewassen
 • Mascara ging niet volledig weg
 • Hoewel de makeup remover juist is gemaakt voor de gevoelige huid en ogen prikte het een beetje bij de ogen
 • Het hydraterende effect geeft je huid een glow
 • Het droogt je huid niet uit, omdat de PH-waarde van je huid wordt behouden en is gekozen voor voedende ingrediënten
 • De bijbehorende Cleansing Face Pad vinden wij fijner dan handen of watjes te gebruiken. Leuk om te weten is dat je deze ook kunt plakken door een soort van vacuüm plakker

Ook vinden we het fijn dat dit product een toevoeging kan zijn voor ieder zijn of haar huidverzorgingsroutine, omdat het geschikt is voor iedere huidtype. Dit komt onder andere, omdat nare dingen, zoals SLS, SLES, alcohol, PEG’s of parabenen zijn vermeden. Hierdoor hoef je het product niet af te stemmen op jouw droge, vette of juist gecombineerde huidtype. 

Bovendien is het product dermatologisch goedgekeurd en getest, vegan, dierproefvrij, gemaakt in Nederland en allergeenvrij (parfum).

Zorg er wel voor dat je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Breng deze remover bijvoorbeeld alleen op een vochtige huid aan. En spoel je gezicht nadien met warm water af.

Clay And Glow Makeup Remover en Face Pad review
Het schuim van de Clay And Glow Makeup Remover
Het schuim van de Clay And Glow Makeup Remover
Clay And Glow schuimende Makeup Remover review
Het schuim op de Clay And Glow Face Pad
Clay And Glow Makeup Remover op hand
Clay And Glow Foaming Micellair Makeup Remover verpakking
“Hey Beautiful”
Clay And Glow Foaming Micellair Makeup Remover ingrediëntenlijst
De ingrediëntenlijst

Wat kost de Clay And Glow Makeup Remover?

Het doet ons goed dat wij de Clay And Glow Makeup Remover uit hebben mogen proberen. We hebben hiermee namelijk een duidelijk én erg positief beeld van deze remover gekregen.

Dit is ook aan het prijskaartje te danken. Je kunt de Clay And Glow Makeup Remover namelijk kopen voor een bedrag van net iets meer dan 20 euro. Voor dit bedrag krijg je deze remover in een flacon van 150 ml geleverd. Ideaal, aangezien je voor één reinigingsbeurt een kleine hoeveelheid remover nodig hebt. Doordat de remover schuimt, doe je oprecht lang met deze remover.

Clay And Glow Makeup Remover
Clay And Glow Makeup Remover

Beoordeling door Fleur,

21 okt 2022
5

Wat ons betreft is dit één van de beste make-up removers van dit moment. De werking van deze remover is uniek, evenals het uiteindelijke effect. Je reinigt hier je huid goed mee, je make-up wordt perfect verwijderd en je huid wordt ook nog eens verzorgd. Wat wil je nog meer?

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *