Crème tegen mee-eters

De beste crèmes en zalven tegen mee-eters van dit moment

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
mm
crème tegen mee-eters

Mee-eters kunnen lastige onzuiverheden zijn om mee om te gaan. Misschien geeft het je een gevoel van schaamte. Immers, niemand wordt er blij van als mensen naar de plekjes op je gezicht staren in plaats van je in je ogen aan te kijken.

Er zijn verschillende manieren om mee-eters te verwijderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een crème tegen mee-eters te gebruiken. Daarnaast zijn er een aantal effectieve zalven.

Aangezien er talloze crèmes en zalven tegen mee-eters op de markt beschikbaar zijn, is het soms lastig om een goede keuze te maken. Daarom ga ik je vandaag op weg helpen door je een overzicht te geven van de beste keuzes. Zo krijg jij eindelijk weer een schone huid!

Hoe ontstaan mee-eters?

Voordat je een crème tegen mee-eters gaat uitkiezen, wil je waarschijnlijk eerst weten wat de oorzaken van mee-eters zijn en hoe deze onzuiverheden eigenlijk ontstaan. Je weet dan namelijk in ieder geval welke functies een crème of zalf moet hebben om van de mee-eters af te komen.

Er zijn verschillende benamingen voor mee-eters. Denk bijvoorbeeld aan pukkels, comedonen, blackheads en whiteheads. Zoals de namen “blackheads” en “whiteheads” al aangeven kunnen de onzuiverheden een zwarte kleur, of een bultje met een gele of witte kop hebben. Maar eigenlijk komt het ongeveer allemaal op hetzelfde neer. Er is namelijk sprake van een verstopping van de poriën.

In je huid zitten poriën. Hierin bevinden zich talgkliertjes die een vettige substantie aanmaken, genaamd talg. Dit spul zorgt ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. Echter, je talgklieren dienen niet teveel talg aan te maken. Ook dient de talg van goede kwaliteit te zijn. Anders kan het gaan ophopen in je poriën.

Naast talg zijn er nog meer verontreinigden die kunnen ophopen in je poriën. Een aantal bekende factoren zijn bijvoorbeeld make-up, huidresten, viezigheid en zweet. Wanneer één of meerdere van deze verontreinigheden niet op tijd worden verwijderd uit je poriën, kan dit dus leiden tot een ophoping en kunnen de poriën verstopt raken.

Het is belangrijk op tijd actie te ondernemen tegen mee-eters. Verstopte poriën zijn namelijk gevoelig voor acne veroorzakende bacteriën. Wanneer deze speciale type bacteriën de overhand krijgen in een mee-eter kan een ontsteking ontstaan. De mee-eter verandert dan in een echt puistje. Een crème tegen mee-eters kan dus voorkomen dat je last blijft houden van de mee-eters en dat de echte puistjes ontstaan.

Wat zijn de beste crèmes en zalven tegen mee-eters?

Een crème of zalf kan zeker effectief zijn in het verwijderen van mee-eters. Hierbij dien je wel op een aantal factoren te letten.

Je moet bijvoorbeeld een crème gebruiken die past bij jouw droge, vette of gecombineerde huidtype. Personen met mee-eters zien bijvoorbeeld vaak mee-eters verschijnen op de vettige delen van hun gezicht, namelijk de kin, de neus en het voorhoofd. Vaak hebben zij dan ook een gecombineerde huidtype.

Ook is het belangrijk te kijken naar de ingrediënten die een crème of zalf bevat. Er moeten bewezen ingrediënten inzitten, die daadwerkelijk een groot effect kunnen hebben op mee-eters. Als we kijken naar de besproken oorzaken van mee-eters, dan moeten de ingrediënten in crèmes voornamelijk helpen de poriën schoon te houden om te voorkomen dat er verstopte poriën ontstaan. Ook moet de huid gehydrateerd gehouden worden om te voorkomen dat er teveel talg wordt aangemaakt door de huid. Talg is immers de natuurlijke vochtinbrenger van je huid, maar wanneer jij de huid zelf onvoldoende hydrateert, dan wordt er teveel talg geproduceerd en vergoot de kans op het ontstaan van mee-eters.

Hieronder ga ik een aantal van de beste crèmes en zalven tegen mee-eters met je doornemen. Hierbij heb ik bijvoorbeeld rekening gehouden met de ingrediënten die ze bevatten. Daarnaast heb ik gekeken naar de gedeelde ervaringen van acne patiënten. Bovendien zijn enkele van de aanbevelingen gedaan op aanraden van dermatologen.

1. Biodermal dagcrème bij mee-eters en onzuiverheden

De eerste crème tegen mee-eters is van het merk “Biodermal“. Om precies te zijn gaat het om een dagcrème die specifiek is ontwikkeld om onzuiverheden tegen te gaan. De bedoeling van deze milde crème is het effectief verzorgen van puistjes, mee-eters en onzuiverheden. De ingrediënten in deze crème zijn namelijk goed in het verzachten van de huid en het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid. Dit, zonder de huid te irriteren of uit te drogen waardoor wordt voorkomen dat mee-eters erger worden of nieuwe onzuiverheden ontstaan. Veel mensen ervaren hier last van na het gebruik van veel andere crèmes. De Biodermal dagcrème kan worden gebruikt voor de meest acne-gevoelige huidtype. Biodermal wordt zelfs aangeraden door dermatologen, oftewel huidspecialisten die hier jaren voor hebben gestudeerd.

Biodermal mee-eter crème
Biodermal

2. Gladskin acne gel

Een andere crème in gel vorm is die van “Gladskin“. Met deze crème heb ik zelf ook goede ervaringen gehad. Gladskin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zij hebben namelijk als enige een ingrediënt ontwikkeld waarmee acne veroorzakende bacteriën kunnen worden bestreden, terwijl de gezonde huidmicrobioom niet tot last wordt gebracht. De crème is in staat om selectief de Staphylococcus aureus bacterie aan te pakken. De Gladskin Acne Gel werkt zowel tegen puistjes als mee-eters. Je zult merken dat de onzuiverheden snel minder erg worden, want de bovenste gelegen bacteriën kunnen al binnen enkele minuten worden bereikt.

Gladskin Acne Gel tegen mee-eters
Gladskin

3. Louis Widmer acne verzorging crème

Zoals de naam van deze “Louis Widmer” crème al aangeeft is deze crème speciaal ontwikkeld om acne te bestrijden. Dankzij de doeltreffende en verzachtende werking kan het goed helpen tegen mee-eters. De benzoylperoxide zorgt er namelijk voor dat talg beter kan worden afgevoerd. Naast het voorkomen van verstopte poriën en mee-eters zal de vorming van echte puistjes worden tegengegaan, omdat de groei van bacteriën kan worden afgeremd met het ingrediënt miconazolnitraat. Aangezien je de crème iedere dag meerdere keren mag aanbrengen op je mee-eters kun je er snel van af komen.

Louis Widmer crème tegen mee-eters
Louis Widmer

4. Paula’s Choice booster met azelaïnezuur en salicylzuur

Eén van mijn favoriete huidverzorgingsmerken is “Paula’s Choise“. Dit fijne merk heeft dan ook een speciale lijn ontwikkeld voor de behandeling van acne. Met deze booster van Paula’s Choise kun je meerdere problemen van mee-eters aanpakken. Dit kan dankzij de verwerkte ingrediënten, zoals azelaïnezuur, salicylzuur en plantextracten. Zo helpen de zuren bij het reinigen van het diepste gelegen vuil en de dode huidcellen uit je poriën. Ook heeft de crème kalmerende eigenschappen. Mocht je gevoelig zijn voor benzoylperoxide kun je dan ook overwegen om deze booster van Paula’s Choise te gebruiken.

Paula's Choise booster crème tegen mee-eters
Paula’s Choise

5. SIMIA™ retinol serum tegen mee-eters

Hoewel dit serum van “SIMIA” officieel geen crème is, vind ik dat het wel een plaatsje verdient in dit lijstje met beste crèmes tegen mee-eters. Het bevat namelijk retinol, ook wel bekend als vitamine A. Deze stof kan de celvernieuwing stimuleren, waardoor er minder huidresten zullen ophopen in je poriën. Daarnaast kan retinol helpen de porie grootte te verminderen, zodat mee-eters minder snel zullen ontstaan. In het serum zitten nog een aantal andere natuurlijke stoffen die gunstig zijn voor je huid, zoals de hydratatie van je huid en de barrièrefunctie van je huid. Aangezien een serum veel geconcentreerder is dan een dagcrème of nachtcrème hoef je er slechts enkele druppels van aan te brengen op je gezicht.

Simia retinol serum tegen mee-eters
SIMIA

6. Juuls Vegan Care halal & natuurlijke acne crème

In “Juuls Vegan Care” crème zitten onder andere zinkoxide, salicylzuur en minerale klei. Dit betekent dat het zeer effectief kan zijn tegen puistjes, mee-eters en onzuiverheden. De ingrediënten hebben namelijk gezamenlijk als doel de talgproductie te reduceren, ontstekingen af te remmen, poriën te verschonen, de groei van gezonde huidcellen te stimuleren en acne veroorzakende bacteriën tegen te gaan. Het voordeel van deze crème is dat je huid er niet van zal uitdrogen, omdat het geen harde exfoliant is. Je huid gaat dus geen reactie geven op droogheid door meer talg te produceren waardoor anders meer mee-eters zouden kunnen ontstaan. Het is een vegan en halal product en bestaat 100% uit ingrediënten uit de natuur.

Juuls Vegan Care natuurlijke halal crème voor mee-eters
Juuls Vegan Care

7. Biodermal Pure Balance gel-dagcrème voor volwassenen met mee-eters

Om je mee-eters tegen te gaan en huidtextuur te verbeteren kun je gebruik maken van deze crème van “Biodermal“. Deze specifieke serie van Biodermal wordt “Pure Balance” genoemd. Het gaat om een gel-crème formule die specifiek kan worden gebruikt voor volwassenen met mee-eters en onzuiverheden. De crème heeft verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren van de huid, verfijnen van de poriën, minder vet maken van de huid en het verbeteren van de vochtbalans in de huid. De talgkliertjes zullen dus niet teveel talg gaan aanmaken, waardoor minder mee-eters ontstaan. Dit wordt onder andere bereikt met de ingrediënten: hyaluzonzuur, sarcosine, vitamine C en vitamine E. Je zult merken dat je huid veel schoner oogt en zachter aanvoelt.

Biodermal gel-dagcrème voor mee-eters
Biodermal

8. Biodermal dag- en nachtcrème

Het handige van deze crème van “Biodermal” is dat het zowel overdags als in de nacht kan worden gebruikt. Dit is gunstig voor je mee-eters, omdat de huid zich ’s nachts het beste kan herstellen. Ook hoef je je geen zorgen te maken of deze crème wel kan worden gebruikt op jouw huid, omdat het geschikt is voor alle huidtypen. De crème heeft verzachtende, voedende, hydraterende, beschermende en herstellende eigenschappen. Zo voorkom je dat de huid eerder oud gaat lijken, mee-eters ontstaan en de huidbarrière verslapt. Er zit bijvoorbeeld vitamine B5, glycerine en allantoïne in. De crème is getest door dermatologen en is pH huidneutraal. Gebruik de crème voor de beste werking zowel in de ochtend als avond op een gereinigde huid.

Biodermal dag en nacht crème tegen pukkels
Biodermal

9. Paula’s Choice clear dagcrème met SPF 30

Deze dagcrème van “Paula’s Choise” is speciaal gemaakt voor een huid met mee-eters en puistjes. Het is een niet-vette en vloeibare crème. Een voordeel van deze crème is dat het een SPF 30 bevat. Dit betekent dat je huid goed wordt beschermt tegen de zon. Misschien dacht je dat de zon kan helpen om van mee-eters af te komen, maar dat is dus helaas niet het geval. Deze Paula’s Choise crème is effectief in het verzorgen van de huid, matteren van de glimmende huid en het beschermen tegen mee-eters. De eigenschappen zijn onder andere te danken aan de ingrediënten: avobenzone, groene thee extract en vitamine E.

paula's choise crème met SPF30 tegen mee-eters
Paula’s Choise

10. By Oday ZZ crème tegen acne en mee-eters

Om deze lijst met de beste crèmes tegen mee-eters af te sluiten, zal ik de ZZ crème van “By Oday” bespreken. De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van een ZZ crème. Dit product komt namelijk oorspronkelijk uit China. Echter, ook in de Europese markt zijn dit product en de ingrediënten goedgekeurd. De crème bestaat al lang, en het is zelfs één van de eerste crèmes tegen acne en mee-eters. Het is een effectieve crème, omdat het helpt tegen de mee-eter veroorzakende bacteriën en mijten.

by oday crème tegen mee-eters
By Oday

Hoe gebruik je een crème of zalf tegen mee-eters?

De manier waarop je een crème tegen mee-eters kunt verwerken in je huidverzorgingsroutine is een beetje afhankelijk van het type crème dat je gaat gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zowel een hydraterende crème, een exfoliërende crème als een antibacteriële gel-crème te gebruiken. Dit is dan ook de beste manier om van mee-eters af te komen.

Allereerst kun je bijvoorbeeld één keer per week je poriën diep reinigen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat verontreinigheden hier gaan ophopen en de poriën verstoppen. Gebruik dus een exfoliërende crème om de dode huidresten en het andere vuil uit je poriën te reinigen. Daarnaast kun je elke dag een hydraterende crème met SPF gebruiken, zodat de talgproductie en de huidbarrière optimaal hun werk kunnen doen. Ook kun je een serum aanbrengen om de huid voldoende te voeden en de aanmaak van gezonde huidcellen te stimuleren. Als laatste kun je elke dag één of twee keer een antibacteriële crème aanbrengen op de specifieke plekken van je mee-eters, zodat bacteriën geen kans krijgen om een mee-eter te laten veranderen in een puistje.

Houd er rekening mee dat je een crème of zalf het beste kunt aanbrengen op een schone huid. Zorg dus dat je eerst je gezicht wast met een milde reiniger of gewoon lauw water. Anders zullen verontreinigheden tussen de huid en de crème blijven zitten.

Conclusie & welke crèmes gebruik ik zelf?

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe mee-eters ontstaan en wat de beste crèmes zijn om van deze vervelende onzuiverheden af te komen. Het is in ieder geval belangrijk dat je nu actie gaat ondernemen om te voorkomen dat mee-eters geïnfecteerd raken of dat er zelfs littekens ontstaan.

Misschien heb je momenteel nog een milde vorm van acne, maar dit kan dus verergeren tot een ernstige vorm van acne.

Mijn lezers vragen mij regelmatig welke crèmes ik gebruik. De volgende links gaan dan ook naar mijn favoriete artikelen op bol.com.

Heb je nog vragen over mee-eters of de besproken producten? Laat dan gerust een reactie. Ik zal proberen zo snel mogelijk al jullie vragen te beantwoorden!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *