Dagcrème voor de droge huid met acne

Overweeg deze dagcrème voor de droge, acne-gevoelige huid

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
mm
dagcrème voor droge huid met acne

Heb jij een droge huid die gevoelig is voor acne? Dan vraagt jouw huid om een goede, specifieke routine die geschikt is voor zowel de verzorging van je droge huid als acne. Je moet je huid voeden, maar tegelijkertijd wil je ook op een milde manier afrekenen met je puistjes. Dit kan bijvoorbeeld met een dagcrème voor de droge huid met acne.

Een droge huid in combinatie met acne ontstaat wanneer de talgklieren te veel talg aanmaken en het talg zich gaat ophopen in een porie. Dit wordt veroorzaakt door je huid die een reactie geeft op de droogheid. Je huid gaat namelijk meer talg aanmaken om de droogte te verminderen. Echter kan dit dus leiden tot verstopte poriën en acne.

Als je eenmaal producten hebt gevonden die voor jouw acne en jouw droge huidtype werken, houd dit dan vast. Het is belangrijk om consistent te zijn in de juiste werkende producten. Zorg voor een vaste routine en dan zal je zien dat je al snel een gladdere, schonere huid hebt die beter is gehydrateerd.

De huidverzorging voor de droge huid met acne

Allereerst dien je heel zeker te weten dat je inderdaad een droge huid hebt, in plaats van een vochtarme huid. Heb je last van een droge huid, die ook nog eens vettig aanvoelt en gevoelig is voor acne? Dan heb je waarschijnlijk last van een acne-gevoelige, vochtarme huid. Dit is heel iets anders dan de droge huid met acne. 

De meeste mensen die last hebben van een droge, of vochtarme huid hebben dit gekregen door het gebruik van verkeerde producten, of het verkeerde gebruik van goede producten. Dit kan bijvoorbeeld komen door irriterende ingrediënten, denk hierbij aan munt, menthol, limoen, eucalyptus en gedenatureerde alcohol. Ook kan het van de reiniger komen die je gebruikt. Uitdrogende reinigers zijn erg slecht voor de droge huid.

Een droge, acne-gevoelige huid komt veel minder vaak voor dan een vette, acne-gevoelige huid. Als jij tot de pechvogels behoort die een droge huid met acne heeft, dan kan het nogal een strijd worden om een goede, passende dagcrème te vinden voor jouw huid. Je wilt namelijk een dagcrème die geen puistjes veroorzaakt, je poriën niet verstopt, maar je huid toch goed voedt.

Het is al moeilijk genoeg een dergelijke dagcrème te vinden, waar jouw huid echt goed op gaat. Om het nog lastiger te maken, zoek je waarschijnlijk niet alleen een crème waar je geen puistjes van krijgt, maar ook een dagcrème die de puistjes te lijf gaat. Vaak zullen deze producten je huid juist alleen nog maar droger maken. Dit alles kan ermee te maken hebben dat het vinden van de juiste huidverzorgingsproducten voor behoorlijke frustratie kan zorgen.

Waarom een dagcrème voor de droge huid met acne gebruiken?

Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een dagcrème gebruiken om je droge huid en acne te behandelen. Voordat ik ga vertellen over het product dat ik en dermatologen aanraden, zal ik je iets meer vertellen over de gunstige effecten van een dagcrème.

Het gebruiken van een dagcrème voor de droge huid met acne kan verschillende voordelen bieden. De belangrijkste reden om een dagcrème te gebruiken, is de betere hydratatie van de huid. Dankzij een vochtinbrengende crème kan je huid namelijk beter vocht vasthouden. Hierdoor zal de talgproductie tot rust komen en zullen er minder snel puistjes ontstaan, omdat de huid niet te droog is en er niet te teveel talg wordt aangemaakt.

Dankzij een dagcrème kan de huidbarrière verstevigen. Een ander groot voordeel van een dagcrème is dat het de huidige acne kan bestrijden. Sommigen crèmes bevatten namelijk milde, maar effectieve ingrediënten die naast het behandelen van uitdroging, acne-veroorzakende bacteriën kunnen doden. Dit zijn dan ook de beste type dagcrèmes voor acne.

Zowel jongeren als ouderen kunnen baat hebben bij een milde, hydraterende vochtinbrengende dagcrème of moisturizer. Vergeet ook niet om een dagcrème te gebruiken als je anti-acneproducten gebruikt, zoals benzoylperoxide die de huid kunnen laten uitdrogen.

Het uitkiezen van de beste dagcrème voor een droge huidtype met acne

Nu je weet wat de effecten kunnen zijn van een dagcrème op de droge huid met acne kun je beginnen met het uitkiezen van een goede dagcrème. Hierbij dien je te letten op een aantal punten.

Ten eerste dien je goed te kijken op de verpakking. Vaak staat hier al op aangegeven of het een geschikt product is voor jouw droge huidtype. Logischerwijs ga je geen dagcrème gebruiken die bedoelt is voor een vette huid in plaats van jouw droge huid.

Zorg ook dat je let op de termen ‘niet-comedogeen’, ‘ongeparfumeerd’ en ‘olievrij’. Wanneer deze termen worden aangegeven, betekent dit dat er geen ingrediënten of stoffen inzitten die zullen bijdragen aan het verstoppen van de poriën.

Bovendien raad ik aan een dagcrème te kiezen die geschikt is voor de droge huid, maar ook bescherming biedt tegen UV-stralen. Dit wordt vaak aangegeven met een SPF (sun protection factor). Wanneer er veel zon op je huid komt, kan dit immers leiden tot meer acne en een drogere huid.

Je kunt het beste kiezen voor dagcrèmes die bewezen ingrediënten bevatten en worden aangeraden door dermatologen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan milde ingrediënten, zoals hyaluronzuur, aloë vera, glycerine en antioxidanten die geschikt zijn voor de droge huid.

Mijn favoriete dagcrème voor de droge huid met acne

Het is absoluut niet makkelijk om de juiste en goed passende balans te vinden in je dagcrème. Idealiter zou je natuurlijk een crème willen die je huid verjongt, tegelijkertijd herstellende ingrediënten bevat en genoeg hydraterend is voor jouw droge en acne-gevoelige huid. De crème mag ook zeker niet te vettig zijn, want hier wordt het acne probleem zeker niet minder van. Sterker nog, het kan het alleen maar verergeren.

Het is voor de meeste mensen zo dat ze wel even bezig zijn met experimenteren tussen de verschillende producten, om uiteindelijk het perfect passende product te vinden. Wees gerust, het perfecte product bestaat voor iedereen. Het duurt alleen even om erachter te komen wat voor jou het beste werkt.

Wat voor routine je ook hebt, met wat voor producten dan ook, je kunt niet zonder een dagcrème. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de ‘Precious Beauty Care‘ dagcrème, dit is een goede keuze voor de droge, acne-gevoelige huid en gebruik ik zelf ook. Het is zelfs getest door dermatologen.

Precious Beauty Care dagcrème is speciaal gemaakt voor de zeer gevoelige droge huid van het gezicht. Het bevat namelijk geen chemicaliën, parabenen en sulfaten. Ook is het volledig biologisch, vegan en organisch. Het kan je huid hydrateren, herstellen, voeden en verzachten dankzij de vele krachtige bioactieve ingrediënten. Hierdoor kan je huid weer stralen. Het handige van deze crème is dat je een beschermende laag op je huid krijgt en de huidbarrière kan worden hersteld. Deze zal je beschermen tegen externe factoren, zoals bacteriën en schadelijke stoffen die je huid kunnen laten uitdrogen. Bijkomend voordeel is dat de dagcrème een goede geur heeft, welke tot stand is gekomen met natuurlijke ingrediënten.

De crème kun je gebruiken zowel overdag als in de nacht. Dit schilt weer, omdat je geen aparte hydraterende crèmes hoeft te kopen. Dankzij de vele vitamines, mineralen en antioxidanten van natuurlijke oorsprong kan het zeker een goede keuze zijn.

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten en effecten van deze dagcrème voor je droge huid met acne:

  • Shea butter: herstelt en beschermt de huidbarriere
  • Olijfextract: vermindert rimpels
  • Hyaluronzuur: hydrateert de huid waardoor uitdroging wordt voorkomen

Conclusie

Zorg er hoe dan ook voor dat als je eenmaal het juiste product hebt gevonden, deze consistent blijft gebruiken. Hanteer dezelfde routine elke dag om een zo goed mogelijk resultaat te behalen voor jouw huid.

Weet je niet zeker wat voor huid je hebt? Dan kun je bijvoorbeeld bij een dermatoloog terecht voor een analyse van jouw huid. Alleen als je goed en zeker weet wat voor huid jij hebt, dan kun je beginnen met zoeken naar de juiste huidverzorgingsroutine. 

Ben je je producten langs gegaan om te controleren op irriterende ingrediënten? Dan heb je hopelijk die producten weggegooid, zodat je je kunt gaan richten op de meest effectieve manier om controle te krijgen over jouw droge, acne-gevoelige huid. Overweeg de ‘Precious Beauty Care‘ dagcrème op bol.com. Deze gebruik ik namelijk zelf ook voor mijn droge huid met acne. Daarnaast is deze dermatologisch getest.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *