Clay And Glow masker review

Dit is wat je eerst moet weten over Clay And Glow!

Gemiddelde leestijd: 39 minuten
mm
Clay and Glow masker review

Twijfel je nog om het Clay And Glow masker te gaan gebruiken voor je eigen huid? Dan ben je op de juiste website belandt! Hier vind je namelijk de meest complete Clay And Glow review waarin je alles gaat ontdekken over het roze kleimasker en het bedrijf erachter.

Voordat ik het Clay And Glow masker had uitgetest op mijn eigen huid, zag ik het huidverzorgingsmerk Clay And Glow al vele malen voorbij komen op social media en het internet. De opvallende roze verpakkingen maakte mij direct nieuwsgierig. Daarnaast hadden al meerdere vrouwen mij gewezen op het merk. Clay And Glow stond dan ook al een tijdje op mijn verlanglijstje en nu heb ik hun populairste product, het roze kleimasker, uitgeprobeerd op mijn eigen huid.

Vandaag schrijf ik deze uitgebreide Clay And Glow masker review, zodat je er eindelijk achter gaat komen of het daadwerkelijk zo’n geweldig product is als overal wordt beweerd op het internet. Clay And Glow wordt immers regelmatig gepromoot door bekende influencers. Dit komt voor veel personen niet heel betrouwbaar over. Ook zijn er wel honderden Clay And Glow ervaringen te vinden, maar in mijn ogen wordt nooit écht ingegaan op de werking van het roze kleimasker. Veel personen vragen zich bijvoorbeeld af welke ingrediënten er precies inzitten en welke functies deze bestanddelen hebben voor verschillende huidtypes.

Voor deze review heb ik het Clay And Glow roze kleimasker uitgebreid uitgetest op mijn eigen huid. Ook heb ik het masker en andere producten van Clay And Glow laten uittesten door vriendinnen met verschillende huidtypes en huidbehoeftes. Na het lezen van deze review weet jij dus precies wat het Clay And Glow masker in jouw situatie kan betekenen. Veel plezier bij het lezen van deze review, ik weet in ieder geval zeker dat jij er iets aan zult hebben!

Wat is Clay And Glow en wie is de oprichtster?

Voordat ik je ga vertellen over onze persoonlijke Clay And Glow review en ervaringen zal ik je eerst iets meer vertellen over de achtergrond en het doel van het bedrijf Clay And Glow in het algemeen.

De oprichtster van Clay And Glow heet Julia Veer. Op het moment van oprichten was zij 21 jaar oud en had zij een zeer gevoelige huid en acne-gevoelige huid. Julia besloot Clay And Glow op te richten om verschillende redenen. Ten eerste veroorzaakten de huidige huidverzorgingsproducten in de markt vrijwel altijd allergische reacties, waardoor haar huid er alleen maar erger aan toe was. Daarnaast zien vrijwel alle huidverzorgingsproducten waarmee huidaandoeningen worden bestreden er wit en saai uit, terwijl kleurrijke producten vaak minder effectief zijn. Julia Veer zag dus een kans in de markt en wist dat zij niet de enige was die dit soort zaken opmerkte.

Door de jonge leeftijd van Julia Veer tijdens het oprichten van haar onderneming namen veel apotheken haar ideeën niet serieus. Na verschillende keren contact te hebben gemaakt in het buitenland en afgewezen te worden, vond zij uiteindelijk een goede drogist in Nederland. Clay And Glow is dan ook een Nederlands bedrijf. Achteraf gezien is Julia alleen maar blij met hoe dit allemaal is gelopen, omdat alle processen die horen bij het maken van de Clay And Glow huidverzorgingsproducten nu eenvoudig kunnen worden gecontroleerd.

Julia Veer review
Julia Veer

Clay And Glow heeft in relatief korte tijd een enorme bekendheid weten te genereren. Dit komt mede doordat Clay And Glow meerdere samenwerkingen is aangegaan. Denk hierbij aan BN’ers en grote namen in de influencer wereld, zoals Monica Geuze, Selma Omari en Kim Feenstra die de producten met veel enthousiasme gebruiken en gepromoot hebben. Ook worden de producten van Clay And Glow tot op heden vaak geprezen in grote bladen, zoals LINDA, Women’s Health, Weekend, Grazia en Glamour. Bovendien liggen de producten van Clay And Glow in alle ICI Parix XL winkels in Nederland en België. Dat is natuurlijk niet voor niets. Clay And Glow heeft dan ook meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Dutch Beauty Awards 2020.

Het doel van Julia Veer was het oprichten van een huidverzorgingsmerk welke producten aanbiedt die er schattig uitzien en geen irritatie aan de huid veroorzaken. Daarnaast moesten de producten zo effectief mogelijk, maar tegelijkertijd zacht zijn voor de huid. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is Clay And Glow dus niet opgericht om even snel geld te verdienen.

Voordelen van het gebruiken van het Clay And Glow roze kleimasker

Leuk om te weten, is dat het Clay And Glow roze kleimasker, ook wel “Pink Clay Mask” genoemd, het eerste product is dat werd ontwikkeld door Clay And Glow. De formule van het masker werd in 9 maanden tijd ontwikkeld door bijvoorbeeld te luisteren naar de wensen en behoeften vanuit de doelgroep, namelijk personen die hun huid gezond oud willen laten worden of hun onzuivere huid willen behandelen.

De Nederlandse vertaling van Pink Clay Mask is “roze klei masker”. Roze klei is populair in huidverzorgingsmaskers, omdat het één van de zachtste kleisoorten is en een licht korrelige textuur heeft. Dit maakt het dan ook een geschikte kleisoort voor bijna alle huidtypes, inclusief de droge, vette en zeer-gevoelige huidtype. Een ander verschil tussen een roze kleimasker en bijvoorbeeld een groene kleimasker is dat roze klei de natuurlijke oliën van de huid met rust laat. Hierdoor zal zelfs de meest gevoelige huid niet uitdrogen en zal het microbioom van de huid niet uit balans raken.

Roze klei ontstaat wanneer rode en witte klei met elkaar worden gemengd. In roze klei zitten verschillende natuurlijke mineralen. Hierdoor kan het voordelig zijn voor meerdere aspecten van de huid. Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren van de huid, exfoliëren van de huid (ofwel diep reinigen van de huid) en het verwijderen van onzuiverheden.

Het Clay And Glow masker kan een positieve werking hebben op de huid door onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Minder zichtbaar maken van de poriën: De ingrediënten in het Clay And Glow masker zijn in staat diep in je poriën terecht te komen. De roze klei kan nog dieper in je poriën dringen dan veel andere gezichtsmaskers. Wanneer verontreinigheden en bacteriën uit je poriën worden verwijderd, zullen je poriën kleiner worden en vermindert de zichtbaarheid van je poriën aanzienlijk. Voornamelijk personen met een vettere huidtype hebben veel last van verontreinigheden in hun grove poriën die moeten worden verwijderd.
 • Bestrijden van acne, puistjes, mee-eters en bultjes: Een ander voordeel van het Clay And Glow masker is dat het kan helpen bij het verminderen van bestaande onzuiverheden op de acne-gevoelige huid en het tegengaan van nieuwe bultjes, puistjes en mee-eters. Dit komt, omdat het Clay And Glow masker dusdanig diep in de huid terecht kan komen dat overtollig talg, oude huidresten, vuil, toxins en andere verontreinigheden eenvoudig kunnen worden verwijderd. Vaak ontstaan de symptomen van acne dan ook door een ophoping van viezigheid en bacteriën in je poriën.
 • Verminderen van roodheid op de huid: Dankzij de verwerkte ontstekingsremmende ingrediënten in het Clay And Glow masker kan de huid kalmeren. Hierdoor zal roodheid op de huid afnemen, ontstekingen worden geremd en de huid in het algemeen kalmeren.
 • Verminderen van littekens die de puistjes hebben achtergelaten: Het roze kleimasker van Clay And Glow bevat zelfs ingrediënten waarmee acnelittekens kunnen worden bestreden. Verderop op deze pagina zullen we toelichten met welke ingrediënten Clay And Glow deze exclusieve werking heeft bereikt.
 • Laten stralen van de huid: Tijdens het gebruiken van het roze kleimasker zal je merken dat je huid tijdelijk wat strakker aanvoelt. Dit betekent dat het masker bezig is de bacteriën en verontreinigheden uit je poriën te “zuigen”. Na het afspoelen van het masker zal je echter merken dat je huid een natuurlijke glow (ofwel glans) heeft en heerlijk zacht aanvoelt.

Veel vrouwen zijn onzeker over hun zichtbare poriën, puistjes, onzuiverheden, rode huid en littekens. Hieronder gaan we bespreken hoe je het Clay And Glow masker hiertegen kunt gebruiken en wat onze persoonlijke ervaringen zijn.

Exact weten wat het roze kleimasker kan betekenen voor jouw specifieke huidtype, of weet je nog niet wat jouw eigen huidtype is? Doe de handige huidtype test op de website van Clay and Glow. Deze is helemaal gratis.

In de onderstaande video kun je duidelijk de “glow” en glanzende huid zien die je gaat krijgen na het aanbrengen van het Clay And Glow roze kleimasker.

Aanbrengen van het Clay And Glow masker

Het gebruiken van het Clay And Glow masker is eenvoudig. Je kunt de volgende stappen aanhouden wanneer je het roze kleimasker wil aanbrengen op je eigen huid:

 1. Allereerst moet het masker worden aangebracht op je huid. Dit kun je doen met je schone vingers, maar Clay And Glow biedt ook een heel leuk borsteltje aan die je hiervoor kunt gebruiken. Je hoeft maar een klein beetje van de roze klei aan te brengen op je gezicht om te kunnen profiteren van de voordelen. Smeer het masker uit over je hele gezicht, maar natuurlijk niet in je ogen of je mond.
 2. Na het aanbrengen van het kleimasker moet deze 10 minuten intrekken in je huid. Schrik niet als je huid even tintelt en de huid steeds droger of strakker aanvoelt. Dit is namelijk alleen maar een teken dat de actieve ingrediënten bezig zijn in je huid met hun werkzaamheden.
 3. Wanneer je het roze kleimasker 10 minuten hebt laten intrekken, dan kun je het weer afspoelen. Gebruik hierbij lauw tot warm water, maar niet te heet water. Eventueel kun je het speciale washandje van Clay And Glow gebruiken om het verwijderen van het masker jezelf nog makkelijker te maken. Het washandje maak je nat waarna je het masker met een paar vegen van je gezicht af kunt halen.
 4. Zijn er geen restjes van de roze klei achtergebleven op je gezicht? Dan kun je de huid rustig droogdeppen met een schone handdoek. Let er ook op dat je niet gaat wrijven over je huid om irritatie te voorkomen.
 5. Je zult nu zien dat je huid direct een natuurlijke glow heeft gekregen, schoon oogt en zacht aanvoelt. Als laatste stap kun je eventueel de hydraterende dagcrème van Clay And Glow gebruiken om je huid de extra hydratatie (vocht) te bieden die ze verdient. Enkele andere voordelen van de moisturizer voor de huid zijn het bieden van bescherming tegen vrije vrije radicalen (gifstoffen) en bestrijden van huidveroudering tekenen, zoals rimpels.

Onze persoonlijke Clay And Glow masker review en ervaringen

Hierboven heb je gelezen over de achtergrond van Clay And Glow, de verschillende werkingen van het roze kleimasker en hoe je het masker kunt aanbrengen op je eigen huid.

Uiteraard ben je ook benieuwd naar échte ervaringen en reviews van gebruikers die het Clay And Glow masker hebben aangebracht op hun huid, en wat zij hierdoor hebben gemerkt. Om je een zo compleet mogelijke review te bieden, hebben ik en goede vriendinnen het Clay And Glow masker meerdere keren zelf uitgetest. Hierbij gaat het om vrouwen met een droge en een vette huidtype. Daarnaast heb ik zelf een gecombineerde huidtype, acne-gevoelige huid en enkele acnelittekens.

Hieronder zie je enkele ervaringen van ons met het Clay And Glow masker:

 • Het doosje, het glazen potje en hun roze kleuren zien er super schattig uit. Bij het openmaken van het doosje viel direct op dat er “Hey Beautiful” op stond. Hoewel wij hebben gemerkt dat kleurrijke producten vaak commercieel en minder effectief zijn, heeft het roze kleimasker van Clay And Glow wel degelijk een groot effect gehad op onze huiden.
 • Na het gebruiken van verschillende soorten (klei)maskers van verschillende huidverzorgingsmerken is opgevallen dat de droge huid normaal geen mooie gloed krijgt van een masker. Van het Clay And Glow masker kreeg zowel de droge als vette huidtype een glow.
 • De structuur van het roze kleimasker is heel fijn. Het masker heeft namelijk een romige structuur met kleine deeltjes die je makkelijk kunt uitsmeren over je huid. Dit geldt voor het aanbrengen van het masker met zowel je vingers als het speciale borsteltje. Wij denken dat mensen die moeilijk zijn met maskers en hier allergische reacties van krijgen het Clay And Glow masker kunnen gebruiken zonder irritatie te krijgen.
 • Het kan mogelijk een voordeel voor je zijn dat je het masker maar 10 minuten hoeft in te laten trekken in je huid om te kunnen profiteren van de voordelen. Bij andere gezichtsmaskers moet je vaak langer wachten. Het masker van Clay And Glow is dus ook ideaal voor studenten en personen met een drukke agenda. Tijdens het uitproberen van het roze kleimasker voor de eerste keer, waren wij iets anders gaan doen en vergeten dat het masker nog op onze huiden zat. Het masker voelt dus prettig aan op de huid, geeft geen overdreven trekkerig gevoel en is écht even een verwenmomentje voor jezelf. Na het afwassen van het masker was het trekkerige gevoel verdwenen. Ook gebruikten wij achteraf de Clay And Glow moisturizer om de huid voldoende gehydrateerd te houden.
 • Naast dat we allemaal direct een gladdere en stralende huid kregen na het aanbrengen van het product, leken de onzuivere, rode en droge delen van de huid ook direct minder zichtbaar te zijn. De ontstekingsremmende effecten van het masker werken dus snel in op de huid. Na het masker meerdere malen te gebruiken zijn voorheen opvallende poriën op de neus nu veel minder zichtbaar geworden.
 • Als ik merkte dat er een nieuw puistje kwam opzetten, gebruikte ik het masker in de avond als een spot treatment. Met andere woorden betekent dit het aanbrengen van het kleimasker op een specifiek puistje in plaats van het hele gezicht. Door het roze kleimasker als een spot treatment te gebruiken in de avond is de grootte van mijn puistje de volgende ochtend al afgenomen. Na enkele dagen is er zelfs niets meer van terug te zien. Dit vind ik een groot verschil met acne crèmes en gels die puistjes behandelen, terwijl die zelfs specifiek bedoelt zijn te gebruiken als een spot treatment. Een bijkomend voordeel van het snelle effect is dat het voor mij nu minder moeilijk is van puistjes en mee-eters af te blijven. Bovendien zijn oude littekentjes van puistjes op mijn voorhoofd minder zichtbaar geworden. Mijn huid lijkt dan ook veel egaler.
Ervaringen met de producten van Clay and Glow
Toelichting: Clay And Glow roze kleimasker, hydraterende dagcrème en applicatie borsteltje
Clay and Glow roze masker review
Toelichting: Clay And Glow Pink Mask (roze kleimasker) in het glazen potje
Clay and Glow moisturizer review
Toelichting: Clay And Glow Hydratating Moisturizer (hydraterende dagcrème)
Clay and Glow kleimasker en moisturizer verpakking review
Toelichting: Clay And Glow producten (zie rechtsboven “Hey Beautiful” op de verpakking van het roze kleimasker)

Clay And Glow voor- en nadelen

Voor elk huidverzorgingsproduct geldt dat er zowel positieve als negatieve punten aan verbonden zijn. Ook voor Clay And Glow zijn er dus een aantal negatieve punten te bedenken. Uiteraard willen we volledig eerlijk zijn tegenover jou, en noemen we dus ook op wat in onze ogen de nadelen waren.

Voordelen

 • Clay And Glow is één van de weinige Nederlandse huidverzorgingsmerken, of zelfs de enige, die producten ontwikkelen welke vrijwel volledig bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Het masker bestaat dan ook voor 98,5% uit natuurlijke ingrediënten.

 • Er zitten geen irriterende ingrediënten, zoals parabenen, alcohol, parfum of gluten in het product waardoor zelfs op de gevoelige huid geen irritatie wordt veroorzaakt

 • Het Clay And Glow roze kleimasker is goedgekeurd door dermatologen, 100% veganistisch en 100% dierproefvrij

 • De verpakkingen zien er schattig uit en tegelijkertijd zijn de producten effectief, terwijl deze combinatie niet vaak voorkomt

 • De klantenservice is professioneel. Clay And Glow luistert naar haar klanten. Waardevolle feedback wordt dus serieus genomen en toegepast op de producten. Hierdoor worden de Clay And Glow producten regelmatig verbetert.

 • Er is gebruik gemaakt van roze klei en aanvullende ingrediënten die zacht zijn voor de huid en verschillende huidproblemen, zoals acne en roodheid kunnen tegengaan

 • Enige kleimasker met enkel actieve, biologische en natuurlijke ingrediënten

 • De meeste kleimaskers, en dan voornamelijk die in drogisterijen, zijn gemaakt van 5 tot 15% klei, terwijl het Clay And Glow roze kleimasker 44% klei bevat. Deze is dus veel effectiever.

 • De website glayandglow.nl ziet er netjes uit en is zeer gebruiksvriendelijk. Ook hun Instagram pagina ziet er clean, leuk en kleurrijk uit.

 • Wanneer je vandaag besteld, heb je de producten waarschijnlijk morgen al in huis. Vanaf een bestelling van 40 euro is de verzending gratis.

Nadelen

 • Diep gelegen littekens kunnen niet worden opgevuld met alleen een masker

 • Het Clay And Glow roze kleimasker is geen manier om onderliggende verstoorde processen in je lichaam op te lossen

 • Onzuiverheden en acnelittekens kunnen terugkomen als je stopt met het gebruiken van Clay And Glow producten, wanneer puistjes bijvoorbeeld ontstaan door stress, slaapgebrek en hormonale schommelingen

 • Promoties door influencers laten bij sommige mensen een onbetrouwbare en/of commerciële indruk achter

De nadelen van Clay And Glow hebben je misschien laten schrikken. Begrijp dat dit echter algemene nadelen zijn van huidverzorgingsproducten. Huidverzorgingsproducten zijn immers veelal alleen bedoeld symptomen van huidproblemen te bestrijden, nieuwe onzuiverheden of littekens te voorkomen, de huid mooier te laten ogen en de huid gezond te houden. Natuurlijk kunnen de ingrediënten niet voor altijd in je huid aanwezig en werkzaam blijven.

Als jij last hebt van puistjes of andere soorten onzuiverheden adviseer ik je zeker Clay And Glow huidverzorgingsproducten te gebruiken om jezelf direct zelfverzekerder te voelen, omdat onzuiverheden worden tegengegaan en de huid er schoner uit kan zien. Daarnaast dien je te zoeken naar oplossingen voor onderliggende oorzaken van huidproblemen. In mijn ogen kun je op deze manier het snelste en voor een langere tijd van je puistjes afkomen. Ook geef je door huidverzorgingsproducten te gebruiken de huid de ingrediënten die zij nodig heeft om gezond oud te worden.

Tevens is het vrij logisch dat acnelittekens die ver onder het huidoppervlak liggen niet kunnen worden opgevuld met een kleimasker of een ander vrij verkrijgbaar huidverzorgingsproduct. In dat geval zou je bijvoorbeeld een dermatoloog kunnen raadplegen voor een microneedling behandeling. Het Clay And Glow masker wel erg effectief zijn voor het verminderen van de zichtbaarheid van kleinere acnelittekens. Je hebt de meeste kans op het succesvol verwijderen van acnelittekens als deze nog vrij recent zijn ontstaan.

Voor de rest kan ik Clay And Glow eigenlijk alleen maar gelijk geven dat zij gebruikmaken van populaire influencers, Facebook advertenties en andere marketingactiviteiten. Om zoveel mogelijk mensen oprecht te helpen met hun huidproblemen moeten deze personen nog wel eerst bereikt worden en kennismaken met de producten van Clay And Glow. Het inzetten van influencers die een grote en hechte achterban hebben, is daar natuurlijk een uitstekende manier voor. Ik denk zelf dat de meeste, en vooral de influencers met honderdduizenden volgers, zoals Monica Geuze een aanzienlijk bedrag betaald krijgen of in ieder geval een pakket met gratis producten toegestuurd krijgen voor de samenwerkingen, maar zij moeten wel altijd hun eerlijke mening delen.

Een doel van oprichtster Julia Veer is binnen enkele jaren haar producten in de winkels in Parijs en Barcelona te zien liggen. Frankrijk en Parijs zijn immers gebieden waar de bekendste huidverzorgingsproducten zijn opgericht en in de winkels liggen. Om haar doel te realiseren is bekendheid en geld nodig. Anderzijds zijn de producten van Clay And Glow juist erg betaalbaar, vooral in vergelijking met andere huidmaskers die zelfs veel minder effectief zijn.

Veelgestelde vragen over Clay And Glow en het masker (FAQ)

Aangezien ik meerdere websites beheer in de huidverzorgingsmarkt en Clay And Glow ontzettend populair is, krijg ik regelmatig verzoeken om een uitgebreide Clay And Glow review te schrijven. Daarnaast vragen veel personen zich af of wij meer weten over de werkelijke effectiviteit van de Clay And Glow producten. De meest gestelde en leukste vragen zet ik hieronder voor je op een rijtje.

Welke ingrediënten bevat het Clay And Glow masker?

Het hoofdingrediënt in het Clay And Glow roze kleimasker is natuurlijk de roze klei. Het masker bestaat maar liefst voor 44% uit roze klei. Het ingrediënt roze klei is geschikt voor de gevoelige huid, het ontgiften van de huid, het verwijderen van onzuiverheden en het diep reinigen van de huid.

Enkele andere belangrijke ingrediënten in het Clay And Glow masker zijn:

 • Aloë vera: Helpt voornamelijk tekenen van huidveroudering te bestrijden, roodheid te verminderen en de celvernieuwing te bevorderen.
 • Açaí bes: Bevat vele gunstige antioxidanten voor de huid, kan symptomen van ontstekingen verminderen en acne plekken bestrijden.
 • Zwarte quinoa: Bevat veel vitamine E en kan helpen de beschadigde huid te herstellen door de aanmaak van het huideigen collageen te bevorderen. Ook bevat zwarte quinoa veel vitamine B, waardoor donkere vlekken kunnen verminderen en de huid helderder kan worden.

Specifieke ingrediënten in het Clay And Glow masker die acne bestrijden zijn: roze klei, Açaí bes, zwarte quinoa, zeewier en toverhazelaar. De specifieke gebruikte ingrediënten die acnelittekens verminderen zijn: zoethout, zwarte quinoa, granaatappel en aloë vera. In het verleden is het mij zelf al eens gelukt om een acnelitteken compleet te verwijderen met aloë vera.

De hierboven besproken ingrediënten zijn allemaal afkomstig uit de natuur. Van het kleimasker zijn 98,5% van de ingrediënten natuurlijk.

Clay and Glow masker belangrijkste ingrediënten
Toelichting: Belangrijkste ingrediënten in het Clay And Glow masker
Clay and Glow volledige ingrediëntenlijst review
Toelichting: Volledige ingrediëntenlijst van het Clay And Glow masker

Mag je het Clay And Glow masker gebruiken als je zwanger bent?

Het is toegestaan om het Clay And Glow roze kleimasker te gebruiken tijdens je zwangerschap. Er zijn namelijk geen chemicaliën of andere onveilige ingrediënten verwerkt in het masker. Dit zal voor veel vrouwen een uitkomst bieden, omdat zwangere vrouwen kunnen merken dat hun huid onzuiver wordt in deze periode.

Hoe vaak kun je het Clay And Glow masker gebruiken?

Clay And Glow adviseert het masker maximaal twee keer per week aan te brengen als je een droge of gevoelige huidtype hebt. In het geval van een vette of gecombineerde huidtype (ofwel een huid die bestaat uit droge en vette delen) mag je het masker maximaal drie keer per week aanbrengen.

Met de verpakking van 65g hebben wij in totaal ongeveer 10 keer ons gezicht kunnen insmeren, terwijl we niet eens zuinig aan hebben gedaan. Clay And Glow geeft zelf aan dat je een verpakking van 135g ongeveer 20 keer kunt gebruiken voordat deze leeg is.

Ongeopend kun je het Clay And Glow masker 2 jaar bewaren. Wanneer je de deksel van het potje afhaalt, is deze 1 jaar houdbaar. Dit is veel langer dan andere huidverzorgingsproducten. Veel gezichtsmaskers zijn na het openen namelijk slechts 3 maanden houdbaar.

Kan je huid geïrriteerd raken door het gebruiken van het Clay And Glow masker?

Aangezien elke huid anders is en dus anders kan reageren, is hier geen eenzijdig antwoord op te geven. De meeste mensen zullen echter geen irritatie ondervinden na het gebruiken van het Clay And Glow masker. Voer even een test uit aan de binnenkant van je elleboog om te zien of er mogelijk een vreemde reactie ontstaat. Als dat inderdaad het geval is, dan kun je het beter niet proberen aan te brengen op je gezicht.

Ook kan de huid rood zijn tot een half uur na het verwijderen van het masker. Dit is een teken dat de ingrediënten werkzaam zijn geweest in je huid en dus niets om je zorgen over te maken.

Bovendien kunnen juist één of meerdere nieuwe puistjes ontstaan na de eerste keren het Clay And Glow masker te gebruiken, als je veel verstopte poriën hebt. Het masker heeft namelijk het vuil uit je poriën gehaald en de huid is nog bezig met het zuiveringsproces. Dit is dus een normaal bijeffect en een teken dat het masker heeft gewerkt.

Welke producten voor de huid worden nog meer aangeboden door Clay And Glow?

Naast het Clay And Glow roze kleimasker kun je zelfs een heel huidverzorgingsregime samenstellen met de producten uit hun assortiment. Er worden dan ook meer producten aangeboden door Clay And Glow, zoals reinigers, dagcrèmes, serums, scrubs, oogcrèmes en toners. In deze review zijn enkel het Clay And Glow masker, de dagcrème en het borsteltje besproken. Het populairste product van Clay And Glow is het gezichtsmasker. Daarna volgen de hydraterende dagcrème, het vitamine C serum, de exfoliërende gezichtsscrub en de hyaluronzuur toner.

Waarom is gekozen voor de naam Clay And Glow?

Julia Veer en de mede-oprichter (haar vriend) besloten een woordweb te maken van woorden die in hun ogen het beste pasten bij het merk en hun visie op huidverzorging. Door de woorden aan elkaar te koppelen, is het “Clay And Glow” geworden.

Waar kun je Clay And Glow producten aanschaffen?

Je kunt het Clay And Glow Pink Mask het goedkoopst online aanschaffen via hun eigen website, namelijk clayandglow.nl. Het masker wordt bijvoorbeeld ook aangeboden op bol.com door één van de partners van Clay And Glow. Let wel op, want het masker is op bol.com bijna 10 euro duurder dan op hun eigen site. Ook kun je Clay And Glow kopen in alle fysieke winkels van ICI Paris XL in Nederland en België. Bovendien is Clay And Glow verkrijgbaar bij ICI Paris XL in Luxemburg.

Waar vind je Clay And Glow in de aanbieding?

Mocht je Clay And Glow voor de eerste keer willen proberen, of het roze kleimasker en de andere producten standaard willen opnemen in je huidverzorgingsregime, dan kan ik me voorstellen dat je je afvraagt of je Clay And Glow ergens kunt scoren in de aanbieding.

Met de kortingscode “GLOWBABE” kun je 10% korting krijgen op je bestelling bij Clay And Glow. Ook kun je 10% korting krijgen door jezelf in te schrijven op hun mailinglijst. Tevens heb ik de kortingscode “MOOI15” gevonden, waarmee je zelfs 15% korting kunt krijgen op je bestelling. Je moet wel snel zijn, want ik weet niet wanneer deze kortingscodes ongeldig worden.

Heb je nog tips voor het gebruiken van het Clay And Glow roze kleimasker?

Wegens de verwerkte natuurlijke ingrediënten in het Clay And Glow kleimasker bestaat er een mogelijkheid dat de olie zich gaat scheiden van de rest van het product. Daarom kun je het potje het beste even schudden voordat je het gaat aanbrengen, zodat alle ingrediënten op je huid terecht zullen komen.

Een andere tip is gebruik te maken van het borsteltje bij het aanbrengen van het Clay And Glow masker op je gezicht. Dit is namelijk hygiënischer dan gewoon je vingers te gebruiken. Daarnaast kun je met het borsteltje makkelijker het masker aanbrengen en verspilling voorkomen. Ik kan echter begrijpen dat je het borsteltje er zo leuk uit vindt zien dat je deze liever bewaard.

Clay And Glow masker review conclusie & kopen

In deze complete Clay And Glow masker review is duidelijk naar voren gekomen dat ik en de andere testpersonen erg enthousiast zijn over het merk en de verschillende producten. Naarmate ik mijzelf meer ben gaan verdiepen in Clay And Glow ben ik eigenlijk alleen maar positiever geworden.

Met het roze kleimasker van Clay And Glow kun je ervoor zorgen dat je de huid op snelle en effectieve wijze een waanzinnige boost geeft en grondig schoonmaakt. Hierdoor zal je huid er direct een stuk aantrekkelijker uitzien, een mooie gloed krijgen en zacht en glad aanvoelen. Ook zullen grove poriën en roodheid minder zichtbaar worden. Bovendien kun je door het masker vaker te gebruiken, ervoor zorgen dat verschijnselen van acne verminderen of verdwijnen.

Ben jij op zoek naar een huidverzorgingsmerk welke er super leuk uitziet, écht geeft om haar gebruikers en tegelijkertijd kan geven wat jouw huid nodig heeft? Dan raad ik je Clay And Glow en het roze kleimasker van harte aan. Via de onderstaande knoppen kun je direct het masker bekijken of eerst de homepage van clayandglow.nl bezoeken.

Ps. Mocht jij nog vragen hebben naar aanleiding van deze Clay And Glow review of je eigen ervaringen met de producten willen delen, dan kun je onderaan dit artikel een reactie achterlaten. Jouw reactie wordt erg gewaardeerd. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen via de website van Clay And Glow. Ik krijg zelf altijd binnen enkele uren een bericht terug.

Clay And Glow
Clay And Glow

Beoordeling door Fleur,

01 feb 2022
5

Mijn Clay And Glow masker review krijgt 5 van de 5 sterren. Clay And Glow is namelijk een uniek merk dat daadwerkelijk goede huidverzorgingsproducten heeft ontwikkeld. In vergelijking met maskers van andere merken bestaat het Clay And Glow roze kleimasker vrijwel volledig uit natuurlijke ingrediënten. Door de roze klei in combinatie met ingrediënten, zoals aloë vera, zwarte quinoa en Açaí bes kunnen veel mensen baat hebben bij het masker. Het is dus een aanrader voor iedereen die het beste wil voor zijn of haar huid of zelfs acne en acnelittekens wil verminderen. Producten van Clay And Glow zijn ook leuk om cadeau te geven. Het Clay And Glow masker is in ieder geval mijn favoriete gezichtsmasker geworden en neem deze nu standaard op in mijn huidverzorgingsroutine! Je kunt binnenkort meer reviews verwachten over de andere producten van Clay And Glow.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *