Clindamycine: Acne Ervaringen

Werkt dit Geneesmiddel tegen Acne of komen de puistjes terug?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
mm
clindamycine acne ervaringen

Clindamycine is een antibioticum. Zoals de meeste antibiotica, wordt het voor verschillende doeleinden gebruikt, van sommige bacteriële infecties tot ziekten zoals malaria. Het is het populairst als acnebehandeling, met name een behandeling voor geïnfecteerde, inflammatoire acne.

Acne ontwikkelt zich om verschillende redenen, van hormonale fluctuaties die ervoor zorgen dat je lichaam meer talg aanmaakt tot dode huidcellen die vast komen te zitten in je poriën, waardoor ze verstoppingen en puistjes veroorzaken.

Voeg bacteriën toe aan de vergelijking en acne kan van ergernis overgaan in een ernstig probleem dat alles aantast, van je uiterlijk tot je zelfvertrouwen.

Naast tretinoïne, isotretinoïne en hormonale medicatie is Clindamycine een van de meest gebruikte medicijnen voor acne. Het is niet voor niets populair: talloze onderzoeken en Clindamycine ervaringen laten zien dat het tijdelijk werkt.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Hieronder heb ik alles besproken wat je moet weten over het gebruik van Clindamycine om acne te behandelen, van het werkingsmechanisme en de voordelen tot mogelijke bijwerkingen. Ik heb ook uitgelegd hoe je Clindamycine kunt toevoegen aan je acnebehandelings- en preventieroutine voor optimale resultaten.

Bovendien lees je verschillende ervaringen van personen met acne. Deze zijn erg belangrijk, want veel mensen zien hun acne terugkeren. Ik ga je uitleggen hoe dit komt.

Wat is Clindamycine?

Clindamycine is een medicijn, namelijk antibioticum. Als acnebehandeling werkt het door de bacteriën te doden die vast kunnen komen te zitten in verstopte poriën. Dit maakt het een krachtig hulpmiddel om de ontstoken, pijnlijke acne te voorkomen die zich tijdens een uitbraak kan ontwikkelen.

Hoewel Clindamycine de talgproductie van je lichaam niet beïnvloedt, bestrijdt het wel de bacteriën die ervoor zorgen dat acne geïnfecteerd en ontstoken raakt.

Clindamycine is verkrijgbaar als orale medicatie en als plaatselijke oplossing. Voor acnepreventie krijgt je meestal de actuele versie voorgeschreven. Je kunt bij acne Clindamycine meestal kopen als crème of lotion.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe werkt Clindamycine?

Clindamycine werkt door de bacteriën te doden die ervoor zorgen dat acne zich ontwikkelt van whiteheads en mee-eters tot ontstoken, geïnfecteerde acne. Het middel kun je 1 keer per dag lichtjes aanbrengen op de plekken van de puistjes.

Dermatologen schrijven Clindamycine meestal voor aan mensen met inflammatoire of cystische acne. Als antibioticum richt Clindamycine zich specifiek op de bacteriën die ervoor zorgen dat acne ontstoken en pijnlijk wordt. Dezelfde bacteriën kunnen er ook voor zorgen dat acne zich verspreidt door andere nabijgelegen poriën te infecteren.

Studies en Clindamycine ervaringen tonen aan dat Clindamycine goed werkt als een acnebehandeling. In een dubbelblinde studie uit 1981 vertoonden mensen met acne die werden behandeld met Clindamycine een grotere verbetering van de symptomen dan mensen die werden behandeld met een niet-therapeutische placebo.

Het is belangrijk om te weten dat Clindamycine op zichzelf acne niet voorkomt. Clindamycine heeft geen effect op de talgproductie van je lichaam, wat betekent dat het je huid niet minder vet maakt. Daarom wordt het meestal samen met een ander middel om acne te voorkomen voorgeschreven.

Daarnaast worden onderliggende oorzaken niet bestreden. Hormonen zijn één van de belangrijkste oorzaken. Hierdoor blijven mensen jarenlang last houden van acne, krijgen acne littekens en ontwikkelen mentale klachten.

Ontdek in onze gratis gids hoe jij jouw hormonen in balans kunt brengen om puistjes te elimineren bij de bron, in plaats van het tijdelijk bestrijden van de symptomen.

Behandelt Clindamycine (lotion) acne?

Simpel gezegd, ja. Clindamycine is in talrijke onderzoeken getest en vertoont echte voordelen als acnebehandeling.

Bij de meeste van deze onderzoeken en Clindamycine ervaringen wordt Clindamycine gebruikt naast een ander acnemedicijn, zoals tretinoïne of isotretinoïne. Uit een onderzoek uit 2009 bleek bijvoorbeeld dat Clindamycine en isotretinoïne zeer effectief zijn bij de behandeling van matige acne, allemaal met weinig bijwerkingen.

Andere onderzoeken en Clindamycine ervaringen hebben vergelijkbare bevindingen opgeleverd. Een onderzoek uit 2001 wees uit dat een crème gemaakt met een combinatie van Clindamycine en Benzoylperoxide beter presteerde dan andere actuele acnebehandelingen en betere resultaten opleverde dan een combinatieproduct van 5% benzoylperoxide / 3% erytromycine.

De combinatie van Clindamycine en Benzoylperoxide werkte ook beter dan elk van deze twee ingrediënten alleen, wat aantoont dat Clindamycine het meest effectief is wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een meer uitgebreide acnebehandeling en preventieroutine.

Kortom, Clindamycine werkt. Het werkt zelfs nog beter als acnebehandeling wanneer het naast andere medicijnen wordt gebruikt om de productie van talg door je lichaam en de cyclus van huidcelvernieuwing onder controle te houden – twee extra factoren die kunnen bijdragen aan acne.

Net als andere acnemedicijnen begint Clindamycine te werken zodra je het aanbrengt, maar het levert niet altijd onmiddellijk resultaat op. Gemiddeld duurt het tussen de vier en 12 weken om een ​​verbetering van je acne door Clindamycine te merken.

Is Clindamycine veilig?

Clindamycine is een buitengewoon goed bestudeerd, getest medicijn. Het is in talloze onderzoeken veilig bewezen en het heeft een van de laagste bijwerkingen van alle actuele antibiotica.

Bij oraal gebruik heeft Clindamycine minder bijwerkingen bij veel orale antibiotica. Als oraal antibioticum is het gemakkelijk te gebruiken en veroorzaakt het minder vaak voorkomende antibiotische bijwerkingen, zoals diarree als gevolg van veranderingen in je darmflora.

De meest frequent gemelde bijwerkingen van Clindamycine bij acne zijn droogheid, jeuk en huidirritatie. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en treden niet meer op nadat je huid gewend is geraakt aan de effecten van Clindamycine.

Als deze bijwerkingen aanhouden, kunt je het beste contact opnemen met je arts. Je kunt mogelijk overschakelen naar een minder irriterende lokale acnebehandeling of een oraal antibioticum.

Clindamycine wordt in categorie B geplaatst vanwege het zwangerschapsrisico, wat betekent dat er geen grondige studies zijn naar de effecten van het medicijn op zwangere vrouwen. Als je Clindamycine gebruikt voor acne, is het essentieel dat je met je arts praat als je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Clindamycine kan ook worden overgebracht in de moedermelk, wat betekent dat het niet wordt aanbevolen voor gebruik als je borstvoeding geeft.

Over het algemeen is Clindamycine een buitengewoon veilige, goed bestudeerde medicatie. Bijwerkingen van de Clindamycine lotions bij acne zijn zeldzaam en meestal gering. Als het op de juiste manier gebruikt, krijgt de overgrote meerderheid van de mensen geweldige resultaten met Clindamycine met weinig of geen bijwerkingen.

Clindamycine ervaringen met acne

Ik heb zelf ook Clindamycine gebruikt tegen mijn acne, en zal je hier mijn eerlijke ervaringen vertellen. Daarnaast laat ik je enkele ervaringen zien van andere acne patiënten.

De resultaten van personen die het geneesmiddel hebben gebruikt, liegen er niet om. En dat snap ik ook, Clindamycine is bewezen en bevat ingrediënten die helpen acne uit te roeien.

  • Een vrouw van 51 zegt zeer tevreden te zijn over de Clindamycine lotion. Ze dept het middel 2 keer per dag en houdt zo de puistjes tegen. Helaas is haar apotheek gestopt met de verkoop van de lotion en is de acne terug gekomen.
  • Een jongeman van 19 gebruikte Clindamycine voor zijn puistjes. Na het stoppen met het gebruik ervan, zijn de puistjes vrijwel direct teruggekomen.
  • Een vrouw van 22 heeft al 3 jaar last van milde acne op haar gezicht. Clindamycine heeft veel puistjes weten te verwijderen, waardoor ze nu nog amper last heeft. Ze gebruikt Clindamycine in combinatie met Benzoylperoxide.
  • Een vrouw van 25 is gestopt met de anticonceptiepil waarna ze last kreeg van matige acne op haar gezicht. Ze durfde zelfs bijna niet meer over straat te gaan. Na 1 week te smeren zag ze al verbetering: de puistjes verkleinen en er ontstaan geen nieuwe puistjes meer. Bijwerkingen heeft ze niet gemerkt.
  • Een vrouw van 27 heeft al 15 jaar last van acne en gebruikt nu Clindamycine lotion. Het is het eerste middel met een goed effect. Ze raadt je aan het middel te gebruiken als je al verschillende dingen hebt geprobeerd tegen je acne.
  • Een vrouw van 21 heeft op aanraden van de huisarts Clindamycine geprobeerd. Echter zijn de puistjes in een ergere vorm teruggekomen na het stoppen met het middel.
  • Een man van 27 heeft sinds enkele jaren last van een zware vorm van acne. De huisarts heeft Clindamycine in combinatie met 5% Benzoylperoxide voorgeschreven. Deze persoon zag zelfs na 2 dagen al een groot verschil, en is na 2 weken bijna volledig zijn acne afgekomen. Wel had hij last van een uitgedroogde huid, maar dit kan worden verholpen door een dagcrème aan te brengen.

Op verschillende websites staan ervaringen en resultaten over Clindamycine. Ik zag meerdere negatieve ervaringen. Bijvoorbeeld van een mevrouw met Rosacea, die in het verleden een positief effect zag door Clindamycine, maar nu juist haar huid zag verslechten. Ze denkt zelf dat haar huid gevoeliger is geworden de afgelopen jaren.

Veel mensen zien hun acne terugkomen na het gebruiken van middeltjes en medicijnen. Ik zal je dan ook nog even vertellen hoe dit komt en waarom ik zelf geen grote fan ben van medicatie.

Ervaringen conclusie + Clindamycine kopen of toch niet?

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik redelijk positief over Clindamycine.

Clindamycine kan acne bacteriën doden, ontstekingen remmen en pijn verlichten. Houd er echter rekening mee dat je acne niet gaat verdwijnen als je alleen clindamycine op je puistjes gaat smeren. Er kunnen namelijk veel meer oorzaken van acne zijn.

Wanneer de oorzaken van acne niet bij de bron worden bestreden, dan kan de acne keer op keer terug komen.

Ik raad je dan ook aan onze gratis gids over acne te downloaden. Deze bevat alles wat je moet weten om zowel de symptomen als echte oorzaken van je acne te elimineren.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Clindamycine
Clindamycine

Beoordeling door Fleur,

03 nov 2020
4

Het geneesmiddel Clindamycine is bewezen voor het elimineren van acne veroorzakende bacteriën en ontstekingen. Het mooie is dat veel bacteriën worden gedood, wat je met normale acne producten niet goed kunt doen. Ik raad je aan Clindamycine te gebruiken met een ander medicijn. Zo kun je verschillende acne bacteriën aanpakken. Echter zal je door alleen Clindamycine te gebruiken acne niet verhelpen!

Volgens verschillende bronnen en ervaringen werkt Clindamycine het beste in combinatie met Benzoylperoxide. Duac Acne gel bevat beide medicijnen.

Het is verplicht om een doktersrecept te hebben om Clindamycine of Duac Acne Gel te bestellen. Wil je een geneesmiddel liever online aanvragen dan via je huisarts? Dan kun je Clindamycine online bestellen bij een geregistreerde internet apotheek.

Ga naar je huisarts voor advies of neem een digitaal consult met een gekwalificeerd arts. Gebruik alleen medicijnen die zijn voorgeschreven door een gekwalificeerd arts of erkend apotheker, behalve als de medicijnen zijn goedgekeurd voor zelfmedicatie.

Laat hieronder een reactie achter als je zelf ervaringen hebt met Clindamycine. Ik en andere bezoekers van mijn website zijn erg benieuwd of Clindamycine heeft geholpen tegen je acne!

PuistenVerwijderen verkoopt zelf geen medicijnen. Bekijk de website van de Rijksoverheid over het veilig kopen van medicijnen online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *