Dagcrème voor de acne gevoelige huid

Welke dagcrème is nou echt geschikt voor een acne gevoelige huid?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Dagcrème acne gevoelige huid

Als je op zoek gaat naar een dagcrème voor de acne gevoelige huid heb je waarschijnlijk al snel door dat er een enorme keuze is aan verschillende anti-acne producten en middeltjes.

Helaas wordt er online veel troep verkocht voor een veel te hoge prijs door fabrikanten van acnemiddeltjes. Ze plaatsen mooie teksten op de etiketten, maar eigenlijk verstoppen de producten de poriën en sluiten ze de huid af. De meeste producten zijn dus zeker niet geschikt voor een acne gevoelige huid.

Op deze pagina wil ik je meer informatie geven over het kiezen van de juiste dagcrème voor de acne gevoelige huid. Ook vertel ik je waar je op moet letten en welke dagcrème ik zelf dagelijks gebruik.

De voordelen van een dagcrème voor de acne gevoelige huid

Misschien vraag je je momenteel af waarom het verstandig is om een dagcrème te gebruiken tegen acne. Hiervoor is het belangrijk dat je weet hoe een puistje ontstaat. Je weet dan namelijk hoe een crème op acne kan inwerken.

In de huid zitten talgkliertjes en huidporiën. Een huidporie kan verstopt raken met talg, dode huidcellen en ander vuil. Vervolgens kan de porie ontstoken raken als er een bacteriesoort genaamd C.acnes bijkomt. De ontsteking herken je aan een puistje.

De redenen van het overtollige talg en het vrijkomen van C.acnes bacteriën zijn zeer complex. Zo kan acne ontstaan door hormonale schommelingen, verkeerde voedingspatronen en verkeerde huidverzorgingsroutines.

Een dagcrème voor de acne gevoelige huid helpt bij het voorkomen van puistjes. Een dagcrème heeft namelijk de functie om de huid gehydrateerd te houden waardoor de talgklieren minder talg aanmaken.

Er bestaan zelfs dagcrèmes die bestaande puistjes kunnen verwijderen, omdat de acne veroorzakende bacteriën worden gedood.

Je moet echter wel onthouden dat een dagcrème slechts een onderdeel van je acnebehandeling hoort te zijn. Zo dien je ook andere verzorgingsproducten te gebruiken en op je voeding en algemene levensstijl te letten. Als je dit niet doet, en alleen een crème tegen acne gebruikt, ben je één van de zovele die over 10 of zelfs 30 jaar nog steeds rondloopt met puistjes en acne.

Welke dagcrèmes zijn het beste?

Als je op Bol.com of bij de drogist zoekt naar een dagcrème krijg je de keuze uit duizenden crèmes. Laat je niet gek maken door alle verkooppraatjes. Ga ook niet allerlei soorten merken kopen. 1 dagcrème van 1 productlijn is al genoeg, anders kunnen de ingrediënten uit verschillende dagcrèmes elkaar nadelig beïnvloeden.

Van de duizenden dagcrèmes zijn er slechts enkele geschikt voor de acne gevoelige huid.

Om een goede dagcrème te kiezen bij een huid die gevoelig is voor acne is het belangrijk om te bepalen wat jouw huidtype is. Je kunt bijvoorbeeld een droge, vette of gecombineerde huidtype hebben. Deze huidtypes en de hevigheid van de acne vragen om verschillende dagcrèmes.

Bij het uitkiezen van een dagcrème of andere producten tegen acne is het altijd verstandig om het label te controleren. Kijk bijvoorbeeld of het een niet-comedogeen product is. Dit geeft aan dat het product de poriën niet verstopt. Kijk ook of er geen alcohol, geurstoffen en kleurstoffen in de dagcrème verwerkt zitten. Logischerwijs zijn deze krachtige ingrediënten niet bevorderlijk voor een acne gevoelige huid.

Als je een goede dagcrème hebt uitgekozen, is het belangrijk dat je slechts een dun laagje aanbrengt op de huid. Bij te grote hoeveelheden crème op de huid kan je namelijk meer huidproblemen krijgen.

Waar kun je een dagcrème voor de acne gevoelige huid kopen?

Je hebt nu al een aantal tips gekregen die je kunt opvolgen als je een dagcrème voor de acne gevoelige huid wilt kopen. Ik maak zelf gebruik van de volgende dagcrèmes en zal je uitleggen waarom.

  • La Roche-Posay Effaclar DUO (+SPF30) dagcrème (bol.com): Dit is een dagcrème die dermatologisch is gecontroleerd. Je kunt de crème over je hele gezicht smeren om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen vrij radicalen (invloeden van buitenaf die de huid beschadigen, zoals uitlaatgassen). Het voordeel van deze La Roche-Posay crème is dat het ook een Sun Protection Factor van 30 bevat, wat betekent dat je goed bent beschermt tegen de zon. Zonbescherming hoort immers thuis in een huidverzorgingsroutine voor een acne gevoelige huid.
  • La Roche-Posay Effaclar A.I. Lokale crème (bol.com): Naast een dagcrème gebruik ik de lokale crème van La Roche-Posay om mijn puistjes en acne plekjes plaatselijk aan te stippen. Dankzij het handige aanbrengtuitje wordt de rest van de huid niet geïrriteerd. Ik raad je dit product aan, omdat het in dezelfde merklijn als de dagcrème zit. Ook krijg je met deze beide producten een vrij compleet huidverzorgingsroutine.

Je kunt de producten via bovenstaande links bij Bol.com kopen. Ik raad je echter aan om eerst mijn gratis e-book te lezen. Misschien heb je namelijk helemaal geen dagcrème nodig en kan je acne worden verminderd door enkele simpele aanpassingen in je levensstijl. Een dagcrème gaat bovendien niet de grondoorzaken tegen van een acne gevoelige huid. Onthoud dat goed!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *