Comedonenlepel gebruiken

Hoe gebruik je een comedonenlepel veilig tegen mee-eters?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
comedonenlepel gebruiken

Deze dicht gepropte talgklier, met een vies geworden donker kopje erop, oftewel een mee-eter of comedoon, is niet het meest charmante wat er op je lichaam kan zitten.

De één zegt dat je die gewoon kan laten zitten en de ander zegt dat die er echt uit moet. Laten we er duidelijk over zijn, een mee-eter doet niemand kwaad en is niets om je zorgen over te maken.

Het enige probleem is dat het niet zo’n hygiënische uitstraling geeft en zeker niet als je mee-eters in je gezicht hebt zitten. Het is dan ook begrijpelijk dat we ze hoe dan ook kwijt willen. 

Knijpen dus en dan nog het liefst met onze nagels onder bruut geweld, waarna je nog dagenlang met een kapotte plek rondhuppelt. En ook nog eens de kans op littekens vergroot. Goed gedaan hoor!

Gelukkig zijn er andere manieren om mee-eters te verwijderen, want uiteindelijk wil je er toch vanaf. Er zijn zogeheten poriën strips te koop, elektrische mee-eter verwijderaars, maskers en nog meer van dat soort. Toch blijft de comedonenlepel het meest effectief en daar zullen we het over gaan hebben.

Bij onjuist gebruik kan een comedonenlepel wel degelijk schade opleveren aan je huid. Doe dus zelf voldoende onderzoek en raadpleeg een arts voor specifiek advies.

Wat is een comedonenlepel?

Een comedonenlepel is in principe een klein instrument, welke aan de ene kant een lepelvormig uiteinde met een gaatje heeft en aan de andere kant zit dan vaak een scherpe punt. Dit kleine instrument wordt ook door dermatologen en schoonheidsspecialisten gebruikt om mee-eters te verwijderen.

Het grote voordeel van een comedonenlepel is dat de mee-eter in de lepel op wordt gevangen en geen kans heeft om naastliggende poriën te infecteren, het beschadigt je huid niet en je hebt direct een gevoel van huidherstel.

Welke zijn er?

Een goed comedonenlepeltje heeft een lepelvormig uiteinde met een gaatje, waar de mee-eter door naar buiten wordt gedrukt. Er zijn ook soortgelijke instrumenten in de handel, maar die hebben alleen een metalen oog en daarmee haal je toch regelmatig je huid open en is veel pijnlijker dan één met een lepel.

Een comedonenlepel heeft zoals gezegd aan de ene kant een lepel en aan de andere kant zit er vaak een scherpe punt om even van tevoren in de mee-eter te prikken, zodat de bovenste laag is doorgeprikt en de mee-eter makkelijker kan worden verwijderd.

Er zijn ook comedonenlepels met aan beide zijden een lepel, maar dan met een verschillend formaat, zowel in lepel als het gaatje. Dit is om wat preciezer te kunnen werken bij verschillende formaten mee-eters.

Comedonenlepels zijn erg populair door de lage prijzen. Ze kosten vaak nog minder dan een euro per stuk.

Zo zijn er nog veel meer comedonenlepels. Het beste is dan ook een set met lepels te gebruiken, zodat je alle soorten mee-eters veilig kunt verwijderen zonder de huid tot last te zijn.

Verschillende comedonenlepel set
Set met verschillende comedonenlepels

Hoe werkt een comedonenlepel?

Hoe gebruik je een comedonenlepel? Veel mensen gebruiken een comedonenlepel verkeerd waardoor er beschadigingen op de huid ontstaan. Het is dan ook van belang dat je de lepel op de juiste manier gebruikt.

Hieronder vertel ik je hoe je een comedonenlepel gebruikt.

Stap 1: Je gezicht ontsmetten

Het mag voor zich spreken dat het belangrijk is je huid regelmatig te wassen en als je redelijk gevoelig bent voor het krijgen van mee-eters, dan is twee keer per dag wassen geen overbodige luxe.

Voordat je een comedonenlepel wil gaan gebruiken is het verstandig om vooraf je huid even te wassen. Gebruik hierbij goed warm water, maar overdrijf niet. Ten eerste wordt je huid schoon en voorkom je eventuele infecties. Ook gaan je poriën open staan door het warme water.

Als je je huid wast, doe dit dan voorzichtig en ga niet staan schrobben. Dit irriteert de huid alleen maar en je huid kan ervan gaan opzetten. Dit geldt ook voor het afdrogen. Ga niet staan wrijven, maar dep je huid voorzichtig droog met een schone handdoek.

Stap 2: Open je poriën voor een soepel gebruik van de comedonenlepel

Zoals gezegd is het wassen vooraf met warm water al aan te raden, maar wil je er zeker van zijn dat jij je acne, puistjes en mee-eters makkelijk kan verwijderen met een comedonenlepel, dan kan je je poriën openen door bijvoorbeeld een handdoek met goed warm water, gedurende een minuut of 3, op je gezicht te leggen.

Wat je ook kan doen, is je gezicht stomen boven een bak heet water en een handdoek over je hoofd.

Stap 3: Ontsmet je handen

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar bacteriën zijn je grootste vijand. Als je een mee-eter hebt verwijderd, heb je als het ware een klein open wondje en als daar vuil in komt, ben je wel van je mee-eter af, maar heb je kans op een ontsteking in de vorm van een puist.

Het is dus erg belangrijk dat je van tevoren je handen en gezicht ontsmet en wast met antibacteriële zeep. Wil je helemaal zeker zijn, draag dan rubberen wegwerphandschoenen, als je de comedonenlepel wil gaan gebruiken. In principe heb je dus zelf in de hand, hoe succesvol je bent bij het bestrijden van je mee-eters en het voorkomen van puistjes.

Stap 4: Ontsmet de comedonenlepel

Ook mee-eters zijn een vorm van acne en voordat je die mee-eters te lijf gaat met een comedonenlepel is het niet onverstandig om de te verwijderen mee-eters eerst te ontsmetten. Dit om te voorkomen dat je niet onbedoeld de bacteriën verder je poriën in duwt.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je ook de comedonenlepel goed ontsmet. Zo kunnen er geen achtergebleven bacteriën op je huid komen en voorkom je ontstekingen. Gebruik hiervoor een alcoholhoudend doekje of een wattenstaafje. Met een wattenstaafje kom je wat makkelijker in de holle kant van de comedonenlepel.

Stap 5: Druk de mee-eters uit

Uiteraard zorg je er eerst voor dat de comedonenlepel goed is gesteriliseerd. Zet nu de bolle kant van de lepel met het gaatje op de mee-eter, zodat je de mee-eter door het gaatje kan zien zitten. Druk vervolgens lichtjes de comedonenlepel in je huid.

Komt de mee-eter eruit, probeer hem dan in de lepel te houden en verwijder hem van je huid. Als de mee-eter er niet uitkomt, kan je de druk verhogen en eventueel een beetje een wrikkende beweging maken. Wil hij er dan nog steeds niet uitkomen, dan heb je waarschijnlijk te maken met een zogeheten gesloten mee-eter en daar komt de scherpe punt om de hoek kijken. Prik met de scherpe punt of naald de bovenste laag kapot en probeer het daarna opnieuw.

Als je dan nog steeds geen resultaat hebt, laat hem dan een dag met rust en probeer het dan weer opnieuw. Of gebruik bijvoorbeeld een alternatief, zoals een serum tegen puistjes. Als de mee-eter echter een wondje is geworden dien je hem helemaal met rust te laten en te laten herstellen.

Waar kan je een goede comedonenlepel kopen?

In dit artikel heb ik verteld waar een goede comedonenlepel aan moet voldoen en hoe je deze gebruikt. Het veiligst is een set te kopen met meerdere professionele comedonenlepels. Je kunt dan namelijk beter de verschillende soorten mee-eters verwijderen.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de uitgebreide en zeer betaalbare comedonenlepel set van “AA Comerce“. Hieronder kun je hem bekijken, reviews lezen en eventueel ook aanschaffen.

Beste comedonenlepel kopen

Vergeet onderaan deze pagina geen reactie achter te laten. Ik ben benieuwd of jij ook gebruik gaat maken van een comedonenlepel of nog andere tips hebt tegen puistjes en mee-eters!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Één reactie op “Comedonenlepel gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *