Daten met acne

Zo kun je daten met acne en puistjes!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
mm
daten met acne

Daten met acne kan spannend zijn. Je weet namelijk nog niet precies hoe de ander er op gaat reageren.

Toch ben ik blij dat je op zoek bent gegaan naar ‘daten met acne’. Er zijn namelijk een groot aantal mensen die last hebben van acne en daarom zo onzeker worden dat zij sociale contacten, en dus bijvoorbeeld dates vermijden. Waarschijnlijk ben jij nu ook wel wat onzeker, maar daarvoor hoef je natuurlijk niet de gehele kwaliteit van je leven naar beneden te halen.

In dit blogbericht ga je meer ontdekken over het hebben van een date als je last hebt van acne. Je gaat bijvoorbeeld leren wat je kunt doen om de acne nog even snel minder zichtbaar te maken voordat je een date hebt, en waarom het eigenlijk helemaal niet erg is om last te hebben van acne!

Waarom daten met acne?

Wanneer je hem of haar net leert kennen, kan dat ontzettend leuk zijn. Misschien chatten jullie tot in de late uurtjes, wensen jullie elkaar een fijne nachtrust en missen jullie elkaar al vijf minuten na het laatste contact.

Je denkt nu dat hij of zij de ware is. Maar toch ben je bang voor een negatieve reactie over je huid. Veel mensen denken dan ook dat acne een afknapper is.

Staan je mooiste foto’s op je sociale media kanalen? Het is dan vrij normaal om bang te zijn voor een reactie over je huid zonder make-up. Sommigen vrouwen willen zich zelfs nooit vertonen zonder make-up aan een man. Zij slapen met make-up en brengen direct hun make-up aan als zij klaar zijn met douchen.

Aangezien daten met acne mentaal gezien ongemakkelijk kan zijn, is het knap dat je er toch voor gaat. Je hoeft ook helemaal niet te denken dat je acne alles zal verpesten en er nooit iemand van je gaat houden.

Als jij acne hebt, is er een kans dat je jezelf niet goed genoeg voelt. Dit is complete onzin. Iemand moet je namelijk willen als persoon. Als iemand jou niet accepteert of een lelijke opmerkt maakt, dan is het simpelweg geen geschikt persoon voor je. Wie wilt er nou met iemand gaan die geen respect heeft voor een ander? Bovendien is het een mentale strijd om je echte huid constant te moeten verbergen.

Kun je daten met acne?

Als jij acne hebt en binnenkort een afspraak hebt staan voor een date, dan hoef je je echt geen zorgen te maken.

Je hoeft bijvoorbeeld geen dikke laag make-up op te doen. Mannen kunnen ook van je houden zonder make-up, omdat het ze simpelweg niet uitmaakt of je acne hebt. De kans is groot dat je date het zelfs niet eens door heeft dat jij acne hebt als je gewoon een dun laagje make-up aanbrengt.

Mannen en vrouwen kunnen het juist aantrekkelijk als hun partner last heeft van acne en rode vlekjes.

Iemand die jou echt ziet zitten, die kijkt überhaupt door je huid heen. Hij of zij vindt het belangrijker om bij je te blijven voor meer dan je uiterlijk. Een goed persoon zal met je praten over je huidproblemen. Ook zal de persoon hulp aanbieden als je middelen tegen acne moet gebruiken.

Daten met acne is dus zeker mogelijk. Er zullen zeker mensen zijn die jou accepteren, of je nu acne hebt of niet. Het is zelfs een goede manier om te controleren of iemand oprecht om je geeft en jou als persoon accepteert.

Tips om te daten met acne

Er zijn een aantal tips die je zelfverzekerder kunnen maken tijdens het daten, namelijk:

 • Mensen vinden je algemene hygiëne belangrijker dan je huid. Zorg dus dat je een frisse adem hebt, een lekkere parfum op doet en een verzorgd uiterlijk hebt.
 • Houd van jezelf en heb respect voor jezelf. Als je niet van jezelf houdt, dan is het moeilijk om te verwachten dat iemand anders wel van je houdt.
 • Besef dat je waarde als persoon niet afhankelijk is van de onzuiverheden op je huid of je kledingmaat. Dit zegt namelijk niets over je karakter.
 • Besef dat niemand perfect is en ook geen perfect lichaam heeft. Modellen in tijdschriften zijn vaak gephotoshopt en op sociale media worden veelal de mooiste (filter) foto’s gedeeld.
 • Tijdens de eerste date kun je natuurlijk gewoon make-up aanbrengen. Stap op een andere date eens uit je comfortzone en verwijder de make-up als dit uitkomt bij een gelegenheid.
 • Wikkel wat ijsklontjes in een schone doek en houd dit even tegen je puistje aangedrukt om de roodheid te verminderen.
 • Gebruik non-comedogene (ingrediënten die de poriën niet laten verstoppen) concealer en foundation.
 • Breng niet teveel make-up aan op je huid, omdat dit er onnatuurlijk uit kan zien.

Lees ook eens: seks en acne

Hoe kun je met minder acne door het leven gaan?

In dit artikel heb je een aantal tips gekregen om te daten met acne. Het belangrijkste om te onthouden is dat iemand je moet accepteren als persoon. Als iemand jou alleen maar voor je uiterlijk kiest, dan is de kans klein dat de relatie lang gaat duren.

Als jij graag wilt daten, dan raad ik je gewoon aan om er voor te gaan en je leven niet afhankelijk te laten worden van acne.

Bovendien raad ik je aan hieronder mijn gratis e-book te downloaden. Hierin ga je kennis maken met mijn Leven Zonder Acne Methode. Je gaat dan ook ontdekken hoe je zowel de symptomen als kernoorzaken van acne op effectieve wijze kunt aanpakken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

9 reacties op “Daten met acne

 1. Alle tieners hebben daar toch last van? Maar slapen met make-up??? Je huid wordt sowieso slecht van veel make-up dragen en nog lelijker als je het snachts niet verwijderd… Had je er wel even bij moeten melden eigenlijk…

  1. Helaas is slapen met make-up op wel de realiteit voor veel vrouwen, vooral bij de eerste dates. Sommige vrouwen hebben al jaren een relatie, maar hebben hun acne altijd verborgen gehouden met make-up.

   Je hebt inderdaad gelijk dat slapen met make-up op een no-go is! Het beste is om micellair water te gebruiken voor het verwijderen van je make-up voordat je gaat slapen. Dit is namelijk een milde reiniger die geschikt is voor alle huidtypes.

 2. Ik heb er geen last van gehad in mijn jeugd en mijn kinderen ook niet dus ik heb er niet veel verstand van maar mijn zoon had een vriend die er erge last van had. Hij werd er zo enorm onzeker van dus ik kan me wel wat voorstellen bij die onzekerheid. Maar om dan te slapen met make up….je hoopt toch dat je relatie goed genoeg is om jezelf te kunnen zijn. Inclusief acne.

 3. Wat een goed artikel! Iedereen heeft weleens een puistje. Zoals ik dat met regelmaat op mijn lip heb, niet charmant, maar weghalen gaat zo lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *